HABERLER>SPOR
9 Mayıs 2016 Pazartesi - 10:57

Altınordu’da hayal gerçek oldu: Çağlar Bundesliga’da!

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, stoperi Çağlar Söyüncü'yü Alman ekibi Freiburg'a 2.5 milyon Euro'ya satarak Bundesliga'ya futbolcu gönderme hayalinin gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

Altınordu’da hayal gerçek oldu: Çağlar Bundesliga’da!

Telefonla katıldığı bir radyo programında yıllar önce Bayern Münih'in bir maçını izlerken bu hayali kurduğunu dile getiren Başkan Özkan, şöyle devam etti: "Kendime söz vermiştim, şükürler olsun, o hayalim gerçekleşiyor. Çok mutluyum. Kulüpler anlaştı, Çağlar'ın ailesinin bazı istekleri var. Bu hafta içinde imzalar atılır. Hep gurbetçi futbolcular Süper Lig'e gelirdi, bu kez tersini yapıp ithalattan ihracata geçtik. Bu benim için paradan çok daha önemli. Çağlar'a talip olan Beşiktaş'a da bunu anlattım. Ülkemizden oyuncu çıktığını göstermiş olacağız. Başta da söylediğim gibi bu benim hayalimdi."

19 yaşındaki Çağlar'ın önümüzdeki yıllarda Freiburg'dan önce Bayern Münih'e, daha sonra da Premier Lig'den bir kulübe transfer olacağına inandığını ifade eden Seyit Mehmet Özkan, şöyle konuştu:  "Çağlar'da hırs ve çabuk hareket etme özelliği var. Freiburg'un antrenörü onu çok istiyordu. Eksikleri olduğunu, ancak bunların üzerine gideceklerini söyledi. Bayer Leverkusen ve Köln'de çok istedi, ancak onlar, pişmesi için 1 yıl Bundesliga 2'de kiralık oynatacaklarını belirttiler. Ben Bundesliga'nın hayalim olduğunu söyleyince saygı duydular. Şampiyon olan Freiburg, yeni sezonda Bundesliga'da yarışacak. Orada kimse Çağlar'a, (Al forma senin) demeyecek. Altınordu'da Alman modeli uyguladığımız için daha çabuk adapte olacak. Çağlar'ın yerine önümüzdeki sezon altyapıdan 1999 doğumlu Recep Yemişçi'yi izleyeceksiniz."

2 OYUNCUYA ÜNLÜ KULÜPLERDEN DAVET
Başkan Seyit Mehmet Özkan, U15 takımından forvet Gökberk Efe ve orta saha oyuncusu Mustafa Kaya'yı İspanya'nın Barcelona, U16 takımından kaleciler Berke ve Ozan Can'ı ise İngiliz takımı Manchester City'nin yaz kampına davet ettiğini de açıkladı. Gökberk ve Mustafa'nın seçmelere katılacağını, kaleci Berke ve Ozan Can'dan birini de seçmelere yollayacaklarını belirten Başkan Özkan, "Bu kulüpler dünyanın birçok yerinden oyuncu deniyor. Oraya gittiklerinde sıkı bir elemeden geçecekler. Hemen gidip anlaşacaklar gibi algılanmamalı. Beğenilirlerse kulübümüzün ne alacağı önemli değil, yeter ki gitsinler" dedi.

2 GURBETÇİYLE ANLAŞMA
Önümüzdeki sezon için 21 ve 23 yaşlarında 2 gurbetçi futbolcuyla el sıkıştıklarını, ancak isimlerini açıklamayan Başkan Özkan, "Altınordu benim sorumluluğumda olduğu sürece asla yabancı oyuncu almayacağız. Annesi ya da babası Türk olabilir. Bu sezon özellikle 10 numara pozisyonunda sıkıntı yaşadık. Ayrıca yurt içinden lider özelliği olan 2 futbolcu transfer etmeyi planlıyoruz" dedi.

Günümüzde paranın çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Özkan, "Ben, (En büyük başkan bizim başkan) diyenlere bakmam. Onlar, (En büyük para) diyor. (Başkanım) değil, (Paracığım), (Başkan buraya, değil, para buraya) diyorlar" yorumu yaptı.

"HEDEFİMİZ SPORCU SAĞLIK MERKEZİ"
Altınordu için bir sporcu sağlık merkezi kurma hedefi olduğunu da belirten Başkan Seyit Mehmet Özkan, "Böyle bir tesis için 5 milyon dolar gerekiyor. Bu ciddi bir rakam. Bu sezon altyapımızda birçok sakatlıklar yaşandı. Torbalı tesislerinde böyle bir proje gerçekleştirmek isterim" dedi. Başkan Özkan, bu konuda İzmir kulüpleriyle bir işbirliği yapmalarının mümkün olup olmadığı sorusuna, "Biz İzmirlilerin bir araya gelmesi mümkün değil" yanıtını verdi.

İZMİR CUP HAZİRANIN SONUNDA
Galatasaray ve Beşiktaş'ın altyapıda işbirliği teklif ettiğini, ancak bağımsız olmak için bu önerileri geri çevirdiklerini dile getiren Başkan Özkan, terör olayları nedeniyle ertelenen U12 İzmir Cup'ı, haziran ayı sonunda yapmayı hedeflediklerini açıkladı. (dha)

 
Dervişoğlu’ndan İzmir Teşkilatı’na istifa daveti: Kendi durumlarını…
 
Flaş! MHP’de iki isme daha inceleme
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 9 Mayıs 2016 Pazartesi 15:07

Altınordu bu oyuncuyu satmak ile çok isabetli bir karar vermiş.Bence Cengiz'i de satsın.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arena'ya damga vuran Kilis protestosu!
Galatasaray-Beşiktaş maçının 75. dakikasında Mario Gomez'in attığı golün ...
İzmir’de Aziz Yıldırım coşkusu
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı lacivertlilerin İzmir Şubesi tarafından ...
Basketbolun kalbi Bornova'da atacak
Bornova Belediyesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle kente ...
 
Şampiyonluk Grubu maçında ölüm!
Sahada kalp krizi geçiren Dinamo Bükreş'in Kamerunlu futbolcusu Patrick Ekeng hayatını kaybetti.
Flaş karar: Altay kongreye gidiyor!
Altay’da eski başkanların katılımıyla dün Gaziemir Tesisleri'nde yapılan ...
Altınordulu Çağlar Almanya yolcusu!
PTT. 1. Lig ekiplerinden Altınordu'dan A Milli Takım'a kadar yükselerek ...
 
Erdal Acar: Karşıyaka'ya 22 milyon verdim!
Acar yayınladığı mesajda yeşil kırmızılı kulübe yaklaşık 22 milyon TL ...
Karşıyaka’dan stat için karşı dava!
Karşıyaka yönetimi, mahkeme kararıyla durdurulan 15 bin kişilik yeni stat ...
Göztepe’de Taner Taşkın sesleri!
PTT 1'inci Lig'de yaşanan hayal kırıklığının ardından Süper Lig umutlarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva