HABERLER>GÜNCEL
1 Eylül 2017 Cuma - 15:02

Alperen'in ailesinin en acı bayramı

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, unutulduğu kreş servis aracında  havasızlıktan yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in babası Serkan Sakin ile annesi Buket Sakin, en acı bayramlarını geçirdi.

Alperen in ailesinin en acı bayramı

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, unutulduğu kreş servis aracında  havasızlıktan yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in babası Serkan Sakin ile annesi Buket Sakin, en acı bayramlarını geçirdi. Çocuklarının mezarını ziyaret eden aile döndükleri evlerinde DHA'nın sorularını yanıtladı. Alperen'in kucağından indirmediği köpeğe çocuklarından emanet kaldığı içini gözleri gibi baktıklarını söyleyen baba Serkan Sakin, "Ben çocuğumun unutulduğuna inanmıyorum. Benim çocuğumun, arkadaşlarının sesini duyduktan sonra uyuması imkansız. Sorumlular az ceza alırsa canımız acır, adalete güveniyoruz" dedi.

Çiğli Köyiçi Mahallesi'nde geçen 15 Ağustos'ta meydana gelen olayda, Serkan Sakin ile Buket Sakin çiftinin 3 yaşındaki oğulları Alperen Sakin, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'na götürülmek üzere şoförü 47 yaşındaki T.İ. ile rehber personel 18 yaşındaki D.K.'ya teslim edildi. Öğrenciler indirildiği sırada rehber personel D.K., ağlayan bir öğrenciyi alarak okula girdi. Serviste uyuduğu öne sürülen Alperen'i fark etmeyen şoför, aracı okulun yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan boş arsaya çekti. Alperen'in kreşte olmadığını öğle yemeğinde fark eden öğretmenler ile görevliler, okul ve bahçesini aramaya başladı. Aramadan sonuç alınamayınca okulun güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Görüntüleri izleyen okul yöneticileri ve öğretmenler Alperen'in okula hiç girmediğini gördü. Bunun üzerine okul servis aracına bakan görevliler, minik Alperen'in, sabah oturduğu koltukta cansız bedenini buldu. Okul yöneticileri polise verdikleri ilk ifadelerinde gerçeği sakladı, Alperen'in uyku saatinde uyutulduğu ve bir daha uyanmaması üzerine hastaneye götürüldüğü söylendi. İfadelerden şüphelenen polis, bir görevlinin anlatımınndan yola çıkarak olayı aydınlattı. Alperen'in kreş servisinde unutulduğu için öldüğü ortaya çıkarıldı. Servis şoförü T.İ. ile eşi okulu müdürü Y.İ. tutuklandı.

BAYRAM NAMAZINA GÖTÜRECEKTİ

Alperen Sakin'in babası Serkan Sakin ile annesi Buket Sakin, oğullarını yitirmelerinin ardından en acı bayramlarını geçirdi. Çocuklarının mezarını ziyaret eden aile, döndükleri evlerinde DHA'nın sorularını yanıtladı. En büyük hayalinin oğluyla bayram namazına gitmek olduğunu anlatan Serkan Sakin, "Bayram yaşıyoruz ama buruk bayram yaşıyoruz. Sabah bayram namazına gittiğimiz zaman benim hayalimdi onu da yanıma alıp gitmek, bayram namazı kılmak. Ama olmadı, çok acı. Allah kimsenin başına vermesin. Mezarını ziyaret ettik, dualarımızı okuduk. Mezarını temizledik, çiçek diktik, çiçekler koyup geldik" dedi.

'AKLIMIZDA ŞÜPHEDEN BAŞKA BİR ŞEY YOK'

Olayla dair kafalarındaki kahreden sorulara da yanıt aradıklarını vurgulayan Serkan Sakin şöyle konuştu:

"Aklımızda, kafamızda şüpheden başka bir şey yok. O çocuk servisin içinde nasıl unutulur? Bu çocuk hareketli bir çocuktu, tavşan uykulu bir çocuktu. O servisin içinde uyuyup kalmış olamaz, herkesin kemeri açılıyor da bir tek onunki mi unutuluyor? Ben çocuğumun unutulduğuna inanmıyorum. Çocuğuma ceza verdiler belki. Belki çocuk yaramazlık yapıyor diye ya da başka bir şey de olabilir minibüse konulması için. Benim çocuğumun, arkadaşlarının sesini duyduktan sonra uyuması imkansız. Sorumlular az ceza alırsa canımız acır, adalete güveniyoruz." 

 
'FISTIK'LA AVUNUYORLAR

Alperen'in köpeğini kucağından indirmeyen, ona çocuklarından emanet kaldığı için gözü gibi baktıklarını söyleyen Serkan Sakin, "Alperenim sürekli oynuyordu. Onun köpeğiydi. Bize kalan hatıra oldu artık. Alperenimiz gitti, ona gözümüz gibi bakıyoruz" diye konuştu.

 
İzmir'de de manzara değişmedi: Çocukların gözü önünde!
 
Muğla alev alev: Ekipler müdahale ediyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de de manzara değişmedi: Çocukların gözü önünde!
İzmir'de Kurban Bayramı kutlamalarında geçen yıllardaki kesim manzaralarının ...
Görüntü sızdıranlara soruşturma başlatıldı!
Vatan Şaşmaz’ı öldürdükten sonra intihar eden Filiz Aker’in otel odasında ...
Bayram'da onlar unutulmadı: Kadifekale şehit yakınlarıyla doldu
Bayram namazının ardından Kadifekale Hava Şehitliğine gelen vatandaşlar, ...
 
İzmirli gezgin Çernobil'e gitti: Nazi kampından daha ürkütücü!
İzmirli gezgin Türker Adakale, Ukrayna’nın adını nükleer santral kazasıyla ...
Kebapçı Selahattin'in heykeli dikildi!
Fatih Terim ve damatlarıyla yaşadığı tartışma günlerce gazete manşetlerinde ...
Mehmet Karabel yazdı... Cepheden bir 'Kurban Bayramı' mektubu...
Mehmet Karabel yazdı... Cepheden bir 'Kurban Bayramı' mektubu...
 
İzmir'de feci kaza: Motosikletle kamyonet çarpıştı!
İzmir'de motosikletle kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü. 
Pervari'de zırhlı askeri araca EYP'li saldırı
Siirt'in Pervari ilçesinde PKK'lı teröristler, zırhlı askeri aracın geçişi ...
İzmir'de bayram namazı saat kaçta?
İzmir'de yaşayan vatandaşlar kentlerindeki bayram namazı saatlerini merakla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva