HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Kasım 2014 Pazartesi - 11:54

Akpınar’dan yeni stat çıkışı: Arka planda…

İzmir’de yapılacak stat tartışmaları devam ederken Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’dan yeni açıklamalar geldi. Akpınar, Yalı’ya stat yapılmasının arka planında Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait fidanlığın ele geçirilme çabası olduğunu söyledi. Akpınar, “Örtünün altında fidanlık var. Oraya stat olmaz. Bizim önerdiğimiz yeri de istemiyorlar” dedi. Akpınar, son yapılan kamuoyu yoklamasında halkın başkan ve çalışanlardan yüzde 92.6 oranında memnun olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Akpınar’dan yeni stat çıkışı: Arka planda…

EGEDESONSÖZ - İzmir’de yapılması planlanan statlar Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında krize neden olurken ilçe belediyeleri yanına alan Büyükşehir yeni stat projelerini gündemde tutmaya devam ediyor. Taraftar ve kulüplerin de bir an önce yapılmasını istediği yeni projelerin yerleri konusunda henüz mutabakat sağlanmazken Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’dan yeri açıklamalar geldi. Akpınar, Yalı’ya yapılacak stadın arka planında rant olduğunun vurgusunu yaptı.


 
Egedesonsöz’ü ziyaret eden Başkan Akpınar, “Biz Karşıyaka Spor Kulübü’ne ait bir stadın olmasını kesinlikle istiyoruz. Projeye asla karşı değiliz. Bizim itirazımız yerinedir. Mevcut Yalı’daki tesislerin oraya yapmayı planlıyorlar. Burası yanlış. Hem trafik hem de o bölgedeki ulaşım sistemi kaldırmaz. Kamulaştırmaların yapılması yeni ana yolların açılması gerekiyor. Burada amaç başka. Stadı yapmak gerekçesiyle Orman Bölge Müdürlüğü’nün arkasındaki fidanlığı alacaklar. O fidanlığı da stat planı ile düzenleyerek elde edecekler. Örtünün altında orman fidanlığı var” dedi.
 
AYIP YEREL YÖNETİMLERİN DEĞİLDİR
Yerel seçimlerde yüksek oranda oy desteği ile belediye başkanlığı koltuğuna oturduğunu ifade eden Başkan Akpınar, halkın istemediği bir şeyin asla yapılmayacağını söyledi. Akpınar, “Ben öyle yada böyle 5 yıl bu görevdeyim. Bir daha aday olurum, seçilirim yada seçilemem o başka bir konu. Ama bu kentin bürokratı, valisi bir kararname ile görevden gidebilir. Biz hesap vermek zorundayız. Çünkü bulunduğumuz makam bunu gerektiriyor. Statlar ve spor alanları sorunu sadece Karşıyaka’nın değildir. Karşıyaka Buca’da, Göztepe Sakarya’da, bir başka kulüp ayrı bir yerde maç oynuyorsa bu ayıp kenti yöneten yerel yönetimlerin ayıbı değildir. Kimse Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Alsancak Stadı’nı güçlendirme konusunda engel olmadı. Neden yapmadılar da başka yolu tercih ettiler?” diye konuştu.


 
EVİME HUZURLU GİDERİM
Gündeme getirilen konuların Ankara’dan planlandığını belirten Akpınar, birilerinin İzmir’in ruhunu okşamaktan başka bir iş yapmadığını söyledi. Akpınar, “Yerel seçim öncesinde olduğu gibi masa başında 1414 projeyi hazırlayan akil adamlar olduğu sürece bu sorunları çok yaşarız. Çalışmaları, anlattıklarını masa başında yaptıkları belli… Ben o dönem de anlattıkları proje için ‘1 Nisan şakası’ demiştim. Gerçekleşti ve 1 Nisan olunca gittiler. Şimdi de ortada yoklar. Zaten bu kent planlama ve imar sorunları nedeniyle Çin Seddi gibi binalara mahkum olmuş durumda. Görevde olduğum süre içinde katliam yapmayacağım gibi bu konuda yapılanlara da elimden geldiğince izin vermeyeceğim. Beş yıl sonra görevim biter evime dönsem de huzurlu, vicdanı rahat dönerim” dedi.
 
YÜZDE 92 MEMNUNİYET
Başkan Akpınar, göreve geldiği günden bu yana önemli çalışmalara imza attıklarını ifade ederken sürekli vatandaşın nabzını yokladıklarını söyledi. Mümkün olduğu kadar sokakta, yolda, projelerle de ilçede yaşayanlar ile iç içe olmaya gayret gösterdiğini anlatan Akpınar, “Anketler yaptırarak durumumuzu ölçüyoruz. Son yapılan ankette kamuoyu desteği, başkan ve yapılan çalışmalardan memnuniyet oranı yüzde 92.6 oranında çıktı. Bu da bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat Melek 19 Kasım 2014 Çarşamba 17:26

Bu mesele 90'lı yıllarda da gündeme getirilmişti ve sn.Başkanın dediği gibi fidanlığa stad + avm yapmak istiyorlardı.O zaman günlerce imza topladık ve meclisten çıkmamasını sağladık.

Yorumu oyla      11      5  
NEŞE YÜCEL 18 Kasım 2014 Salı 12:10

KESİNLİKLE K.YAKA YALIDA STAT OLMAMALI..ÇOK YALNIŞ... BUNA BU KADAR KAFA YORANLARIN BİR DAHA DÜŞÜNMELERİNİ ÖNERMEK LAZIM.

Yorumu oyla      14      5  
erkan kurtar 18 Kasım 2014 Salı 09:40

stat örnekköye yakışır.

Yorumu oyla      17      8  
erkan kurtar 18 Kasım 2014 Salı 09:37

mutlu başkan on numara insan ve tahminimce karşıyakanın gelmiş geçmiş en iyi başkanı yerinde ve doğru çözümler üreten ve sadece sevgi ve hizmet odaklı çalışan yegane insan yorum yazarken haksızlık etmeyelim dürüst ve çalışkan insan kendisini 3 gündede belli eder.

Yorumu oyla      16      11  
17 Kasım 2014 Pazartesi 17:03

herkesin dilinde bir rant. rant sağlayacak adam gider İstanbul'a. Ne işi var İzmir'de!

Yorumu oyla      15      19  
sonsöz 17 Kasım 2014 Pazartesi 16:47

Churcill'de sadece kendi yaptırdığı istatistiklere güvendiği söylemiş.

Yorumu oyla      19      8  
necdet giray 17 Kasım 2014 Pazartesi 16:42

oturulan yerden atıp tutmak kolay bi baskan dusunun her sorumlulugu alan ve ısrarla karsı cıkan bunu neden yapsın arkasında ben varım yaptırmam dıyor.. neden yapsın bunu baskanımız sonuna kadar cymhurıyetcı ve halkcı ve ataturkcu yanı cumhurıyet halk partılı yıllarını vermıs bu konu ıcın cabalıyorsa ben arkasında dururum stadıda yapcagının sozunu veriyorsa yapar destek olalım okumadan arastırmadan yazıp cızmeyelım gec olsun hayırlı olsun ama karsıyakamız en ıyı yere gelsın ınsallah ama sıhırlı degnek yok elınde kımsenın bu akepe oyunlarına gelmeyelım izmiri almak ıcın karsıyakayı almak ıcın herseyı yapıyorlar kanmayalım bunlara buralardan rant cıkarıp ayakkabı kutularınamı koysunlar aksaraymı yapsınlar karsıyaka buna ızın vermez karsıyalı hıc ızın vermez....

Yorumu oyla      19      9  
Talât Dülge 17 Kasım 2014 Pazartesi 16:28

Sn. Başkan bir rant endişesi taşıyorsa veya başka tespitleri varsa bunu açıklamalı aksi takrirde stat projesini bu haliyle destekleyenler gocunacaklardır.Stat projesini ortaya koyanlar ve destekleyenler belli olduğuna göre Başkan'ın ifadeleri tartışma yaratabilir.

Yorumu oyla      16      9  
K.S.K'li 17 Kasım 2014 Pazartesi 16:00

Örnekköy yalan , Çiğli yalan. Stad yalıya yapılmazsa hesabı Neo-CHP'mi ödeyecek ?

Yorumu oyla      17      14  
arda 17 Kasım 2014 Pazartesi 14:23

stadın yalıya yapılmasını istemek insanın kendi elleriyle kendisini boğması demek bence..Sahilde çöp yığınları, şişe şişe biraların denize atılması demek ...Sahile çıkıp spor yapan insanlara haksızlık değil mi o zaman? Yeni başkan ilk günden bu yana istekli..Artık Gençlik ve spor bakanlığı da Karşıyakalıları bu kadar üzmemeli.Gavuruz diyemi yoksa bu kadar oyalama!!!

Yorumu oyla      31      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kentkartlarda ‘online’ dönem!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, toplu ulaşımla ilgili ...
Piriştina halkın meclisiyle buluştu
Göreve geldiği ilk günden itibaren kenti birlikte yönetim anlayışını ilke ...
Bornova’da gündem BELGEM: Eğitime tam destek
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi'nde aldıkları destek eğitimi ...
 
'Karşıyaka’nın kahramanı 'Rüzgar’ın hayatı belgesel oldu
Karşıyaka Belediyesi tarafından üç yıl önce sokakta bulunarak eğitilen ...
Konak’ta çocukların sesi daha gür çıkacak
Konak Kent Konseyi bünyesinde faaliyet verecek Konak Çocuk Meclisi çalışmalara ...
Dikili’de barış ve kardeşlik aşuresi
Dikili Belediyesi tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla aşure günü düzenlendi. ...
 
Toprak analizi harekatı: ‘Bütünşehir’e bereket gelecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ürün kalitesi ve toprağın verimini artırabilmek ...
Başkan Soylu’ya teşekkür plaketi
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Özdere Oğan Timinci İlköğretim ...
Seferihisar'da 'turuncu' şenlik
Seferihisar Belediyesi tarafından 15.kez düzenlenen Mandalina Şenliği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva