HABERLER>EGE
10 Nisan 2016 Pazar - 08:19

Babadağ turizmle geleceğe açılacak!

Denizli'nin tekstil merkezi Babadağ İlçesi'nden göçü önlemek ve ilçeyi turizmle tanıtmak için harekete geçen Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD), 'Turizm Yolunda Babadağ Projesi'ni uygulamaya koydu.

Babadağ turizmle geleceğe açılacak!

BASİAD'ın Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği, Babadağ Kaymakamlığı ve Babadağ Belediyesi'nin ortaklığında bölgenin turizm analizi yapma, ilçede turizm faaliyetlerini başlatacak yol haritasını oluşturmak, ilçeyi gelecek yıllara hazırlamak amacıyla hazırlanan projenin tanıtımı yapıldı. Dedeman Park Otel'deki proje tanıtımına; AK Parti Milletvekili Nihat Zaybekci, CHP Milletvekili Melike Basmacı, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, AK Partili Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen ile çok sayıda kişi katıldı. 

BABADAĞ'I BABADAĞLILAR PLANLADI
BASİAD Başkanı Selim Kasapoğlu, 'Turizm Yolu'nda Babadağ Projesi' ile yoğun göç veren ilçede yeniden değer üretebilecek sürdürülebilir bir ekonomik sistemin kurgulanmasını, Babadağ'da bir turizm analizi yapmayı, turizm faaliyetlerini başlatacak yol haritası oluşturmayı, Denizli turizmini çeşitlendirilmesine katkı koymayı amaçladıklarını söyledi. Projeyle literatür taramasıyla üç ayda 3 binden fazla dokümanın tarandığını, atölye çalışmalarının gerçekleştirildiğini, tüm bunların sonucunda 5 mekansal konsept tasarımının yapılmasının sağlandığını söyleyen Kasapoğlu, şöyle dedi:

"Çalışmalarla Babadağ'ın bir fotoğrafı çekildi ve rapor hazırlandı. Yapılan analizle Babadağ'ın turizmden değer üretebilmesi için yapılması gerekenler, gelişme eksenleri, stratejiler ve faaliyetler listelendi. Babadağ için ilk profesyonel dokunuş yapıldı. Özetle, Babadağlılar, Babadağ'ı planladı." 

VİZYON BELİRLENDİ 
Babadağ'da öncelikle gelire dönüşebilecek değerleri; dokuma markası, butik otel ve yerel tatlar, Babadağ piknik alanı olarak sıralayan Kasapoğlu, şöyle devam etti:

"Vizyonu da Denizli'de turizmden en yüksek katma değeri üreten ve yaşayan bir Babadağ olarak belirledik. Ayrıca hedef kitle odakları için analizler gerçekleştirdik. Ortaya 'Babadağ'da kültürümü yaşayabiliyorum, Babadağ bana sakinlik ve huzur veriyor, burada geçmişe gidiyorum ve bizi biz yapan değerlerimizi görüyorum. Babadağ hayatımızın bir parçası' şeklinde görüş çıktı. Marka vaadi için Babadağ sizi rutinden uzaklaştırır ve kendinizi tekrar keşfetmenize yardımcı olur tespitini yaptık." 

"BABADAĞ SANAYİ MÜZESİ ÖNEMLİ BİR ARAÇ" 
Mekansal planlama atölyelerinde ortaya konulan görüşler doğrultusunda öncelikli turizm yatırımlarının neler olması gerektiğini belirlediklerini söyleyen Selim Kasapoğlu, "Geçmişten gelen kültürümüzü görünür kılmak için Babadağ Sanayi Müzesi önemli bir araç. Konaklamayı sağlayacak butik otel yapılmalıdır. Butik otelle senkronize olarak sokak yenilemesi gerçekleştirilmelidir. Babadağ'ın yayla imkanlarını hedef kitle açısından tercih edilebilir hale getirmek ve turizmden elde edilen katma değeri artırabilmek için Babadağ'ın doğal yapısına uygun kaliteli tesisler oluşturulmalıdır" diye konuştu. (dha)

 
Buca’da Fasl-ı Asuman kırdı geçirdi!
 
Karabağlar Belediyesi'nden spora tam destek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa’da 4 adrese ‘paralel’ baskın!
Manisa’da polis, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ...
Zonguldaklı madencilerden Soma şehitliğine ziyaret
Manisa’nın Soma İlçesi'ndeki faciada yaşamını yitiren 301 madenci için ...
AK Kadınlar’ın Kılıçdaroğlu eylemine pankartlı yanıt!
Aydın’ın AK Parti Söke İlçe Kadın Kolları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, ...
 
Ege'de sığınmacıları taşıyan tekne battı: 5 ölü
Samos Adası açıklarında sığınmacı taşıyan bir teknenin batması sonucunda ...
Girişimci ev kadını sarmaya piyasada büyüdü
Denizli’nin Merkezefendi İlçesi'nde ev kadını 48 yaşındaki Ayşe Banaz, ...
Yere düşen sahibini üzerine kapanarak korudu
Bodrum’da yaşayan 56 yaşındaki Kadim Halis, fenalaşarak yere düşünce 'Dost' ...
 
Boşanma davası açan eşinin evini yaktı!
Muğla’nın Marmaris İlçesi'nde, kaptan A.K., bir süre önce şiddet gördüğü ...
Manisa’daki ‘YDG-H’ operasyonunda 6 tutuklama
Manisa’da PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci ...
Denizli’de kaza kurbanları yan yana uğurlandı
Denizli’nin Honaz İlçesi'nde, 3 otomobilin karıştığı zincirleme trafik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva