HABERLER>POLİTİKA
3 Nisan 2021 Cumartesi - 13:48

AK Parti Menderes'ten Soyer'e 'çöp tesisi' tepkisi!

Menderes'te, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan'ı Tunç Soyer'in çöp tesis ile ilgili açıklamalarına, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın çöp tesisi hakkındaki olumsuz görüşleri olduğunu belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e 'Bu konu hakkında ne diyorsunuz?' diye soru sordu.

AK Parti Menderes ten Soyer e  çöp tesisi  tepkisi!

AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Menderes'e gelerek, ilçede yapmayı planladıkları çöp tesisi açıklamalarına cevap verdi. Çöp tesisinin ilçeye zarardan başka bir şey getirmeyeceğini söyleyen Başkan Artcı, ''İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçemizde muhtarlarla yaptığı toplantıda çöp tesisinin ne kadar faydalı olduğunu, koku ve kirlilik gibi olumsuz etkilerinin olmadığını, gidip tesisleri gezerek bunları görebileceklerini anlatmış. Şimdi bizler de Sayın Tunç Soyer'e şu soruları sormak istiyoruz;  Çöp tesisi ile ilgili Çakaltepe Mahallemizde yapılan bilgilendirme toplantısında, orada yaşayan hemşehrilerimizin tepkilerini görmezden mi geliyorsunuz? Çöp turizmi yaparak bölgeyi daha tanınan bir yer haline getirme vaadinde bulunan Belediye Başkanınız Mustafa Kayalar 'a katılıyor musunuz? Belediye Başkanınız Mustafa Kayalar, Meclis toplantısında "Ben gidip Ankara'daki tesisleri gezip gözlem yaptım. Bize anlatılanlar ile gezdiğimiz tesis arasında ciddi farklar olduğuna kanaat getirdim. " sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz ? Yine sizin Belediye Başkanınız Mustafa Kayalar, " Beni seçen halkımın istemediği bir tesisi buraya yaptırmam, karşısında dururum." sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' diye sorular yönetti.

Çöp tesisinin yeri doğru değil
Menderes'te yaşayan 102 bin vatandaşın geleceğini düşündüklerini belirten AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, ''Menderesimizin yarınlarına sahip çıkamayan, üç maymunu oynayan, halkının savunduğu bir gerçeğin arkasında dahi duramayan bir Belediye Başkanı olabilir ama biz daha ölmedik. Her ne şart ve koşulda olursa olsun, bu çöp tesisini Menderesimize yaptırmayacağız. Daha ÇED raporu sonuçları açıklanmamışken, adeta oldu bittiye getirircesine yaptığınız ihaleden anlaşılacağı üzere, birilerini uyutmaya çalışıyorsunuz. Ama biz uyumuyoruz. Dimdik ayaktayız. Menderesli hemşehrilerimiz her şeyin farkında. Uyuyan biri varsa o da Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'dır. Türkiye'de kemse çiçekçiliğin yüzde 45'i, domatesin yüzde 40'ı Menderes'ten karşılanıyor. Örtü altı tarım arazisi ile hayvancılıksa önemli bir yer teşkil ediyor. Çöp tesisi yapmak için seçtikleri yer tarım alanı ve İzmir'in içme suyunu Menderes karşılıyor. Turizm için de önemli. Tesis için Menderes'in lokasyon olarak belirlenmesi doğru değil.'' dedi.

 
Menemenspor'da nefesler tutuldu: En zorlu maç!
 
'Eğlence sahnesi çekeceğiz' dediler: Dev korona partisi!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nereye yapılsın? 5 Nisan 2021 Pazartesi 00:57

Menemen'e yapalım, olmaz; Karşıyaka'ya, orası da olmaz; Menderes'e, yok orası da olmaz. Menemen, tavşan, doğa, rüzgar, su ... gibi çeşitli bahanelerle yıllardır katık atık bertaraf tesislerinin yapımı engelleniyor, seçim zamanı da meydanlarda çöp dağları deniyor.

Yorumu oyla      2      3  
olaya bak! 4 Nisan 2021 Pazar 17:41

ödemiş'e zaten yapılıyor

Yorumu oyla      2      3  
Gölovalı 3 Nisan 2021 Cumartesi 21:42

Bu çöp depolama işi bu gidiş ile Çakaltepeye yapılacak bu havza izmir'e su sağlayan büyük bir havza olup doğa ile iç içe bir bölge Seferihisardaki Albayraklara satılan büyük bir arazi vardır orası istimlâk edilerek çöp depolama alanı yapılır elektrik üretilip bölgeye yarar sağlayabilir çözüm bulmak zor olmasa gerek halka hizmet böyle değerlendiriyoruz...

Yorumu oyla      2      4  
ismail özden 3 Nisan 2021 Cumartesi 20:01

madem cöp tesisinin zarari yok gitsinler ödemıs bayidira kursunlar kimse kafasina göre yapmasin referandurm yapsinlar kim istiyor bakalim

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP ‘seçim örgütlenmesi timleri' kuruyor
CHP’de teşkilatlar olabilecek en yakın seçim için kolları sıvadı. İl ve ...
AK Parti İzmir'in kadınlarından 'her delege için bir fidan'
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, Orman Haftası kapsamında, ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki olaya sert tepki!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de 25 gün boyunca boş yatak ...
 
İzmir'deki vahim iddiayı meclise taşıdı: Aslı’ya bir yatağı çok gördüler!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
İYİ Partili Çıray’dan, Başkan İduğ’a ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İYİ Parti İzmir Milletvekili ...
Resmen yayımlandı... 13 büyükelçiliğe atama!
Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile 10 büyükelçi merkeze çekildi, ...
 
HDP eski milletvekili Gergerlioğlu gözaltında!
Hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülen ...
CHP İzmir'deki geçici ihraç kararına 'teşekkürlü' tepki!
Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi CHP Gaziemir Belediye Meclis Üyesi ...
AK Partili Dağ açıkladı: Bulvar Büyükşehir’e devredildi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Tire geçişinde bulunan yaklaşık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva