HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ağustos 2017 Çarşamba - 09:41

Avrupalı gençler Buca’yı çok sevdi

Avrupa Öğrenci Forumu (AEGEE) üyesi olarak Türkiye’yi ziyaret eden toplam 36 genç, gezilerinin 2 gününde Buca Belediyesi’nin İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi’nde ağırlandı.

Avrupalı gençler Buca’yı çok sevdi

Avrupa Öğrenci Forumu üyesi 36 genç, İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda, Fas, Tunus, Rusya, Moldova ve Macaristan olmak üzere toplam 9 ayrı ülkeden Türkiye’yi ziyarete gelerek, İzmir’de Türk arkadaşlarının misafiri oldu. Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı yakalayan Avrupalı gençler, gezilerinin 2 günlük periyodunda ise Buca Belediyesi tarafından Kaynaklar’daki İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi’nde ağırlandı.

Kaynaklar sakinlerinin coşkulu bir karşılama töreni düzenlediği gençler, köy meydanında asırlık çınarın altında Türk kahvesi içip, geleneksel Türk müziği eşliğinde göbek attı. Gençler köy meydanına ülkeler arasındaki barışın yeşermesi için bir de zeytin ağacı dikti. Buca Belediyesi’nin İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi’nde 2 gün boyunca ağırlanan gençler, forumun bu yıl ki konusu olan Tarih teması kapsamında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet dönemi hakkında da ayrıntılı bilgi edindi.

KÖY MEYDANINDA GÖBEK ATTILAR
Avrupalı Gençler, İzmir gezileri kapsamında Buca’ya gelerek Kaynaklar Köy Meydanı’nda kendileri için Buca Belediyesi ve Kaynaklar Mahallesi Muhtarı Erhan Şen tarafından hazırlanan özel eğlenceye katıldı. Asırlık Kunduracı Çınarı’nın altında kır kahvesinde Türk kahvelerini yudumlayan gençler, daha sonra geleneksel Türk müziği eşliğinde göbek attı. Muhteşem Çilli’nin sihirbazlık gösterisiyle de neşelenen gençler daha sonra ülkeler arası barışı yeşertmek adına bir de zeytin ağacı dikti. Dünyanın dört bir yanından Buca’ya gelen gençler, İzmir Marşı’na da eşlik etti. Buca Belediyesi Spor Koordinatörü Esat Tanık, gençlere “Umarım arkadaşlığınız bu asırlık ağaç gibi bin yıl boyunca devam eder” dedi.

İZCİLİK VE DOĞA SPORLARI MERKEZİ’NDE KALDILAR
Köydeki eğlencenin ardından Buca Belediyesi’nin konuğu olarak İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi’ne geçen gençleri, burada zorlu bir tırmanış bekliyordu. Tırmanma parkurunda zirveye çıkabilmenin heyecanını yaşayan gençler, 2 gün boyunca konaklayacakları merkezde birbirlerinin kültürlerini de yakından tanıma fırsatı yakaladı. 

EN ÇOK TÜRK İNSANINI SEVDİLER
Hollanda’dan program kapsamında İzmir’e gelen Rosanne Wessemius, ilk kez ziyaret ettiği Türkiye’yi çok sevdiğini dile getirerek, “Türkiye’de en çok insanlardan etkilendim. Çünkü çok nazik ve hoş insanlar. Bundan çok hoşlandım ve bence buradaki en güzel şey bu” dedi. Forum üyelerinden İtalyan Michele Figorelli de geleneksel Türk müziği eşliğinde dans etmenin kendisi için çok farklı bir deneyim olduğunu dile getirdi, program kapsamında kurduğu ilişkilerin kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Avrupalı gençlerden bir diğeri İspanyol Natalia Hurtado Miralles ise İzmir’de en çok Alsancak’ta güneşin batışını izlemekten hoşlandığını, Türk yemeklerinden ise mantı, menemen ve ‘Türk pizzası’ dediği pideyi sevdiğini anlattı. Rusya’dan gelen Leyla Galdukaeva ise Türk kahvesinin bir benzerini kendi ülkesinde bulamayacağını dile getirerek, programın bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

BUCA BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR ETTİLER
Ege Üniversitesi’nde okuyan ve 4 yıldır İzmir’de yaşayan Somalili Abdullah Abali ise ev sahibi olarak Avrupalı arkadaşlarına Türk kültürünü tanıtmaya çalışanlar arasındaydı. Çok iyi derecede Türkçe konuşan Abali, “Özellikle Avrupa’dan gelen bazı arkadaşlarımızın kafasında Türkiye’ye gelmeden önce bir şeyler vardı. Buraya gelince şaşırdılar. Bombaların patladığı sorunlu bir ülke sanıyorlardı ama Türkiye’ye hepsi hayran oldu ve akıllarındaki gibi olmadığını gördüler” dedi. Abali, kendilerine destek olan Buca Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bu tür yatırımlar gelecek için çok önemlidir. 10 yıl sonra buraya ziyarete gelen arkadaşlarımız bir yerlerde olacaklar ve Türkiye hakkında güzel şeyler düşünecek bunun karşılığını vermeye çalışacaklar bence bu çok önemli bir şey” mesajı verdi.

 
Mehmet Karabel yazdı...İzmir ile Eskişehir'i karşılaştırmak komik...
 
Aylin Akdoğan yazdı... İzmir-İN
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'den Bardacık Festivali için davet
Güzelbahçe Belediyesi’nin düzenlediği “Payamlı Bardacık Festivali” beşinci ...
Büyükşehir'de efsaneler geçidi: Başkan Kocaoğlu'na büyük onur
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İzmir Şubesi, Türk futbolunun ...
İzmir Çim Konserleri kaldığı yerden: Ünlüler geçidi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009'dan bu yana düzenlediği ücretsiz ...
 
Konak Tramvayı'nda yeni etap: İki büyük bulvar birleşiyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Konak Tramvayı'nın ...
Selçuk'ta Leylek ve Doğal Yaşam Kültürü Festivali
Selçuk bir kez daha Leylek ve Doğal Yaşam Festivali ile buluşuyor.
Başkan Bakıcı yeni planlamayı anlattı: Şirince, Kemeraltı havasından çıkacak
Selçuk’un Nazım İmar Planlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye ...
 
Foça Belediyespor topbaşı yaptı
İzmir Süper Amatör Lig ekiplerinden Foça Belediyespor yeni sezon hazırlıklarına ...
Başkan Kocaoğlu'ndan trafik çıkışı: Özel araç yerine...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, trafik sıkışıklığının ...
Menemen'de stadyum seferberliği
Yeni sezonda Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Menemen ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva