HABERLER>POLİTİKA
3 Ekim 2017 Salı - 10:56

Akşener’den sürpriz İzmir ziyareti: Ulupınar mı? Savaşan mı?

Meral Akşener’in kuracağı partiyle ilgili hazırlıklar devam ederken İzmir’de il başkan adayı arayışı sürüyor. İzmir’e gelerek temaslarda bulunan Akşener mini bir zirve yaparken teşkilatlar Yıldırım Ulupınar ve Aslan Savaşan arasında gidip geliyor.

Akşener’den sürpriz İzmir ziyareti: Ulupınar mı? Savaşan mı?

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de yeni partinin kuruluş hazırlıklarıyla ilgili çalışmalar devam ederken Meral Akşener öncülüğündeki hareket içinde yer alacak isimler de tek tek ortaya çıkmaya başladı. Akşeher’in geçtiğimiz günlerde kurucular kurulunu açıklamasıyla yeniden gündeme gelen yapılanma teşkilatlanma çalışmalarını ise sürdürüyor. Özellikle MHP’den istifa eden isimlerin aktif görev aldığı yeni oluşumda birçok yapıdan kişinin de yer alması için yoğun gayret gösteriliyor.

Partinin kurulduğunda önemli bir mesafe kaydetmesi beklenen Ege Bölgesi ve İzmir’de saha çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Akşener’in öncülük ettiği yapılanma Ümit Özdağ, Koray Aydın gibi isimlere yakın kişileri de bünyesinde barındırırken İzmir’de oluşumla ilgili sancılar başladı.

Yapılanmaya saha çalışması ve toplantılarla yoğun destek veren 2014 İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer ve ekibi partide il başkan adayı olarak ön plana çıkan Yıldırım Ulupınar’a karşı çıktı. Seri toplantılar yapan ekip Ulupınar dışında MHP’nin 2015 seçimlerinde İzmir’den milletvekili olan Aslan Savaşan’ı istedi. Savaşan ve Ulupınar arasında ikiye bölünen İzmir yapısı Akşenir’in son kararı vererek hareketin birleştirilmesini istedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura’nın görevde olduğu dönemlerde en yakınında bulunan isimler arasında yer alan Taşer ve ekibinin tekrar bir araya gelerek Akşener’den randevu isteyeceği öğrenildi.  İl Başkan Adayı olarak Savaşan’dan yana tavır koyan yapıda MHP içinde muhalif olan, olağanüstü imza kampanyasına destek verdikleri için ihraç edilen ilçe başkanları ile 2014 yerel seçim adayları bulunuyor. Oluşumun sahadaki yapısı Akşener’in, AK Parti ile adı anılan Ulupınar’a yakınlık göstermesine tepki gösterirken Ulupınar dışında yıpranmamış yeni bir siyasetçi figürüne de sıcak bakıyor.

URLA’DA ZİRVE
Öte yandan, Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde Urla’ya geldiği öğrenilirken burada bazı işadamlarıyla görüştüğü de belirtildi. Urla’da bulunan İTOKENT’teki villanın birisinde yapılan toplantıya oluşumun kurucuları arasında bulunan eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan da yer aldı. Akşener’in 3-4 saat süren görüşme trafiğinden sonra sessiz sedasız İzmir’den ayrıldığı dile getirildi.

ULUPINAR AK PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ
Diğer yandan 2014 yılı Ocak ayında AK Parti rozeti takan eski DYP'li Yıldırım Ulupınar, istifa ettiğini ve siyasete Meral Akşener ile devam edeceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı iken AK Parti rozeti taktığı Yıldırım Ulupınar, MHP'den ayrılarak yeni bir parti kuran Meral Akşener'in kurucular kurulu listesinde yer aldı. DYP'den milletvekilliği de yapan Ulupınar, DHA'ya açıklamada bulundu. Ulupınar, "AK Parti'den istifa ettim. Siyasete Meral Akşener ile devam edeceğim. Partinin kurucuları arasındayım. Bundan sonraki görevin ne olacağını zaman gösterecek" dedi.

 
Konak’ta esnafın sesi daha gür çıkacak
 
İzmir’in 'küçük kardeşi' geldi: Burası bizim rol modelimiz
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Volkan berber 4 Ekim 2017 Çarşamba 12:58

Bu savaşı kazanacak insanlar Artık gençlerdir yaşlılar bir kenara çekilip danışmanlık yapsın bence yeni ilçe başkanları il başkanları Genç oluşumlardan olsun bakınız bu ülke Koltuk Sevdası yüzünden bu hale gelmiştir o yüzden artık vatan için bir şeyler yapmak herkesin boynunun borcudur ya vatan için herkes bir araya gelip toplanacak ya da her zamanki gibi koltuk Sevdası deyip deyip bu ülkeyi ve bu şekilde Böleceksiniz O yüzden her şey gençlerin elinde gençler Gençler gençler artık paralı adamları bırakın halkın adamlarını bulun halkın içindeki adamları bulun esnafları bulun illa şart değil burokrat olması üniversite okuması insan olsun insan halktan biri olsun halka dokunan biri olsun

Yorumu oyla      11      5  
Erkan 4 Ekim 2017 Çarşamba 08:11

Yorumlar sabah sabah iyi geliyor neşe yapıyor daha parti kurulmadan İzmiri kazanıyor arkadaşlar....

Yorumu oyla      11      5  
Şuayip Dişbudak 3 Ekim 2017 Salı 22:30

Kapasitesini ve miadını doldurmuş ,metal yorgunu klasik siyaset cambazları yerine çağdaş ,ehliyetli ,liyakatli İnsanları sevgiyle kucaklayabilen ve dünyadaki ve ülkedeki, siyasi, sosyal, ekonomik gelişmeleri yakınen takip edebilen, vizyonu ve misyonuyla ,halkın sevgi ve saygısını kazanabilecek biri bulunabilir İzmir''de. Aslan Savaşan bu ölçülere en yakın adaydır. Kendisi ile ilgili ülkücü camianın İzmir bürokrasisinin ve iş dünyasının da itirazı olmaz sanırım. Ayrıca akademisyen ve iş adamı Kenan Doğan dadegerlendirilebilir.Aslında en doğrusu gizli kapılar ardında ben yaptım oldu demeden, tüm İzmirlilere açık bir istişare toplantısıyla iki soruluk bir anket niteliğinde adaylarla ilgili temayül yoklaması yapılabilir,daha saglıklı bir yönetim oluşturulabilir. Aksi halde İzmirde Ulupınarlarla sular durulmaz.

Yorumu oyla      11      5  
2019 dan itibaren 3 Ekim 2017 Salı 19:11

Kamu kurumlarına liyakat esas olacak ve iş yükleri çok artacak çünkü yıllardır meclise gelmeyen Sayıştay raporları artık gelecek, yaz saati konusunda Danıştay karar veriyor iktidar uygulamıyor bunların hepsi bitecek.Birde İç İşleri bakanlığına bağlı mülkiye müfettişleri var kamuyu ve de belediyelerin denetimini yapan değerli müfettişler 2019dan itibaren yıllardır denetlenmeyen Ak Partili belediyeleri de denetleyecek.2020 yılı ülkede insanların karnı doyacak, yüzü gülecek, insanlar kucaklaşacak ÖTEKİLEŞTİRME bitecek.Adalet gerekeni vicdanı hür kimseden talimat almadan kanuna uygun karar verecek.

Yorumu oyla      15      5  
Angaranın bağları 3 Ekim 2017 Salı 17:24

Merkez diye yazan Ak Parti temsilcisi sizin tuzunuz kuru anlaşılan, ekonomi bitti ister makro ister mikro.Her canlının ve her üretilen ürünün son kullanma tarihi vardır.Her haberin altına hemen olumsuz yorum yapıyorsunuz 2017 başından itibaren artık konuşuyor, soru soruyor, eleştiriyor Ak Parti seçmeni.Samanın ithal edildiği yerde ekonomiden bahsetmek cehalettir.

Yorumu oyla      17      5  
Ümitte Umutta aynı 3 Ekim 2017 Salı 17:16

Ben yok biz varız o halde hep bir araya gelip bu ülke için herşeyin en güzelini yaparız.Ötekileştirmeye hayır, bütün toplumu kucaklayacağız.İlk işimiz tarım ve hayvancılık, montaja değil üretime dayalı ihracaat.

Yorumu oyla      17      5  
mahmut gögebakar 3 Ekim 2017 Salı 16:33

İzmirin hem akp den hemde tembel calısmayan chp lilerden kurtulması şart. Bu da Meral Aksenerle olacak. Yıllardır akp gelmesin diye chp ye giden blok oylar ve sehre yapılan sıfır hizmet. Artık bahane yok. Hem Atatürkcü, hem muhalif yeni bir parti var. Meral aksenerde birleserek hem akp ye hem de chp ye ders verecegiz.

Yorumu oyla      15      5  
Vatandaş 3 Ekim 2017 Salı 14:31

İzmirin kan değişimine ihtiyacı olduğu kesin. İnşallah bu değişim Meral hanım ile gerçekleşecek.

Yorumu oyla      19      6  
ANKARA 3 Ekim 2017 Salı 12:59

Sayın Ulupınar Ile Ak Partılı Bır Vekıl Akraba; Bu Ne Olacak;

Yorumu oyla      17      5  
Zafer 3 Ekim 2017 Salı 12:59

İzmirliler olarak, yıllardır akp nin gerici baskısı, ötekileştirme söylemleri, parti devleti ile chp nin iş bilmezliği-beceriksizliği, tembelliği arasında sıkışıp kalmıştık. Meral Ablamız sağolsun, sonunda bizi tam anlamıyla temsil edecek siyasi oluşum geliyor. İzmir İzmir'dir, İzmir kalacak!

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den 4 ilde flaş atama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş AK Parti'nin Giresun, Niğde, ...
Yıldırım'dan ABD'ye taziye mesajı
Başbakan Binali Yıldırım, Las Vegas'taki silahlı saldırıya ilişkin, "ABD'nin ...
Bomba iddia! Gökçek dahil 5 başkanının istifası istendi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, ...
 
MHP’li belediye başkanı partisinden istifa etti
Çanakkale’nin Gökçeada Belediye Başkanı MHP’li Ünal Çetin, bugün partiden ...
Erdoğan'dan ABD'deki saldırıya kınama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı ...
CHP'li Bayır, Atatürk büstü skandalını Başbakan'a sordu
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir'in Güzelyalı İlçesi'ndeki ...
 
'Tasfiyeler içinde haksızlığı uğrayanlar olabilir'
Başbakan Binali Yıldırım İstanbul’da düzenlenen, Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında konuştu.
CHP Karşıyaka’da seçim kazanan Bilgin: Akrabalık ilişkisi rahatsızlık yaratmıştı!
Bahçelievler Mahallesi’nde mevcut yapı karşısında liste çıkaran ve seçimi ...
CHP’li Yüksel sandık başındaki o fotoğraf için ne dedi?
Partinin İzmir’deki sembol ismi Alaattin Yüksel aday olduğu il kongresinde ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva