HABERLER>POLİTİKA
16 Ekim 2016 Pazar - 11:46

Altıok projeyi de gördü, muhalifleri de dinledi: ‘Yeni Kültürpark’ için ne dedi?

Altıok tartışılan Kültürpark Projesi’ni yerinde incelerken, meslek odalarını ve çevre örgütlerini de dinledi. Altıok, “İzmir’in ulaşılabilir ve yaşayan bir kent, bir kültür sanat başkenti olması için şehrin ortasında nefes alınan bir yaşam alanı oluşturuluyor” dedi.

Altıok projeyi de gördü, muhalifleri de dinledi: ‘Yeni Kültürpark’ için ne dedi?

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihtisas fuarlarını Gaziemir’de yapılan Fuar İzmir’e almasının ardından üniversite öğretim üyeleri, meslek odası temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı ortak akıl toplantılarıyla görüşleri alarak hazırladığı Kültürpark Projesi kentte gündem olmaya devam ediyor.

Projede gözler onay için Koruma Kurulu’nun bölgede yapacağı incelemeye çevrilirken, Büyükşehir Belediyesi de çalışmalarını sürdürüyor.

CHP’li ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerinden tam destek alan proje için bu kez Büyükşehir Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partileri davet gitti. CHP İl Yönetimi bu kapsamda haftanın ilk günü Pakistan Pavyonu’daki sergide brifing alacak.
;
CHP İzmir Örgütü’nden önce CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok sergi alanına giderek projeyi yerince inceledi. Pakistan Pavyonu’nda brifing alan ve inceleme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Altıok ardından projeye itiraz eden Mimarlar Odası’na giderek üyeleri de dinledi.

 Altıok izlenimlerini sosyal medya hesabından paylaşırken, detaylı bir açıklama yaptı. Altıok, “İzmir’in ulaşılabilir ve yaşayan bir kent, bir kültür sanat başkenti olması için şehrin ortasında nefes alınan bir yaşam alanı oluşturuluyor” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA
Altıok şu ifadeleri kullandı: Ülkemiz son 14 yıldır açık açık yağmalanıyor. Dağının, ovasının, kuşunun, böceğinin yaşam alanlarının enerji, maden, ulaştırma sektörüne peşkeş çekildiği, kamu arazilerinin parsel parsel dağıtıldığı bir dönem yaşıyoruz. İzmir özelinde Efemçukuru gibi suyumuzu zehirleyen; Karaburun’da, Çeşme’de, Urla’da, Yamanlar’da RES’lerle ağacımızı kesen; jeotermal santrallerle başta Menderes Ovası olmak üzere toprağımızı, deremizi kirleten yok edici bir anlayışla karşı karşıyayız. Çevre ve yaşam hakkı savunucuları için böylesine zor bir dönemde çevre örgütleri ve meslek odalarının duyarlılıkları son derece önemli.

Kültürpark Projesi merkezli şehirde yürüyen tartışmaları yakından takip ediyorum. Bu çerçevede önce Kültürpark Pakistan Pavyonu’nda sergilenen Kültürpark Projesini’nin detaylarını incelemeye, ardından meslek odaları ve çevre örgütlerini dinlemek üzere Mimarlar Odası’na gittim. Elbette her projede kamuoyunun ve kurumların öneri ve şikayetleri dikkate alınarak bir takım iyileştirmelere gidilebilir. Diyalog kanallarının açık tutulması durumunda, projenin iyi anlatılması ve iyi anlaşılması noktasında eksiklikler giderilerek uzlaşılar sağlanabilir kanaatindeyim.

Kültürpark Projesi bunca yıkımın, yok edişin arasında yıkılmayan, talan edilmeyen, kimseye peşkeş çekilmeyen bir alan olarak önümüzde duruyor. Projede gördüğümüz; Kültürpark AVM, rezidans vb. beton yığınlarına dönüştürülmüyor. Ege Üniversitesi tarafından tek tek envanteri çıkartılmış olan ağaçlar kesilmiyor. Gürültü kirliliğinden arındırılacak olan Kültürpark’ın eski yapıları restore ediliyor, bununla birlikte kente yeni bir kültür, sanat, sergi salonu kazandırılıyor. İzmir’in ulaşılabilir ve yaşayan bir kent, bir kültür sanat başkenti olması için şehrin ortasında nefes alınan bir yaşam alanı oluşturuluyor.

 
Güven’den Başbakan Yıldırım’a: Kandıramazsınız!
 
TSK destekli operasyonda Dabık alındı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Ekim 2016 Pazartesi 13:18

İzmir'e yatırım anlamında yerel de merkezi hükümette yetersiz ancak istemezükçü gruplar olarak her projeye davalar açarsan şehir kokar da, çürür de ... yıllarca onay için uğraşılan katı atık tesisinin onayları geldi hop proje davalık oldu. Yanlış bilmiyorsam 330 milyonluk dev bir proje. Şimdi o bölge çöp kokuyor. Suçlusu kim ? Bu şehirde bir tane davalık olmayan büyük proje yok gibi.

Yorumu oyla      11      5  
17 Ekim 2016 Pazartesi 10:53

tam 12 yıldır bu kenti yöneten belediye başkanlığını değil de parka bina yapılmasını istemeyenleri mi suçluyorsunuz? evet bu kent çok pis, evet yolu yok kaldırımı yok ve evet bütün şehir pis kokuyor. Ama bunun sorumlusu biz değiliz, belediye başkanı.

Yorumu oyla      11      5  
Bu şehirden adam olmaz 17 Ekim 2016 Pazartesi 02:32

Yahu arkadaş gidin bir Ankara'ya bakın bir de İzmir'de ki boş beleş muhabbete ... Ankara almış yürümüş, modern geniş caddeler , modern binalar dolmuş, biz nelerle uğraşıyoruz. 420 dönümlük kültürparkın içine ufak bir kültür merkezi olsun mu olmasın mı ! Bir grupta zamanında "fuarı niye Gaziemir' e götürdünüz?" diye eleştirmişti. İzmir hakikaten garip bir şehir. Büyük şehirler içinde bu kadar geri kalmasına şaşmamalı. Kimse de demiyor ki şu şehrin içinde kalan 2-3-4 ...sanayi sitelerini, fabrikaları, çürümüş depoları ... şehrin göbeğinden kaldıralım; modern caddeler yapıp, etrafına marka konut projelerine yer açalım; şehir merkezini harabe olmuş görünümünden kurtaralım ... İzmir' de bir tane modern cadde yok. En ünlü yerleri çürümüş binaların arasında kalmış Alsancak ve Karşıyaka Çarşı. Deniyor ki New York' da kimse Central Parka bina yapmaz, teklif etmez. İyi de güzel kardeşim Central Park'ın etrafında onlarca gökdelenler var. Sen İzmir' de ona da karşısın. Gökdelenlere de dava açıyorsun. Kordon'daki çürümüş, "birbirine yapışık" binaları yıkalım, yerine gökdelenler yapılsın diye bir plan yapılsa kıyamet kopar. İptal için davalar açılır. Kültürpark yüzde 100 yeşil , etrafı gökdelen olsun mu ? Al sana Central Park benzeri proje.

Yorumu oyla      11      5  
istemezük 17 Ekim 2016 Pazartesi 01:19

Koruma kurulu onay verirse bazıları gezi direnişi yapacakmış. Kime ve neye karşı? Ülke gündemi bu kadar yoğunken, her gün şehitler gelirken tek derdiniz bu mu? Dandik bir kültür merkezi yapılsın mı yapılmasın? Havuz büyütülsün mü büyütülmesin mi? Başka işiniz gücünüz mü kalmadı? Sanırsın kültürparkın kurulduğundan beri yüzde yüzü yeşil alandı da şimdiki proje ile yeşil alan yüzde 56'ya düşüyor. Bu park zamanında beton tarlası olmuş. Parkın yeşil alanı şimdi daha da artıyor ama illa ki klasik İzmir itirazı gelecek, proje davalık olacak, 10 yıl sürünecek. Yapmayın kardeşim park falan. Belediye 400 milyona opera binası yapacak. Teknik altyapısı olarak Sidney'den daha iyi bir bina. Onu da yapmayın, Mavişehir'de ki alana ağaç ekin. Hem daha ucuza mal olur.

Yorumu oyla      11      5  
17 Ekim 2016 Pazartesi 01:06

En güzeli belediye projeyi iptal etsin, "kültürparkadokunmasın", bu şekilde kalsın, hollerde de kitap ve diğer yapılan fuarları yapmaya devam etsin. Hiçbir yapıyı restore etmediği gibi hiçbir yeri de yıkmasın. Zaten şehrin Afganistan şehirlerinden farkı yok parkı da çürük kalsın. Yakışır. Layık olan da budur. Zaten kültürparkın içine kültür merkezi yapmak da saçma bir düşünce.

Yorumu oyla      11      5  
17 Ekim 2016 Pazartesi 00:58

"Canım kardeşim orada imar izni yok şu anki hangarlar istisnai konuşmuş durumda. " canım kardeşim o ucube holler istisnai yapılırken Çeşme'de tatilde miydiniz de istisnai ucube holler yapıldı.

Yorumu oyla      11      5  
16 Ekim 2016 Pazar 20:35

Yani parkların içine avm ve rezidans hariç her bina yapılabilir mi demek istiyor sayın milletvekili

Yorumu oyla      11      5  
Fahri Altunus 16 Ekim 2016 Pazar 19:51

Hala kültür merkezi diyorlar. Canım kardeşim orada imar izni yok şu anki hangarlar istisnai konuşmuş durumda. Kalktım yerine başka bir şey inşa edemezsin.

Yorumu oyla      11      5  
16 Ekim 2016 Pazar 15:57

Belediyenin kullandığı binalarda yıkılsın, yeşil artsın. Yeni yapılacak kültür merkezi yeter.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güven’den Başbakan Yıldırım’a: Kandıramazsınız!
CHP İl Başkanı, Başbakan’ın İzmir ziyaretini değerlendirirken, “Siz AKP'liler ...
TBMM'de gündem yine KHK'lar olacak
TBMM'de bu hafta OHAL sonrası çıkarılan ilk KHK'nın Genel Kurul'da görüşmelerine devam edilecek.
Başbakanlık kaynakları: ABD'yi uyardık!
CNN Türk'ün Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı haberinde Türkiye'nin ...
 
Çavuşoğlu'ndan Lozan zirvesi sonrası ilk açıklama
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lozan'da düzenlenen Suriye toplantısı ...
Erdoğan: Kültür inkılabına ihtiyaç var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de adını taşıyan üniversitenin ...
Başbakan Yıldırım gözyaşlarını tutamadı...
15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananların gösterildiği belgesel ...
 
AK Partili Vekillerden Bayraklı çıkarması!
AK Partili Dağ ile Sürekli yeni atanan ilçe başkanı Hızal ile birlikte ...
Bakanı Bozdağ'dan işkence iddialarına yanıt
Adalet Bakanı Bozdağ, cezaevlerinde işkence iddialarına ilişkin "Kime ...
Kılıçdaroğlu sert çıktı: Otur oturduğun yerde!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartaşmalarıyla ilgili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva