HABERLER>POLİTİKA
31 Temmuz 2019 Çarşamba - 11:01

CHP’li Salıcı’dan 'akraba atamaları' için açıklama: Münferit yanlışlar olabilir!

Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, CHP’li belediyelerde akraba ve yakınlık üzerinden gerçekleştiği belirtilen ve kamuoyunda tartışmalara neden atamalar için, “Genel merkezimiz bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor. Münferit yanlışlar olabilir. Bunlar CHP genel merkezi tarafından uyarılar yapılarak düzeltiliyor. Bazen sosyal medya üzerinden olmamış şeyler olmuş gibi gösteriliyor. İnceliyoruz. Gerçeklik payı olan varsa genel merkez müdahale edecek” dedi.

CHP’li Salıcı’dan  akraba atamaları  için açıklama: Münferit yanlışlar olabilir!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İzmir’e geldi. 
Partinin il binasını ziyaret eden iki isim İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları, il yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili tarafından ağırlandı. Yücel, Salıcı ve Kaftancıoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

SALICI’DAN YÜCEL İÇİN: İZMİR’DE KALMAYA DEVAM EDECEK!
Genel Başkan Yardımcısı Salıcı espri yaptığı bir mesajla konuşmasına başladı. İzmir İl Başkanı Yücel’i kast eden Salıcı, “Bugün iki başkanımızla birlikteyiz. Bir tanesi zaten İzmir’deydi, İzmir’de kalmaya da devam edecek” dedi.  

TÜM TÜRKİYE’Yİ KUCAKLAYACAĞIZ
31 Mart yerel seçimlerinde elde edilen başarı için konuşan Salıcı, “Ortada önemli bir seçim başarısı var. Bunun nasıl yapıldığını CHP örgütünün, genel merkezinin bu siyasete inanan yurttaşlarımızın koyduğu katkıyı değerlendiriyoruz. Eksiklerimiz varsa onları koyuyoruz. Yeni bir siyaset anlayışıyla iktidara ulaşmayı hedefliyoruz. AK Parti iktidarının tüm ülkeye verdiği talimat ortada. Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Tüm Türkiye’yi kucaklayacağız. Biz Millet İttifakı’nda İYİ Parti, Saadet Partisi’yle bir araya geldik. Diğer partiler de adaylarımıza teveccüh gösterdiler. Hepsine teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı. 

NE SÖZ VERDİYSEK ARKASINDAYIZ, HEPSİNİ YAPACAĞIZ
“31 Mart’tan önce verdiğimiz sözlerimizin arkasındayız” diyen Salıcı, “Ne söylediysek yapacağız. Belediye başkanlarımız, takibe gerek kalmadan yapacaklar. CHP’nin nasıl belediyecilik yaptığını İzmirliler biliyor ama Ankara, Adana, İstanbul 25 yıldır bu anlayıştan uzak kalmıştı. Yurttaşlarımıza bunu ulaştıracağız. Önümüzdeki dönem hiçbir mazeretimiz yok. Hep beraber Türkiye’nin AK Parti döneminde ortaya çıkmış olan büyük sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Bu yolda tüm CHP ailesinin tek vücut bir arada olması gerekiyor. Başka partilerle bir araya geliyoruz, CHP içinde de herkesi kucaklayacağız” ifadelerini kullandı. 

MÜNFERİT YANLIŞLAR OLABİLİR, GENEL MERKEZ İNCELİYOR
Son günlerde CHP’li belediyelerdeki bazı atamaların akrabalık ve yakınlık üzerinden gerçekleştiğinin gündem de yer alması ve tartışmalara yol açmasına dair konuşan Salıcı, “Genel merkezimiz bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor. 31 Mart’ta söylediğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Münferit yanlışlar olabilir. Bunlar CHP genel merkezi tarafından uyarılar yapılarak düzeltiliyor. Bazen sosyal medya üzerinden olmamış şeyler olmuş gibi gösteriliyor. İnceliyoruz. Gerçeklik payı olan varsa genel merkez müdahale edecek” dedi. 

TEK ADAYLI KONGRELER İÇİN: ARZUMUZ İDDİALI OLDUĞUMUZ YERLERDE ÖRGÜT ANLAŞSIN!
Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun il ve ilçe kongreleri için tek aday isteğini basına kapalı toplantıda belediye başkanlarına iletmesini değerlendiren Salıcı, kongre takvimine ilişkin de bilgi verdi. Salıcı, “İçeride konuşulan her şey dışarıya olduğu gibi aktarılmamış. Biz iktidara aday olan bir partiyiz. Bunun gereğini 31 Mart yerel seçimlerinde gösterdik. Örgüt içinde yorulan arkadaşlarımızı takviye zamanı. Yeni buluştuğumuz kesimleri o örgütsel yapı içine dahil etme zamanı. CHP ilk defa kongre yapan bir parti değil. Nedense kimse AK Parti’nin, MHP’nin kongrelerini merak etmez. Onlarda siparişle il başkanı gelir, gider! CHP’de demokratik mekanizmalar çalışacak, tüzüğümüz ne emrettiyse yapılacak. Arzumuz şu; iddialı olduğumuz yerlerde örgütümüzün bütün unsurları kucaklayarak anlaşmasıyla aday çıkaralım. CHP de bir taslak var. Kongrelerimizi 1 yıl ertelemeyeceğiz. Takvimde belli olacak” ifadelerini kullandı. 

ASIL KAHRAMAN CHP ÖRGÜTLERİDİR, BİZ İYİ OLANI DA KÖTÜ OLANI DA BİRLİKTE YAPTIK
İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Ekrem İmamoğlu’nun zaferiyle ilgili yaptığı konuşmada, “İstanbul’dan tüm örgütün ve halkın selamını getirmiş olayım. Altını çizmek isterim; aslında İstanbul hikayesi diye tarif ettiğimiz, İstanbul’u yeniden halka verme sürecinin kahraman olan kısmı CHP örgütleridir. Ne mutlu sizlere, ne mutlu bizlere inançla mücadele eden sizlerin mücadeleyi işe evirmesiyle başarılı olundu. Bizler görünür yüzler olabiliriz ama asıl gizli kahramanların altını çizmek lazım. Bu sürecin görülmesi gereken, adından söz edilmesi gereken unsuru da Genel Başkanımızın Adalet Yürüyüşü’yle başlattığı ve sürekli hale getirdiği anlayıştır. Biz de hep birlikte bu inanca katkı koyduk. Ne yaptıysak hep birlikte yaptık. İyi olanı da kötü olanı da… İzmir gibi İstanbul nefes aldı. İnanıyorum Türkiye de sizlerin kararlılığıyla nefes alacaktır” dedi. 

BATAKLIK MEDYASI ÇIKIŞI!
6 il başkan yardımcısının belediyelerde çalışmasının basına yansımasının hatırlatılması sonrası konuşan Kaftancıoğlu, “Muktedirin, iktidarın yaptığı gibi para kazanmak için siyaset yapanlar vardır. Bir de siyaset yapmak için çalışmak durumunda olanlar vardır. Siyaset yapabilmek için çalışan emek üreten, siyaset yapabilmek için kendini var eden gençleri orada gördüğüme sevindim. Çok güzel çıkmışlar. Bunlar Sabah Gazetesi gibi bataklık medyasının sorunudur. Fotoğraflarını koydukları gençler, gece gündüz çalışarak siyaset yapmak için zaman bulmaya çalışan kişilerdir” diye konuştu. 

CHP ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE ÇOĞULCU DEMOKRASİ İÇİN TEK ADRES
İzmir İl Başkanı Yücel ise, “Bugün birbirinden değerli 2 misafirimiz var. Bize onur verdiler. 31 Mart ve 23 Haziran İstanbul başarısının mimarı, mücadeleci, azimli, kararlı kişiliğiyle Türkiye’de yeni bir sayfa açılmasını sağlayan isimlerden olan Canan Kaftancıoğlu aramızda. Ve yine İstanbul seçimlerinin ve Türkiye’de yazılan başarı hikayesinin mimarlarından geçmiş dönem İstanbul İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı aramızda. İzmir il örgütü adına kendilerine hoş geldiniz diyorum. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ülkemizde siyasette yeni bir sayfa açıldı. Korku duvarı yıkıldı. CHP topluma bir şeylerin değişeceği yönünde umut verdi. Biz bu başarıyı önümüzdeki süreçte CHP’nin Türkiye’nin kurtuluş reçetesini yazacağına inanıyoruz. Böyle bir ödevimiz var. CHP ülkemizde yeniden hukukun üstünlüğünü sağlamak, adaletin yeniden sağlanması, çoğulcu demokrasinin hayata geçmesi için tek adres. Yorulmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. CHP’yi önümüzdeki süreçte iktidara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

 
Merkez Bankası enflasyon tahminini düşürdü
 
Karşıyaka'da bunu yapana 9 bin 898 TL ceza!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
seyhan 1 Ağustos 2019 Perşembe 09:48

DENİZ YÜCEL EN BÜYÜK HATA. HEMDE BARİZ YAPILAN...

Yorumu oyla      4      5  
Yorgun demokrat 31 Temmuz 2019 Çarşamba 15:45

Münferit mi? Yapmayın. Her dönemde oldu. Bu sefer halkın tepkisi basına yansıması ile münferit kelimesine sığındınız. Bu partinin değerleri var ise disiplin süreci başlar. Yoksa genel merkezde bu suçun ortağıdır. Hak hukuk adalet öldü hikaye. O Yollarda yürümek fantezi oldu.

Yorumu oyla      5      6  
31 Temmuz 2019 Çarşamba 13:45

"Münferit yanlış var, uyarayacağız" deyip üstünü kapatacak mısınız yani?

Yorumu oyla      6      7  
alo 31 Temmuz 2019 Çarşamba 11:34

wey DAĞ FARE DOĞURDU

Yorumu oyla      6      7  
vatandaş 31 Temmuz 2019 Çarşamba 11:28

münferit değil yanlış çok, hayal kırıklığı yaşıyoruz bütün akraba atamalarının akraba alımlarının geri alınmasını bekliyoruz takipçisi olacağız

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Danışma Kurulu’nda kriz: Hainlik yaptın!
CHP Menderes İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen danışma kurulu toplantısında ...
CHP Gençlik Kolları Seferihisar'da kampta
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve CHP Seferihisar İlçe Gençlik ...
MGK Bildirisi'nde 'Barış Koridoru' vurgusu
MGK Bildirisi'nde "(Suriye) Bütün gücümüzle bir 'Barış Koridoru'nun inşası ...
 
MHP’li eski Başkan Karataş’tan Soyer’e şok çıkış: Yumuşadın mı?
MHP İzmir İl eski Başkanı Karataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’i ...
Bakan Albayrak'tan bayram tatili ve kredi faizi mesajı
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, faizde indirim sürecine girildiğini ...
CHP’de dev zirve: İl Başkanı Yücel, belediye başkanlarına neler söyleyecek?
İzmir İl Başkanı Yücel’in çağrısı üzerine gerçekleşecek başkanlar zirvesinin ...
 
Yücel mevkidaşı Kaftancıoğlu’nu ağırlayacak
İstanbul yerel seçimlerinde İmamoğlu’nun kazandığı başarının en büyük ...
CHP’li Sındır: Milletvekilliği görevimi yerine getiremiyorum!
İzmir Milletvekili Sındır, EBSO meclisine konuk oldu ve yaptığı açıklamada, ...
AK Partili Çiftçioğlu’ndan Başkan Tugay’a ‘100 günlük’ eleştiri: Sözlerini hemen unuttu!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, görev süresinde 100 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva