HABERLER>POLİTİKA
18 Eylül 2023 Pazartesi - 18:35

'Tüzüğümüzden programımıza yenileneceğiz'

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ''Yenileneceğiz. Bu süreçte etik sınırları aşmayan her tartışmayı, istişareyi, hataların düzeltilmesi, mücadelemizin güçlenmesi için fırsat olarak göreceğiz. Yenilenme sürecimizi bu ruhla sürdürerek, bir demokrasi şöleni olacak kurultayımıza hızla ilerleyeceğiz. Bir yandan da tüzüğümüzden programımıza kadar, parti işleyişiyle ilgili dokümanları yenileyeceğiz" dedi.

 Tüzüğümüzden programımıza yenileneceğiz

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantının ardından açıklamada bulundu. Öztrak, "Ortada verimliliği artıracak, maliyetleri düşürecek, doğru dürüst bir program ve plan yok. Enflasyona kalıcı çözüm yok. Vatandaşa zulüm çok. Mazot fiyatı aldı başını gitti. Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 120 litrelik bir traktör deposu seçimden önce 2 bin 429 liraya dolarken, bugün 4 bin 897 liraya doluyor. Malkara’da çiftçi hemşerim traktörüne mazot koyup tarlasına nasıl girecek? Buna çözüm bulmaya çalışan yok. O zaman yüklen vatandaşa.  Hükümet, seçimden sonra mazotta vergiyi artırdıkça artırdı. Bir TIR Antalya’dan İstanbul’a gelişte, sadece 13 bin liralık mazot yakıyor. Bunun otoyol parası var, köprü parası var, şoför masrafı var. Bir de bu aracın Antalya’ya dönüşü var. Hükümetin buna da çözümü yok. O zaman yine yüklen vatandaşa" dedi. 

'EMEKLİMİZ AÇ'
Öztrak, emekliklerin de birçok sorunu olduğunu ifade ederek, ''Emeklimiz aç. Açlık sınırının altındaki aylıklarla hayatta kalmaya çalışıyor. Yok 'kök aylık', yok 'seyyanen' derken, hükümet milyonlarca emekliye enflasyon telafisi için vermesi gereken yüzde 25’lik artışı bile vermedi.  Emeklileri, 'Maaşlarınıza Ekim’de bakacağız, olmadı yılbaşına kadar sabredin' diye oyalayıp duruyorlar. Bu ülke için alın teri döken milyonlarca emekli, 'Cumhuriyet’in 100'üncü yılında bir ikramiye çıkar mı?' diye bekliyor. Bir yerlerden 5 bin lira fısıldanıyor. Emekli dernekleri bir ikramiye verilecekse, en az 10 bin lira olması gerektiğini söylüyor. 100'üncü yıl ikramiyesi tabii ki verilsin. Ama ikramiye tek seferlik bir ödemedir. Buna karşın emeklinin ihtiyacı, insanca yaşamasına yetecek sürekli bir aylıktır'' diye konuştu. 

'SİLKİNİP AYAĞA KALKACAĞIZ'
Öztrak, yılgınlığa teslim olamayacaklarını bildirerek, "Silkinip ayağa kalkacağız. Önceki seçimde eksik yaptıklarımızı giderecek, hatalı yaptıklarımızı düzelteceğiz. Mayıs seçimlerinde istediğimiz sonucu alamadığımız için herkesten çok biz üzüldük. Geçtiğimiz seçimde bizim Cumhurbaşkanı adayımız seçmenin yüzde 48’ini bir araya getirdi. Yılgınlığa kapılmayacağız. 100 yıllık bir parti olmanın gururuyla, Atatürk’ün kurduğu parti olmanın sorumluluğuyla hareket edeceğiz. Yenileneceğiz. Bu süreçte etik sınırları aşmayan her tartışmayı, istişareyi, hataların düzeltilmesi, mücadelemizin güçlenmesi için fırsat olarak göreceğiz. Yenilenme sürecimizi bu ruhla sürdürerek, bir demokrasi şöleni olacak kurultayımıza hızla ilerleyeceğiz. Bir yandan da tüzüğümüzden programımıza kadar, parti işleyişiyle ilgili dokümanları yenileyeceğiz'' dedi.

Öztrak, CHP kongrelerindeki kavga görüntüleriyle ilgili soru üzerine, "Diğer partilerde de olduğu gibi bizim kongrelerimizde de bazen istenmeyen manzaralarla, durumlarla karşılaşılabiliyor. Genel başkanımızın talimatıyla arkadaşlarımızı görevlendirdik. İnceleme sonuçlarına göre de hareket edeceğiz" diye konuştu. (DHA)

 
Başkan Soyer'in o projesine AB'den destek!
 
Cezaevi aracıyla otomobil çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Delege 18 Eylül 2023 Pazartesi 18:43

Yine boş boş konuşmayı bırak konuştukça batıyorsunuz,otuz senedir,milletvekili ve parti yöneticisi olarak buradasınız,şimdiye kadar ŞİMDİ SIRASI DEĞIL diyerek demeç vererek partiyi tasfiye ediyorsunuz,yapacağınız tek şey çekip gidiniz inanın bu partinin fabrika ayarlarına dönmesi uzun zaman alır,bu sözcü konuştukça seçim gecesi TV kanallarında öndeyiz kazandık palavraları hatırlıyoruz ve üzülüyoruz...

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel: Biz çarşaf listeyi savunuyoruz
 CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, İzmir, Konya ve Karaman ...
Babacan: Üreticinin maliyeti hızla artıyor
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun ...
TARKEM'e alternatif model için çağrı: Kemeraltı Esnaf Odası kurulsun!
İzmir İktisat Kongresi Binası’nda Ahilik Haftası programında konuşan AK ...
 
Araştırmacı Yaldız’dan İzmir kongresi için panorama… Soyer için ‘birinci çinko’
İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, CHP İzmir İl ...
Akşener İzmir'e geliyor!
20 Eylül Çarşamba günü İzmir’e gelecek olan İYİ Parti Lideri Akşener’in ...
İzmir'deki seçimlerde 'mason' tartışması... Büyük Loca iddialara ne dedi?
Yerel seçim öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde adaylığı geçen isimler ...
 
CHP’li Bakan'dan çarpıcı 'değişim' sorusuna yanıt: Bu makamları genel başkan vermedi!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, genel seçimlerin ardından parti içinde ...
CHP’li Sındır’dan İYİ Partili Özlale’ye ‘bankamatik memur’ tepkisi!
25,26, 27’nci dönem CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İYİ Parti’nin ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’ye lider olursa ne yaşanır?
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’ye lider olursa ne yaşanır?
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva