HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2023 Salı - 09:45

Araştırmacı Yaldız, ‘İzmir sonuçlarında da görmüyorum’ dedi: Özgür Özel’de lider kumaşı yok!

İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, CHP’de yaşanan değişim tartışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Genel başkanlık için yola çıktığını duyuran Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in iyi bir siyasetçi olduğunu ancak yetersizliklerinin olduğunu belirten Yaldız, “Ben sayın Özgür Özel’de lider kumaşı görmüyorum. Özel bir futbol takımında kanat oyuncusu olabilir. Etkili konuşmaları var, mecliste iyi işler yapıyor. Özgür Özel denince akla ne geliyor? Manisa’da CHP yerel iktidarı aldı mı, Özgür Özel sebebiyle fazladan vekil alabildi mi CHP?" dedi.

Araştırmacı Yaldız, ‘İzmir sonuçlarında da görmüyorum’ dedi: Özgür Özel’de lider kumaşı yok!

EGEDESONSÖZ- İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Programın gündeminde CHP’de başlayan genel başkanlık yarışı vardı.

Kılıçdaroğlu ve Özel’in grup başkanvekilliğinden gelmiş olduğunu kaydeden Yaldız, Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel’i karşılatırdı. Yaldız açıklamasında “Ben sayın Özgür Özel’de lider kumaşı görmüyorum. Özel bir futbol takımında kanat oyuncusu olabilir. Etkili konuşmaları var, mecliste iyi işler yapıyor. Halka inmiş bir lider kumaşı yok kendisinde. Biraz fıtrat, biraz yaradılıştan geliyor bu özellik... Özgür Özel’i İzmir’de yaptığım araştırmalarda çıkan sonuçlarda da lider olarak görmüyorum. İmamoğlu’nun var ama… Genel başkan kim olsun diye soralım İmamoğlu çıkar. Özel’in bir hikayesi yok ve o yüzden de proje oluyorsunuz. Türk siyasetinde lider olanların hep bir hikayesi vardır. İmamoğlu, ilçe başkanı olarak yola çıkıp AK Parti’nin elinden Beylikdüzü’nü alıp adından söz ettiriyor. İyi işler yapıyor, ardından Büyükşehir adayı olup iki kere başbakanlık yapmış birini yeniyor. O da güç zehirlenmesi de yaşıyor, ders aldı, alamadı bilemem. Özgür Özel denince akla ne geliyor? Özel, Manisa’da eczacılık yapmıştır. Manisa’nın hangi derdine ilaç olmuştur? Manisa’da CHP yerel iktidarı aldı mı, Özgür Özel sebebiyle fazladan vekil alabildi mi CHP? Mesele zor coğrafyadan çıkabilmek. İstanbul zor coğrafya değil miydi? İmamoğlu’nun lider olarak görülmesinin ardından başarı hikayesi var. Özgür Özel’de bu yok. Kendisi mutlaka takımda olmalı, partinin geleceğinde de olmalı. Ötesinde Özel’in başkanlığa çok yakıştırıldığına inanmıyorum CHP seçmeni nezdinde… Parti gençleşsin, mevcut gitsin, kim gelirse gelsin diyenler için aktör olabilir. Bence emanetçidir, öyle görüyorum” dedi.

DEĞİŞİM İSTEYENLER BİR SONRAKİ MAÇA ÖNCE BAŞLAMAK İSTİYORLAR
İzmir siyasetinden Özgür Özel’e gelen desteği yorumlayan Yaldız, “Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı Özgür Özel o göreve getirdi. Özgürcü O‘dur. Bu onun ahde vefası ile ilgilidir. Kendisini kutluyorum net ve delikanlı tutumundan dolayı… İzmir’deki diğer arkadaşların derdinin Özgür Özel olduğuna inanmıyorum. Kılıçdaroğlu 75 yaşında ve son dönemi. Bu kongreyi kazanır belediye başkanlarını yazar, bırakır. Milletvekillerinin 4 yıllık siyasi hayatları var. Her halükarda vekiller Kılıçdaroğlu sonrasını görecek. Özel’in çevresi yada İstanbul ekibinin tutumuna orta vadeli yatırım diyebiliriz buna. Orta vadede hisse senedi bu… Kılıçdaroğlu dönemi onlar için bitti. Kral öldü, yaşasın yeni kral deniyor. Bu çarkıfelek dönecek. Kılıçdaroğlu sonrasında kimin önünde kalacak konusu var. Değişim isteyenler bir sonraki maça önce başlamak istiyorlar. Stratejik hamle bu. Bu tamamen onlar için siyasi ömürlerini uzatacak hamleydi. Grup başkanı Murat Bakan olsaydı bu tavrı alır mıydı bilmiyorum yada Kılıçdaroğlu’nun siyasi ömrünün 5 yıl uzayacağı yönünde kanaat oluşsa Deniz Yücel, sosyal medyadan Özgür Özel’i like’lar mıydı bilmiyorum?

 
İzmir'de FETÖ'ye ankesör darbesi... Aralarında askerler de var!
 
Kavacık Üzüm Festivali'yle şenlenecek!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
elif 19 Eylül 2023 Salı 16:05

iki grup var. birinci grup kkyi istemiyor şimdiden özgür özel ve ekrem çevresinde toparlanıyor. Ön alıyor. ikinci grup kkyi sevmiyor ama yerel seçimde kknin kendisini veya arkadaşını bel. bsknı yapması için sabrediyor. onlar da biliyor yerel berbat geçecek ama alacaklarını alıp kkye karşı sonra tavır koyacaklar. yani partide kkyi seven üst düzey tek kişi yok. herhalukarda kk gidecek. tüm mesele yerelde de batırıp mı gidecek hemen mi gidecek. yerelden sonra daha büyük nefretle anılacak. özgür özel en azından kkden daha iyi.

Yorumu oyla      4      3  
Dert Başka Olunca 19 Eylül 2023 Salı 15:57

İstanbul'un tam olarak içine nasıl edildi? 30 sene AKP'liler yönetti, oluşan-var olan sorunlardan AKP'liler değil de 4 yıllık başkan mı sorumlu oluyor? İmamoğlu 11 tane metro hattı yapıyor, daha önce neden yapılmamış?

Yorumu oyla      4      3  
19 Eylül 2023 Salı 15:09

ağzı laf yapana iyi siyasetçi deniyor maalesef, ülke böyle. lagalugalada iyi olacan

Yorumu oyla      3      4  
tahsin 19 Eylül 2023 Salı 13:11

sadece özgür özel degil ki chpde lider yok kim partisini b,ir adım öteye tasıdı? İmamoğlu istanbul gibi bir fırsatı yakaladı ama içine etti secimelrde ortaya cıkacak zaten mansur zaten chpli degil ve liderlik vasfı onda da yok özgür özelde hiçbirsey yok guzel yazmıssınız bu seferlik manşisada chp yerinde sayar lakin özgür özel 10 senedir vekil olmaya devam eder chp kurumsal yapısı lider üretmeye açık değildir

Yorumu oyla      5      10  
gazo 19 Eylül 2023 Salı 13:06

Vay be ne öngörü,bu kadar bilgi ve birikime sahipsin harcanıyorsun yaldız.

Yorumu oyla      9      4  
izmirli 19 Eylül 2023 Salı 12:55

Sayın Prof. Örsan K. Öymen CHP Genel Başkanlığına yakışır. Diğer her şey eski tas eski sauna.. ya da hamam..

Yorumu oyla      5      5  
Yahu adam haklı 19 Eylül 2023 Salı 12:05

Yorumlarda Ümit Bey'i eleştiren arkadaşlar, Özgür Bey adaylığını açıkladığı saatten beri toplumda ne kadar karşılık gördü? Ben bir heyecan göremedim. Görebilen varsa kendini kandırır. Beklenen genel başkan adayı Özgür Bey asla değil.

Yorumu oyla      5      5  
sezarın hakkı sezara 19 Eylül 2023 Salı 12:04

evet katılıyorum liderlik kumaşı yok ama Kemal kılıçdaroğlun'un yerine her türlü tercih ederim . Bunu bir geçiş süreci olarak değerlendirmek gerekli ve bu süreçte CHP nin agresif bir siyasete ihtiyacı var. Bu agresif siyasetide özgür özelden başka ikimse iyi yapamaz herhalde? Kemal kılıçdaroğlunun hepimizi kucaklamasından sonra bence sivri dilli bir parti lideri daha iyi olacaktır.

Yorumu oyla      7      5  
Biz 19 Eylül 2023 Salı 11:42

Bu dönemde Hiç bir araştırma şirketi denen kuruluş mensubunun yorumuna güvenmemiz mümkün diyil, hepsi kamuoyunu bir tarafa yönlendirmeye çalışıyor.

Yorumu oyla      6      3  
Reyhan A. 19 Eylül 2023 Salı 11:27

Sende de araştırmacılık kumaşı yok, ama yapıyosun işte

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Özel’den İzmir Kongresi için yeni açıklama: Hiçbiri gençlik kolları üyesi değildi!
Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklayan CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili ...
'İmamoğlu, ilçe başkanları toplantısına alınmadı' iddiası
Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü'deki köşesinde, Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde ...
2028'de hedef: 35 şehirde Kültür Yolu Festivali!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Her yıl da en az 5 tane şehri ...
 
Özhaseki: BM Habitat Türkiye'de ofis açacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Birleşmiş ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de yatırım çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD ile güvenlikten ticarete çok boyutlu ilişkilerimiz ...
Akşener: İttifak sistemini reddediyoruz
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından ...
 
Tanrıkulu'nun fezlekesi Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle ...
'Tüzüğümüzden programımıza yenileneceğiz'
 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ''Yenileneceğiz. ...
Özgür Özel: Biz çarşaf listeyi savunuyoruz
 CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, İzmir, Konya ve Karaman ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva