HABERLER>EGE
26 Ağustos 2013 Pazartesi - 12:44

Aydınlı anne kızı için devletten destek bekliyor

Kuşadası’nda yaşayan İngilizce öğretmeni 45 yaşındaki Arzu Kayhaner, 10 yıl evli kaldıktan sonra boşandığı 45 yaşındaki Sean F. Carroll'ın, Lahey Sözleşmesi kapsamında açtığı davanın sonucuna göre, kızı 6 yaşındaki Rana Carroll'ı 31 Ağustos'ta İsviçre makamlarına teslim edecek. Kayhaner, "İsviçre makamları kızımın velayetinin kimde olacağına karar verecek. Ancak ben İsviçre'de kimseyi tanımıyorum, Türk yetkililerden İsviçre'ye gittiğimde bana yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.

Aydınlı anne kızı için devletten destek bekliyor

AYDIN - Kuşadası İlçesi Güzelçamlı Beldesi'nde yaşayan İngilizce öğretmeni Arzu Kayhaner, 11 yıl önce yüksek lisans yapmak için ABD'ye gitti. Burada ABD, Avustralya ve İrlanda vatandaşı olan bilgisayar programcısı 45 yaşındaki Sean F. Carroll ile tanıştı. Çift, evlilik kararı alıp 10 yıl önce nikah masasına oturdu. 6 yıl önce de kızları Rana Carroll dünyaya geldi.

TÜRK MAHKEMESİNDE BOŞANDI
Önce Avustralya'da yaşayan, evliliklerinde sorun başlayınca iki yıl önce İsviçre'ye yerleşen çift burada da mutlu olamadı. Cenevre kentine yaşamaya başlayan çift, geçimsizliklerinin artması üzerine buraya taşındıktan altı ay sonra boşanma kararı aldı. Kayhaner, kızıyla Cenevre'deki bir kadın sığınma evinde kalmaya başladı. Kayhaner, İsviçre vatandaşı olmadığı için bu ülkedeki mahkemelerde boşanma davası açamayacağı belirtilince, geçen yıl şubat ayında Türkiye'ye döndü. Kuşadası'nda boşanma davası açtı. Boşanma kararı verilen davada, kızının velayeti de kendisine bırakıldı.

KAÇIRILDIĞINI İDDİA ETTİ
Bu süreçte, kızının kaçırıldığını öne süren Sean F. Carroll da Türkiye'ye gelip, Kuşadası Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, Lahey Sözleşmesi'ne göre çocuğun iade edilmesi için dava açtı. Anne ve kızın mahkemedeki ifadeleri sonuç vermedi ve hakim, Lahey Sözleşmesi'ni dikkate alıp, çocuğun İsviçre'ye iadesine karar verdi. Anne Kayhaner, Temyiz'e başvurdu. Ancak Yargıtay, yerel mahkemenin kararını onadı. Kuşadası'nda annesi Yüksel Kayhaner ile babası İbrahim Kayhaner'in yanında kalan Arzu Kayhaner, çocuğunu 31 Ağustos'ta İsviçre'ye gidip ilgili makamlara teslim edeceğini söyledi.

'HÜKÜMET BANA SAHİP ÇIKSIN'
İsviçre'de kimseyi tanımadığını dile getiren anne Arzu Kayhaner şunları söyledi: "Ben kızımdan ayrılmak istemiyorum. Ben de çocuğumla 31 Ağustos'ta İsviçre'ye giderek onun velayetini almak istiyorum. İsviçre'de kalacak yerim yok. İlgilenecek kimsem yok. İsviçre makamlarıyla yaptığımız görüşmeye göre, havaalanında çocuğu karşılayacaklar. Babası işsiz ve ben de yeni gittiğim için işsiz olduğumuzdan, çocuğun akıbetine mahkeme karar verecek. Çocuk haklarını koruyan mahkemenin iki gün içinde karar vereceğini söylediler. İstediğim tek şey benim ülkemin, benim hükümetimin bana sahip çıkması. Ama başvurmadığım makam kalmadı. Kimseden yardım ve destek görmedim. Gitmediğimiz bakanlık, başvurmadığımız müdürlük, elçilik kalmadı. Kimse bizim için kılını bile kıpırdatmadı." Anneanne Yüksel Kayhaner ise Türk makamlarının konuya duyarsız kaldığını belirterek bu durumu eleştirdi.(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saklıkent'in serin sularında HES protestosu!
Fethiye’de bir grup eylemci, Saklıkent Kanyonu'ndan çıkan Karaçay üzerine ...
‘Bodrum’un yelkenleri’ Türkiye için Akdeniz sularında...
YEGED’in öncülüğünde gerçekleşecek organizasyona Türkiye Türk dizaynı, ...
Çini ustasına atölyesinde infaz
Kütahya'da, 33 yaşındaki İsa Akçan sattığı otomobilin parasını vermediğini ...
 
Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 3 yaralı
Denizli'nin Honaz İlçesi'nde, elektrik direğine çarpan otomobilde bulunan ...
Bodrum’da vekil imam, ezan ve zikir gerginliği!
Bodrum Torba Mahallesi'ndeki bir camiden yüksek sesle ezan okunması mahalle ...
F1 efsanesi Ölüdeniz'de
Fethiye’de ailesi ile birlikte tatil için gelen dünyaca ünlü Formula 1 ...
 
Aksona Mehmet jübilesini yaptı
Bodrum’da yaşayan son süngerci olarak bilinen 'Aksona Mehmet' lakaplı ...
8 asırlık gelenek: Koyunlar B.Menderes'i geçti
Çal’a bağlı Aşağıseyit Köyü'nde, 8 asırdan bu yana sürdürülen Büyük Mehderes ...
Guinness rekortmeni teakvandocu Datça'ya talip
Datça’da spor yaşantısını sürdüren tekvandocu 56 yaşındaki Ali Bahçetepe, ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva