HABERLER>POLİTİKA
7 Nisan 2018 Cumartesi - 17:21

AK Partili Evrim Özen’den ilginç değerlendirme: Balçova’yı kimlerle karşılaştırdı?

Balçova Belediyesi’nin faaliyet raporuna tepki gösteren AK Partili Özen, farklı belediyelerle kıyas yaptı ve mecliste oluşan rahatsızlık için, “Kemalpaşa’dan, Büyükerşen’den, Aydın’ın ‘Topuklu Efesi’nden, hatta Abdül Batur’dan rahatsız oluruz.  Çünkü hizmet veriyor” dedi.

AK Partili Evrim Özen’den ilginç değerlendirme: Balçova’yı kimlerle karşılaştırdı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ/Balçova Belediyesi’nin 2017 yılı Faaliyet Raporu, Nisan ayı olağan meclis toplantısında gündeme geldi. AK Parti Grubu, rapora muhalefet şerhi koydu.
AK Parti Balçova İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Evrim Özen, Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın faaliyet ve uygulamalarına yoğun bir eleştiri getirdi.

Özen, Kemalpaşa Belediyesi’ni örnek gösterirken ayrıca Narlıdere Belediyesi, Çeşme Belediyesi, Torbalı Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Balçova Belediyesi’ni kıyasladı. Özen, “Çeşme’de Alaçatı Ot Festivali var. İnanın Türkiye’den herkes gidiyor Kemalpaşa’dan rahatsız oluruz, Büyükerşen’den rahatsız oluruz, Aydın’ın ‘Topuklu Efesi’nden, hatta Abdül Batur’dan rahatsız oluruz.  Çünkü hizmet veriyor. Biz çünkü mükemmeliz. Torbalı’ya 4 yılda 22 bin kişi yerleşmiş. Demek ki insanlar hizmet edeni anlıyor ve hizmete aç” diye konuştu.

BU SENE MUKAYESE USULÜNÜ UYGULADIK
Özen, “Seneye bu zamanlar bir yerel seçimi arkada bırakmış olacağız. Faaliyet raporunun bir belediyenin karnesi olduğu düşünüldüğünde vatandaş sandıkta gerekli notu verecek. Bu bilinçle hareket ettik. Her zamankinden farklı bir usul uyguladık. Geçmiş yıllarda sayfa sayfa konu başlıklarıyla değerlendirme yapmıştık. Bu beyanları halkın anlayacağı dile indirerek her şeyden önemlisi başka bir belediyeyle mukayese ederek açıklamanın daha hakkaniyetli olacağı kanaatindeyim” dedi.

ELLE TUTULUR BİR ŞEY YOK
Rapor özelinde eleştirilerini sıralayan Özen, “Başkan Çalkaya üçüncü dönemini yaşayan bir başkan. Üçüncü dönemi yaşayan başkan artık tecrübesizlikten sıyrılmış ve Balçova’nın neye ihtiyacı olduğunu değerlendirebilecek durumdadır. Yeni seçilmiş bir belediye başkanından daha fazla bir risk alabilen bir yapıda olması gerekir. Faaliyet raporunda belediyenin tesisleri sayılmış. Bunları inceleyen biri bu tesislerin hepsinin sayın başkanın döneminde yapıldığını sanabilir.  Oysa Çalkaya 15 yılık başkanlık döneminde inşaatı eski Başkan Ali İhsan Ülker zamanında başlayan belediye binası ile kız öğrenci yurdunu baştan sona yapmıştır. Diğer binalara sadece belli bir oranda katkı payı sağlanmıştır.  Listedeki 11 taşınmazın 4 tanesi İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nindir.  7 taşınmaz kiralanma suretiyle kullanılıyor. Belediyenin maliki olduğu diğer taşınmazlar ise apartman dairesi niteliğinde olup parselasyon esnasında iflas edilen alanlar karşılığında belediyeye intikal eden taşınmazlardır. Belediyenin 15 yılık karnesinde elle tutulur olarak, kendisi tarafından bizzat inşaatı başlatılıp biten bir projenin raporda yer almadığı görülmektedir” diye konuştu.

KEMALPAŞA’YI ÖRNEK GÖSTERDİ
Özen, AK Partili Kemalpaşa Belediyesi’nin faaliyetlerini örnek gösterirken Başkan Arif Uğurlu’nun 4 yılda gerçekleştirdiği projelerin listesini Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyelerine dağıttı.  Özen, “Kemalpaşa’da Arif Başkan görevi 40 milyon borçla devralıyor. Kısa sürede işçi maaşlarını ödüyor. 65 milyon TL yatırım yapıyor. Bunu 4 yılda yapıyor. Neden bunları söylüyorum? Faaliyet raporunun büyük kısmı ‘bu kadar hastaya bez verdik, şu kadar aileye asker yardımı yaptık’ gibi şeylerle dolu. Bunlar o kadar ballandıra ballandıra anlatılmış ki sanırsınız ki bu sadece sayın başkan tarafından yapılan bir proje. Diğer başkanlar da bunları bu şekilde görsel şölene çevirmeye çalışsa kitapçık değil de fasiküller halinde faaliyet raporu hazırlanır” açıklamasında bulundu. 

MECLİS BAŞKANI ARAYA GİRDİ: KEMALPAŞA’NIN ARKASINDA DEVLET VAR!
Meclise başkanlık yapan Erdoğan Öztürk Özen’in sözünü kesti ve “Sayın meclis üyem bir dakika. Balçova Belediyesi hakkında söyleyin. Kemalpaşa’yı niye katıyorsun? Kemalpaşa’nın arkasında devlet var” dedi.

ANLADIĞIM KADARIYLA KEMALPAŞA BELEDİYESİ’NİN FAALİYETLERİ RAHATSIZLIK VERDİ
Özen sözlerine devam etti ve “Başkan kitapçığı bana pazartesi günü verdi. İncelemem gerekiyordu. Cuma için kısa süre verdi zannettim ama uzun bile vermiş. Dörtte biri resim... Saksı koymuşuz resmini koymuşuz. Küçük bir süs havuzunun resmini çekip koymuşuz. Birim müdürlüklerinin görevler, stratejik planların sayılması, diğer dörtte bir ise icraat. Bu icraatlara bakıldığında Balçova’nın ihtiyacına olan ele tutulur bir projenin yer almadığı görülmektedir. Anladığım kadarıyla Kemalpaşa Belediyesi’nin faaliyetleri rahatsızlık verdi. Mukayese ederseniz ne yapıldığı ve ne yapılmadığı anlaşılacak. Ben başkan yerinde olsaydım bunların konuşmasını engellemezdim. Bu tutumda bile belediyede neler yapılmadığı tescillenmiş oluyor. Sayın başkan kentsel dönüşümü hep rant olarak değerlendirdi. Bir kentin ihtiyaçlarını yapmak rant değildir. Bir yerde kentsel dönüşüm yapılması can ve mal açısından zorunluysa belediye başkanı elini taşın altına koyarak bunu yapacak. Evet bu belediye başkanı için risktir. Çiçeği burnunda belediye başkanı olarak büyük risktir. Kemalpaşa’ya TOKİ’yi getirdi ve eş zamanlı olarak kentsel dönüşümü ilçesine kazandırmıştır. Balçova’yı çok merak ediyorsanız açın kitapçıklara bakın” diye konuştu.

BİZ HİÇBİR ŞEKİLDE RİSK ALMIYORUZ
Özen, “Sayın Çalkaya her yıl yapılan faaliyet raporu görüşmelerinde kendi yapmadığının suçunu merkezi hükümete yükleyerek katkı payını tam olarak alamadığını ve parasının yeterli olmadığını öne sürmektedir. Oysaki belediyemiz 2017 yılında brüt 16 milyon katkı payı almıştır. Kesintiler sonrasında belediyeye Net 11 buçuk milyon TL ödeme yapılmıştır.  Belediyeler iller bankasından aldığı payı kanunla belirtilen kriterlere göre alıyor. İller bankası kafasına göre ödeme yapmıyor. Biz belediye olarak diğer belediyelerden farklı olarak kredi kullanmıyoruz. Neden? Yatırım olması gerekir. Hizmet getirmek isterseniz kullanırsınız. Evinizi almak için zaman zaman kredi kullanırsınız. Çünkü yeterli paranız yoktur. Bankaya gidersiniz kredi çeker borçlanırsınız. Neden? Evinizin ihtiyacı var. İşte Balçova’nın da ihtiyaçları var. Biz hiçbir şekilde risk almıyoruz. Yatırım yapmamıza hiçbir şekilde ihtiyaç yok” dedi.

BÜYÜKERŞEN’DEN, AYDIN’IN ‘TOPUKLU EFES’İNDEN HATTA ABDÜL BATUR’DAN RAHATSIZ OLURUZ!
Balçova’da anlayışımız şu; ‘yaparım iyiyse benden, kötüyse hükümetten karşı taraftan’. At topu taca. Kim bu topu karşılarsa… Kemalpaşa’dan rahatsız olundu. 80 mega proje kazandırmış, ben olsam ben de rahatsız olurdum. Çeşme’de Alaçatı Ot Festivali var. İnanın Türkiye’den herkes gidiyor. İlçede esnafın yüzü gülüyor. İnsan sirkülasyonu gerçekleştiriyor. Bizim Balçova Belediyesi’nde de kültür müdürlüğümüz var. Bizim elle tutulur bir festivalimiz yok. Ama hamdolsun yurt dışındaki festivalleri kaçırmayan kültür müdürlüğümüz var.  Biz bu kadar eğitime önem veriyoruz, harika bir kentiz. Her şeyimiz tam. Kemalpaşa’dan da rahatsız oluruz, Büyükerşen’den de rahatsız oluruz, Aydın’ın ‘Topuklu Efesi’nden de, hatta çok uzağa gitmeyelim Abdül Batur’dan da rahatsız oluruz.  Çünkü hizmet veriyor. Biz çünkü mükemmeliz. Balçova’nın bir şeye ihtiyacı yok. Faaliyet raporu bunu gösteriyor. Biz sosyal belediyeciliği Balçova’da keşfetmişiz. Torbalı’ya 4 yılda 22 bin kişi yerleşmiş. Demek ki insanlar hizmet edeni anlıyor ve hizmete aç” ifadelerini kullandı.

 
AK Parti İl Başkanı Şengül: Hiçbir bürokrat ilçe başkanımı ezemez
 
Kocaoğlu’ndan Bayraklı pazaryeri salvosu: Belediye başkanı kaçak dövüşmez!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İl Başkanı Şengül: Hiçbir bürokrat ilçe başkanımı ezemez
Foça 6. Olağan İlçe Kongresi’nde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın ...
Erdoğan 2019 yılı siyasi hayatının son yılı olacak
Aydın kongresi öncesi halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, karakol ziyareti ...
CHP İzmir'den şeker mitingine çıkarma!
 CHP’nin Çorum’daki mitingine İzmir örgütü akın etti.
 
Kılıçdaroğlu: Şeker fabrikalarını sattırmayız
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum'daki 'Şeker ...
CHP’li Başak'tan yeni görev mesajı: Atatürk'ün vücut bulmuş haliyim!
Konak İlçe eski Başkanı Başak, MYK Yardımcılığına atanması sonrasında ...
CHP'li Bakan'dan arazi satışlarını meclise taşıdı
İzmir’de özellikle son 10 yılda kamu arazilerinin satışında ve kiralamalarında ...
 
Çavuşoğlu: YPG'ye güvenmek ahmaklık!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile uyuşmazlık noktalarından birisinin ...
CHP İzmir’in patronu dur durak bilmiyor!
İl Başkanı Yücel, ilçe ziyaretleri sonrasında bu kez danışma kurulları ...
CHP'den özelleştirme ihalesine baskın!
Ankara'da, Kırşehir ve Bor şeker fabrikalarının özelleştirilmesi için ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim için çok mu 'erken'?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva