HABERLER>GÜNCEL
27 Kasım 2015 Cuma - 14:55

Ankara'da polisten gazetecilere biber gazı!

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara Bürosu önüne yürümek isteyen gazetecilere polis müdahale etti. Grubun arasında CHP'li milletvekilleri de vardı.

Ankara da polisten gazetecilere biber gazı!

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül dün akşam tutuklandı. İki gazetecinin tutuklanmasının ardından İstanbul, Ankara ve İzmir'de gazetecilere destek eylemleri düzenlendi. Ankara'daki eylemde gazetinin bürosuna yürümek isteyen gazetecilere polis gaz sıktı.

EYLEMDEN SONRA GAZLI MÜDAHALE
Basın açıklamasından sonra gazetecilar Atatürk Bulvarı üzerinede Çankaya Belediyesi'nin önünü gitmek istediler. Oradan Çankaya Belediyesi'nin tahsis ettiği araçlarla Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara Bürosu'na gideceklerdi. Ancak polis, gazetecilerin Atatürk Bulvarı'nı geçisine izin vermedi ve grubun ısrar etmesi üzerine kalkan, jop ve gaz sıkarak gazetecilere müdahale ektti. Polisin gaz attağı grubun arasında CHP'li milletvekilleri de vardı.

İSTANBUL'DA EYLEM SÜRÜYOR




İki gazetecinin tutuklanmasından sonra Cumhuriyet Gazetesi önünde toplanan gazeteciler destek eylemi düzenledi. Burada kısa bir konuşma yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar, " Bu Can’a takılmış bir şeref madalyasıdır. Gurur duyuyoruz. Canın herkese selamı var" diye konuştu. Dilek Dündar, açıklamasının ardından alkışlar eşliğinde gazete binasına girdi.
 
MASASINDA "SORUMLU BENİM" MANŞETİ KALDI
Can Dündar’ın haber masasında "Sorumlu Benim" manşeti kaldı. Dündar’ın odasındaki günlük gazeteler bugün hiç açılmadı. Can Dündar’ın gazeteyi yönettiği odasında okuduğu eski tarihli gazeteler, kitaplar ve günlük kıyafetlerin yanında tutuklanmasına gerekçe olan haberin ardından yayınlanan Cumhuriyet Gazetesinin bir nüshası vardı. "Sorumlu Benim" manşetli gazetenin nüshası aylardır Can Dündar’ın haber masasının başında bulunuyordu.

TARIK AKAN: ÜZÜNTÜDEN PERİŞANIZ
Gazeteye ilk olarak sanatçılar Rutkay Aziz ve Tarık Akan geldi. Akan," Dünyanın hiçbir yerinde devletin yapmış olduğu yanlışı yayınladı diye gazetecinin ceza alması görülmemiş birşeydir. Benim ülkemde yaşanıyor. Üzüntüden perişanız"dedi.
"HEP Mİ BUNLARLA UĞRAYACAĞIZ"
Zülfü Livaneli de destek ziyareti için gazetedeydi. Livaneli, kapıda gördüğü Turgut Kazan'a sarılırken, "Hep mi bunlarla uğraşacağız. Bütün hayat böyle mi geçecek" dedi.

"PARMAKLIKLAR ARDINA KONULAN HABER ALMA HAKKIDIR"
Basın konseyi üyeleri de sabah destek ziyaretinde bulundu. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, " Tarihe geçecek utanç kararıyla cezaevine yolladık onları. Cezaevine gidenler, iki gazeteci olabilir ama aslında demir parmaklık arasına konulmak istenilen bu halkın haber alma hakkıdır"diye konuştu.
CHPLİLER DESTEK ZİYARETİNDE
CHP'liler de kalabalık bir grup halinde Cumhuriyet Gazetesine geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Eren Erdem ve Mahmut Tanal ile CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın gazetenin Şişli'deki merkezine geldi.

GAZETECİLİK YAPTIKLARI İÇİN TUTUKLANDILAR
CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Dündar ve Gül'ün tutuklandığı duruşmaya katıldığını hatırlatarak, " Orada nasıl bir tiyatronun sergilendiğini, nasıl bir tiyatronun oynandığını, sonucu belli olan oyunun nasıl 12 saat boyunca sürdürüldüğüne, hep birlikte şahit olduk. Ortada sadece gazetecilikten dolayı suçlamalar vardır. Can Dündar ve Erdem Gül, altını çizerek söylüyorum, gazetecilik yaptıkları için tutuklanmışlardır. Bu kırılma noktasıdır. İktidar önümüzdeki günlerde Suriye'ye yönelik saldırılarını artıracak ve savaşı yükseltecektir" diye konuştu.

"ORTADA BİR DAVA YOK"
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de " Anayasamızın bir temel prensi vardır. Der ki, 'bir yazılı basın organında yapılan haberden dolayı, 4 ayı geçme halinde dava açılamaz' 5.5, 6 ay olmuş ortada bir dava yok. İki insan gazetecilik yaptığı için, bu ülkenin insanlarını aydınlatma sorumluluğunu yerine getirdiği için, bu ülkenin kaynaklarını terör örgütlerine peşkeş çekenleri ifşa ettiği için yargılanmıştır" dedi.

 
İzmirli Boşnaklardan Başkan Bakıcı'ya ziyaret
 
Rus kulüpleri Türkiye'ye gelmiyor: Rubin ve Lokomotif iptal etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhuriyet önünde gazetecilere destek eylemi
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi ...
İzmir'de uyuşturucuyla mücadele seferberliği
İzmir Uyuşturucuyla Mücadele Platformu'nun organize ettiği "Madde bağımlılığı ...
Saat Kulesi önünde bomba paniği!
Konak Meydanı'ndaki tarihi Saat Kulesi önünde unutulan bir sırt çantası ...
 
ABD Ankara Büyükelçiliği: Oldukça endişeliyiz
ABD Ankara Büyükelçiliği: Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasından ...
Rusya Büyükelçiliği'nden tepki çeken tweet
Rusya'nın Londra Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşım tepkilere neden oldu.
İzmir Cumhuriyet önünde: Tutuklamalara tepki seli!
Basın örgütleri Cumhuriyet Gazetesi önünde bir araya gelerek tutuklama ...
 
Kalpleri ısıtan haber: Deha İdil hayata döndü
Kalp yetmezliği nedeniyle Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde makinelere ...
İGC Başkanı Dikmen: Gazetecilik tutuklandı!
Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına İzmir'den tepki ...
Körfez’e yağmurla gelen güzellik
İzmir’de gece saatlerinde başlayan ve gün boyu aralıklarla devam eden ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva