HABERLER>POLİTİKA
16 Ocak 2021 Cumartesi - 20:00

AK Partili Dağ’dan İzmir belediyeleri raporu: Ankara’da bekleyen projeleri yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin performanslarını değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, belediyelerin Ankara’da bekleyen makul bir projelerinin olmadığını söyledi. Dağ, “Ben “hükümet İzmir’e yatırım yapmıyor” algısının olduğu kanaatinde değilim. CHP'li belediye başkanları bunu kendi başarısızlıklarının bir bahanesi olarak söylüyorlar” dedi.

AK Partili Dağ’dan İzmir belediyeleri raporu: Ankara’da bekleyen projeleri yok!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci-Yazar Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dağ'ın Menemen Belediye Başkanvekili Seçimi ile ilgili geniş değerlendirmesi

AŞI OLUNMASI TEŞVİK AÇISINDAN ÖNEMLİ
Koronavirüs aşılamaları ile ilgili olarak siyasilerin topluma örnek olması gerektiğini söyleyen Dağ, “Aşının iki türlü durumu var. Birincisi salgının kontrol altına alınmasında önemi var. Diğeri de toplumun önünde olan insanların aşı olmasını teşvik açısından önemli olduğu açısı var. Bu anlamda Cumhurbaşkanımız geçen günlerde aşı oldu. Belediye başkanlarına sıraları geldiklerinde aşı olmaları gerekir. Bu şehirlerdeki insanların aşı olması konusunda teşviktir. Ben korona geçirdiğim için aşı olmadım” dedi.

TOPLUM AŞIYA BÜYÜK ORANDA DESTEK VERİYOR
Aşı olma konusunda toplumda geniş bir mutabakatın olduğunu belirten Hamza Dağ, “Gördüğüm kadarıyla her bilim insanlarından ortaya konulan görüşler, hem siyasiler açısından görüşlere baktığımızda bu konuda muhalefetin olmadığını görüyoruz. Birileri aşı hakkında bir şey söylerken o zaman ortaya bu hastalığı atlatmak için bir şey koyması gerekiyor. Onu ortaya koyamıyorlar, bilim insanlarından da bu konuda aşı olunması gerektiğini söylediğini görüyoruz. Toplumda büyük oranda destek veriyor. Sağlık çalışanlarının da neredeyse tamamı bu aşıyı yaptırmış durumda. Bu salgın ilk başladığında da “’acabalar’ vardı. Bu acabalar hep vardı. Hiç görmediğimiz bir süreç yaşıyoruz sonuçta. Olağanüstü bir dönem yaşıyoruz. Bu dönemde ‘virüs suni bir virüs mü, uluslararası sermaye bir şey yapıyor mu’ gibi konular hep tartışacağız. Ancak bizler bu hastalıktan bir an önce insanları bu hastalıktan kurtarmamız lazım. Bu konuda uzman kişiler de önceliğin aşı olduğunu belirtiyor” dedi.

KISITLAMALARIN KALKMASI İÇİN ŞUBAT SİNYALİ
Kısıtlamaların kaldırılıp kaldırılmayacağı yönündeki soruya yanıt veren Dağ, “Bilim kurulunun değerlendirmeleri önemli… Hastanelerdeki durum, bulaşıcılık durumu, pozitif vakalar gibi konuları değerlendirmesi oluyor. Bizim de araştırma konusunda değerlendirmemiz oluyor. O yüzden ne ben tek başıma şu gün kalkacak diyebilirim ne de bilim kurulu üyeleri diyebilir. Ancak 5 bin 800'lü rakamlardan 2 bin 400’lere inmiş durumda ağır hasta sayısı. Bu ikinci dalga söz konusu olduğunda bin 400’lerden 5 binlere çıkmıştı. Ben 2 binlere indiğinde normalleşmenin başlayacağını, binli rakamlara indiğinde de yasakların iyice kalkacağını ve Şubat ayından itibaren bazı gelişmelerin olabileceğini tahmin ediyorum” dedi.

İZMİR’E 2 MİLYAR 600 MİLYON TL DESTEK
Pandeminin ekonomik olarak getirilerinden bahseden Hamza Dağ, bu dönem içerisinde İzmir’e merkezi hükümet nezdinde 2 milyar 600 milyon TL destek verildiğini belirtti. Dağ, “Bunun bütçeye maliyeti ikinci dalgadan önce 400-500 milyar TL'ydi. Bunun içinde kar etmeyip yapılan zararlar var, birde sırf bu işler için yatığınız yardımlardan ettiğiniz zararlar var. Muhalefetin bu dönemde bir şey yaparken bizim el insaf dememizi istemiyor ise eleştirilerini şu dönemim şartlarına göre yapmasını bekliyoruz. Biz İzmir'de bunu yaparak eleştirmeye çalışıyoruz. Ancak Türkiye genelinde yaşadığımız bu süreç tecrübe edilmiş bir süreç değildi. Ben sadece İzmir için rakamları söyleyeyim… Şu ana kadar İzmir’de 2 milyar 600 milyon TL bir ödenek gerçekleştirilmiş. Şu ana kadar 3 milyara yakın bir destek paketi oluşturuldu. Dolaysıyla bu bir kere yatırıma dönüşecek. Buraya yapılan ödemeler, sorunlardan kaynaklı yapılan ödemeler. Normal şartlarda dükkanların devlete bir yükü yoktur ancak şimdi başka yerlerden bazı kalemlerden yatırımları keserek buraya yönlendirmek zorunda kalıyorsunuz. Hem sağlık yönünden, hem yardım yönünde bu tür yardımlar dünyanın hiçbir yerinde yok. Bugün ABD'de 40 milyonluk işsizler ordusundan bahsediliyor ve ABD'de seçim sonucu etkileyen bir şey oldu bu pandemi süreci. En büyük duamız bütün milletimiz ile birlikte bu süreci geçirebilmek ve süreci geçirdikten sonra yine hizmet seferberliğine devam etmek. Bugünlerde bile birçok şey açıyoruz” dedi.

MUHALEFETİN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMALARI YATIRIMCIYI ÜRKÜTÜYOR
Cumhur İttifakı’nın oyunu koruduğunu ve ilerleyen süreçte yükselişe geçeceğini beklediklerini söyleyen Dağ, muhalafetin erken seçim söyleminin yatırımcıyı ürküttüğünü söyledi. Dağ açıklamasında “Cumhur İttifakı'nın oylarını korumasının yanında üzerine koyduğu bir süreç yaşayacağız. Anket ve kamuoyunda oyların düşmesi yönünde bir konu yok. Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’nin en büyük görüntüsü 5 yıllık bir perspektif koyması… Siyasi istikrarsızlık bitti ve bir de bunun yanında güven ortamı oluştu. Biz istikrarı yeni sistem ile birlikte sağlamış oluyoruz. Bir yatırımcı yatırımını yaparken bu ülkede yarın bir seçim ile karşılaşma ihtimalini görmemesi lazım. Her şeyin ötesinde muhalefet neye dayanarak bunu gündemine alıyor bilmiyorum. Şu an toplumda böyle bir gündem yok. Bizimde gündemimizde yok. Muhalefet bunu gündeme getirdikçe basın soruyor ve biz de açıklamalar yapıyoruz. Bunu çok gündemde tutmanın da kimseye faydası yok. Bizim pandemiden kaynaklı cari açık sıkıntımız var. Doğrudan yatırım alma sıkıntımız var. Biz ülke olarak enerjide dışa bağlı olduğumuz için bazı bölümleri finanse etmek açısından turizm gelirlerine ihtiyacımız var. Bunun da pandemi ile düşmesinden kaynaklı olarak dış yatırıma ihtiyacımız var. Siz muhalefet lideri olarak erken seçim açıklaması yaparsanız yurt dışında yatırım yapacak birisi başka yatırım yapacak bir ülke arar. Ben bu açıklamaları iyi niyetli görmüyorum, kötü niyetli görüyorum” dedi.

NEREDEYSE SOKAKTAN İL BAŞKANI BULABİLİR MİYİZ DİYE BAKIYORLAR
Yeni kurulan partiler hakkında konuşan Dağ, “Yeni kurulacak partilerin durumunu biz ölçtüğümüz gibi diğer partilerde ölçüyordur. Bizler yerel seçimlerden sonra, bizim partimizden genel başkanlık ve bakanlık yapmış isimler siyasi partiler kurdu. Bunların durumunu zaten insanlar görüyor. Onların hiçbir şey yapamayacağını gördük. Bu durumu dizayn edenler de onların hiçbir şey yapacağını gördü. Biri teşkilatlanmayı sağlayamıyor ve 3 defa İzmir’de il başkanı değişti. Neredeyse sokaktan il başkanı bulabilir miyiz diye bakıyorlar. Diğeri de AK Partiyi bölecek bir şey yaratamadı. Ancak CHP içinden bir siyasi parti çıktı. 2,5 sene önce Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen kişinin de parti kurma ihtimali var. Bu süreç ülkedeki ikinci partiyi değiştirebilecek bir sürece gidiyor demiştim. İzmir’de ve Ege’de oluşabilecek siyasi partinin potansiyeli Türkiye’nin 3 katıdır. CHP içinde ideolojik bir sapma olduğunu, tercihlerin belli bölgelerden olduğunu herkes görüyor, gelip bunu bizlere de ifade ediyorlar. CHP kurulduğu zaman, daha sonraki dönemler bir ideoloji vardı, şimdi bunda sapma olduğunu CHP içindeki birçok kişi görüyor. Bu çok farklı bir pozisyona doğru CHP'yi götürüyor. CHP adayını kongrede tuvalet kenarına oturtma meselesi değil, daha farklı bir konu. Bu yüzden de Cumhurbaşkanına saldırıyorlar” dedi.

HİTLER BENZETMESİ AĞIR DEĞİL
Daha önce yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “Hitler” benzetmesi yapması sonrası gelen eleştirilere yanıt veren Dağ, “eleştiri bence ağır değildi çünkü muhalefet Hitler’e benziyor. Baktığınızda Hitler iki şey yapıyor. Bunların birincisi yalan, ikincisi de bir kesimi sürekli kötü olarak gösteriyor. Gelelim bu güne… CHP Genel Başkanı sürekli yalan söylüyor, biz onun doğruluğunu gösterene kadar bir yalan daha söylüyor. İkincisi, Hitler Yahudileri düşmanlaştırmıştı. Şimdi de Kılıçdaroğlu, Suriye üzerinden aynı şeyi yapıyor. Ben bu benzerliklerden dolayı bunu söylüyorum. Kılıçdaroğlu bir video paylaştı ve bunu bende izledim. Orada çöpün kenarından ekmek toplayan bir görüntü ve Külliye’de verilen yemekten bir görüntü. Ben bunu izlediğimde inanmak istemedim ancak ben burada sorumluluk hissettim. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün 11 belediye başkanı kamu kaynaklarını kullanıyor. Kılıçdaroğlu, 2009'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu. O zamanlar bir vaadi olmuştu ve ihtiyacı olan her aileye 600 TL ödeyeceğim demişti. Bence İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı iken bir açıklama yapmıştım. Bugün Kılıçdaorğlu'nun 11 büyükşehir belediye başkanlığı var. O zaman bu vaatlerde bulunmuştun, şimdi büyükşehir belediye başkanların aracılığı ile asgari ücrete oranla 3 bin TL vatandaşa ver. Samimiyseniz bunu yaparsınız. Sizin de çözebileceğiniz sorunlar varken çözmüyorsunuz. Bu yüzden yaptığımız eleştiri sert değil” dedi.

HEM İLÇELERİN HEM BÜYÜKŞEHİR'İN ANKARA'DA BEKLEYEN MAKUL BİR PROJESİ YOKTUR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin performansını değerlendiren Dağ, hem Büyükşehir hem de ilçe belediyelerinin Ankara’da bekleyen bir projelerinin olmadığını ve gereken desteğin verildiğini söyledi. Dağ açıklamasında “Değerlendirme konusu uzun bir konu. Benim gördüğüm iki senede farklı bir şey yok. 2019'da 19 belediye başkanını CHP değiştirdi ve tablo ortada. Hepsi milletten zayıf not almış durumda. Bunu elimdeki verilere göre söylüyorum. 30 ilçede anket yapsanız ilk 3'e Cumhur ittifakı üyeleri girer. Cumhur İttifakı'nın 2-3 belediye başkanı efsane olarak nitelendirilebilecek belediye başkanıdır. Ben yaptığımız çalışmaların bilimsel temeli olduğunu göstermek için bazı şeyler söylüyorum. Ancak 30 belediyenin CHP'nin 25 belediyesinin geçer notu zayıftır. Büyükşehir Belediyesi 2 senelik sürede ne ürettiğini hepimiz görüyoruz. Pandemi dönemi, belediyeler içinde zor bir dönem... Tabi pandemide bazı yatırımlardan uzaklaşma da oldu. Ancak pandemiyi bahane ederek önümüzde 3 senenin heba olmasını istemeyiz. Ben iddialı bir şey söylüyorum, hem ilçelerin hem Büyükşehir'in Ankara'da bekleyen makul bir projesi yoktur. En büyük projeden en küçük projeye kadar… Toplumda en fazla karşılaştığımız Buca Metrosu’nda bizlik bir iş yok şu an. İkincisi Yeşildere Caddesi ve Konak Tüneli bunların hepsi karayolu ağındaydı, Büyükşehir burada alt geçit yapmak istedi, biz bunu Konak Tüneli'ni de Büyükşehir’e vermek üzere hepsinin geçişini sağladık. Bir icraat var mı? Yok. Çiğli Tramvayı konusunda da gerekli işlemleri yaptık o da tamamen kendi uhdelerinde… En küçük işe kadar takip ediyoruz. Gönderdiğiniz her şeyin onaylanacağı gibi bir şey yok. Zaten onayladıklarımızdan bir şey yapsanız insanların önemli ihtiyaçları giderilmiş olur. Özkanlar Pazaryeri… Bakanlık vasıtası ile sıkıntıyı giderdik. En son da Dikili… Dikili’den bir talep olmuştu ve karayolundaki ağındaki bir alanın Büyükşehir’e verilmesiydi. Onu da sağladık. Bunun yanında ilçe belediyelerinin İller Bankası’ndan istedikleri 100 milyondan fazla teminat mektupları karşılandı. İller Bankası’nın kefil olması ile ilçe belediyesinin kredi çekme imkanı bu teminat. Yani burada CHP'li bir belediye ile AK Partili bir belediye arasında farklılık olmuyor. İzmir'in meselelerini takip etmeye devam ediyoruz. Ben “hükümet İzmir’e yatırım yapmıyor” algısının olduğu kanaatinde değilim. CHP'li belediye başkanları bunu kendi başarısızlıklarının bir bahanesi olarak söylüyorlar. Kamuoyunda böyle bir algı yok. Sokakta bununla ilgili hiçbir söz ve algı ile karşılaşmıyorum. Başarısızlığın bahanesi çoktur, başarının ise bahanesi olmaz. Zaten başarınız varsa bunlara sarılmazsınız.  Burada çok net bir başarısızlığın itirafıdır. Bizlerin önümüzdeki süreçte mevcut belediye başkanlarının beklediği tek bir şey var diyemez” dedi.

Elektrik Fabrikası’ndak ihale sürecini değerlendiren Dağ, “gerekli incelemeler yapılıyor ve İzmir'de bir kişi bile Elektrik Fabrikası’nı sormadı bana” dedi.

KARŞIYAKA STADI VE İNCİRALTI PLANLAMALARINDA SON DURUM
Karşıyaka Stadı ile ilgili son durumu anlatan Hamza Dağ, “Karşıyaka'da zaten belediye başkanı ve kulüp başkanı ile görüşme yapmıştık. Önümüzdeki hafta bakanımız ile görüşeceğiz. Bakanımız, kulüp başkanımız, ilçe belediye başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın olacağı bir platformda bir görüşme yapacağız. Karşıyaka Stadı ile ilgili nasıl Bir irade ortaya koyabilir diye görüşeceğiz. Şu an altta görüşmeler devam ediyor ancak asıl bizim son noktayı bu şekilde koymamız lazım” dedi.

İnciraltı Planlaması ile ilgili sürecin olumlu gittiğini vurgulayan Dağ, “Burası İzmir'e kazandırılması gereken bir bölge… İzmir'in aslında yeni imar alanlarının kazandırılması lazım… Burası da bu açıdan İzmir'e hareketlilik sağlayacak bir alan. Burada Büyükşehir Belediyesi de önceki dönemlere göre daha sıcak bakıyor. Çok yüksek kat olmadan, yeşil doku korunarak, bir yol almakta fayda var” dedi.

Kentsel dönüşüm konusunda ise “İzmir'de kentsel dönüşüm yapılmadı ancak Narlıdere Beldiyesi bu konuda bir adım atıyor onunda takipçisiyiz” dedi.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI: 150 METRELİK BİR MEZARDA OTURMAKTANSA 100 METRELİK BİR EVDE OTURUN
30 Ekim Depremi sonrası kentsel dönüşüm konusunda atılan ve atılması gereken adımlara değinen Dağ, Rıza Bey apartmanında 4 evladını kaybeden bir aile vardı. Onlarda bu noktadalar… Çok çabuk unutuyoruz. Rıza Bey apartmanı başında 5 gün bekleyen biri olarak orada yaşayanları kelimelerle ile ifade etmek mümkün değil. Oradan günlerce yakınları canlı çıksın diye bekleyenler oldu. İzmirli hemşerilerimden rica ediyorum, gelin 150 metrelik bir mezarda oturmaktansa 100 metrelik bir evde oturun. Bunu biz topyekun İzmir'de hayata geçirmek zorundayız. Deprem sonrası konutlar için ilk iki etap ihaleleri yapıldı. Rezerv alan çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki haftalarda da umarım onlarda yapılır. Devletimizin gücü çok kuvvetli…  Bunlar hayata geçiyor. Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlet... Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hızlı hareket etme imkanı sayesinde hızlı hareket ediyoruz, bunu da görüyoruz. Bu deprem İzmir'in kendi fay hatları depremi değil, buna rağmen belediyelerin kentsel dönüşümde de bizlerin yapacağı kentsel dönüşümde de vatandaşa çok önemli görevler düşüyor” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONGREYE GELEBİLİR
AK Parti İzmir’in kongre süreci için konuşan Dağ, “İzmir'de kongreyi şubat ayı sonunda yaparız büyük ihtimalle. Diğer illerde de kongreleri gerçekleştiriyoruz. Üç büyük il en sona kaldı. Bunun nedeni de Cumhurbaşkanımızın katılmasını planladığımız için… Pandemi de azalırsa Cumhurbaşkanımızın da katıldığı kongreleri umarım hayata geçiririz” dedi.

 
Salgında günün bilançosu: 168 can kaybı, 7 bin 550 yeni vaka
 
55 litre sahte içkiyle yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI 17 Ocak 2021 Pazar 12:04

Sayın Soyer buca metrosu için bakanlıktan imza bekliyoruz gelsin hazırız hemen başlayacağız diyeli ve beklediği imza geleli 1.5 yıl oldu daha ihaleye bile çıkılmadı!!!Şu an elini kolunu tutan yok başlayabilir hani hazırdı herşey,hazır olan tek şey yalan dolan algı,bekliyoruz bakalım ne zaman ihale olacak?

Yorumu oyla      2      3  
Otogar metrosu 16 Ocak 2021 Cumartesi 21:41

Demek Otogar Metrosu makul bir proje değilmiş?

Yorumu oyla      10      4  
Sensinmakul 16 Ocak 2021 Cumartesi 21:33

"Makul" proje... Hmmm..

Yorumu oyla      10      3  
Vatandaş 16 Ocak 2021 Cumartesi 20:38

Sayın Hamza Dağ'a bir vatandaş olarak sadece Otogar metrosu desek yeterli olur herhalde. Hükümet İzmir'e yatırım yapıyorsa nerede bu metro? İstanbul,Ankara,Kocaeli diye say say bitmeyen illere bakanlık metro yaparken İzmir için bu yıl açıklanan bütçede 3 bin lira ayrılması yatırım yapmak mıdır?

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ’dan ‘Menemen’ yorumu: Zafer olarak görmüyoruz!
Menemen Belediyesi Başkanvekili Seçimi’ni AK Partili Aydın Pehlivan’ın ...
CHP Spor Kurulu Yönetimi'ne İzmir'den o isim seçildi
Yeni görevi sonrası açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefonda görüştü.
 
Manisa'da dev açılış... 1 milyon 750 bin haneye elektrik sağlayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı ile Manisa'daki enerji ...
'Ölüm Yolu'na düşük bütçe: CHP'li Sertel'den hem sitem hem isyan!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın kamuoyunda “Ölüm Yolu” olarak anılan ...
İzmir'de AK Partili ilçe başkanı istifa etti!
AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Bülent Aksakal istifa etti.
 
'Beni dinlerler, dinlemezler... Ama ben faize karşıyım'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 yılına ilişkin merkezi yönetim bütçe uygulama ...
Menemen’de seçim sonrası hareketlilik: Fatura kime kesilecek?
Menemen’de Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasından sonra yapılan ...
'Aşının yan etkisi söz konusu değil, sapasağlamım'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından açıklama yaptı. Dün koronavirüs ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva