HABERLER>POLİTİKA
27 Temmuz 2015 Pazartesi - 13:52

Akatlı Eroğlu'nun projelerini Davutoğlu'na sordu!

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Veysel Eroğlu'nun İzmir'le ilgili söylediği "sözde" projeleri Meclis gündemine taşıdı.

Akatlı Eroğlu nun projelerini Davutoğlu na sordu!

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, AK Parti İzmir Milletvekili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun projelerini Meclis’e taşıdı.

Akatlı, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılmak üzere verdiği önergede “Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 19 Temmuz 2015 tarihinde “Daha fazla vekil olsa, daha fazla müjde olurdu” diyerek İzmir için sözde 8 yeni proje açıklamıştır. Zaten, AKP Hükümeti’nin 2011 Genel Seçimlerinden hemen önce açıkladığı ve adına “35 İzmir 35 Proje” dediği, saadet zinciri gibi projeler demeti de vardı” ifadelerini kullanarak şu soruları sordu:

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun açıkladığı projelerin İzmir’e ve İzmirlilere yaratacağı istihdam alanı ne kadardır? Kaç İzmirli işsiz bu projelerde kalıcı ve sürdürülebilir iş imkanına kavuşacaktır?
 
- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun açıkladığı projelerin hangisi İzmir’de katma değeri yüksek mal ve hizmet üretecektir? Bu projelerin İzmir’in ticaret hacmine katkısı ne ölçüde olacaktır? Buna dair bir planlama yapılmış mıdır?
 
- 2011 seçimlerinde İzmir için vaatte bulunduğunuz “35 proje” arasında bulunan “İZMİR METROLARI” projeleriniz hangi aşamadadır? İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ile ortak yürütülen İZBAN çalışması dışında kent içinde yer alan ve kent içi toplu ulaşımı hızlandıracak metro çalışmalarına hükümetinizin bir katkısı olmuş mudur? Olmuşsa hangi düzeyde olmuştur? Kaç km metro hattı yapımını hükümetiniz üstlenmiştir? İstanbul, Ankara ve Antalya metro yapımlarına sunduğunuz katkı ile karşılaştırdığınızda, Ulaştırma Bakanlığınızın İzmir metro çalışmalarına yaptığı katkı ne kadardır?
 
- 2009 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını planladığı Buca – Tınaztepe hafif raylı sistem projesi hükümetiniz tarafından metro yapılacağı açıklaması üzerine Ulaştırma Bakanlığına devredilmişti. Aradan geçen süre zarfında Buca – Tınaztepe metrosu ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Proje yatırım planları arasına alınmış mıdır? Alınmamışsa ve her hangi bir çalışma yapılmamışsa neden yapılmamıştır? İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzun zaman önce bitirebileceği bu projenin hükümetiniz tarafından dolaylı olarak engellendiğini düşünüyor musunuz?
 
- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yaptığı “8 vekil 8 proje” açıklamalarıyla az oy alınan bölgelere az hizmet gittiğine dair itiraf niteliğindeki açıklamayı benimsiyor musunuz? Benimsemiyorsanız eğer buna dair bir açıklamanız var mıdır? İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin proje ve çalışmaları bu anlayışla mı engellenmektedir?
 
TWITTER’DAN TEPKİ
Öte yandan Akatlı, Eroğlu’na bir eleştiri de Twitter hesabından getirdi. Akatlı, Doğu Karadeniz’de sekiz ilin yaylalarını birbirine bağlamayı amaçlayan Yeşil Yol projesine karşı direnişin simgesi olan Havva Ana’yı hedef alan "Her önüne gelen çıkıyor bir yere meşhur olmak için, dozerin önüne geliyor" açıklamasına “Veysel Eroğlu'na sormak lazım dozer önünde meşhur olunca ne oluyor? AKP Seb-i Arus konseri reklam yıldızlığı falan?!” sözleriyle tepki gösterdi.

 
İzmir Mimarlık Merkezi Dünya'nın en iyileri arasında
 
Tarlada kalan 24 ton karpuzu halka dağıttı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yiğit'ten Bakan Çelik'e 'yaşa takılanlar'ı sordu
1999’dan beri çözülemeyen ve hemen her dönemde çözüm konusunda arayışlara ...
AK Parti heyetinden bilgilendirme turu: HDP yok!
Davutoğlu, iki lideri bilgilendirmek üzere Milli Savunma Bakanı Vecdi ...
CHP’de parti içi yarış başlıyor: İzmir’de listeler…
AK Parti ile koalisyon görüşmeleri süren CHP'de kongre takvimi de işliyor. ...
 
Demirtaş: Bizim kaybedecek saraylarımız yok!
HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş son günlerde yaşanan operasyonlarla ...
Davutoğlu ‘basın masasında’ ne mesajlar verdi?
Dolmabahçe genel yayın yönetmenleriyle buluşan Başbakan sınırdaki son gelişmeleri anlattı.
Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye telefon
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Bahçeli'yi ...
 
Bahçeli'den Yargıtay'a HDP çağrısı
MHP Lideri Devlet Bahçeli, artan terör olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, ...
İzmir'de AK Partili başkandan alacak kurşunu!
AK Parti Urla İlçe Teşkilat Başkanı Erdem Özdemir, iddialara göre, alacak ...
CHP’li Sındır: “Hemşire az, hasta çok, nöbet sık, iş ağır!”
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva