HABERLER>POLİTİKA
8 Haziran 2015 Pazartesi - 01:08

Bahçeli 2 formül verdi, koalisyona kapılara kapadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonucuna ilişkin açıklamalarda bulundu. MHP'nin oyunu artırdığını söyleyen Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa etmeyi düşünmesi gerektiğini belirtti. MHP lideri Bahçeli koalisyon ile ilgili soruya ise 'Uyumlu bir koalisyon olması lazım. AKP çözüm sürecini sürdürmüştür, koalisyon HDP ve AKP arasında olmalıdır. İkinci model olarak AKP-CHP-HDP'yi bir araya getirebilirsiniz. Böyle bir koalisyon içinde Meclis'te denetimi alan bir ana muhalefet görevi almaya hazırdır.' diye konuştu. 'Türkiye'yi AKP'nin azınlığına mahkum etmeye kimsenin hakkı yoktur' diyen Bahçeli 'Ne zaman olursa erken seçim olur' dedi.

Bahçeli 2 formül verdi, koalisyona kapılara kapadı

İşte Bahçeli'nin açıklamadan satırbaşları:
 
"MHP, milli iradenin seçimine saygı duymaktadır. Bu şartlar altında Türkiye’de yeni bir siyasi tablo belirmiştir. Tüm siyasi partiler, bu tabloyu samimi ve dürüst şekilde okumalıdır. Genel seçimlerin ilk sonucu, hiçbir partinin tek başına iktidar kuracak sayısal çoğunluğa ulaşamamaktadır. AKP  için sonun başlangıcı görünmüştür.
 
"MHP OYUNU ARTIRMIŞTIR"
AKP için sonun yolu görünmüştür. Gerilime dayalı siyaset anlayışı yenilgi almıştır. Dahası algı operasyonlarının tutmayacağı net olarak algılanmıştır. Hazine kaynakları AKP'nin emrinde ahlaksızca ihlal edilmiştir. İnanıyorum ki Başbakan Davutoğlu da kendini gözden geçirecektir. Maalesef demokrasi rayından çıkmıştır. AKP’nin hızlı düşüşü milletin rahatsızlığını ortaya koymaktadır. MHP oyunu arttırmıştır. Kim ne söylerse söylesin seçimlerden MHP alnının akından çıkmıştır. Miletvekili sayımıza 31 ilave olmuştur, gücümüze güç katılmıştır.
 
"ERDOĞAN İSTİFAYI DÜŞÜNMELİ"
Erdoğan görevine devam edecekse ya anayasal sınırlarda kalmalı ya da istifayı düşünmeli.
 
Partimizin gücünü düşürmeye kim varsa yanlıştadır. Bugün AKP kaybetmiş, Türkiye umutlanmıştır. Türkiye için yeni bir dönem başlamıştır. MHP aziz milletimizin varlığı idame ettirme, birliğini koruma konusunda her zamankinden daha azimlidir. Mücadele kararlığımızı sürdüren teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Desteklerini esirgemeyen vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyor hepiniz selamlıyorum.
 
KOALİSYON ÖNERİSİ
TV’lerde uzun zamanlardan bu yana Türkiye’yi yönlendirmeye, senaryo oluşturmaya gayret gösterenler seçim sonuçları netleşmeden, koalisyon üzerine tartışma çıkarmışlardır. Sabaha kadar bu yeni senaryolar üzerinden Türkiye meşgul edilecektir. Türiye’de anayasa geçerlidir. Tek başına siyasi parti iktidar olamıyorsa diğer siyasi partilerle birlikte nasıl çalışacağına dair tecrübeler vardır. Cumhurbaşkanı TBMM’de birin görevlendirebilir. Demokratik eğilime göre bu görevlendirme genel başkana yönlendirilir.
 
Sayın Davutoğlu’nun görevlendirmesi gerekir. Davutoğlu nasıl bir hükümet oluşturacağına dair çalışmalar başlatmalı. Bir defa tek başına iktidar oluşmamış ise koalisyon kurma zaruriyeti doğmuş ise ülkeyi ekonomik sıkıntılar sokmamak için koalisyona ihtiyaç duyuluyorsa uyumlu bir koalisyon olması lazım.
 
AKP çözümü koalisyonda aramıştır, çözüm sürecini sürdürmüştür. Çözüm sürecinin bir kanadı 79 vekiller TBMM’de bulunmaktadır. Birliktelikleri devam eden HDP ve AKP arasında olmalıdır. AKP VE HDP arasındaki örtülü işbirliğini gizlemek Türkiye’yi erken seçime bırakacak bir dayatmaya başka partileri katmak siyasi ahlaksızlıktır.
 
İKİNCİ KOALİSYON
 İkinci olarak çözüm süreciyle ilgilenen Türkiye’de ileri demokrasinde yana olan siyasetini sürdüren partilen ortak koalisyonu düşündüğünüzde alın size 2. Model olarak. AKP – CHP – HDP’yi bir araya getirebilirsiniz. Söz gelimi AKP-HDP koalisyona 258+79 toplam 337 vekile dayalı güven oyu alabilecek bir koalisyon modeli olarak ortaya koyulabilir. Oransal temsili 53.9’dur. İkinci modeli esas alacaksınız çözüm süreci için, ileri demokrasi için bir model arıyorsanız, uluslararası destek de arıyorsanız. 78.9 orana dayalı geniş tabanlı bir koalisyon olur.
 
"NE ZAMAN OLURSA ERKEN SEÇİM OLUR"

Böyle bir koalisyon içerisinde şerefi ve haysiyetiyle, ilkeli ve dürüst davranışıyla çok güzel ve mecliste denetimi görev alan bir ana muhalefet görevini almaya hazırdır. Eğer hiçbirinizden sonuç alınamıyorsa Türkiye’yi AKP’nin azınlığına mahkum etmeye kimsenin hakkı yoktur. Olursa ne zaman olursa erken seçim olur."
 

 
HDP İzmir’de büyük sevinç: Kürkçü’den çarpıcı yorum
 
Hangi anket şirketi seçimlerin sonucunu doğru bildi?
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Haziran 2015 Salı 09:07

Bahçelinin kafası iyi. Yahu elinize fırsat geçmiş CHP+MHP ve dışardan destekli HDP ile Türkiyenin iliklerini sömürmüş akepenin tüm kamudaki etkinliğini temizleyip ileri gelenlerini ve yolsuzlukları yapanları, ülke menfaatine aykırı işlem yapanları yüce divana vereceğine bir daha seçim istermiş. Çok beklersin bahçeli. Sana oy filan yok. Sen akepenin bastonusun. Nerede akepe sıkıştı hemen yardıma koşuyorsun. Adam diyorki akepe seçilene kadar seçim yapın diyor. Yazıklar olsun !!!

Yorumu oyla      11      5  
Yorumcu 8 Haziran 2015 Pazartesi 11:59

Aferin bu partiye. Bir sonraki seçimde baraj altında kalırsa şaşırmayın

Yorumu oyla      13      5  
Işık Dikicigil( ALTTAKİ YORUMCUYA) 8 Haziran 2015 Pazartesi 11:05

TAMAM HESAP SORMAK İÇİN CHP DE MHP DE TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAYI BEKLESİN

Yorumu oyla      14      6  
8 Haziran 2015 Pazartesi 10:19

büyük harfle yazmayı adet haline getiren yorumcu, HDP destekli MHP ne yapar ilk seçimde? Kendi tabanına ne diyecek?

Yorumu oyla      12      8  
Işık Dikicigil 8 Haziran 2015 Pazartesi 08:53

ÇOK YERSİZ BİR AÇIKLAMA. ŞÖYLE Kİ.. CHP+MHP VE DIŞARIDAN DESTEKLİ HDP KOALİSYONU . AKP DEN HESAP SORABİLİR. SONRA SEÇİM OLABİLİR.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP İzmir’de büyük sevinç: Kürkçü’den çarpıcı yorum
Seçim sonuçları en çok merak edilen illerden biri olan İzmir'de tarihinin ...
AK Partili Ceyhun: İzmir'de ciddi yenilgi aldık
İşçi Partili merhum Demirtaş Ceyhun'un oğlu Ozan Ceyhun İzmir'den AK Parti ...
Türkiye seçimini yaptı: Başkanlığa hayır, koalisyon senaryoları masada!
2015 genel seçimlerinde 13 yıllık gelenek yıkıldı ve AK Parti kurulduğundan ...
 
Başbakan Davutoğlu: AK Parti bu seçimin galibidir
Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimin sonuçlanmasının ardından AKP Genel Merkezi'nde ...
Bedri Serter’den son açıklama: İnşallah 7-7 göndereceğiz
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter sandıklarının tamamına yakının açılmasının ...
İzmir’de bir ilk: Çadırdan parlamentoya!
CHP’nin İzmir 1.Bölge 5.Sıradan aday gösterdiği Özcan Purçu Türkiye’nin ...
 
Maden faciasının yaşandığı Soma'da kim birinci çıktı?
13 Mayıs 2014'te meydana gelen ve tüm Türkiye'yi yasa boğan maden faciasının ...
İzmir cemaatin adayına kaç oy verdi?
17-25 Aralık operasyonları sonrası AK Parti’den istifa ederek bağımsız ...
Flaş! AK Parti’de sessizlik bozuldu: Delican’dan ilk mesajlar
AK Parti İzmir’de sonuçların açıklanmasının ardından başlayan sessizlik ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva