HABERLER>POLİTİKA
16 Haziran 2016 Perşembe - 12:21

AK Parti Torbalı'dan CHP'ye 'hizmet' kontrası

Torbalı Belediyesi’nin yapmak istediği 18 projeye belediyenin borçlanacağı gerekçesi ile karşı çıktıklarını belirten CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur’a yanıt gecikmedi.

AK Parti Torbalı dan CHP ye  hizmet  kontrası

Önceki gün gerçekleşen belediye meclis toplantısında, Torbalı Belediyesi’nin ilçenin birçok değişik noktasında hayata geçireceği 18 proje görüşüldü. Belediyenin borçlanacağı bahanesi ile projelere karşı çıkan CHP Belediye meclis üyeleri, meclis toplantısında gerginliğe sebep oldular. Ardından konuyu basına taşıyarak kamuoyunda belediyenin borçlanacağı algısı oluşturmaya çalıştılar. Son olarak da eski belediye başkanı İsmail Uygur bir açıklama yaparak, bu projelerin engellenmesi için kamuoyu oluşturmaya çalıştı. Bunun üzerine bir açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, “Bir taraftan hükümetimiz, bir taraftan da belediyemiz el ele vermiş çalışıyor, bu da CHP yönetimini tedirgin ediyor” şeklinde konuştu.

“BORCA KARŞI ÇIKIYORSUNUZ, 43 TRİLYON BORÇ BIRAKTINIZ”
Belediyelerin ticarethane olmadığını, ilçeye hizmet etmek için gerekirse borçlanabileceğini belirten Akbıyık, “Sayın Uygur belediyenin borçlanacağı bahanesi ile belediyemizin hizmetlerini engellemeye çalışıyor. Madem belediyenin borçlanmasına karşıydınız, o halde arkanızda neden 43 Trilyon borç bıraktınız. İki senedir bıraktığınız borçları ödüyoruz. Sizin döneminizde makam aracınıza bile haciz geldi. Seçime 3 ay kala belediyeyi 5 Trilyon borçlandırıp, seçim çalışması yaptınız. Torbalı halkının sizin yalanlarınıza karnı artık tok” dedi.

“TÜRKMENKÖY HİZMETE LAYIK DEĞİL Mİ?”
Torbalı Belediyesi’nin Türkmenköy’e yapacağı köy konağı projesine karşı çıkan İsmail Uygur’a yanıt veren mevkidaşı Akbıyık, “Torbalı’da 10 yıl belediyecilik yaptınız, Türkmenköy’de her seçimde en yüksek oy oranını aldınız, peki bunun karşılığında Türkmenköy’de çakılı bir tane çiviniz var mı? Gidip oradaki insanların yüzüne bakabiliyor musunuz? Nüfusu az diye mi hizmet yapmadınız, yoksa merkezden uzak diye mi? Belediye başkanlığınız döneminde kaç defa Türkmenköy’e gittiniz, size oy veren, sizi destekleyen insanlarla oturup dertlerini dinlediniz? Türkmenköy’ü hizmete layık görmediniz mi? Biz sizin gibi olmayacağız, Torbalı’nın her metrekaresine eşit hizmet parolası ile ilçenin her yerini merkez gibi yapacağız. Ertuğrul Mahallesi de bizim, Türkmenköy de bizim, Atatürk Mahallesi de bizim” dedi.

“BİZ OLMASAYDIK, SİZ İZMİR’İN ÇÖPÜNÜ BİLE TORBALI’YA GETİRECEKTİNİZ”
CHP’lİ belediye döneminde büyükşehir belediyesinin Taşkesik’i çöp deponi alanı yapmak için karar aldığını, dönemin belediye başkanı İsmail Uygur’un da bu projeye tam destek verdiğini hatırlatan Akbıyık, “Muhtarları toplayıp Almanya’ya çöp tesislerini gezmeye, muhtarları ikna edip halkı kandırmaya çalıştığınızı unutmadık. Allah’ta o dönem Torbalı halkı ve hükümetimiz el ele verip, Çevre Bakanlığı’nın projeyi engellemesini sağladık. Size kalsaydı Torbalı şimdi İzmir’in çöplüğü olacaktı. Bu da sizin Torbalı’ya verdiğiniz değeri çok güzel gösteriyor” şeklinde konuştu.

“O İŞÇİLERİN VEBALİ SİZİN BOYNUNUZDA”
Ramazan ayında kadrolu işçilerin işten çıkarıldıklarını belirten Uygur’un sözlerinin samimi olmadığını da belirten Akbıyık, “O insanların işten çıkarılma sebepleri, işe alınırken yapılan usülsüzlüklerdir. Kendi yakınlarınızı işe alıp, memleketin evlatlarını işsiz bırakmak için yaptığınız usülsüz işe alım yüzünden hem o kardeşlerimiz mağdur oldu, hem de belediye zarara uğradı. Ama en azından biz sizin gibi kadınların eline süpürge verip, gururlarıyla, onurlarıyla oynamadık. Kanuni bir şekilde tazminatlarını da tam verip, helalleştik. İnşallah sorun çözülünce de birçok arkadaşımız işlerine geri dönecek. İnsanların ekmeği size siyasi malzeme olmuş. Ekmekle oynamak, ekmek üzerinden siyaset yapmak sizin işiniz. Ramazan ayı konusunda da bizim de hassasiyetimiz belli, sizin de hassasiyetinizi tüm Torbalı halkı çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.

“BİZİM PROJELERİMİZ, SİZİN HAYALİNİZ BİLE OLAMAZ”
Torbalı Belediyesi’nin projelerini hayali olmakla suçlayan Uygur’un sözlerine yanıt veren Hasan Akbıyık, “Bizim bütün projelerimiz gerçekçi ve birçoğu şu an devam ediyor. Size kalsaydı 250 yataklı devlet hastanesi de, Fetrek Çayı ıslahı da, TCDD’den alınan 25 dönüm arazi de, TOKİ’den alınan Sağlık Meslek Lisesi arazisi de hayaliydi. Ama biz bunların tümünü gerçeğe dönüştürdük. Şimdi 18 proje birden hayata geçirip, Torbalı’nın her noktasını güzelleştireceğiz. Tabi tüm bu projelerin sizin için hayali olması normal, ama ne bizim için ne de Torbalı halkı için bunların hiçbiri hayali değil, hepsi gerçek, hepsi ortada” şeklinde konuştu.

“SİZİN BİR TANE ESERİNİZ VAR, O DA KÖPRÜLER”
Eski belediye başkanı İsmail Uygur’un “Benim ilçenin her yerinde eserlerim var” sözüne karşılık olarak “Sizin bir tane eseriniz var; o da ilçeyi ortadan ikiye bölen, Torbalı’da kent yaşamını kilitleyen, trafik sorunu başta olmak üzere ilçenin en temel sorunlarının kaynağı olan üstgeçit köprüleridir” dedi. Akbıyık, “İlçeye yapılacak en büyük kötülüğü yaptınız, şimdi de bununla övünüyorsunuz. Seçim zamanı insanların karşısına çıkıp hangi yüzle oy isteyeceksiniz çok merak ediyorum. Ama Torbalı halkı müsterih olsun, Allah’ın izniyle ilçemizi o ucube köprülerden kurtaracak olan yine AK Parti belediyeciliği olacak” şeklinde konuştu.

“EN BÜYÜK İCRAATIMIZ DÜRÜST VE ŞEFFAF BELEDİYE”
AK Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, sözlerine şöyle devam etti; “Torbalı’da AK Parti belediyesinin ilçeye en büyük katkısı dürüst belediye anlayışıdır. Sadece yandaşlar değil, tüm vatandaşların işleri görülüyor, belediyenin kapısı, başkanımızın kapısı halkımıza açıldı. AK Parti ile Torbalı’da belediye ile vatandaş barıştı. Kameradan kim geldi, kim gidiyor diye izlenip belediyeyi Biri Bizi Gözetliyor evine çevirenler, şimdi o yüzden bu kadar tedirginler, bu kadar korkuyorlar. Çünkü Torbalı halkı belediyecilik konusunda AK Parti’nin farkını gördü. Şimdi de suni gündemlerle halkı tekrar oyalamak istiyorlar. Ancak buna izin vermeyeceğiz” dedi.

UYGUR’DAN ‘LAN’ POLEMİĞİ
Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in CHP belediye meclis üyelerine ‘lan’ diye hitap ettiğini iddia eden İsmail Uygur’a yanıt veren AK Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, “Torbalı halkı İsmail Uygur’un üslubunu da, Belediye Başkanımız Adnan Yaşar Görmez’in üslubunu da çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE İLE HÜKÜMET ELE ELE VERMİŞ DURUMDAYIZ”
Torbalı Belediyesi’nin büyük projelere devam edeceğini de sözlerine ekleyen Akbıyık, “Bir taraftan belediyemiz bir taraftan hükümetimiz ilçemize önemli yatırımlar, büyük projeler yapmaya devam edeceğiz. Torbalı şu konuda çok şanslı, burada gecesini gündüzüne katan, vatandaşın derdiyle dertlenen çalışkan ve dürüst bir belediye başkanımız var, Ankara’da da hem TBMM’de hem de AK Parti Genel Merkezi’nde önemli görevlerde bulunan, devletin her kademesi ile önemli ilişkiler içerisinde olan Torbalılı bir milletvekilimiz var. Bu iş birliği, bu güç birliği, Torbalı halkı ile kurduğumuz bu gönül birliği ilçemize daha çok eser, daha çok proje, daha çok yatırım kazandıracaktır. Birileri istediği kadar konuşsun, istediği kadar milletimizi kandırmaya çalışsınlar, Torbalı halkı onları da çok iyi tanıyor, AK Parti belediyesinin hizmetlerini de görüyor. Bu art niyetli eleştiriler, bizi hizmet yolundan alıkoyamaz” şeklinde sözlerini tamamladı.

 
İzmir’de polis memurundan HDP binasına 8 el ateş!
 
AK Parti İzmir’in Ankara çıkarması raporu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Vekilden iddia: CHP’nin İzmir vekilleri PKK’lıları ziyaret etti!
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla ...
Emniyetten flaş 'Figen Yüksekdağ' açıklaması
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın evinde, ...
Tanrıkulu ekonomi paketini eleştirdi: Zombi büyüme!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın, ...
 
Saraya çıkan CHP'li Başkan görüşmeyi anlattı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki kabul ...
Erdoğan: Biz ne Avrupa'ya ne Ortadoğu'ya...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçilerle biraraya geldiği iftar programında konuştu.
Purçu ile AK Partili Başkan arasında Roman tartışması!
CHP İzmir Milletvekili Purçu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili ...
 
'Yürütmeyiz' diyen Alperenlere CHP'den yanıt
Böke, "Birkaç gün sonra gerçekleşecek olan LGBTİ bireylerinin Onur Yürüyüşü’ne ...
Vural: AK Parti ile CHP ‘başkanlıkta’ anlaştı!
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti ile CHP'nin, "Türkiye'yi başkanlık ...
CHP’de ‘Çiğlililer’ YDK’ya savunma verdi!
İl Disiplin Kurulu’nun ihraç cezası verdiği 4 Meclis üyesi ve Aziz Buğa Ankara’da savunma yaptı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva