HABERLER>GÜNCEL
1 Şubat 2016 Pazartesi - 12:29

Altı acil talep İzmir masasında: Çocuklar için barış, hemen şimdi!

‘Çocuklar İçin Barış Hemen Şimdi Girişimi’ tarafından 13-14 Şubat tarihlerinde Alsancak Türkan Saylan Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikte çocukların yaşam, sağlık, eğitim ve oyun oynama hakkı konuları konuşulacak.

Altı acil talep İzmir masasında: Çocuklar için barış, hemen şimdi!

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Ülkenin içinden geçtiği süreçte yükselen şiddet ortamının etkileri, toplumun tüm kesimleri üzerinde derinleşerek devam ederken çocuk hakları savunucuları başta bölgedeki çocuklar olmak üzere, şiddete doğrudan ve dolaylı olarak maruz kalan çocuklar için bir araya geldi.

Çocuk ve insan hakları örgütleri, sendikalar, meslek örgütleri, akademisyenler, sanatçılar, milletvekilleri, gazeteciler, kadın ve LGBTİ örgütleri, öğrenciler, siyasi parti ve sivil inisiyatifler ‘Çocuklar İçin Barış Hemen Şimdi Girişimi’ni başlattı.

Çocuklar İçin Barış Hemen Şimdi Girişimi, İzmir’de iki gün sürecek bir etkinlik düzenleyecek. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 13-14 Şubat tarihlerinde yapılacak olan etkinlikte, çocukların yaşam hakkı, sağlık hakkı, eğitim hakkı, oyun oynama hakkı, sokağa çıkma hakkı konuları; çocukların hak kayıplarına, çatışma ortamında öldürülen ve yaralanan çocukların durumlarına, çocuklar için acilen barışa ihtiyaç olduğuna değinen konuşmacılarla şekillenecek.

İZMİR MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI
Girişim adına konuşan Psikolog Burcu Ovacık CHP ve HDP İzmir Milletvekilleri’ne çağrıda bulunarak, “Çalışmalarımıza uzun süredir devam ediyoruz. İzmir’de iki gün sürecek olan etkinliğimizde bugüne kadar yaptığımız çalışmaları aktaracağız. Çocukların yaşam, sağlık, eğitim ve oyun oynama hakları üzerinden çatışma ortamında doğrudan ve dolaylı olarak şiddete maruz kalan çocukların durumunu konuşacağız. Çocuklar için acilen barış ortamına ihtiyacımız var. Özellikle CHP ve HDP İzmir Milletvekillerinin katılımlarını ve desteğini çok önemsiyoruz. İzmir’den ‘barış’ talebinin yükselmesi, çatışma ortamında yaşanan çocuk hak ihlallerinin TBMM’ye taşınması noktasında çok değerli” ifadelerini kullandı.

ALTI ACİL TALEP
Çocukların merakın ve oyunun geliştirici evreninden alarak umutsuzluğa ondan da öte ölüme tutsak kılan; coşkunun ve yaşamın kapısını çocuklara kapayan; çocuk ve gençleri ayrımcılık zemininde çarpıştırmayı hedefleyen; sorgulamalara çeken ancak, onların özgürce dünyayı, çevrelerinde olup bitenleri sorgulamalarına izin vermeyen tüm yaklaşımları kınadıklarını açıklayan girişim ‘Altı Acil Talep’ sıraladı.

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni 1990 yılında imzalayarak her bir çocuğun hak ve özgürlüklerini her koşulda koruma ve yerine getirme yükümlülüğünü kabul ettiğini hatırlatan girişimin talepleri şu şekilde: “Sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması; devletin tarafı olduğu BM Çocuk Hakları Sözleşmesi başta olmak üzere, insan hakları yükümlülüklerini yerine getirerek yaşam alanlarındaki şiddet ve baskıdan vazgeçmesi; tüm tarafların çocukların yüksek yararını gözetecek tutumlar geliştirmesi; barış, özgürlük ve demokrasi temelinde müzakere sürecinin yeniden başlatılması; bu süreçte yaşanan tüm ihlalleri gerçekleştirenlerin cezasız kalmaması, ve bu sürede gerçekleşen toplumsal, ekonomik, psikolojik tahribatın hak temelli onarılmasını, bu şekilde toplumsal adaletin inşa edilmesi.”

135 İMZACI
Şu ana kadar aralarında Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi, İzmir KESK Kadın Meclisi, İzmir Müzisyenler Derneği, Yenikapı Tiyatrosu, Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi, Halkların Köprüsü Derneği, AKA DER Alsancak, İzmir Barış Bloku, Oyuncular Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi, Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Derneği, Eğitim Sen, Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümü, Toplumcu Psikologlar’ın da bulunduğu 135 sivil toplum örgütü imzacı oldu.

 
Abdülkadir Selvi 'yeni sürecin adı'nı yazdı!
 
Seferihisar’da elde kalan araziler 2 katına satışta!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de ölüm yeleği ticaretine darbe!
İzmir'de denetimlerde standart dışı 3 bin can yeleği ve 22 bot ele geçirildi. ...
İzmir'de yürek yakan isyan: Gazi olmak için daha...
Doğu ve Güneydoğu illerinde görev yaptıkları sırada, teröristlerle girdikleri ...
Stop Platformu’ndan Vali’ye, Başkan’a ve odalara gökdelen mektubu!
İş adamı Soyer, avukat Özay ve yazar Hepşenkal’ın da yer aldığı Stop Platformu ...
 
Mimarlardan kıyı projesi için Pasaport uyarısı!
Mimarlar Odası İzmir Şubesi Bakan Hasan Topal, İzmir Körfezi'nde 19'uncu ...
Bakanlıktan Dikili'ye can suyu!
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından ...
Flaş! Kara haber: Sur'da 5 şehit
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlar sırasında bugün PKK'lı ...
 
Alevi Dernekleri seçiminde kaybeden Karabağ!
Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesi’nin olağan genel kurulunda liste ...
PKK'nın kaçırdığı polis operasyonla kurtarıldı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca 10 Aralık 2015'te ...
Sırbistan'dan 'Cizre'de keskin nişancı' açıklaması
Sırbistan'ın Ankara Büyükelçiliği, PKK'ya dönük operasyonlar sırasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva