HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Kasım 2019 Salı - 19:57

AK Parti’den flaş çıkış: Çöp 13 yıl daha Çiğli’de!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin elektrik üretimine geçeceği Harmandalı Çöp Tesisi için Çiğli Belediye Meclisi’nde konuşan AK Partili Boztepe, “Buraya 13 yıl daha çöp dökülecek. Çünkü enerji üretmesi lazım. Oradan çıkan gaza ihtiyaç var. Görünen o ki 13 yıl daha çöp bizim alanımıza dökülecek” dedi. Belediye Başkanı Gümrükçü ise, “Temennimiz çöpün buradan kaldırılması” diye konuştu.

AK Parti’den flaş çıkış: Çöp 13 yıl daha Çiğli’de!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısı Başkan Utku Gümrükçü idaresinde gerçekleşti. Oturumda Çiğli için önemli kararlar alındı. Öte yandan dilek ve temenniler bölümünde de bazı konular gündeme geldi. 
AK Parti Grubu, Harmandalı’da bulunan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin elektrik üretimini arttıracağı çöp tesisi için flaş bir çıkışa imza attı. 

HAYATIMDA İLK DEFA YURT DIŞINA ÇIKIYORUM
Makedonya’nın Çaşka kentine düzenlenecek yurt dışı gezisi için konuşan Belediye Başkanı Gümrükçü, “Hayatımda ilk defa yurt dışına çıkacağım. Pasaportu yeni aldım. Bir mahkeme süreci yaşadık. FETÖ çetesinin üzerimize kurduğu kumpas vardı. 2013 yılında üzerimde olan yurt dışı yasağı kaldırılmasına rağmen sistemden düşmemişti. En son Nisan ayında düşürelim dedik o arada komple mahkeme de bitti. Geçtiğimiz ay kararı kaldırdılar. Sonunda bende hayatımda ilk defa yurt dışına çıkacağım. Altını çizerek söylüyorum. Çünkü bazı arkadaşlar dedikodu yapıyorlarmış. Makedonya gibi birçok hemşerimizin olduğu yere gitmek güzel olacak. Çaşka bizim gibi organize sanayi bölgesine de kavuşuyormuş, ortak noktalarımız var” dedi. 

BU BİR DEVRİMDİR, İZMİR’DE ÖRNEĞİ YOK
Belediye bünyesinde yeni uygulanacak dijital yöntem de mecliste gündeme geldi. İmar uygulamaları için belediyeye fiziki olarak gelmeden işlemlerin başlatılacağını müjdeleyen Başkan Gümrükçü, “Devrim niteliğinde bir uygulamadır. İzmir’de örneği yok” mesajını verdi.
 
ÇÖP 13 YIL DAHA ÇİĞLİ’YE DÖKÜLECEK!
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, “Kentimizin bu dijital sisteme ihtiyacı var. Güzel bir gelişme” diyerek yeni sisteme destek verdi. Boztepe ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı. Harmandalı Çöp Tesisi üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e yüklenen Boztepe, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın kentimizi ziyaret ettiğini öğrendik. Sonrasında biz de gittik ziyaret ettik. Tunç Soyer müjde diye bir tweet atmıştı. 100 gün sonra çöp sorunu çözülecek demişti. Bugün 185’inci gün, bugün gittik, bitmediğini gördük. Başkan bu tweeti attığı zaman hem çöp sorunu çözülecek hem elektrik üretilecek. Bu paranın büyük bölümünün bize verilmesi lazım. Bu çöpün kokusunu hep biz çektik. Görevlilerden bilgi aldık. Buraya 13 yıl daha çöp dökülecek. Çünkü enerji üretmesi lazım. Oradan çıkan gaza ihtiyaç var. Görünen o ki 13 yıl daha çöp bizim alanımıza dökülecek. Bu tweetin yüzde 99’unun yanıltan bir yanı var. Oradaki firmayla 15 yıllık sözleşme yapılmış.  Metan gazı 2 yıl daha üretim yapacak, demek ki 15 yıl daha çöp tesisi burada!” açıklamasında bulundu.  

ARKASINDAN MERCEDES’İ TAKİP EDİYOR
Boztepe, Başkan Soyer’in seyyar makam aracı uygulamasına da eleştiri getirdi ve “Seyyar makam dediği bir yarım otobüs hazırlamış. Arkasından bakıyorsunuz o meşhur Mercedes’i takip ediyor. Arkasında bisikleti takılı… Bu şekilde seyyar makam olmaz. Bu fuzuli bir şeydir. Gideceğin yere makam aracınla gidersin” dedi.  

GÖREVLİLER ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLANDIĞINI AKTARDI
Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyesi Suat Çağlayan da, “Harmandalı Çöp Tesisi ile ilgili konuşmak istiyorum. Bir şey sormak için Fatma Hanım’ı aramıştım, ‘size müjdeli bir haber vereyim, biz üretime başladık, 16 megavata kadar üreteceğiz’ dedi. Bunu bildirmek istiyorum” açıklamasını yaptı.
 
GÜMRÜKÇÜ: TEMENNİMİZ ÇÖPÜN BURADAN KALDIRILMASI!
Başkan Gümrükçü de çöp tartışmasıyla ilgili, “10 Eylül’de açılacağı söylendi ama bir elektrik üretimi başladı. Bize gelen bilgi bu yönde. 21 Kasım’da açılışının yapılacağını da başkanımız iletti. Çöp ile ilgili daha iyi bilgi sahibi olmamız lazım. Temennimiz bu çöpün buradan kaldırılması” dedi.  

BAŞKANIMIZ 2 AYDA BİR MUTLAKA ÇİĞLİ’YE UĞRUYOR!
Gümrükçü ayrıca Soyer’in Çiğli’ye sık sık ziyarette bulunduğunu aktarırken, “Başkanımız, altını özellikle çizmek istiyorum, 7’nci ayında 3 kere Çiğli’ye gelmiş durumda. 2 ayda bir mutlaka Çiğli’ye uğruyor. Bu performansından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Daha sık gelmesi de bizim için iyi olacak. Bugün geldiğinde 4-5 tane yeni projeyi kararlaştırdık. Harmandalı’yı ziyaret etti, bilgi aldı. Mahallelere uğradı, asfalt sorununu gördü. Çöp kamyonlarının şehir içinden geçmesinden hepimizin eleştirisi vardı. O kamyonların kaldırılmasını istiyorduk. Temizlik hassasiyeti olduğu için gerekli güzergahtan geçirilmesi için talimatını verdi. 2020 yılında planlanması ve kamulaştırmaların yapılmasını netleştirdi. Sonrasında yeni bir tramvay hattına kavuşacağız. Başkanın gelmesi iyidir, seyyarla gelir, kendi makamıyla gelir, önemli olan gelmesidir. Çöpün kalkmasını istiyoruz” diye konuştu.  

GÖREV SÜRESİNİN 3’TE 1’İ YURT DIŞINDA GEÇİYOR!
Boztepe bir kez daha söz aldı ve “İzmir’in bütün çöpünü biz çekiyoruz. Adamın görev süresinin üçte biri yurt dışında geçiyor. 2 ayda bir uğramış çok mu? Menemen’e giderken uğramış, çok mu?” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de korkunç ölüm: Şofben gazı can aldı!
 
RTÜK Başkanı Şahin TÜRKSAT'tan istifa etti
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gülperi 6 Kasım 2019 Çarşamba 17:05

Vala biz harmandalı sakinleri olarak madurruz hemde çok madur çöp kamyonlarının suları akar asfalta biz çekeriz kokusunu çöp kamyonları geçerken gine biz çekeriz copkokusuda yarı bir sorun en büyük sorunumuz çöp yüzünden sineklerle savaşıyoz

Yorumu oyla      4      5  
karşıyaka'da yaşa. 6 Kasım 2019 Çarşamba 10:50

israf haramdır sayın Boztepe haklısınız.Asrın lideri yada eski cumhurbaşkanı gül cuma namazına kaç araçla gidiyor acaba.

Yorumu oyla      4      5  
Z.B 6 Kasım 2019 Çarşamba 08:56

Yüce yarabbim Sayın BOZTE'yi sadece polemik oluştursun diye özenerek yaratmış. Oda bence hakkını fazlasıyla veriyor.

Yorumu oyla      6      7  
6 Kasım 2019 Çarşamba 08:53

Utku Gümrükçü, Çiğli artık çöple anılmak istemiyor. Harmandalıyı kapatın. Yeter artık. Eğer bu süreç devam edecekse istifa edin gidin kardeşim. Her gelen hiçbir şey yapmıyor. Çiğli bugün sahilleriyle İzmirin bir numaralı ilçesi olacakken ikinci üçüncü sınıf bir yer durumda.

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Karakayalı'nın acı günü!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakyalı'nın kayın validesi Fehrinaz ...
Başkan Soyer'den Çiğli'ye 'çöp kamyonu' müjdesi: Şehir içinden geçmeyecek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Belediye Başkanı Utku ...
Selçuk'ta masal evi hizmete girdi
Kadınların istihdamına yönelik çalışmalarını sürdüren Efes Selçuk Belediye ...
 
Başkan’dan kadro operasyonu! O ismi görevden aldı
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç yardımcısı Serkan Kalmaz’ı görevden aldı.
Karakılçık Seferihisar’dan sonra Menemen’de… Soyer: Bir avuçtan 500 dönüme geldik!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Menemen’de 500 dönümlük alanda gerçekleşen ...
Balçova ve Karşıyaka'dan 'Beyaz Baretli Kadınlar' projesi
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından İnşaat Mühendisliği ...
 
Narlıdere'de işçiler için 200 fidan
Yeşile ve doğaya önem veren Narlıdere Belediyesi, bu kez belediye çalışanları ...
Bornova Belediyespor'a Bornovalı hoca
Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden yeşil-beyazlı ekibin başına Faruk Beşok getirildi.
Buca’nın Cemal Hoca’sı ölümsüzleşti
Başarılı çalışmaları ve güler yüzüyle Bucalıların kalbinde taht kuran ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva