HABERLER>POLİTİKA
2 Temmuz 2012 Pazartesi - 19:19

Aşlık’tan şok açıklama: Sivas’ta sanıklar da masumdu

TBMM'de konuşan AKP İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Sivas olaylarıyla ilgili olarak 'Orada yapılan yanlışlığı en az sizin kadar kınıyorum ama orada yargılananların büyük bir kısmı orada yananlar kadar masumdur' dedi.

Aşlık’tan şok açıklama: Sivas’ta sanıklar da masumdu

ANKARA -  TBMM Genel Kurulu'nda CHP 'nin, “Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesiyle” ilgili araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi görüşüldü.

19 yıl önce bugün 35 aydın katledildi… Haber için tıklayınız…

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Sivas davasının zaman aşımı dolayısıyla düştüğünü anımsatarak, sanık avukatlarının ödüllendirildiğini savundu.
 
Mahkemenin zaman aşımı kararını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın “hayırlı olsun” şeklinde değerlendirdiğini belirten Güven, “Bu açıklamadan sonra Alevilerin evlerinin duvarlarına işaret konuldu” dedi.
 
Güven, işaretleme olayının hedefine ulaşmaması için olayın iç yüzünün ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti.

YANANLAR DA SANIKLAR DA MASUMDU
AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık ise Sivas olaylarının Türkiye 'ye dışarıdan dayatıldığını belirtirken çok çarpıcı bir açıklamada bulundu. Sivas sanıklarının avukatlığını da yapan Aşlık, “Orada yapılan yanlışlığı en az sizin kadar kınıyorum ama orada yargılananların büyük bir kısmı orada yananlar kadar masumdur” dedi.
 
Aşlık, genç bir avukatken birinci duruşmaya katıldığını ancak dayatılan senaryoları gördükten sonra ikinci duruşmaya girmediğini ifade etti.
 
CHP 'li milletvekilleri, Aşlık'ın konuşmasına tepki gösterdi.
 
CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, “AKP 'nin kürsüye çıkardığı hatip, Sivas katliamının avukatı. Ödülünü alıp milletvekili de olmuş” dedi.
 
Köse, Sivas'ta Kültür Evi değil “Utanç müzesi, utanç evi, intikam evi yapacaklarını” söyledi.
 
AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AKP yetkililerinin Sivas'ın, Maraş'ın, Başbağlar'ın katliam olduğu defalarca söylediklerini kaydetti.
 
Sivas olaylarından dolayı AKP'ye doğrudan veya dolayılı bir suçlama yönetilmesinin insafla bağdaşmayacağını dile getiren Canikli, “Biz gerçek anlamda faillerin bulunması için çalışıyoruz. Bunların hepsi derin mahfiller tarafından gerçekleştirilmiştir. Darbelerin araştırılması için komisyon kuruldu. Bunların nasıl kesiştiğini önümüzdeki dönem hep birlikte göreceğiz” dedi.
 
AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, CHP 'li Köse'nin “intikam evi” şeklinde bir cümle sarf ettiğini anımsatarak, “Asla ve asla intikam duygularıyla yaşamadık ve yaşamayacağız” diye konuştu.
 
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Sivas'ta anma etkinliklerine AKP'li bakan ve milletvekillerinin katılmadığını ifade ederek, “Eğer siz gerçekten Sivas'ın katliam olduğunu ve tarihimize acı bir olay olarak geçtiğini içselleştirmiş olsaydınız, o acıyı orada paylaşırdınız” dedi.
 
Hamzaçebi, Köse'nin dil sürçmesiyle “intikam evi” dediğini ve bunu, konuşmasının sonunda açıkladığını ifade ettiğini aktardı.
 
CHP 'nin grup önerisinin kabul edilmemesinin ardından, CHP 'li milletvekilleri karara alkışlayarak tepki gösterdiler.
 
Daha sonra AKP'nin gündeme ilişkin önerisi okunurken, milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.
 
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ile AKP İstanbul Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit arasında sözlü tartışma başladı.
 
Tartışmanın büyümesi üzerine, milletvekilleri araya girdi. Bu sırada AKP ile CHP 'li milletvekilleri de birbirlerine sözle sataşmalarda bulundular. Gerginliğin sona ermemesi üzerine TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu oturuma ara verdi.
 
Genel Kurul'da daha sonra AKP'nin grup önerisi görüşüldü. Kabul edilen öneriye göre, yarın saat 13.00'de toplanacak olan Genel Kurul'da, bazı kanunlarda değişiklik yapan “torba teklif” ile Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı ele alınacak. Tasarının tamamlanmaması halinde Genel Kurul Çarşamba günü de çalışacak.
 
TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, komisyonun yerini almaması üzerine yarın saat 13.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı. (Vatan)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 33 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izzet pilgir 3 Temmuz 2012 Salı 17:22

yorum unutmaki sivas olayların intikamı başbağlarköyu yakılarak alındı tamamı herkes sivas olaylarını gündeme getirir oldu neden biiri çıkıpda pkk diye veryansın edilen başbağlar köyu katlimını neden gündeme getirmiyosunzu oradaki yaşayanlar bu ülkenin insanı diğilmi

Yorumu oyla      14      7  
Madımak oteli 3 Temmuz 2012 Salı 16:39

Nerdeyse garnizona 100 metre ama bir manga asker bile gelmiyor 8 saatte?

Yorumu oyla      12      5  
YORUM 3 Temmuz 2012 Salı 16:20

ACABA BU SİVASTA YAPILANLAR ACABA BU GÜN BİR TARİKATA YAPILSAYDI TÜRKİYEDE DURUM NE OLURDU DÜŞÜNCELER NE OLURDU DÜŞÜNÜN BEN BİR CHP Lİ OLARAK HERZAMAN ŞUNA İNANDIM BU ÜLKÜDE DİNİ DUYGULAR VE MİLLİ DUYGULAR AĞIR BASTIKÇA SOL PARTİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAZ AMA TÜRK MİLLETİNE DİNİ SORSAN BİLMEZLER MİLLİYETÇİLİĞ SORSAN ONUDA BİLMEZLER..

Yorumu oyla      13      6  
sivas yiğidolar derneği 3 Temmuz 2012 Salı 15:02

arda bey olayın olduğu yer şehrin göbeği bilip bilmeden konuşmayın

Yorumu oyla      13      8  
ARDA CEVAHİR 3 Temmuz 2012 Salı 13:23

SİVAS YİĞİDO DERNEĞİ ALLAH AŞKINA BİRDE CHP LİYİM YAZMIŞSIN YANİ TERS KÖŞE YAPIYORSUN AKLINCA O GÜN OLANLARI HİÇ İZLEDİNMİ ORASI GELİP GEÇİLECEK YERMİYDİ HEPİMİZ İNSANIZ PİSİKOLOJİK OLARAK İNSANLAR OLAY MAHALLİNDEN UZAKLAŞIR GİDİPDE İÇİNE GİRMEZ KALDIKİ DİYELİMKİ YOLDAN GEÇENLER ONLAR YANİ DİYORSUN Kİ OKADAR ADAM İÇİNDE HEP MASUMLARI TOPLAMIŞLAR ÖYLEMİ ALLAH MASUM OLANLARIN YARDIMCISI OLSUN İSPATI ZOR ÇEŞKE ORALARDA GEZMESEYMİŞLER AMA BUNLARIN HEPSİ YALAN İZLE O VİDEOLARI..

Yorumu oyla      16      7  
HASAN 3 Temmuz 2012 Salı 13:14

Bende bu gericilerin kafasına bir şeyler atıp yakmak istiyorum banada masum derlermi acaba.Dış güçler yaptırıyo ama.

Yorumu oyla      16      7  
yücel demir 3 Temmuz 2012 Salı 12:33

yücel demire hitapen yazan muhterem, olayı alevi sünni sohbetine çekme, ben ne diyorum sen nediyon, güzel kardeşim, olay düpedüz ozamanın devlet terörüdür,madımakta yananlardan 17 sinin sünni olduğunu biliyormusun,tabiki bilmiyorsun,sözüm ona senin düşüncenle aleviler yakıldı sohbetine getiriyorsun, güzel kardeşim, bizde diyoruzki, olayın alevilikle bir bağlantısı yok, olay devlet terörüdür adına nedersen de,ısıtıp ısıtıp,madur edebiyatıyapmayın,cansa benimde canım yanmış, anlaştıkmı kardeş

Yorumu oyla      15      7  
ARDA CEVAHİR 3 Temmuz 2012 Salı 12:03

BU BEY AVUKAT OLMUŞ SİVASTAKİ GLADYO YU SAVUNMUŞ SONRA GLADYOCULAR ONU VEKİL YAPMIŞ FALAN FİLAN AMA HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ """" İZMİRLİ """" OLAMAMIŞ İNSAN OLAMAMIŞ İNSAN...İNSAN

Yorumu oyla      18      7  
sivas yiğidolar derneği 3 Temmuz 2012 Salı 11:38

syn ali aşlık vekilin sözlerini okadar çarpıtarak yorum yapıyosunzuki bir sivaslı bir chpli olarak hepinizi kınıyorum söylediği sözlere dikatle dinleyin oradaki masumlar dedikleri yoldan geçipde sanık sandelyesine oturtulan sivasın mağdur halkı olayla alakası olmayan gariban çocuklar işi yapan dışardan gelipde tezgahlayan güçlerdir düne kadar alibabada süninisi alevisi kız alıp vermedikmi şimdi ali aşlık vekil gerçekleri söyledi diye bu öfke bu kin neye anlamıyorum

Yorumu oyla      15      15  
vekil 3 Temmuz 2012 Salı 11:19

En çağdışı ilkel yobaz ayaklanma ŞERİAT ayaklanmasıdır. ALİ AŞLIK sivas katillerinin avukatlığını yapmış sanırım. Onun için insan yakanları masum göstermeye çalışıyor herhalde.

Yorumu oyla      21      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Üniversitedeki odama bomba konulmuştu”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, 1995 yılında üniversitedeki odasına ...
Moroğlu'unda AK Parti'ye çok sert ÖYM eleştirisi
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, 3. Yargı Paketi ile ilgili TBMM ...
Fazla, Genel Başkan'a Buca’yı şikayet etti!
CHP Buca Belediye Meclis Üyesi Lokman Fazla, Balıkesir ziyareti sırasında ...
 
Engin’den kadınlara rota: Oy vermeyen seçmene gidin
CHP İl Başkanı Ali Engin, yeni Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku’nun ‘görev ...
AK Parti Çiğli’den Solak’a ‘davet’ kontrası
AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, partiden istifa eden iki meclis ...
CHP'de kurultay heyecanı: PM için sürpriz isimler
CHP’de kurultay heyecanı başladı. Kemal Kılıçdaroğlu, 80 kişilik parti ...
 
Kılıç: Bizi tezgaha getirip savaşa sokacaklar
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Suriye ile Türkiye ...
Türeli: Çiçek üreticisinin yüzünü soldurmayın
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
CHP’li Güven tıp öğrencilerinin haklarının peşinde…
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ve 41 CHP milletvekili,18 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva