HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2016 Pazartesi - 13:32

AK Parti’de Delican ve Kalkan'dan ‘metro’ mesajları

Başbakan Yıldırım’ın Fahrettin Altay'dan Narlıdere İstihkam Okuluna 7,2 kilometre uzatılmasına ilişkin projeyi Yüksek Planlama Kurulu kararı imzaya açmasının ardından AK Parti’den teşekkür mesajları geldi.

AK Parti’de Delican ve Kalkan dan ‘metro’ mesajları

İzmir'de hafif raylı sistemin Fahrettin Altay'dan Narlıdere İstihkam Okuluna 7,2 kilometre uzatılmasına ilişkin proje, Başbakan Binali Yıldırım'ın girişimiyle "2017 yılı yatırım programına alınması" yönündeki Yüksek Planlama Kurulu kararı imzaya açıldığı bildirildi.

İzmir'de Bornova Evka 3- Fahrettin Altay arasında 16,5 kilometre hat uzunluğu ve 17 istasyonla toplu ulaşımda önemli yeri bulunan İzmir Metro Hafif Raylı Sistemi'nin 7,2 kilometre uzatılmasına yönelik İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalara, Başbakan Binali Yıldırım'dan destek geldi.

Fahrettin Altay'dan Narlıdere İstihkam Okulu'na uzatılması planlanan ve 280 milyon Avroya mal olması beklenen hattın finansmanının sağlanacağı uluslararası kredi için gereken "Kalkınma Bakanlığınca yıllık yatırım planına alınması" gerekliliği, Başbakan Binali Yıldırım'ın devreye girmesiyle 2017 yılı yatırım programına alınması için Yüksek Planlama Kurulu kararı imzaya açıldı.

Projenin yatırım planına alınması sonrası gerekli krediyi sağlayarak 2017'de başlaması öngörülen çalışmalarla metro hattı, Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Narlıdere, Siteler, Kaymakamlık durakları eklenerek 7,2 kilometre daha uzayacak. İşletmeye 2020 yılında alınmasını hedeflenen hat tamamlandığında İzmir Metrosu Evka-3 ile Narlıdere Kaymakamlık arasında 19 kilometre hat uzunluğuna ulaşacak.



"İZBAN'I BİRLİKTE YAPTIK"
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise geçen yıllarda merkezi hükümet ile yerel yönetimin Türkiye'nin en büyük kent içi ulaşım ağı olan İZBAN'a imza attığını hatırlatarak, "İzmir'e verdiğimiz önemi o zaman da göstermiştik, şimdi de Fahrettin Altay-Narlıdere Hafif Raylı Sistem Projesine yaptığımız destekle de bir kez daha ortaya koyuyoruz." dedi.

İddialarının, İzmir'i Türkiye'nin en gelişmiş ikinci kenti yapmak olduğuna işaret eden Delican, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Binali Yıldırım'ın İzmir'e olan sevgisini geçtiğimiz günlerde kentte yaptığı ziyarette hep beraber gördük. Ülkemizin yükselişinde İzmir'in yeri çok önemli, her açıdan gelişen bir İzmir Türkiye'yi yükseltecektir. İzmir'imizi çağdaş ve modern bir kent yapmak için elimizden ne gelirse yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"KENT İÇİ ULAŞIMINDA BÜYÜK FAYDALAR SAĞLAYACAK"
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ise yaptığı açıklamada, projenin 2017 yılı yatırım programına alınması için Yüksek Planlama Kurulu kararı imzaya açılmasını sevinçle karşıladıklarını belirtti.

AK Partinin ülkedeki yeniliklerin ve gelişimin öncüsü olduğunu, bu anlamda kentteki yatırımlara büyük önem verdiklerini vurgulayan Kalkan, "halka hizmet" denilince görüş ayrılıklarının bir tarafa bıraktıklarını söyledi. Kalkan, şöyle devam etti: "İzmir metro hattının kıymetli hemşerilerimizin kent içi ulaşımında büyük faydalar sağlayacağına inanıyorum. İzmir sevdalısı bir başbakanımız var. 2011 yılından beri kentimize kazandırdıkları ve devam eden projeleriyle hemşerilerimizin gönlünde taht kurdu. Böyle bir Başbakanımız varken bir de ‘Yenikapı Ruhu' gönüllerimizdeyken hizmetin önünde hangi engel durabilir? İzmir ve İzmirli için çalışmaya devam edeceğiz." (AA)

 
FETÖ İzmir'e Danimarka yatırımını durduramadı!
 
İzmir’deki hastanede ölüme ‘yanlış teşhis’ suçlaması
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞAKA GİBİ 26 Aralık 2016 Pazartesi 23:14

belediye acıklama yapması gerekir. Millet hükümet yapıyor sanacak metroyu.

Yorumu oyla      14      5  
serdar 26 Aralık 2016 Pazartesi 20:57

nasıl bir destek anlamadım, yatırım zaten Büyükşehirin bütçesinden karşılanıyor.

Yorumu oyla      13      5  
hadi ya 26 Aralık 2016 Pazartesi 19:06

Devlet bunrayi ben yapiyorum deseydi destek olmus olurdu. Imza atmanin neresi destek ? Kötü birsey yapilmiyorki. Hersey kanuna uygun oldugu müddetce Imza atmak mecburundasin. Bu ne bicim siyaset böyle ?

Yorumu oyla      14      5  
26 Aralık 2016 Pazartesi 17:43

Bülent Delican ve Başbakan'a teşekkürler. Bu yapılacak yeni metro hattında çok büyük emekleri var. 😀 16,5 km lik hat 7,2 km daha uzayıp 19 km 😛 olacak olması da güzel bir gelişme 😀

Yorumu oyla      11      7  
26 Aralık 2016 Pazartesi 14:34

Nasıl bir destek ? Onay vermek destek mi oluyor ? Yok birde onay verilmeydi.

Yorumu oyla      16      5  
İzmirli 26 Aralık 2016 Pazartesi 14:17

Ankara ve istanbulda belediyenin yaptığı isler bir gecede onaylaniyorken buna da şükür diyeceğimiz gelişmeler izmirde de bir gecede olmasa bile yaşanıyor.ama onay verme işlemini bile tesekkur seronomisine dönüştüren izmirli hukumet sozculeri işi abartmis. Belediyenin yaptigi isten onay icin tesekkur edenler. Belediyenin is bitimimindeki tavirlari merak konusu bence.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Melih Gökçek: Oğluma karşı 7 düvel birleşti
Oğlu Osman Gökçek’in ATO seçimlerini kaybetmesinin ardından ilk kez konuşan ...
CHP İzmir’de ‘kardeş ilçe’ye ara, masada yeni anayasa!
İl Örgütü, mecliste oylanacak anayasa değişikliğine kilitlenirken olası ...
Balbay sosyal medyanın yavaşlamasını Meclis’e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay internet, Facebook, Twitter ...
 
Sürekli’den Bergama çıkarması: ‘Yeni anayasa teklifi’ni anlattı
AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli, Cumhurbaşkanlığı sisteminin bir ...
Çankaya Köşkü’nde kritik görüşme
Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği teklifi konusunda bir kez ...
CHP'de kritik 'yeni anayasa' zirvesi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Grup Başkanvekili ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin telefonda görüştü
Kremlin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefonda görüştüğünü duyurdu.
"Türkiye ve Rusya birbirine güvenebileceğini anladı"
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye'de ateşkes konusunda "Rusya ve Türkiye ...
Kılıçdaroğlu'ndan şehit ailelerine taziye telefonu
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kayseri'deki terör saldırısında şehit ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva