HABERLER>POLİTİKA
19 Şubat 2024 Pazartesi - 12:22

AK Partili Kaya’dan CHP’ye liste eleştirisi: Yapay zekadan yapay adaylar çıkmış!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP’de bazı adayların yapay zeka programı ile belirlenmesi hakkında “Yapay zekadan yapay adaylar çıkmış. Bu İzmirlinin aklı ile alay etmektir. Ben belirledim adayları, İzmir’de yaşayan CHP'liler sizin aklınız çalışmaz, tepki göstermeyin biz yapay zeka ile yaptık. Böyle bir aymazlık olmaz. Bornova'ya müracaat etmiş, 2'nci bölgede milletvekilliği adaylığı yapmış bir ismi alıp Karabağlar'a koydun. Bu yapay zeka nasıl bunu atamış” dedi.

AK Partili Kaya’dan CHP’ye liste eleştirisi: Yapay zekadan yapay adaylar çıkmış!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

İLÇELERİN VE İZMİR'İN DİNAMİKLERİNE GÖRE BELİRLİYORUZ ADAYLARIMIZI…
Partilerindeki aday belirleme süreci için konuşan Kaya, “Mayıs seçimleri biter bitmez biz de yerel seçim hazırlıları başladı. İlçe ve büyükşehir adaylarımızın tespiti noktasında il başkanımızın koordinasyonunda ilçe yöneticileri ile meclis üyesi arkadaşların performansları, yeni meclis üyesi olabilecek arkadaşların çalışmaları yapıldı. İlçe adaylarımızn tespitini Cumhurbaşkanımızın gelişi ile ilan ettik. Şimdi sıra meclis üyesi belirlemede… Teşkilatlarımız ile meclis üyesi çalışmalarımızı tamamladık ve son rötuşlar yapılacak. Bugün-yarın listeler seçim kuruluna teslim edilecek. Biz de ilçelerin ve İzmir'in dinamiklerine göre belirliyoruz adaylarımızı. Meclis üyesi belirleme sürecinde bile anket çalışması yapıldı.Tamamen İzmir'in beklentilerine yönelik adaylarımız ve meclis üyelerimiz tespitinde sona geldik. Biz bu şekil yönetiyoruz süreçleri…. İzmirli hemşehrilerimizin görüşleri çok önemli. CHP daha farklı bir sistem içinde” dedi.

CHP’NİN YAPTIĞI İZMİRLİNİN İRADESİNE SAYGISIZLIK
CHP Lideri Özgür Özel’in belediye başkan adayları belirleme süreci ile ilgili olarak “sokaktan gelen sesi dinledik” açıklamasını eleştiren Kaya, “Özel'in dediği sokağın sesi değil. Bu CHP Genel Başkanlık katındaki küçük bir kliğin ortaya koymuş olduğu yerel seçimden sonraki kongre sürecine ilişkin bir liste. Bu sokağın değil CHP Genel Başkanlığı’nın sesi… Bunu sırf biz değil CHP içinde siyaset yapan ismler de söylüyor. Onlar tanımıyıor kendi adaylarını.  Gördük, başka ilçeye müracaat etmiş, Bornova'ya müracaat etmiş, Karabağlar'a götürüyorsunuz. Bu hem Karabağlarlılara hem Bornovalılara böyle bir saygısızlık yapılabilir mi? Ancak hem İzmirlileri hem Karabağlar’da yaşayan vatandaşları çantada keklik görüyorlar ki... Tunç Soyer’in hiç tutmayan hikayesinin başıdır bu. Karabağlar'da dolaşırken ‘burası neresi?’ demişti. Şimdi şehri tanımasını geçtik, Karabağlar'ı hiç bilmeyen bir ismi Bornova'dan alıp buraya getirebiliyorsunuz.Bu tamamen İzmirlinin iradesine saygısızlık. Ben kimi koysam nasıl seçiliyor yaklaşımı ile yaptıkları son eser bu” şeklinde konuştu.

YAPAY ZEKADAN YAPAY ADAYLAR ÇIKMIŞ
CHP’de bazı adayların yapay zeka ile belirlenmesini yorumlayan Kaya, “Yapay zekadan yapay adaylar çıkmış. Bu İzmirlinin aklı ile alay etmektir. Ben belirledim adayları, İzmir’de yaşayan CHP'liler sizin aklınız çalışmaz, tepki göstermeyin biz yapay zeka ile yaptık. Böyle bir aymazlık olmaz. Yapay zekanın sonucu yapay adaylar çıktı. Bornova'ya müracaat etmiş, 2'nci bölgede milletvekilliği adaylığı yapmış bir ismi alıp Karabağlar'a koydun. Bu yapay zeka nasıl bunu atamış? Karabağlar'ın belki hiçbir sokağına girmemiş bir durumdan bahsediyoruz. Çeşme'de yolu karıştırıp Urla'ya dosya verme hikayesi var. İlçe başkanı ‘siz burayı biliyor musunuz?’ diyor İstanbul’dan geldik, verdik Urla’yı, olmadı buyrun Çeşme diyorlar. İzmir'deki CHP'nin genel merkezin bakış açısı bu.... CHP'nin kongresi 13-14 oyla ikinci tura kaldı. O oy farklı olsa Kılıçdaroğlu genel başkan olsa farklı adaylar konuşacaktık. Yine İzmir’le alakası olmayan yapay zekalı değil farklı insanları konuşacaktık. Soyer devam edecekti, Cemil Tugay siyasetten silinmişti.  Değişen belediye başkanlarının büyük kısmı devam edecekti.  Hepimiz biliyoruz. CHP kongresinde  ikinci tura kalmayıp Kılıçdaroğlu genel başkan seçilseydi İzmir’de daha farklı bir tablo ile karşılacaktık. İzmirli hemşehrim ne düşünüyor baktıkları yok. İrade çantada keklik, ne olursa olsun, kimi koysam CHP ambleminin altına basacaklar oyu. Ben de kongrede sıkıntı yaşamayım, adamlarımı koyayım, kılıf olarak da yapay zekayı söyleyeyim diyorlar. Bu gerçekten ayıp bir şey. Müracaatlara baktığımızda bu olabilecek bir şey mi? Şehre ilişkin bir kelimesi yok sonra diyorlar ki sizin aklınız ermez yapay zeka ile yaptık bu iş” ifadelerini kullandı.

 
TFF Süper Kupa finali iptal mi edildi?
 
Karşıyaka'da yerel üretici buluşması!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
UZAYLI NECMİ 19 Şubat 2024 Pazartesi 22:09

Sayın KAYA yapay zekayı eleştirinken, parayla uzaya adam göndermeyi uzayı fetih etme olarak açıklayan AKP, yani partisine ne diyecek acaba?

Yorumu oyla      2      1  
#DAĞ# 19 Şubat 2024 Pazartesi 20:16

CHP KOKUŞTU İZMİR KOKUŞMASIN BUSEFER SAYIN HAMZA DAĞ

Yorumu oyla      3      2  
Muhammet 19 Şubat 2024 Pazartesi 13:37

İzmir`de artık değişim şarttır.Chp İzmir`e ne kattı neler yaptı acaba? oturup düşünülmesi gerekiyor bence!

Yorumu oyla      6      6  
Tepeköylü 19 Şubat 2024 Pazartesi 12:51

Sayın milletvekil Torbalı AKP adayı CHP adayı aynı aileden siz de içindesiniz tesadüf mü? Ayrıca Selçuk belediye başkan adayı atanırken bölge milletvekili olarak ne yaptınız? Selçuk ta AKP rekor düzeyde oy düşüşü olacaktır...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den istifa: İmamoğlu kararı!
İYİ Parti’nin Esenyurt ilçe teşkilatı istifa ettiğini duyurdu. İBB Başkanı ...
Karşıyaka Adayı Ünsal’dan STK’lara 'dayanışma' mesajı: Birlikte başaracağız!
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Yıldız İşçimenler ...
İYİ Parti'nin adayına CHP rozetli fotoğraf
İYİ Parti'nin Buca Belediye Başkan adayı Suat Nezir'in seçim afişlerinde ...
 
Özel'den 'olağanüstü kurultay' mesajı: 1 Nisan'ı bekleyen çok bekler!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “1 Nisan’da olağanüstü kurultay deniyor ...
CHP Bornova adayı Ömer Eşki: Sosyal destekler artacak!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Bornova’da çarşı ve pazar ...
Bayraklı adayı Önal’dan kentsel dönüşüm mesajı: Engelleri kaldıracağım!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Cengizhan Mahallesi’nde ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... 100 gün sonra neden sahada?
Mehmet KARABEL yazdı... 100 gün sonra neden sahada?
AK Partili Dağ’dan CHP’ye 'aday' göndermesi: Özel, ‘1 Nisan listesi’ yapmış!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, CHP’nin ...
Aslanoğlu'ndan aday tanıtım toplantısı paylaşımı: Kazanan İzmir olacak!
CHP, Ankara’da düzenlediği bir toplantıda yerel seçimde aday gösterdiği ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva