HABERLER>SPOR
18 Şubat 2013 Pazartesi - 09:51

All-Star’ın galibi Batı kralı Paul!

NBA'de nefesleri kesen All-Star maçında gülen Batı Karması oldu... 62. düzenlenen All-Star mücadelesinde Batı Karması, Doğu Karması’nı 143-138'lik skorla mağlup ederken gecenin MVP ödülü Los Angeles Clippers’ın oyun kurucusu Chris Paul’un oldu.

All-Star’ın galibi Batı kralı Paul!

İSTANBUL - NBA 62'nci All-Star maçında evsahibi Batı karması, Doğu karmasını 143-138 yendi.

Salon: Toyota Center
Hakemler: Ron Garretson, Leon Wood, Rodney Mott
Batı Karması: Paul 20, Bryant 9, Durant 30, Griffin 19, Howard 9, Parker 13, Duncan 2, Harden 15, Randolph 6, Westbrook 14, Aldridge, Lee 6
Doğu Karması: Wade 21, Anthony 26, James 19, Bosh 6, Garnett, Deng 10, Irving 15, George 17, Chandler 7, Noah 8, Holiday 6, Lopez 3

ABD'nin Teksas eyaletinin Houston şehrinde düzenlenen NBA All-Star Haftasonu etkinliklerinin üçüncü gününde, ilki 1951 sezonunda düzenlenen All-Star maçının 62'ncisi yapıldı. Maçtan önce oyuncuların takdimi sırasında Ne-Yo, şarkılarıyla eşlik ederken, John Legend, ABD, Lincoln filminde rol alan aktris ve şarkıcı Gloria Reuben ise Kanada Milli Marşı'nı söyledi.
 
Batı karması, Blake Griffin ve Kevin Durant'in basketleriyle maça 7-0'lık seriyle giriş yaptı. İlk periyodun 5 dakikası geride kalırken, LeBron James ve Carmelo Anthony ile etkili olan Doğu karması, oyun kurucu Chris Paul'ün kontrolündeki Batı karşısında farkı 2'ye indirdi (16-14). Doğu, yedek oyuncuların oyuna girmesiyle bitime 2 dakika kala ilk kez 24-23 öne geçse de Batı, Russell Westbrook ve Zach Randolph'un oyunuyla periyodu 31-26 önde kapadı.
 
Batı, 2. periyodun başında 38-30 ile maçtaki en büyük farkı yakalasa da Paul George, Kyrie Irving ve Joakim Noah'ın sayılarıyla dengeyi kuran Doğu, 4 dakika geride kalmışken 41-40 öne geçti. Periyot, karşılıklı basketlerle devam etti ve son 5 dakikaya 53-53 eşitlikle girildi. Kobe Bryant'ın asistleriyle Griffin'in art arda yaptığı smaçlar ve Durant'in sayılarıyla tekrar üstünlüğü ele alan Batı'ya, Doğu, Wade ve Anthony ile cevap verdi ve soyunma odasına Batı'nın 69-65 üstünlüğüyle gidildi.
 
Amerikan Ulusal Futbol Ligi'nin (NFL) şampiyonluk maçının (Super Bowl) açılışında ABD Milli Marşı'nı seslendiren R&B şarkıcısı Alicia Keys, devre arasında mini bir konser verdi.
       
2. YARI      
İkinci yarıya Miami Heat'in yıldızları Wade ve James ile hızlı başlayan Doğu, 3 dakika dolmadan 75-74 öne geçti. Dwight Howard'ın, biri 3 sayı olmak üzere bulduğu basketlerle ateşlediği Batı'da Paul, paslarının yanı sıra sayılarıyla da devreye girince, Batı tekrar öne geçti (85-84). Kalan 7 dakikada Batı, Oklahoma City Thunder'dan eski takım arkadaşları James Harden ve Russell Westbrook'un gayretiyle bir ara farkı 8'e çıkarsa da Doğu, George'un basketleriyle farkın açılmasına izin vermedi. Batı, son çeyreğe 108-104 üstünlükle gitti.
 
Batı, üçüncü çeyrekte kaldığı yerden devam eden Harden-Westbrook ikilisinin performansı ile son çeyreğin ilk 3 dakikasında maçtaki en büyük farkı yakaladı (119-109). Doğu, Irving'in peş peşe iki 3'lüğü ve Tony Parker'ın basketiyle bitime 6 dakika kala farkı 3'e indirdi (123-120). Savunmaların dozunun arttığı kalan bölümde Paul'ün sayıları ile farkı açmaya başlayan Batı, Bryant'ın James'e yaptığın bloğun ardından boşta kalan topu alan Durant'in yaptığı smaçla 136-126 öne geçti. Doğu, George ve Anthony'nin son 2 dakikada bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı azaltmaya çalışsa da Batı, sahadan 143-138 galip ayrıldı.
 
20 sayı, 15 asist ve 4 top çalmayla ''double double'' yapan Los Angeles Clippers'ın oyun kurucusu Chris Paul, maçın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. (Ntvspor)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avni Aker'de Fenerbahçe rüzgarı:0-3
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda Trabzonspor'u ...
Buca Arena'da kardeş payı: 1-1
PTT 1. Lig'de zirve mücadelesi veren Manisaspor ile Play-Off hesapları ...
Kartal’dan İnönü’de bir harakiri daha: 1-1
Beşiktaş, 2013'te evinde yine kazanamadı... Siyah-beyazlılar, 10 kişi ...
 
Göztepe yine ateş hattında: 1-1
Sarı-kırmızılı takım Ege derbisinde öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamayınca ...
Kaf-Kaf Trabzon’da düello mağduru: 2-3
Yeşil-kırmızılı takım 22.haftada bir kez öne geçip bir kez de eşitliği ...
Manisa'dan Didier Drogba geçti: 2-1
Galatasaray haftanın açılış maçında Akhisar Belediyespor’u ligde ilk kez ...
 
İzmir’de badminton rüzgarı
Avrupa 19 Yaş Altı Gençler Badminton Ranking Şampiyonası, Halkapınar Spor ...
Buca’da Nsaliwa seferberliği
Karşıyaka yenilgisinin yaralarını, yarın Arena’da konuk edeceği Manisaspor’u ...
İzmir'de olaylı imza günü: Galatasaray taraftarına saldırı
Spor Toto Süper Lig'de bugün Manisa'da oynayacağı müsabaka için İzmir'de ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva