HABERLER>POLİTİKA
1 Ağustos 2019 Perşembe - 14:28

AK Partili Dağ: İzmir yazılımın merkezi olacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit’in de katıldığı görüşmenin ardından açıklama yapan Dağ,Urla’da kurulması planlanan İzmir Teknoloji Üssü’ne ilişkin müjde verdi. Dağ “Urla’da kurulacak teknoloji üssü ülkemizin bilişim ve teknoloji alanında gelişimine öncülük edecek. İzmir yazılımın merkezi olacak” dedi.

AK Partili Dağ: İzmir yazılımın merkezi olacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit’in de katıldığı görüşmenin ardından açıklama yapan Dağ,Urla’da kurulması planlanan İzmir Teknoloji Üssü’ne ilişkin müjde verdi. İzmir Teknoloji Üssü ile ilgili çalışmaların hızlanacağını ifade eden Dağ “Urla’da kurulacak teknoloji üssü ülkemizin bilişim ve teknoloji alanında gelişimine öncülük edecek. İzmir yazılımın merkezi

“AR-GE YATIRIMLARI GÜNDEN GÜNE ARTIYOR”
Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Başbakan Binali Yıldırım ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün imza törenini gerçekleştirdiği İzmir Teknoloji Üssü’ne ilişkin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile bir araya gelen Dağ “AK Parti her zaman AR-GE çalışmalarına büyük önem vermiştir. İktidara geldiğimiz günden itibaren AR-GE yatırımlarına ayrılan bütçe sürekli olarak artış göstermiştir. Son on yıla baktığımızda AR-GE çalışmalarına aktarılan miktarın milli gelire oranı yarı yarıya artmıştır.Bu alandaki çalışmalar ve yatırımlar devam etmektedir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın öncülüğünde Urla’da kurulacak İzmir Teknoloji Üssü ile birlikte İzmir, teknolojide öncü bir şehir haline gelecektir. İzmir Teknoloji Üssü, iş adamlarımızın ve sanayicilerimizin uzun süredir beklediği bir araştırma geliştirme merkezi olacaktır. 560 bin metrekare kapalı alanda planlanan üs, yüzlerce firmaya ev sahipliği yaparak genç ve inovatif beyinlere de büyük bir istihdam imkanı sağlayacaktır. İzmir, konumu, birikimi ve altyapısıyla böylesine kapsamlı ve büyük bir merkez için biçilmiş kaftandır. Teknoloji üssümüzün en kısa zamanda hayata geçmesine ilişkin çalışmalar hız kazanmıştır.” ifadelerini kullandı.

“İZMİR TEKNOLOJİK GELİŞMEDE ÖNCÜ OLACAK”
Projenin kamu-üniversite işbirliği ile faaliyete geçeceğini vurgulayan Dağ açıklamasını şu ifadelerle noktaladı:

“Dünyada teknoloji, süreklilik kazanan bir gelişim göstermektedir. Özellikle 20. yüzyılın sonunda dijital teknolojide başlayan atılımlar 21. Yüzyılda güçlü bir ivme kazanmış ve artık dünya, günümüz yazılım teknolojisiyle birlikte bir dijital döneme girmiş bulunmaktadır. Biz de bu bağlamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, TÜBİTAK ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü birlikteliğiyle hayata geçecek olan İzmir Teknoloji Üssü’nün sunacağı katkıyla, bu dijitalleşen ve yazılımı merkeze alan sistem içerisindeki konumumuzu daha da güçlendireceğiz. Kurumlarımızın güçlü işbirliğiyle ortaya çıkan teknoloji merkezi, Bakanlığımızın yerli ve yabancı yatırımcılara sunacağı katkılar ile nitelikli iş gücü potansiyelini harekete geçirecek ve ülkemize önemli bir katma değer sağlayacaktır. İzmir Teknoloji üssünde araştırma geliştirme faaliyetlerini sürdürmek isteyen birçok firmaya çeşitli destek ve teşvik imkanları sunulacaktır. Bu kapsamlı merkezde kimya ve malzeme, bilgisayar ve elektronik, elektrikli teçhizat, sağlık bilimleri ve yazılım sektörlerinden firmalar konumlanacak ve bu noktada İzmir yazılımın merkezi olacak ve ülkemizdebilişim ve teknoloji sektörünün gelişimine öncülük edecektir.”

 
İzmir'de şoke eden görüntü: Bebeği yere koyup tekmeledi!
 
İzmir'de Zabıta’nın 63. gurur haftası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beka vurgusu
Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. ...
AK Parti İzmir'de yeni 8 komisyon kuruldu
AK Parti İzmir’de toplumun her kesimine dokunabilmek için il yönetimi ...
İzmir'in antik kenti TBMM gündeminde: Koruma derecesi neden düşürüldü?
Aliağa’daki Kyme Antik Kenti’ni koruma çabaları imkansız hale geldi. Antik ...
 
CHP Lideri'nden Selçuk açıklaması
Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerde yapılan akraba işe alımı iddialarına ...
CHP'li Gençler İzmir'de kampta: Neler konuşuldu?
CHP Gençlik Kolları Emek, Gelecek ve Zafer Kampı Seferihisar Teos Ormancı ...
Erdoğan ve Bahçeli bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi, evinde ziyaret ...
 
CHP’li Salıcı’dan 'akraba atamaları' için açıklama: Münferit yanlışlar olabilir!
Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, CHP’li belediyelerde akraba ve yakınlık ...
Danışma Kurulu’nda kriz: Hainlik yaptın!
CHP Menderes İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen danışma kurulu toplantısında ...
CHP Gençlik Kolları Seferihisar'da kampta
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve CHP Seferihisar İlçe Gençlik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva