HABERLER>POLİTİKA
25 Ekim 2018 Perşembe - 16:09

Albayrak: Dünyaya örnek olacak noktadayız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'yi ziyaret edilen Alman mevkidaşı Peter Altmaier ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Albayrak, güçlü ekonomik işbirliğinin siyasi işbirliğini de beraberinde getirmesini beklediğini dile getirdi. Altmaier ise Türkiye'de faaliyet gösteren 7500 Alman şirkete dikkat çekti ve "Şirketlerin yatırıma edilmesi için alınması gereken konuları konuştuk." dedi

Albayrak: Dünyaya örnek olacak noktadayız

Bakan Albayrak, "Ekonominin her alanında işbirliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz. Almanya,Türkiye'nin en büyük ticari partneri." dedi ve şöyle devam etti:

- Dünyanın huzur ve istikrarı için çok daha güçlü adımları hep birlikte atabiliriz. Dünyaya örnek olacak bir noktadayız. Ekonomi alanında artan bir ivme ile güçlenerek ilişkilerimizin siyasi alanda da destekleyeceğimize inanıyorum.

- Bu kadar güçlü bir ekonomik işbirliğinin çok daha güçlü karşılıklı anlayış ve sağduyunun hakim olduğu bir siyasi işbirliğini de beraberinde getirmesini bekliyorum.

- Tüm süreçlere empati, karşılıklı anlayış ve diyalogla yaklaşmak çok önemli. Önümüzdeki dönemde çok daha yapıcı bir sürecin bizi beklediğini düşünüyorum. Çok daha güçlü iletişim kanallarının tesisi için hazırız.

Bakan Albayrak'ın ardından söz alan Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ise, "İki ülke çok önemli ticaret partneri. 7.500'den fazla Alman şirketin Türkiye'de yatırımı bulunuyor. İkili ilişkileri geliştirmede kararlıyız" dedi. Alman bakan sözlerine şöyle devam etti:

- Sayın bayanlar ve baylar, sayın bakanla çok başarılı bir görüşmemiz oldu. dolu dolu geçen bir ziyaret olacak. Son zamanlarda iki ülke arasında sıkıntılı anlar da yaşandı. İkili ilişkilerimizi iyileştirme ve geliştirme konusunda kararlıyız. İki ülke çok önemli ticaret partneri. 7500'den fazla Alman şirketi Türkiye'de yatırım yaptı.

- Biz bir sinyal vermek istiyoruz, ilişkilerimizin gelişmesini istiyoruz. Ticari ilişkilerin zor zamanlarda da devam etmesinde kararlıyız. Küçük ve orta ölçekli işletmelere başarılı olmak için destek olmak istiyoruz. Bu işbirliğinin başarılı olması bizim de çıkarımıza.

- Türkiye ile sadece NATO'da önemli bir partner değiliz aynı zamanda onyıllardır çok dostane ilişkilerimiz var. Bunu geleceğe yönelik bir fırsat olarak kullanmak istiyoruz. Bu işbirliğimizi daha da yoğunlaştırmak istiyoruz. Siyasi olarak da iradeye ihtiyacımız var.


- İş birliğimiz için yeni imkanlar var, bunu konuştuk. Şirketlerin daha fazla yatırım yapmaya teşvik etmek için hangi önlemleri alabiliriz, bunu konuştuk.

- İlerlemelerin mümkün olduğunu göstermeliyiz. Ben çok iyimserim bu konuda. Bu sabah Anıtkabir'i ziyaret ettim. Bu ülke çok önemli bir partner, son 80 yılda çok önemli işlere imza attı.

- Yaşanan zor aylardan sonra Türkiye'de artık durumun biraz düzelmeye başlamasına da çok sevindik. Alınan önlemlerin olumlu sonuçları olmuş, Almanya Türkiye'nin gelecekte de güçlü bir partneri olmaya devam edecek.

İkili daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı: Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili konuşan Altmaier, "Bu olayla ilgili birçok soru işareti var." dedi. (Habertürk)

 
Adliye saldırısında yaralanan polisten SGK'ye gazilik davası!
 
Kaşıkçı cinayetinde 'kuyu' detayı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 25 Ekim 2018 Perşembe 22:23

Ne örneği allah aşkına hep masal anlatıyorsun sayın bakan Almanya son üç yılda Türkiye’ye hangi konuda destek oldu anlatki bilelim.Birde şu ekonomi konusunda bol keseden atmayı bırak hayatı kolaylaştıracak basit küçük şeyleri vatandaşımıza kazandırın.

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 25 Ekim 2018 Perşembe 16:34

Benzin 7 lira olmuş; elektriğe-doğalgaza yüzde 30' dan fazla zam gelmiş; hayvancılık ülkesi Türkiye gemilerle angus ithal edecek duruma gelmiş , faizler almış başını gitmiş , enflasyon yüzde 50'lerde ... böyle bir ortam varken dünyaya örnek oluyoruz demek , açık açık milletin aklı ile alay etmek demektir.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’de 4 ilçe başkanı belli oldu
AK Parti İzmir İl teşkilatında, bir süre önce revizyon kararı alınan Narlıdere, ...
Melih Gökçek kılıcı çekti: Vallahi tozunu atarım!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya cevap veren Melih Gökçek, ...
Başkan Kocaoğlu’ndan sürpriz Ankara mesaisi: Lider’le ne konuştu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1 Ekim tarihinde yaptığı ...
 
MHP ile CHP arasında 'şamar oğlanı' tartışması!
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, CHP'nin, MHP için yaptığı 'şamar ...
İYİ Partili Dervişoğlu’ndan istifalar için yorum: Yolculuğumuz sürüyor!
Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, partinin kuruluş yıl dönümü sebebiyle ...
AK Parti'den çarpıcı Gökçek yorumu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, emeklilikte yaşa takılanlar teklifinin ...
 
CHP'li Ali Doğu, Tire için yola çıktı
Zeytinova'nın son Belediye Başkanı Ali Doğu Tire Belediye Başkanlığı aday ...
AK Partili Şengül'den 'kamp' mesajları: Adaylar için tarih verdi!
Çok verimli bir kamp geçirdiklerini söyleyen İl Başkanı Aydın Şengül, ...
İYİ Parti'de şok: İki kurucu istifa etti!
İYİ Parti kurucularından Reşat Erdoğan ve Emine Erdoğan Aydoğdu parti üyeliklerinden istifa etti.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva