HABERLER>GÜNCEL
1 Ekim 2015 Perşembe - 17:02

Ahmet Hakan'a saldırıda flaş gelişme

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a saldıran 4 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. Kamera kayıtlarında CNN Türk’ten çıktığı andan itibaren Ahmet Hakan’ı takip ettikleri ortaya çıkan zanlılar, ilk ifadelerinde “Trafik nedeniyle tartıştık” yalanına sığındı. Kilometrelerce süren takibi 'tesadüf' olarak savunan saldırganların yalanı çabuk söndü. Görgü tanıkları, saldırıya katılan kişilerin pazartesi günü Ahmet Hakan’ın sık takıldığı kafeye gelerek keşif yaptıklarını söyledi. Öte yandan saldırganlardan ikisinin AK Parti üyesi olduğu ortaya çıktı...

Ahmet Hakan a saldırıda flaş gelişme

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırının ardından gözaltına alınan kişilerin kimlikleri belirlendi. Şüphelilerin, Ahmet Güler, Kamuran Ergin, Fuat Elmas ve Uğur Adıyaman olduğu belirlendi. Şüphelilerden Uğur Adıyaman'ın, saldırıda kullandıkları aracın kiralandığı şirketin sahibinin kardeşi olduğu ortaya çıktı.

"UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPMA, YAĞMA, TEHDİT..."  
İstanbul Valiliği, Ahmet Hakan'a saldırıyla ilgili gözaltına alınan kişilerin adliyeye sevk edileceğini açıkladı. Ayrıca gözaltına alınan 4 kişiden ikisinin başta "uyuşturucu madde ticareti yapma", "silahla yağma", "tehdit" gibi birçok suçtan kaydı olduğu bildirildi.




İLK İFADELERİ: TRAFİKTE TARTIŞTIK
Şüphelilerin ilk sorgularında trafik nedeniyle tartıştıklarını aralarında itiş kakış yaşandığını iddia ettikleri öğrenildi. Polis, olayda bir azmettirici olma ihtimaline karşı şüphelilerin bilgisayar, telefon gibi özel cihazlarını incelemeye aldı.


OLAYIN NASIL OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
Polis soruşturması sırasında saldırının nasıl gerçekleştiği de netlik kazandı. Şüphelilerin, mağdurların ve görgü tanıklarının ifadelerine göre program çıkışında Nişantaşı’ndaki evinin önüne gelen Ahmet Hakan, şoförü ve emekli polis olan özel koruması araçlarını yol kenarına park ettikleri sırada, arkadan gelen bir araç hafifçe çarptı. Bu çarpma üzerine Ahmet Hakan, şoförü ve koruması ile diğer araçta bulunan 4 kişi aşağı indi. Şüpheliler hiç bir şey söylemeden Ahmet Hakan’a ve onlara engel olmak isteyen şoförüne saldırdı. 15-20 saniye süren kavganın ardından şüpheliler araçlarına binerek olay yerinden uzaklaştı.

ŞÜPHELİLER 5 GÖRGÜ TANIĞI TARAFINDAN TEŞHİS EDİLDİ
Gasp Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin olayın trafik yüzünden çıkan tartışmanın ardından yaşandığını söyledikleri öğrenildi. Şüphelilerin "Aramızda biraz itişme kakışma oldu" diye olayı anlattıkları öğrenildi. Şüphelilerin olayın 5 görgü tanığı tarafından Gasp Büro Amirliğinde teşhislerinin yapıldığı belirtildi.

GÖRÜNTÜLERE ’TESADÜF’ DEDİLER
Öte yandan polis ekiplerinin şüphelilere olayın meydana geldiği gece Doğan Medya Center binası önünde ortaya çıkan otomobil içindeki görüntülerini sordu. Şüphelilerin olay gecesi o bölgeye bir arkadaşlarını almaya gittiklerini orda o saatte bulunmalarının tamamen "tesadüf" olduğunu söyledikleri öğrenildi.

EK GÖZETİM İZNİ ALINDI
Şüphelilerin çelişkili ifadeleri ve olayın arkasında başkalarının bulunma ihtimali üzerine polis tarafından Savcılıktan 1 günlük ek gözetim izni alındı. Şüphelilerin sorgularının Asayiş Şube Müdürlüğünde sürdüğü belirtildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Emniyetteki işlemlerinin ardından 4 zanlı adliyeye sevk edildi. Basın mensuplarının bu sırada sorduğu, "Neden saldırdnız" şeklindeki soruya zanlılardan biri, "O da bize saldırdı" cevabını verdi.

SORUŞTURMA GENİŞLİYOR
Şüphelilerin çelişkili ifadeleri ve olayın arkasında başkalarının bulunma ihtimali üzerine savcılıktan 1 günlük ek gözetim izni alındı. Şüpheliler izin alındıktan kısa süre sonra Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. 

Öte yandan Ahmet Hakan'ın 14 Eylül 2015 tarihinde İstanbul Valiliğine yakın koruma istediğini belirten bir dilekçe verdiği bu dilekçenin 18 Eylüm 2015 tarihinde Gayrettepe Korumalar Şube Müdürlüğüne geldiği öğrenildi. Valilikte yakın koruma verilmesini sağlayan komisyonun toplanmasına kadar Ahmet Hakan'a "çağrı üzerine koruma" kararı verildiği belirtildi.



SALDIRGANLARDAN İKİSİ AK PARTİ ÜYESİ ÇIKTI
Ahmet Hakan'ı Doğan TV Center'dan itibaren takibe alarak, evinin önünde saldıran kişilerle ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Suç dosyaları kabarık saldırganların ikisinin AK Parti Fatih İlçe Teşkilatı üyesi oldukları iddia edildi. Bu iddialarla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’a “İddialar doğru mu araştırın. Doğruysa gereğini yapın” talimatı verdi. AK Parti’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da ''AK Parti’nin 10 milyona yakın üyesi var. Tek tek kontrol etmek mümkün değil.Tespit edilirse olayın gerçekliği, partimizin yetkili kurulları gerekli görüşmeleri yapar. Karar verir'' dedi.

 
Fenerbahçe'den İskoçya’da müthiş dönüş: 2-2
 
Holding binasında silahlı saldırı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saldırıdan önce: Ezeriz, saldırıdan sonra: Kınarız
Hürriyet Gazetesi’ne yönelik saldırıların ardından tehditler savuran isimler, ...
Evcil işçilerinden ücret isyanı!
İzmir’in Konak İlçesi'nde, Türk Metal Sendikası öncülüğünde toplanan, ...
Gülen'e ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi
25 Aralık soruşturmasında usulsüzlük yapıldığı ve kumpas kurulduğu iddiasıyla ...
 
Çocuklar yaşlılarla buluştu
İzmir'de avukat Senih Özay, gazeteci Feyzi Hepşenkal ve sanayici Mehmet ...
Bir acı haber de Şırnak’tan: 1 asker şehit, 1 asker yaralı
Silvan'da bu sabah 2 askerin şehit edilmesinin ardından bir acı haber ...
Hatipoğlu, Bahtiyar Aydın’ın şehit olduğu günü anlattı
Diyarbakır’ın Lice İlçesi'nde, 1993 yılında dönemin Jandarma Bölge Komutanı ...
 
Flaş! Otobüs durağa daldı: En az 12 ölü
Ankara Dikimevi kavşağında, freni arızalanan bir otobüsün durağa dalması ...
Cem Uzan’dan flaş açıklama: Öncelikle saldırıyı…
Gazeteci Ahmet Hakan'a yönelik saldırının ardından bir açıklama yapan ...
STK’lardan büyük yürüyüş öncesi barış çağrısı
TMMOB, KESK, DİSK ve TTB ve meslek odaları 10 Ekim’de Ankara’da ortak ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva