HABERLER>POLİTİKA
5 Ekim 2020 Pazartesi - 12:16

AK Partili Sürekli'den Soyer’e ‘500 gün’ eleştirisi: Göz boyama ile geçti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 500 günlük performansını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli " Seçimlerde üç cemre vaadinde bulunan Soyer, 18 ayı göz boyama ile geçirmiştir. Belediyeler hizmet makamıdır, masal evi değildir. Soyer, salgınla mücadele günlerini anlatmıştı. 10 sayfasında bisikletli günleri ve yavaş şehir İzmir vaatlerinden bahsetmiştir" dedi.

AK Partili Sürekli den Soyer’e ‘500 gün’ eleştirisi: Göz boyama ile geçti!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 31 Mart yerel seçimlerinden ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kazanan Başkan Tunç Soyer’in görevde geçen 500 gününü değerlendirmek için basın mensupları ile bir ara geldi.

AK Parti İzmir İl Binası’nda düzenlenen basın toplantısı koronavirüs pandemisi nedeniyle sosyal mesafeye uygun şekilde düzenlendi. Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin yanı sıra, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Furkan Katmerci, Medya ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'da katıldı.

CEMRELER DÜŞECEK DERKEN KÜME DÜŞTÜK
Büyükşehir Belediyesi'nin 31 Mart'tan sonraki geçen 18 aylık süreci değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin hedefin Tunç Soyer vardı. Sürekli açıklamasında "Mart yerel seçimlerinde İzmirli hemşerilerimizin bize muhalefet görevi verdi. Bizde bu görevin yerine getirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Seçimlerde 3 cemre vaadinde bulunan Soyer, 18 ayı göz boyama ile geçirmiştir. Cemreler düşecek diye beklerken küme düştük. Belediyeler hizmet makamıdır, masal evi değildir. Soyer, salgınla mücadele günlerini anlatmıştı. 10 sayfasında bisikletli günleri ve yavaş şehir İzmir vaatlerinden bahsetmiştir. Bu vaatlerin ne kadar boş olduğunu Seferihisar'dan gördük. Kriz dediğimiz koronovirüs olmasaydı anlatacak bir şey olmayacaktı. İzmirli artık hizmet görmek istiyor. Aşkla İzmir gibi somut bir başlangıcın 18 ayı ile karşılaşıyoruz. En fazla görülen Soyer gönüllüleri yazılı erzak dağıtan kişiler… Yerel hizmetler, somut hizmetlerden çok siyaset ile gündemde…  Barolar ile ilgili konu Soyer'in gündemi ancak koku ve taşkınlar Soyer'in gündemi değil. İzmir'in koku problemi yıllardır devam ediyor. Sayın Soyer geçtiğimiz günlerden nereden kaynaklandığı ile ilgili talimat verdi ve devamında müjde verdi. 4 noktaya koku giderici takmış ve koku sorunu çözülmüş. Buna herkes güler. İzmir'i koku probleminden hemen kurtarılması lazım…  Çöp konusu da muamma… Kurulacak tesisler ile çöp sorununun çözüleceğini söyledikler ancak çöp kokusu devam ediyor. Doğa ve sağlığı her fırsatta söyleyen CHP burada sessiz" ifadelerini kullandı.

İZMİRLİLERİN HAKKINI GERİ ALMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
90 dakika uygulamasının geri gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli "Kendi araştırmalarına göre 3'ncü ve daha sonra aktarmaları kullanan yüzde 1'i bile geçmiyor. Bu kararın tek bir açıklaması olabilir, vatandaşa verilen hakkın gaspı. İzmirliler isyanda. 4 bir yanda ‘90 dakikama dokunma’ diye kampanyalar düzenleniyor… Biz bu işi takip ediyor, defalarca açıklamalar yaptık kararınızdan dönün diye. Biz bu işin takipçisiyiz, hukuki olarak araştırma yapıyoruz. Gereğini yapacağız. Biz İzmirlilerin hakkının geri alınması için çalışalar yapacağız" dedi.

SUYU İZMİR'E ZEHİR ETTİLER
İzmir'de yaşanan su sorunu ile ilgili açıklamalarda da bulunan Sürekli, "Suyu İzmir'e zehir ettiler. Sosyal belediyecilik derken bir şehrin iki sorununda sınıfta kaldılar. Göreve geldirdiklerinde ilk icraatları suya ‘gizli zam’ yapmak oldu.  Baktığımızda 50 yıl öncesine geri dönüldü. Gördes Barajı’nı devreye sokan biziz ancak onlar dağıtmaktan bile acizler. Engelleniyoruz demek kolaylarına geliyor. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız… CHP'nin kentsel dönüşüm vaatleri yıllardır devam ediyor. 2010 yılının başında hükümetin kentsel dönüşüme izin vermediğini söylediler. Çünkü bakanlar kurulu kararı ile 2012 yılında Büyükşehir'de 8 bölgede kentsel dönüşüm izni verdi. Ancak burada 35 bin konuttan sadece 1 tanesi dönüştürüldü. Soyer ise bu konuda çok istekli gözükmüyor. 7.9 milyarlık bütçede sadece 27.1 milyar lira ayrıldı. Bunun 4'de 1 i zaten personel ücreti. Her konuşmaların algı operasyonları ile hükümet destek vermiyor çıkışları var. Biz İzmir'in çıkarına olan konularda destek verdik, destek vermeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'KÖY-KOOP' ELEŞTİRİSİ: AYRIMCILIKLA SUÇLAYANLAR EŞİNİN BAŞKANI OLDUĞU KOOPERATİFE İHALE VERİYOR
Tunç Syer’in eşi Neptün Soyer’in başkanlık yaptığı KÖY-KOOP’u hedef alan Sürekli, Tire Süt Kooperatifi'ni devre dışı bırakmaya çalışıldığını belirtti. Sürekli "Borç yiğidin kamçısı derler ancak bu başka. Önce borçları ve satışlar açıklasınlar. 18 ayını açıklarken salgın ve yardım dayanışmalarını anlattılar ancak bunların içinde satışlar ve borçlar yok. Başkanın Seferihisar'da birçok yeri ederinin altında sattığını ve 140 milyar borç bıraktığını biliyoruz. Seferihisar kamu kurumu olmasa iflas edeceğini biliyoruz. Belediyenin malı deniz değil ki… Sat sat bitecek elbette. 31 Mart'tan bu yana binin üzerinde taşınmaz satan birini nasıl başarılı diyebiliriz. Aziz Kocaoğlu'nun başlattığı projeyi kendi icraatı gibi sunarken, ne yazık ki bir önceki dönemin hasadı ile idare etmeye çalışırken attığı adımlar da birbirine dolanıyor. KÖY-KOOP meselesi bunlardan biri. Bizi ayrımcılık ve kayırmacılıkla suçlayanlar, eşlerinin başkanı olduğu kooperatife ihale veriyor! İğneyi kendinize, çuvaldızı karşınızdakine batıracaksınız. Aziz Kocaoğlu’nun başlattığı kırsal destekleri kendi icraatıymış gibi sunarken; projeyi büyütmek adına kooperatifleri siyasetine ve amaçlarına alet ediyor. Süt Kuzusu Projesi’ni güya sürdürüyor ama mimarı olan Tire Süt Kooperatifi’ni saf dışı bırakmaya çalışıyor. Kooperatifçiliği elbette önemsiyoruz. Kırsaldaki üreticinin yerel idarece desteklenmesine hayır demiyoruz. Ama, bu işin mantığına uygun, adil ve bütünlükçü bir yaklaşımla yapılmalı. Kayırmacı ve ayrımcı değil. Soyer'in en büyük vaadi 3 tane batı çıktıydı.  Ancak bunlardan haberi olan var mı? Trafik ve alt yapı berbat… 18 ayı lay lay lom ile geçirdiler. …" diye konuştu.

İZMİRLİLERİN ÇIKARI DOĞRULTUSUNDA YÖNETİLECEK
İzmir'de tartışmalara neden olan elektrik fabrikası ile ilgili de konuşan Sürekli, şu ifadeleri kullandı; "Elektrik fabrikası ile ilgili birçok defa açıklama yaptık. Ben bunun İzmir'e kazandırılması gerektiğini zaten söyledim. Burada hukuki ve bürokratik anlamda bazı sorunlar mevcut. Genel Başkan Yardımcımız da buranı devlet tarafından müze yapılabileceğini söyledi. Yani bu alan kesinlikle İzmirlilerin çıkarı doğrultusunda yönetilecek."

ALSANCAK STADI LİGİN 2'NCİ YARIŞINA YETİŞTİRECEĞİZ
Alsancak ve Karşıyaka statları ile ilgili bilgiler veren Sürekli, Alsancak stadını ligin 2'nci yarışına yetiştirmeyi planladıklarını söyledi. Sürekli " Alsancak stadı hızla ilerliyor.. İkinci yarıya yetişmesi için hızla çalışmalar devam ediyor. Eğer maçların seyircili olması beklenirse, Ankara' ile konuşacağız ve 2'nci yarısına yetişmesi için elimizde geleni yapacağız. Karşıyaka'da talihsizlikler yaşandı. Mahkeme süreci devam ediyor. Etrafta oturanların açtığı dava reddedildi yani bizim için olumlu bir gelişme oldu. Karşıyaka Stadı oraya yapılacak inşallah, bunu bir siyasetçi olarak değil bir vatandaş olarak söylüyorum... " dedi.

4 AYDA 45 BİN ÜYE
‘Gönül seferberliği’ sürecinde başlatılan üye kayıtları ile ilgili de konuşan Sürekli şu ifadeleri kullandı; "Cumhurbaşkanımızın talimatı ile gönül seferberliğine başladık. Geçmişle geleceği buluşturacak çalışmalar yürüttük. Bu programların başlangıcında bize yıl sonuna kadar bu çalışmaların sonuçlandırılması söylenmişti. Ancak yeni bir haber ile Ekim ayı itibari ile büyük bir final yapacağız. Ekim ayı topyekun gönül seferberliği ayı… Gönül seferberliği büyüyor, çoğalıyoruz… 45 bin üyeyi aştık. Her gün İzmir'in her yerindeyiz… AK ailemiz büyüyor ve umutsuzlara umut oluyoruz. Kendi gölgesinden korkanlar bize zoraki üye yaptığımızı söylüyorlar. Biz zorla güzellik peşinde olsaydık 19 yıldır vatandaşlarımızın teveccühü ile çıkmazdık. 4 ayda 45 bin üyemizin hepsi gönüllü olarak ailemize katıldı"

 
Karşıyaka'dan 8 yıl sonra en iyi start!
 
ÇİBEM kapılarını açıyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 5 Ekim 2020 Pazartesi 14:48

AKP zihniyeti böyle bir şey işte arkadaşlar. ADamlar ülkeyi soktukları duruma bakmadan hiç bir şey olmamış gibi eleştiri yapabiliyorlar. sanki kendileri çok başarılıymış gibi eleştirebiliyorlar. İzmirli zaten her şeyin farkında. Tunç soyer in başarısız oldugunu herkes söylüyor. şahsen SOyer e oy vermiş biri olarak eğer bir daha aday olursa oy vermeyeceğim kendisine. Ha şu var Tunç soyer kötü bir başkan olabilir ama İzmirli gene ülkenin ne halde oldugunu bildiği için umutlarınız boş sayın sürekli.

Yorumu oyla      6      4  
SOKAK 5 Ekim 2020 Pazartesi 13:33

Sayın SÜREKLİ, 500 gün göz boyama ile geçti diyorsunuz, peki öyle olduğunu kabul edelim. Ya sizin son yıllardaki açık algı yönetimi işine ne demeli? Bu açıklamaları çok ama çok eğlenerek okuyorum, çünkü yanılıp da ciddiye alıp da okuduğumda inanın kendimi iyi hissetmiyorum. Biz sokaktakilerin çoğu artık işi Polyanacılığa vurduk. Gittiğimiz Psikoloğumuz da, ancak böyle davranırsanız ruhsal sıkıntı yaşamazsınız diyor. Haydi hayırlısı...

Yorumu oyla      9      3  
Bülent ışık 5 Ekim 2020 Pazartesi 13:16

Alsancak stadı ile aynı anda başlayan koskoca Star rafinerisi biteli uzun zaman oldu . Barajlardaki 220 milyon metreküp suyun yalnızca 27 milyon metreküpü Gördes barajında.

Yorumu oyla      9      3  
Ömer 5 Ekim 2020 Pazartesi 13:06

Ne yazık ki Tire Süt'ün Köy Koop'un üreticilerinden sadece biri olduğunu ayrı bir yapıdan değil aynı yapının bir üyesinden bahsettiğini, Aziz Başkan zamanında da aslında Köy Koop'tan sütün alındığını bilmeyen bir İl başkanı..düşündürücü

Yorumu oyla      4      3  
Siz ne yaptınız? 5 Ekim 2020 Pazartesi 12:57

Haklısınız da; 500 günde belediye hariç kamu yatırımı olarak İzmir'e neler yapıldı?

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kabine toplanıyor! Kritik konular gündemde
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, saat 15.00'te Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında ...
Kılıçdaroğlu'ndan Ermenistan'a tepki
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ermenistan’ın uluslararası hukuk kurallarını ...
AK Parti İl Başkanı Sürekli'den Büyükşehir'e su eleştirisi: Vatandaş inim inim inledi!
Dikili'de gerçekleştirilen AK Parti Olağan Kongresi’nde açıklamalarda ...
 
AK Partili Hızal'dan Pagos çıkışı: Popülizm sevdasının kurbanı oldu!
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
AK Partili Sürekli'den Başkan Soyer'e: Esas heyecanını ulaşımda göster!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'de 45 bin üye sayısına ulaştıklarını bildirdi.
AK Parti Urla'da Murat Nart güven tazeledi
AK Parti Urla 7. Olağan İlçe Kongresinde mevcut başkan Murat Nart, yeniden ...
 
Salıcı’dan parti örgütüne ayar... Ne kadar ince belli bardaklarmış!
CHP Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı parti kongreleri ...
CHP İl Başkanı Yücel: Önseçim olmalı ama…
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tamamlanan 'Arama ...
CHP’li Başkan Şenoyar’dan o paylaşım hakkında açıklama: Belediye ile aramızda sorun yok!
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı çeşitli yorumlara sebep olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva