HABERLER>POLİTİKA
25 Aralık 2020 Cuma - 14:46

AK Partili Dağ'dan Soyer'e 'hastane' çağrısı: Gelin bu inattan vazgeçin!

İzmir’in Kiraz ilçesindeki doğalgaz açılış töreninde konuşan AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, içerisinde hastane ve yurt gibi tesislerin olduğu planlamanın Büyükşehir tarafından dava edildiğini vurguladı. Planlamada hastanenin yer aldığını vurgulayan Dağ, “Burada çok acil bizim bir hastaneye ihtiyacımız var. Ben buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e seslenmek istiyorum. Gelin bu inattan vazgeçin. Bu açmış olduğunuz davadan vazgeçin" dedi.

AK Partili Dağ dan Soyer e  hastane  çağrısı: Gelin bu inattan vazgeçin!

EGEDESONSÖZ- Kiraz'a doğalgaz kazandırmak için Ödemiş ilçesinden Kiraz ilçesine 30 kilometre uzunluğunda çelik hat boru yapımı ve 1. etap olarak merkez mahallelerine 10 kilometre polietilen hat döşemesi işlemleri tamamlandı.

Çalışmaların tamamlanması sonrası düzenlenen açılış töreni düzenlendi. Törene, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, Kiraz Kaymakamı, İzmirgaz Genel Müdür Yardımcısı Zülküf Turhan ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, doğalgaz ile birlikte Kiraz'ın havasının daha temiz kalacağını belirtirken, Kiraz'da yapılması planlanan hastane için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e çağrıda bulundu.

TEK TEK SIRALADI: MAKUL HANGİ İŞ VARSA BUNUN DESTEKÇİSİ OLUYORUZ
Hükümetin gerçekleştirmesi gereken bir çalışma olması halinde kendilerinin elinden geleni yaptığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Biz Kiraz’ı seviyor ve muhabbet duyuyoruz. İzmir'in bir evladı olarak kendimizi görüyoruz ve İzmir ile Kiraz ile ilgili merkezi hükümet ile birlikte yapılması gereken makul hangi iş varsa bunun destekçisi oluyoruz. Bakın İzmir ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 tane projeyi hayata geçirmek istedi. Bunların da merkezi hükümetten onayı gerekiyordu. Bunların biri Çiğli Tramvayı… Karşıyaka'dan Çiğli'ye uzanacak tramvay. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın onayı gerekiyordu. Bunu hayata geçirdik. Yine Buca Metrosu… En büyük vaatleri, Buca'ya metro götüreceğiz ve 2024'e kadar bunu bitireceğiz… Bu vaatleri için Yatırım İzleme'den ve Cumhurbaşkanlığı'ndan onay çıkması gerekiyordu ve bizzat Cumhurbaşkanımız bu onayı hayata geçirdi. Yine Yeşildere'den Yeşillik Caddesine doğru olan yolda alt geçit çalışması yapmamız lazım dediler. Burası için de o yol Konak Tüneli'nden kaynaklı olarak Karayolu ağına alınmıştı. Bunu belediye mücavir alanlar içine alın dediler ve Konak Tüneli'de dahil olsun dediler. Biz Konak Tüneli'de dâhil buranın belediye mücavir alanı içerisine alınması konusundaki onayı Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı'ndan çıkarttık. Bunlar İzmir'in geneli ile alakalı bir konular. Aynı zamanda belki de İzmir kamuoyunun takip edemediği, mesela gemilerin alınabilmesi için borçlanma talebi vardı Büyükşehir'in, bunun onayının da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan çıkması lazımdı, burada yanlış hatırlamıyorsam 279 milyon borçlanma talebi vardı, bunun da geçtiğimiz Ağustos ayında onayını çıkarttık. Aynı şekilde ESHOT'un yeni otobüs alması ile ilgili onayı gerekiyordu. Bunu da hayata geçirdik" dedi.

"İNŞALLAH BU İNATTAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VAZGEÇER"
Kiraz Belediyesi’nin önce TOKİ’ye devredip sonra geri aldığı 289 bin metrekarelik arazi için yapılan ve içerisinde yurt-hastane gibi tesislerin de olduğu imar plan değişikliği Büyükşehir’in dava açması sonrası durdurulmuştu. Soyer'e çağrdıa bulunan Dağ, "Kiraz'ın Büyükşehir ile ilgili olan sorunlarını Büyükşehir nasıl kayıtsız kalır? Biz burada bir hastane hayata geçirmeye çalışıyoruz. Saliha Başkan göreve geldiğinden beri birlikte takibini yaptığımız bir iş. Niye bu hastanenin hayata geçmesinin önüne engel olmak istersiniz? Bu Kiraz'ın en uzak köyü 120 kilometre. Burada çok acil bizim bir hastaneye ihtiyacımız var. Ben buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e seslenmek istiyorum. Gelin bu inattan vazgeçin. Bu açmış olduğunuz davadan vazgeçin. Hem Kiraz'a yapmış olduğunuz ayrımcılıktan vazgeçin, hem de orada açmış olduğunuz o davanın hiçbir hukuki hakkı yoktur gelin. Yoksa bizim bu işlemi yeniden hukuki anlamda tesis etme imkânımız var. Biraz zaman kaybettirirsiniz o kadar. Gelin bu zamanı Kiraz'a kaybettirmeyin. Umurlu köyünden, Sırımlı Köyü'ne herkesin bu konuda bir beklentisi var. İnşallah bu inattan Büyükşehir Belediyesi vazgeçer, bir an önce doğalgazdan sonra hastaneyi de ilçemize kazandırırız" ifadelerini kullandı.

"KİRLİ HAVANIN OLMADIĞI BİR ZAMANI YAŞAYACAĞIZ"
Kiraz'da hayata geçirilen doğalgaz ile ilgili konuşan AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, doğalgazın hava kirliliği açısından önemli olduğunu söyledi. Dağ, "Kirazı biz çok severiz. Bunu Kirazlılar da bilir. Yaklaşık 10 senedir bu bölgenin Milletvekili olarak bu bölgenin evladı olarak onur  duyuyorum. Şunu da biliyorum, Kirazlılar da bizi seviyor. Gönülden gönüle çok güzel muhabbet var. Bu muhabbeti çok daha ileriye götürebilmek için, bugüne kadar yaptıklarımızın daha fazlasını inşallah bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Sadece icraatlarla değil, iyi ve kötü günde Kirazlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Doğalgaz gerçekten büyük bir medeniyet göstergesi… Hem ısınma konusunda çok ciddi bir açığı kapattığı gibi, aynı zamanda temizliği açısından çevreyi hep koruyan ve güzelleştiren bir özelliği var. Kiraz’ı ne zaman düşünsem hep şu dağların yeşilliği ve tertemiz havası ile akla gelir. Doğalgaz sayesinde hiçbir şekilde kirli havanın olmadığı bir zamanı yaşayacağız. Kömür sobalarında hepimizin hayatı geçti. Zaman zaman nostalji için kömür sobasını arzularız belki. Ancak o depolardan kömürü odunu koyarak içeri getirmek, bel ağrısını hissetmek daha çok hanım kardeşlerimizin sıkıntısıdır. Ben çocukluğumda çok yaptım ama evde genelde hep annem yapardı. Bunun sıkıntısını da genelde hep annem çekerdi. İnşallah Kiraz'da bundan sonra bu sıkıntıyı çekmeyeceğiz" dedi.

"81 İLİN HER İLÇEMİZE DOĞALGAZ GÖTÜRÜYORUZ"
Göreve geldiklerinden itibaren her ile doğalgaz götürdüklerinin altını çizen Dağ, "2002'de 6 ilimizde doğalgazımız vardı. Bugün bırakın 81 ilin her ilçemize doğalgaz götürüyoruz. Aslında gelişme tamamen budur. Ülkeye hizmet tamamen budur aslında. Doğalgazımız yok. Bu ülkede doğalgaz çıkmadı, doğalgaz bulunamadı. Birçok yerde doğalgaz aradık, doğalgaz ile ilgili ülke içinde de ülke dışında da sürekli bir doğalgaz arandı. Başka şirketlerin gemileri ile doğalgaz arandı ancak sonunda son 3 yılda 3 tane sondaj gemisi 2 tane sismik arama gemimizi bizzat edinerek kendi doğalgazımızı kendimiz aramaya başladık. Yerli ve millilik dediğimizde bazıları dalga geçse de aslında tam olarak milli ve yerlilik bu. Kendi gemimizi ile kendi imkanlarımız ile doğalgaz arıyoruz. Yazın Karadeniz'de bulduğumuz doğalgazı tüm dünya ile paylaştık. İnşallah 2 yıl içerisinde hanelerimizde evlerimizde kullanmaya başlayacağız. Ekonomik olarak en çok yaşadığımız sıkıntı cari açığımız. Cari açığımızın oluşmasının en büyük nedeni ne? Doğalgaz ve petrolü dışarıdan alıyor olmamız. Cari açığı kapatacak, en azından nispeten azaltacak bir doğalgaz rezervini Karadeniz'de hayata geçirmiş olduk. Bu devlet bütçesini tabii ki olumlu etkileyeceği gibi, her hanenin bütçesini de olumlu etkileyecek. Duruyor muyuz? Durmuyoruz. Akdeniz’de de başladık. Karbol miktarının yüzde 47'sinin bulunmuş olduğu Doğu Akdeniz'den bizi hep uzak tutmaya çalıştılar. Belki bizim onlara söyleyecek laflarımız vardı ancak içimizde yaşadığımız problemler bazı adımları atmamıza engel oldu. Ne problemleri? Önce ekonomik sorunlar yaşadık. 2001'de, 2002'de… Sonra vesayet sorunları yaşadık. Arkasından terör sorunları hep vardı zaten, bu sorunlarla uğraşmak zorunda kaldık. 15 Temmuz darbe girişimi ile uğraşmak zorunda kaldık. Bunların hepsini bertaraf ettik, sonra kafamızı şöyle bir kaldırdık, dedik ki kardeşim bir durun. Siz ta Fransa, ABD'den gelmişsiniz bizim hemen burnumuzun dibinde petrol, doğalgaz arıyorsunuz, bizi de Kaş ve çevresine hapsediyorsunuz. Hem yerli ve milli arama sondaj gemilerimiz ile çok ciddi mesafe kat ettik ve onlara dedik ki bizde varız. Tabi ki rahatsız oldular. Olacaklar zaten. Umarım doğalgazımız Kiraz'a hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. 

 
PFDK, Başakşehirli Rafael'in kırmızı kartını iptal etti
 
3 gündür kayıp olan kadın, yol kenarında bitkin halde bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: 2020 pozitif büyümeyle kapanacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İnovasyon Haftası'nda yaptığı ...
İsmet İnönü, 47'nci ölüm yılında mezarı başında anıldı!
Türkiye Cumhuriyeti'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, 47'nci ölüm ...
Erdoğan'dan yılbaşı uyarısı: Gerekirse müdahale edilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşı öncesi salgınla mücadele kapsamında, her ...
 
Buca'ya yapılacak heykel polemik konusu... Adınızı 'Cumhuriyet Heykel Partisi' yapın!
AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Buca'da gazeteci Bekir Coşkun'un ...
Genel Merkez’den 'Menemen' çıkışı: Halk iradesinin çalınmasına izin vermeyiz!
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel ...
CHP'li Beko’dan, Bakan Selçuk’a Engelli istihdamı önerisi
Engelli istihdamının ILO’nun istihdam sözleşmesine göre yapılması gerektiğini ...
 
'Yılda 10 Milyar TL’lik rant kime/nasıl dağıtılacak?'
Türkiye Çevre Ajansı Kurulması ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ...
Kadir Topbaş'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor
Yaklaşık 40 gündür hastanede koronavirüs tedavisi gören eski İstanbul ...
Serter’den Büyükşehir gelirlerine el koyma tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, Çevre Ajansı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva