HABERLER>POLİTİKA
25 Ekim 2018 Perşembe - 12:21

İYİ Partili Dervişoğlu’ndan istifalar için yorum: Yolculuğumuz sürüyor!

Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, partinin kuruluş yıl dönümü sebebiyle açıklama yaparken İzmir’deki değişim sonrasında yaşanan istifalar için, “İYİ Parti’yi tek atımlık barut görenlere, ‘Bu partinin geleceği ne olacak?’ kaygısını kamuoyunda sıklıkla dile getirenlere sesleniyorum; İYİ Parti yolculuğunu sürdürüyor. İYİ Parti’nin kuruluşu aşamasında, seçim çalışmaları çerçevesinde görev yapan herkese istisnasız bir şekilde şükranlarımızı sunuyorum. Bizim aleyhimizde ne söylerlerse söylesinler, söyledikleri sözler tarafımızdan kayda alınmayacaktır” dedi.

İYİ Partili Dervişoğlu’ndan istifalar için yorum: Yolculuğumuz sürüyor!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir’deki değişim sonrasında yaşanan süreç hakkında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu’na, İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da eşlik etti. Genel merkezin il başkanlarına yaptığı çağrı kapsamında Eylül ayında istifasını veren İl eski Başkanı Koray Ükünç’ün kararının üzerinden 1 buçuk ay geçtikten sonra Hüsmen Kırkpınar’ın atanmasıyla birlikte teşkilatta gerçekleşen istifalara ilişkin konuşan Dervişoğlu ayrıca Kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın açıklamalarına da isim vermeden göndermelerde bulundu.

Dervişoğlu, Ulupınar’ın, “Üzülerek ifade etmeliyim ki İYİ Parti bugün itibarıyla siyasi anlamda makas değiştirerek siyasetin uç bir noktasına doğru savruluyor. Bu konuda yaptığımız tüm uyarılarımız, yaklaşan tehlikeye dikkat çeken eleştirilerimiz partiyle ilgili farklı hesapları olan bazı kesimler tarafından dikkate alınmadı” diyerek Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeliğinden istifa etmesi hakkında üstü kapalı eleştiriler getiren Dervişoğlu ayrıca İzmir teşkilatında 17 ilçe başkanının ve 20 gençlik kolları başkanının da görevi bırakmasına da değindi. Partinin birinci kuruluş yıl dönümü için gerçekleşen basın toplantısında çok sayıda partili de Dervişoğlu’nu yalnız bırakmadı.

İZMİR’İ İHMAL ETTİĞİMİZİN FARKINDAYIZ
Dervişoğlu, ilk olarak partililere yönelik konuşma yaparken, “Genel merkezdeki görevimiz ve İYİ Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) yoğun çalışmaları münasebetiyle İzmir’i ihmal ettiğimizin farkındayız. Ama görüyorum ve memnun oluyorum ki İzmir emin ellerde. 31 Mart 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlerden hemen sonra bizi farklı bir yolculuk bekliyor İzmir’de. Partimin Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmam nedeniyle oldukça yoğun bir tempo içindeyiz. 81 vilayette çok önemli çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz ve İzmir’e sık gelemiyoruz. Emekleriyle beni TBMM’ye gönderen her geldiğimde de beni karşılayan hemşerilerime borçlu olduğumun farkındayım. Sizlerin emekleriyle Ankara’dayız. Bugün partimizin birinci kuruluş yıl dönümü. Sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Bir düşünmenizi isterim İYİ Parti olmasaydı bugün Türkiye’de neler olurdu? İYİ Parti kurulmasaydı Türkiye hangi umudun arkasından koşacaktı. Siz çok büyük bir iş başardınız. Kurulamaz dediler, kurdunuz, seçime giremez dediler seçime girdiniz. Meclise giremezler dediler meclise girdiniz. Siyasi varlıklarını sürdüremez dediler, büyük bir imanla yolculuğumuzu sürdürüyorsunuz. İYİ Parti’nin büyük insanları iyi ki varsınız. Allah bizleri sizden mahrum bırakmasın” dedi.

‘İYİ PARTİ NEREDEN NEREYE GELDİ’ DİYORLAR, İYİ PARTİ DURDUĞU YERDE DURUYOR!
Dervişoğlu çiçeği burnunda İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar için, “Yeni atanan Hüsmen Kırkpınar Bey’e ilerleyen günlerde yeniden atanacak il ve ilçe yönetimlerine şimdiden başarılar diliyorum. İYİ Parti genel merkezinin başkanlık divanına verdiği yetki olarak teşkilatlarımızın yerel seçimlerde güçlendirilmesi, varsa eksikliklerin tamamlanması için bir program hazırlandı. İl ve ilçe teşkilatlarının tavsiye niteliğinde istifaları istendi. Türkiye genelinde buna uyuldu. Geçtiğimiz hafta itibariyle Türkiye’nin tüm illerinde teşkilatlanma çalışmaları tamamlandı. ‘İYİ Parti ne yapacak?’ sorusuna cevap arayanlara sesleniyorum; 15 gün içinde 81 il teşkilatını yenileyecek başka bir parti var ise çıksın ortaya boyunu postunu görelim. Bu istifalar çok zaman kaybına sebep olur. En çok zaman kaybını İzmir’de yaşadık. O da 1 buçuk aya tekabül etmiştir. Ama il binası 1 dakika bile kapalı kalmamıştır. İYİ Parti’yi tek atımlık barut görenlere sesleniyorum. Bu partinin geleceği ne olacak?’ kaygısını kamuoyunda sıklıkla dile getirenlere sesleniyorum. İYİ Parti yolculuğunu sürdürüyor. Aziz İzmirliler ve Aziz Türk Milleti için yolculuğu sürüyor. İYİ Parti’nin kuruluşu aşamasında, seçim çalışmaları çerçevesinde görev yapan herkese istisnasız bir şekilde şükranlarımızı sunuyorum. Gayretleri, emekleri büyüktür. İnkar edilemez boyuttadır. Bizim aleyhimizde ne söylerlerse söylesinler, İYİ Parti aleyhinde ne yaparlarsa yapsınlar. Allah onlardan razı olsun. Söyledikleri sözler tarafımızdan kayda alınmayacaktır. Kimlerle görev yaptıysak, İYİ Parti’nin kuruluş aşamasından bu yana taş üstünde taşı kiminle koyduysak vefa duygumuz vardır. Bunu muhafaza etmeye kararlıyız. Laflarımdan kimse bir şey çıkarmasın. Ben Müsavat Dervişoğlu’yum lafımı direkt söylerim. Biz bu partiyi asgari müşterekler değil azami mutabakatlar üzerine kurduk. Neydi onlar? Vatanın birliği, çocuklarımızın geleceği, ülkemizin istikbaliydi. Gönderde dalgalanan bayrağı semada yankılanan ezanı da önemsiyoruz. İYİ Parti nereden nereye geldi diyorlar. İYİ Parti bulunduğu yerde duruyor. Türkiye’nin geleceğini kurtarmak adına yeni ufuklara yelken açmayı becerebiliyorsa bu sizin durduğunuz yeri bilmenizden kaynaklanan durumdur. Durduğu yeri anlamayanlar, İYİ Parti’yi tek atımlık barut görenler, siyasetten nemalanmaya çalışanların bunları anlaması mümkün değil” açıklamasında bulundu.

BEN İYİ PARTİLİYİM, İYİ PARTİLİ!
İzmir’de yaşanan istifalarla ilgili konuşan Dervişoğlu, “İstifa tek taraflı bir karardır. Hepsine saygı duyuyorum. Bugün de GİK’ten bir arkadaşımız daha istifa etmiş. Ülkücüler mağdur oluyormuş. Bir kesim diyor ki, ‘parti eksen kaymasına uğradı, ülkcüleşiyor’. Bir kısım diyor ki, ‘ülkücüler hak kaybı yaşıyor’. Biz kimseye nereden geldin diye sormadık. Memlekete kim hizmet ettiyse onları şükranla andık. Kimseye siyasi kimliğini, etnisitesini, mezhebini sormadık. Biz Türkiye’yi birlikte kucaklamak istiyoruz. Biz eski partimizdeki sıfatlarımızdan arınalı tam 1 yıl oldu. Bu süreden beri geçmiş kimliklerimizi ortaya koyup, onu başkalarının üzerinde Demokles’in kılıcı gibi başkasının üzerinde sallandırmadık.  Benim eski partimin bazı yöneticileri hala oradaymışım gibi zannediyorlar. Ayrıldığımın farkına varmamışlar. Ben İYİ Partiliyim, İYİ Partili! DYP, DP, CHP, AKP, DSP’den gelenlerle, milli görüş düşüncesinden gelenlerle, MHP’den gelenlerle birlikte kurduk biz bu partiyi. Sevdası Türkiye kaygısı Türkiye olan insanlarla birlikte kurduk. Bu iradeyi sonuna kadar yansıtmak mecburiyetindeyiz. Bu iradenin baltalanmasına izin vermemek mecburiyetindeyiz. ‘O nereden geldi, bunun mezhebi neydi?’ diye sormanın bir anlamı yok. Kimse birbirine zenci muamelesi yapma hakkına sahip değildir. Biz büyük Türkiye sevdalılarıyız” ifadelerini kullandı.

BELKİ DE SÜRECİ BİZ DOĞRU YÖNETEMEDİK
Dervişoğlu, “Bir siyasi dalgalanma yaşandı. Belki de süreci biz doğru yönetemedik. Biz doğru anlatamadık. Bazı arkadaşlarımız infiale kapılıp kendileri için de uygun olmayan bazı kararlara imza atmış olabilir. Dün dünde kaldı cancağızım artık yeni şeyler söylemek lazım. Kimse o vasattan boş yere beslenmeye uğraşmasın. Taş üstüne taş koyan herkesin hukukunu savunurum. Niyeti iyi olanın akıbeti de iyi olur. Niyeti iyi olanın yanındayım. Niyeti iyi olmayanın yanında olmam mümkün değil. İyilerin içinde kimse kötü aramasın. İyiler suç işlemez ama zaman zaman çeşitli kabahatler işleyebilirler. O nedenle işlenmiş bazı kabahatleri de hoş karşılıyoruz. Yaşananları üstümüze alıyoruz. Başka partilerde böyle olmaz, hesaplaşma olur. İYİ Parti’de kimse hesaplaşma beklemesin. Buna izin vermeyeceğiz. Temennilerle siyaset yapılmaz. Siyaset terle yapılır” dedi.  

Ülke genelinde gerçekleşen siyasi gelişmeler ve gündem üzerinden konuşan Dervişoğlu, “Emeklilikte yaşa takılanlar tasarısı bir telefona takıldı. Siyasi parti temsilcilerine sesleniyorum. Millete verdiğiniz sözün arkasında durun. Biz millete ne söz verdiysek İYİ Parti olarak arkasında duracağımızı her fırsatta söylüyoruz. Emeklilikte yaşa takılanların siyasete kurban edilmesine büyük bir üzüntüyle yaklaşıyorum. Onlar umutlarını kaybetmesinler. İYİ Parti var. Onların hakkını ve hukukunu sonuna kadar savunacak siyasi irade TBMM’de göre başında” açıklama yaptı.

BU KADAR BORÇ OLMASAYDI BIRAKIN BİR PAPAZI PAPAYI TUTUKLAMIŞ OLSAK BİLE TÜRK EKONOMİSİ SARSILMAZDI!
Ekonomiye dair veriler sunan Dervişoğlu iktidarı hedef aldı ve “Bu ülkenin 500 milyar dolar borcu varsa, sizin yanlış politikalarınızdan kaynaklanıyor. Yakın vadede ödenecek 180 milyar dolar borcun olması, sizin ileriyi görememeniz ve vizyonsuzluğunuzdan kaynaklanıyor. Döviz rezervlerinde 17-18 milyar dolar para yakın vade içinde ödenecek borçları karşılayamayacak durumdaysa süreci götürebilmek çok kolay bir iş değil. Türkiye’yi bu ortama siz getirdiniz. Ama Türkiye bizim, hepimizin. Aynı gemideyiz. Gelin birlikte çözelim.  Her yerde milli birlikten bahseden iktidar partisi bu milli birlik teklimize cevap vermeye tenezzül bile etmedi. Eğer bu borçlar olmasaydı, 50 milyar dolarlık cari açığım olmasaydı bırakın bir papazı papayı tutuklamış olsak bile Türk ekonomisi sarsılmazdı. Türkiye’yi içine soktuğunuz bataklıktan elbirliğiyle kurtaralım. Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak boynumuzun borcu” diye konuştu.

İYİ PARTİ OLARAK TÜRK MİLLETİNE HİZMET YOLCULUĞUMUZ YENİ BAŞLIYOR. BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN!
Dervişoğlu ayrıca, “Bir başka kriz de dış politika alanında yaşanıyor. Atatürk’ün politikasını bırakarak kevgire çevirdiler. Türkiye Cumhuriyeti’ni muhatap olmayacağı çevrelerle aynı masaya oturttular. Türkiye bugün piyon durumuna düşürülmüştür. Bu coğrafyada ciddi risklerle karşı karşıya bırakılmış durumdayız. Bugün Türkiye’deki Suriyeliler 4 milyonu aşmıştır. Bugün Türkiye’de 20 kişiden biri Suriyelidir. Özellikle Suriye ve Irak sınırındaki illerin demografik dengeleri değişmiştir. Kilis, Antep, Urfa etkilenmiştir. İzmir bu göçten nasibine düşen payı almıştır. Bu dengeler uzun vadede üniter devlet yapımızı muhafaza etmemizde çeşitli engeller çıkaracaktır. 2023 yılında Türkiye’de her 13 kişiden birinin Suriyeli olması mümkündür. Bu tehlikeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Çalışmalarımız sürecektir. İYİ Parti olarak Türk milletine hizmet yolculuğumuz yeni başlıyor. Bizi izlemeye devam etsinler” diye konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR ADAYI OLMAYI ELBETTE ARZU EDERİM AMA KONUMUM UYGUN DEĞİL!
‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacak mısınız?’ sorusunu yanıtlayan Dervişoğlu, “Ben o göreve bir kere aday olmuştum. Büyükşehir adayı olmayı elbette arzu ederim. Siyasi konumum buna uygun değil. Teşkilat mensuplarına aday olmayı düşünenler teşkilatta görev almasın diyoruz. Yeni göreve talip olmam için şu anki görevimi bırakmam gerekiyor. Bu sorumluluğu bırakamam. Bu iddiayı dillendirenler iyi niyetlerinden bunu söylüyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

 
AK Parti'den çarpıcı Gökçek yorumu!
 
İzmir'deki çadır dramı son buldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Orhan Akdaş 29 Ocak 2021 Cuma 08:26

Başkanım saygılar ALLAH yolumuzu açık eyler inşallah destekçinizim dik olduğunuz sürece

Yorumu oyla      2      3  
Ismet Doğan 25 Ekim 2018 Perşembe 14:42

SAYIN MİLLETVEKİLİMİZ.SİZLERE BİZ İZMİR DP LİLERİ OLARAK OY VERDİK.AMA HİÇ KİMSE BİZLERE İL BŞK.UĞRAYIP ZİYARETTE BULUNMADINIZ.BU DURUMDA BİZ GENEDE SIZI DESTEKLEMEYE DEVAMMI EDELİM.HER TÜRLÜ VEFASIZLIĞA RAĞMEN.SELAMLAR.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den çarpıcı Gökçek yorumu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, emeklilikte yaşa takılanlar teklifinin ...
CHP'li Ali Doğu, Tire için yola çıktı
Zeytinova'nın son Belediye Başkanı Ali Doğu Tire Belediye Başkanlığı aday ...
AK Partili Şengül'den 'kamp' mesajları: Adaylar için tarih verdi!
Çok verimli bir kamp geçirdiklerini söyleyen İl Başkanı Aydın Şengül, ...
 
İYİ Parti'de şok: İki kurucu istifa etti!
İYİ Parti kurucularından Reşat Erdoğan ve Emine Erdoğan Aydoğdu parti üyeliklerinden istifa etti.
CHP'nin İdris Abisi 'Bergama için varım' dedi
CHP Bergama İlçe eski Başkanı ve 27’nci Dönem CHP İzmir Milletvekili Adayı ...
Muharrem İnce'den İstanbul adaylığı açıklaması
Muharrem İnce, programda gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. İnce, İstanbul ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Hep çapa yaptı, hem tarlada hem CHP’de!
Mehmet KARABEL yazdı... Hep çapa yaptı, hem tarlada hem CHP’de!
Emeklilikte yaş önergesi 2. turda reddedildi!
Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önerge Genel Kurul'da reddedildi.
AK Parti'den Melih Gökçek açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, MHP'nin Ankara için ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva