HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Nisan 2014 Çarşamba - 12:15

Ata’nın bayramına ‘dünyanın’ övgüsü

17.’sı düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği’nin geleneksel açılış resepsiyonunda konuk ülke temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Şenol, barışta çocuğun önemini vurguladı.Başkan Şenol; “Şenlik aracılığıyla barış elçileri yetiştiriyoruz” dedi.

Ata’nın bayramına ‘dünyanın’ övgüsü

İZMİR - Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 17. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin açılış resepsiyonunda, konuk ülkeler Azerbaycan, Bulgaristan (2 ekip), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Makedonya, Romanya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Bosna Hersek ve Çin’den gelen ekiplerin temsilcileriyle bir araya geldi. Bu yıl 17.’si düzenlenen çocuk şenliğinin önemine değinen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Her yıl burada misafir ettiğimiz çocuklar ile konuk heyetler, bizim yurt dışındaki gönüllü barış elçilerimiz oluyor. Dünya barışında geleceğin sahipleri çocuklara önemli görevler düşüyor. Bizde her yıl yüzlerce çocuğu konuk ederek dünya barışına katkı koyuyoruz. Atamızın izinden yürüyerek ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyoruz” diye konuştu.
 
Şenliğe bugüne kadar 23 farklı ülkeden 6 bine yakın yabancı çocuğun katıldığını anlatan Başkan Şenol, “Dört yıldır logosu, maskotu, şarkısını belirleyerek marka haline getirip, temalı şekilde kutladığımız bu şenlik artık, İzmir’in de simgesi haline geldi” diye konuştu. Çocukları evlerinde misafir eden aileler ile şenliğe katkı sunan sponsorlara teşekkür eden Şenol, 10 ülke ile Manisa ve onur konuğu il Kars’dan gelen ekiplerin kendilerini onurlandırdıklarını dile getirdi. Başkan Şenol şenliğe ilk kez katılan Çin’e de özel olarak teşekkür etti.  
 
Etkinlikte söz alan Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov ise “Bu şenliği düzenleyerek dünya çocuklarını bir araya getirerek, onları genç yaşta barışla tanıştırdığı için Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol2a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kürsüye çıkan diğer yabancı ülkelerin temsilcileri ise, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nın çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olduğuna vurgu yaparak, Atatürk’e övgüler yağdırdı, Başkan Şenol’a teşekkür etti.
 
BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ
‘Bilişim ve teknoloji’ temasıyla gerçekleştirilen şenliğin açılış resepsiyonuna, Gaziemir Ulusal ve Uluslar arası Çocuk Şenliği Kültür Evi’nin bahçesinde düzenlenen resepsiyona, Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov, İlçe Kaymakamı Şerafettin Tuğ, CHP Gaziemir İlçe Balkanı Umut Tekin, Rusya Volgagrad Merkez Belediye Başkanı Valeria Kroman, Bulgaristan Loznitsa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmed Bılyalov Hyuseınov, Bosna Hersek Gorajde Heyet Başkanı Şemso Ferhatoviç, Bulgaristan Kürkova Belediye Meclis Başkanı Şinasi Sülşeymanov başta olmak üzere Azerbaycan, Bulgaristan (2 ekip), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Makedonya, Romanya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Bosna Hersek ve Çin ile Manisa ve Kars’tan gelen heyetler katıldı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sıla'dan Gaziemir'de unutulmaz gece
Şenliğin 2. gününde sahne alan Sıla şarkıları ve sahne şovuyla Gaziemirlileri ...
Çeşme'nin küçük başkanı Sıla'dan anlamlı öneriler
23 Nisan dolayısıyla Çeşme Belediye Başkanlığı görevini devralan Sıla ...
Başkan Atila'dan Doğanlar Stadı müjdesi
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; sorunları çözmek, başlamış yatırımları ...
 
Gaziemir’de Ata’nın huzurunda dünyanın dansı
17. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan 10 ülkeden gelen ekipler ...
Balçova'da alternatif 23 Nisan
İçişleri Bakanlığı’nın yönetmelik değişikliğiyle kutlanış şekli de değişen ...
Bir koltukta iki çocuk başkan: Engelleri kaldırın
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
 
Başkan Akpınar'dan daha çok etkinlik müjdesi
Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi sezonun 4. Konserine çıkan ...
Urlalı Roman çocukların 23 Nisan neşesi
Urla’da geçtiğimiz Mart ayında okula gidemeyen Roman çocuklara okul öncesi ...
ABD'li başkanla sürpriz Eşref Paşa sohbeti
ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara, Başkan Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret için Büyükşehir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva