HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mart 2020 Pazar - 09:15

AK Parti 15 Temmuz paylaşımlarını hatırlattı… Arda: Savcılığa verin ceza alırsam kayyum atanır!

Gaziemir Belediye Başkanı Arda’nın geçmiş yıllardaki sosyal medya paylaşımları AK Parti Grup Başkan Vekili Atmaca tarafından mecliste hatırlatıldı. Atmaca, “Ben yarından tezi yok bu konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı nezdinde gerekli girişimleri yapacağım. Lütfen bundan sonra herkes ayağını denk alsın” dedi. Arda ise, “MİT elamanı gibi çalışmışsınız. Elinizdeki belgelerin hepsini Cumhuriyet Savcılığına verin. Ceza almazsak o zaman konuşuruz. Ceza alırsak buraya kayyum atanır ama Türkiye’yi kayyumlarla yönetemezsiniz” diye konuştu.

AK Parti 15 Temmuz paylaşımlarını hatırlattı… Arda: Savcılığa verin ceza alırsam kayyum atanır!

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkan Halil Arda ile AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca karşı karşıya geldi. Belediye Başkanı Arda’nın cami ve hastane alanlarının hazineye borçlar karşılığında devredilmesi teklifi önceki oturumda olduğu gibi yine gündeme geldi.

Öte yandan Türkiye’nin Suriye’deki politikası ve gerçekleşen operasyonlar üzerinden meclis üyeleri görüş bildirirken TBMM Grup Başkan Vekili Engin Özkoç’un, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle hedef alması da toplantıda konuşuldu.

Ayrıca AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, Başkan Arda’nın geçmiş yıllardaki sosyal medya paylaşımlarını gündeme taşıdı. 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden yapılan paylaşımları hatırlatan Atmaca, konuyu savcılığa ileteceğini açıkladı. Arda da konuyla ilgili, ‘Ceza almazsak konuşuruz, ceza alırsam buraya kayyum atanır’ dedi. 

AK PARTİ GÜLÜNÇ BULMUŞTU, ARDA CİDDİYETE DAVET ETTİ!
Başkan Arda, AK Parti’nin sert muhalefetine ve Grup Başkan Vekili Atmaca’nın ilk toplantıdaki, ‘Halil Arda tarafından hiçbir araştırmaya bile konu edilmediğini düşündüğümüz İmar Planlamalarında Cami yeri ve hastane yeri olarak planlanmış bu yerlerin Hazineye bedelsiz devir edildiğinden bile bir haber olan belediye başkanı basiretsiz yönetimine bir komik meclis kararı daha alarak kamuoyu nezdinde kendini gülünç duruma düşürmüştür’ çıkışına cevap verdi. Arda, “Lütfen ciddi olun, bir meclis üyesine yakışır şekilde davranın. Ecrimisiller durdurulmadı mı? Gelen yerler başka yerler. Beraber çalışmıyor muyuz? Ecrimisil geldi diye seviniyor musunuz? Beni yıpratacağınızı mı düşünüyorsunuz. Lütfen ciddi olun. Olmazsanız Gaziemirliler bunun notunu verecektir” açıklamasını yaptı.

SÜRESİZ TAHSİS VERİYORSUNUZ, KALDIRIRIZ DİYORSUNUZ, BU CİDDİYETTEN UZAKTIR!
Sonrasında AK Partili Atmaca söz aldı ve “Sayın başkan ciddiyet konusunda meclis üyesi arkadaşlarımıza ifadede bulundunuz. Bu ciddiyeti taşımamız gerekiyor, doğru. Gülünçlük tabirini o yüzden kullandık. Biz burada bazı şeyleri dile getiriyoruz ama bir kulaktan girip diğerinden çıkıyor. Borçlar kanunu dedik, belediyemizin bir savunması var sonrasında sehven diye kendi kendini yalanlıyor. Bir arkadaşımızın iş akdi feshediliyor. Bunlar hoşunuza gitmiyor olabilir ama belediye bir devlet kurumu, devleti yönetme de ciddiyet ister. Sizin de attığınız adımlara dikkat etmenizi öneriyorum. Camilerin ve hastanenin bulunduğu alanda mülkiyetler nereden gelmiş? Ona bakmak lazım. Belediyenin bir mülkiyeti var mıydı, yok muydu? Buna bakmak lazım. Yoksa uygulamadan mı geliyor? 3 tanesi süresiz geri kalanların da 25 yıl tahsisi var. Kaldırırız diyorsunuz, olmaz! Süresiz tahsis vermişsin kaldırıyorsun, güvenilirliğiniz nerede kalacak? Aynı şeyi memur kardeşlerimizin sözleşmesinde de yaptınız. Sözleşmeyi imzaladığınız tarihte değerlendirmeliydiniz. Üzerinden 1 yıl geçmiş, ben bunu yapmam diyorsunuz. Bu ciddiyetten uzak bir davranıştır” ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ VE CUMHURBAŞKANI İÇİN PAYLAŞIMLARI SORDU: BU HESABINIZI NİYE KAPATTINIZ?
Atmaca sözlerini sürdürdü ve Arda’nın geçmiş yıllardaki sosyal medya paylaşımlarını hatırlattı. Atmaca, “Engin Özkoç’un kendisini kınıyorum. Çünkü genel başkan düzeyinde yapılan bir karşılıklı konuşma varsa grup başkan vekilinin alelacele, Rusya ile görüşmeden bir gün önce bu karışıklığa sebebiyet vermesini doğru bulmuyoruz, kınıyoruz. Sayın başkanın 2 tane sosyal medya paylaşımı var. Aynen okuyorum; ‘yuh anasını satayım saat 03:05 yine sela okunuyor, nefret ediyorum artık’, ‘Şu an Gaziemir’de sela okunuyor, böyle komedi olmaz, yazıklar olsun Türk ordusuna kendisini böyle kullandırttı’, ‘Bir tane onurlu polis olmaz mı verilen emirleri uygulayıp istifa edecek?’, ‘Cumhurbaşkanı açıklama yapmış Taksim kışlası yapılacak, bizi sokağa dökemedikleri için (burada affınıza sığınıyorum) … yerlerinden çatlıyorlar arkadaş’, ‘AKP’ye oy verenlerin hepsinin eli kanlı’, ‘Cumhurbaşkanı müsveddesi’, ‘Erdoğan da eşcinseller gibi dönmüş, kısaca bunlara dönme diyoruz’, ‘ha gayret Hitler’e az kaldı’. Sayın başkan bu sosyal medya hesabını niye kapattınız? Siz bir çalışanınız, Zafer Saylan’ın hiçbir şekilde sizin isminizi geçirmeden yapmış olduğu paylaşımlardan iş akdini tazminatsız feshettiniz. Öbür taraftan 5 kişinin şahitliği var ve o insanın da iş akdi feshediliyor ama ne hikmetse tazminatıyla beraber… Sev beni seveyim seni. Lütfen makamınızın gerekli yerine getirin. Belediye meclisini boş işlerle uğraştırıyorsunuz” dedi.

YARINDAN TEZİ YOK SAVCILIK NEZDİNDE GEREKLİ İŞLEMLERİ BAŞLATACAĞIM
Atmaca açıklamalarının sonunda flaş bir çıkışa imza attı ve “Ordu mensuplarını ve polis kardeşlerimi göreve davet ediyorum. Çünkü ben yarından tezi yok bu konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı nezdinde gerekli girişimleri yapacağım. Lütfen bundan sonra herkes ayağını denk alsın” diye konuştu.  

AK PARTİLİ BELEDİYELERDEN ÖRNEKLER VERDİ
Atmaca’nın ardından söz alan Arda bazı AK Partili belediyelerden örnekler sundu. Borçlardan kurtulmak için izlediği yöntemin iktidar belediyeleri tarafından önceki yıllarda kullanıldığını ifade eden Arda, “AKP’li belediyeler cami satıyor. 2012’de Sancaktepe Belediyesi kendi mülkiyetindeki araziler üzerinde bulunan 4 camiyi hazineye devrederek 7 milyon TL’lik borcunu sildirdi. Esenyurt Belediyesi ilçedeki 1 cami ve okulu sattı. Bu satış maliyeye olan borçları mahsuplaştırmak için kullanıldı. Güngören Belediyesi 11 milyon TL’lik borcuna karşılık üzerinde 6 cami bulunan 6 arsanın mülkiyetini hazineye devretti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zağnos Paşa camisini vergi borçları karşılığında satışa çıkardı. Var mı bunlarla ilgili söyleyeceğiniz bir şey? Siz burada bunları yaparken iyi, burada farklı! Bakın burada tapu kayıtları var. Hepsinin mülkiyeti Gaziemir Belediyesi’ne ait… Tahsis edilmiş olabilir. Üzerindeki tahsisle birlikte teklif edilir. Milli Emlak Müdürlüğü kabul eder, etmez. Ben burada Gaziemir Belediyesi’nin borçlarından kurtulması için çaba sarf ediyorum. Eğer kendi belediyelerinizde bunları yaptıysanız Gaziemir Belediyesi’nde de yapın. Ama görüyorum ki bu muhalefetinizle bunu yapmamız mümkün olmayacak. İnsanlar ibadetine devam edecek, bu belediyeyi borçlarından kurtarmaya çalışıyorum. Yaptığım da bu, başka hiçbir şey değil” dedi.

SAVCILIĞA VERİN CEZA ALMAZSAM KONUŞURUZ ALIRSAM BURAYA KAYYUM ATANIR!
Sosyal medya paylaşımlarının araştırılması için açıklama yapan Arda, “MİT elamanı gibi çalışmışsınız, teşekkür ediyorum. Elinizdeki belgelerin hepsini Cumhuriyet Savcılığına verin. Ceza almazsak o zaman konuşuruz. Ceza alırsak buraya kayyum atanır ama Türkiye’yi kayyumlarla yönetemezsiniz. Millet size bunun hesabını bugün olmasa da bir dahaki seçimde verecektir. Bunu göreceksiniz. Burada yapmaya çalıştığımız şey tüm Gaziemirliler tarafından takdirle karşılanıyor” ifadelerini kullandı. 






 
Fındık'tan üzücü haber: Hastalığı yenemedi!
 
Marmara Denizi'nde korkutan deprem!
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adil 9 Mart 2020 Pazartesi 02:36

Zaten o koltuğa hiç yakışmamıştı geldiğinden beri bi sürü insanın canını yaktı, personeli ezdi, esnafı bezdirdi, allah büyük inşallah görevden alınır ve Cumhurbaşkanımıza askerimize polisimize ezanımıza laf etmenin cezasını bulur.

Yorumu oyla      10      4  
Dönme ne demek? 9 Mart 2020 Pazartesi 00:23

Siz dönme diyormuşsunuz ya siz kimsiniz? Homofobik bireylere biz de farklı şeyler söylüyoruz ama sosyal mecralarımızda yazmıyoruz. Sizi nasıl belediye başkanı yapar CHP! Tercihleri farklı olan insanları böyle adlandıran birini nasıl aday gösterirler. Bir daha CHP’ye asla ve asla oy atmayacağım sayenizde. Ve bu açıklamanızı tüm STK’lara ileteceğim. Tercihleri farklı olan bireyleri aşağılayarak nasıl iktidar eleştirisi yaparsınız.

Yorumu oyla      7      3  
Arzu 8 Mart 2020 Pazar 21:59

Hiç şanlı ordumuza kahraman polisimize ve gazilik mertebesine ulaşmış sayın cumhur başkanına dil uzatilirmi o cüreti nasil kendinde bulur

Yorumu oyla      7      4  
Gaziemir 8 Mart 2020 Pazar 21:57

peki bu Adam nasil olurda hala sayfasi aktif polisler hakimler uyuyormu nedir kardesim bu adaletsizlik

Yorumu oyla      8      4  
Misafir 8 Mart 2020 Pazar 21:56

Manevi Değerlerimize ve Cumhurbaşkanımıza hakaretten suç duyurusunda bulunmak en akıllıca bir yoldur. Diğer türlü bunlar akıllanmaz.

Yorumu oyla      7      4  
İşçi 8 Mart 2020 Pazar 21:54

Bu ayıp CHP li ilçe yönetiminin ve meclis üyelerinin üstünü kapatamayacagi kadar büyük ve pis bir ayıp. Adli makamlardan önce CHP li meclis üyeleri harekete geçmeli infial yaratabilecek bu aciklamalarin sahibini muhataplarından özür dilemeye davet etmelidirler.

Yorumu oyla      7      4  
Yerli 8 Mart 2020 Pazar 21:53

Yazıklar olsun...hiç Yakıştıramadım bu nasıl bir dil devletin polisine askerine bu gözle bakmak bu milli ve hasas görevi yapan memurlarımıza hakarettir.

Yorumu oyla      7      4  
Gaziemir 8 Mart 2020 Pazar 21:52

Mümin, misin müslüman mısın sorusuna apışır kalır. Ama, Ölmüş dedelerinin hacı olmasıyla, büyük annesinin Kuranı ezbere bilmiş olmasıyla övünerek Alim kesilir fetva verirler.

Yorumu oyla      7      3  
Sevcan 8 Mart 2020 Pazar 21:24

Bu konu ülke gündemini etkileyecek bir konu Sayın Cumhurbaşkanımıza bu denli hakaret eden birisi başkan olarak kalmamalı! Derhal görevden alınmalı

Yorumu oyla      6      4  
köylü 8 Mart 2020 Pazar 19:01

Kim ne ektiyse onu biçecek.Kimsenin hakkı ve haddi değildir ülkenin cumhurbaşkanını aşağılamak,terbiyesiz,seviyesiz üsluplarla hakaret edemez.Cumhuriyet savcıları inşallah en kısa sürede gereğini yaparlar.Konunun önemini biliyor,önemsiyor vede TAKİPÇİSİ olacağız...

Yorumu oyla      16      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'Kadın Emeği Fuarı' açıldı
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında açılan Kadın Emeği Fuarı ...
UKOME karar verdi: O araçlar mecburen ücretli yolu kullanacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi UKOME kararı doğrultusunda tehlikeli madde ...
Soyer’den özel görüşme öncesi açıklama: Bugüne kadar konuşmamamızın sebebi…
Çeşme Projesi için baş başa görüşecek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
‘Eminönü’ veda ediyor!
İstanbul’da 1967 yılında inşa edilen, 2000 yılından itibaren İzmir körfezinde ...
Bornova'ya mercimekler kardeş belediyeden
Destek Kart ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere kendi mahallelerindeki ...
Ödemiş'te Rahvan At Yarışı'na davet
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi anısına 15 Mart 2020 Pazar ...
 
Torbalı Belediyesi’nden 8 Mart'a özel film gösterimi
8 Mart’ta özel konser ve gösterilerle Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamayı ...
Kent Konseyi Kadın Meclisi: Hedefimiz kadına şiddetle mücadele!
İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi, 2020 yılının öncelikli çalışma alanı ...
Karşıyakalı öğrencilerden uluslararası proje
Avrupa’daki okulların bir araya gelerek ortak projeler ürettiği, bilgi ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva