HABERLER>POLİTİKA
21 Şubat 2017 Salı - 15:20

Ahmet Türk'ten Bahçeli'ye teşekkür, Baykal'a ziyaret

HDP Grup toplantısında konuşan Ahmet Türk, "Bahçeli’yi arayacağız bir telefonla yada görüşerek teşekkür edeceğiz' dedi. Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Türk ayrıca Deniz Baykal'ı makamında ziyaret etti.

Ahmet Türk ten Bahçeli ye teşekkür, Baykal a ziyaret

HDP’nin grup toplantısına katılan Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk, "Çözüm, diyalog ve barıştan başka bir seçenek yok. Demokratik bir geleceği hedefliyorsak birlikte barış için hep birlikte yüksek sesle bağıralım ve bunun mücadelesini verelim" dedi.

HDP’nin bu haftaki grup toplantısına, OHAL kapsamında ihraç edilen akademisyenler ile kısa bir süre önce cezaevinden çıkan Ahmet Türk katıldı.

Türk, şöyle konuştu: "Genel Başkanlarımız bugün zindanlarda. Buradan sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Milletvekili arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız zindanlarda. Biz bunları çok yaşadık. 80’lerde, 94’lerde yaşadık. Şiddet politikalarının özgürlük talebi olanları susturmadıklarını biliyoruz. Bugün uygulanan şiddet politikası ret ve inkar politikasının bir an önce terk edilmesi gerekiyor. Sorunların her zaman demokratik zeminde çözüleceğine inandık. Belediye başkanlarımızın yeri halkın arasındadır. Halka hizmet etmekten geçer. Parlamentoya gönderilmiş vekillerimizin yeri Meclis’tir. Ancak biliyorsunuz ki bu coğrafyada Kürtler demokratik özgür gelecek için mücadele ediyor. Kürtler özgürleşmeden Ortadoğu özgürleşemez. Kürtleri potansiyel tehlike olarak gören bir zihniyet var. İşte bugün çektiğimiz acıların nedeni bu. Kürtler Ortadoğu’yu değiştirecek bir potansiyele sahiptir ve bu nedenle Kürtler bugün hedeftir. Barışın yolu demokratik zeminde diyalog oluşturarak tartışarak, demokratik geleceği hesaplayarak geleceğimizin ve bu bölgenin barışını sağlayabiliriz. Çözüm, diyalog ve barıştan başka bir seçenek yok. Demokratik bir geleceği hedefliyorsak birlikte barış için hep birlikte yüksek sesle bağıralım ve bunun mücadelesini verelim"

"BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR EDECEĞİM"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de teşekkür etmek istediğini dile getirdi. Ahmet Türk, "Bahçeli’yi arayacağız bir telefonla ya telefonda yada görüşerek teşekkür edeceğiz. O konuda sonuçta insani bir duygu ile bir çağrısı olmuştu. Bende teşekkür edeceğim. Onun düşüncesi farklı benim de farklı insan olarak ama bir çağrısı oldu. Bu da benim için önemlidir. Burada olup olmadığını bilmiyoruz. Özel kalemiyle bir görüşme yapacağız" dedi.

BAYKAL'I ZİYARET ETTİ

Baykal'ın Meclis'teki makamında gerçekleşen görüşme öncesi açıklamalarda bulunan Türk, gözaltına alındığı dönemde Baykal'ın Mardin'e geldiğini anımsatarak, teşekkür etti.

Bu sahiplenmenin kendisi üzerinde büyük etkisi olduğunu dile getiren Türk, "Ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki barışı isteyin veya demokrasiyi savunun, sonuçta siyasetçi olarak herkes bir risk altındadır. Umut ediyorum ki Türkiye'de vicdan sahibi olan herkes demokratik bir sürecin gelişmesi, barışçıl bir ortamın sağlanması için gerçekten bütün gücüyle çaba içerisinde olur. Çünkü barıştan, ortak yaşamaktan, ortak geleceği kurmaktan başka bir seçenek yoktur" dedi.

'UMUT EDİYORUM, ASIL SIKINTILI DÖNEMLERİ ARKADA BIRAKMIŞIZDIR'

Baykal ise Türk'ü sağlıklı görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Sıkıntılı dönemlerden geçildiğini ifade eden Baykal, "Umut ediyorum, asıl sıkıntılı dönemleri arkada bırakmışızdır. Bundan sonra daha rahatlığa, feraha doğru bir gelişme inşallah gerçekleşir. Geride yaşadığımız o gergin, kutuplaşmış siyasetin içinden geçerken birbirimize karşı insani, beşeri görevlerimizi, sorumluluklarımızı, sevgilerimizi, saygılarımızı, arkadaşlıklarımızı ayakta tutmayı ihmal etmememiz gerektiğine hep inandım" diye konuştu.

Siyasetin sıkıntılı dönemler yaşayabileceğini, gerginliklerin olabileceğini ancak o ortamlarda dahi insanın insana muhtaç olduğunu belirten Baykal, "Hep beraber el ele verip, barış, huzur içinde yaşamanın bir yolunu mutlaka bulmak zorundayız. Bunun mümkün olduğuna hep inandım" ifadesini kullandı. Baykal, henüz arzu ettikleri noktaya gelinmediğini, ancak o doğrultuda gelecekte çok büyük adımlar atılacağına inandığını söyledi.

Deniz Baykal ise bir gazetecinin, "Referandum sürecindeyiz. İktidar cephesinden 'hayır' diyecek olanlara yönelik bir 'terör cephesi' tanımlaması var. Cumhurbaşkanı ve Başbakan biraz bundan geri adım atmış görünüyor ama Sayın Bahçeli aynı sertlikte bugün konuşmasına devam etti. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

'ÜLKEYİ CEPHELEŞTİRMEK DEMOKRASİYE HİZMET DEĞİLDİR'

"Bunlar yanlış işler. Ülkeyi cepheleştirerek, kutuplaştırarak, makul, normal bir siyasal tavır takınmayı, terörle irtibatlandırarak değerlendirmek ülkeye, demokrasiye hizmet değildir. Yanlış bir yaklaşım. Bu yanlış yaklaşımın içine Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan da girmişlerdi ama bunun yanlış olduğunu anlamış olduklarını umut ediyorum, onun küçük işaretleri var. İnşallah bu böyle devam eder. Henüz anlamamış olanlar da zaman içinde bunu göreceklerdir."

Ahmet Türk de aynı soruyu yanıtlarken, referandumda iki seçenek olduğunu belirterek, "Bu iki seçeneği de insanlarımız özgür iradesiyle, inandığı şekilde ortaya koymalıdır. Biz öteden beri çoğulcu, katılımcı demokrasiden yanayız ve sonuna kadar da onu savunuyoruz" dedi. Görüşme basına kapalı devam etti.(AA)

 
Üvey baba vahşetinde bir kan donduran detay daha!
 
Flaş iddia: Putin jimnastikçi Kabayeva ile evlendi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan Yıldırım'a çağrı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a referandum ile ilgili yaptığı açıklama nedeniyle ...
Erdoğan'ın Aydın programı iptal, Manisa'ya geliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Şubat'ta Manisa'da bir dizi programa ...
AK Parti İzmir'de balkon siyaseti
İzmir'de Salhane'deki parti binası Bornova Üniversite Caddesi'ne taşınan ...
 
Başbakan Yıldırım'dan bozkurt işareti!
Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında konuştu. Başbakan ...
AK Partili Kaya’dan Göztepe’ye ‘tesis’ müjdesi
Menderes Belediyesi tarafından Göztepe'ye tahsis edilen 130 dönümlük alanın ...
AK Partili Sürekli referandum tahminini açıkladı!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “16 Nisan’da yapılacak ...
 
''MHP idama kayıtsız-şartsız destek verecektir''
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Hainler idamdan korkmuyorsa, o zaman bize ...
CHP'li Bakan 'Halkın Özel Harekatı' iddiasını meclise taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ‘Kardeş Kal Türkiye’ grubu ile dernek ...
"Üst düzey görüşmeler hayra alamet"
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva