HABERLER>POLİTİKA
1 Ekim 2015 Perşembe - 18:31

Ahmet Hakan'a saldırıda Davutoğlu'ndan ilk açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazeteci Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyı kınadı. Davutoğlu, "Kim ne gerekçeyle yaparsa yapsın hiçbir şekilde şiddeti onaylamak mümkün değil. Hele gazetecilere dönük olarak yapılan her türlü eylemi bu anlamda ben kınarım ve doğru görmem. Sorumluları kimse yakalanması için de gerekli çalışmalar yaptırılıyor" dedi.

Ahmet Hakan a saldırıda Davutoğlu ndan ilk açıklama

BM toplantıları için gittiği New York'tan dönerken, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hürriyet yazarı Ahmet Hakan saldırıya uğradı, tepkiniz nedir?" sorusuna şu yanıtı verdi:
 
"KABUL EDİLEMEZ, KINIYORUM"
"Kim ne gerekçeyle yaparsa yapsın hiçbir şekilde şiddeti onaylamak mümkün değil. Hele gazetecilere dönük olarak yapılan her türlü eylemi bu anlamda ben kınarım ve doğru görmem. O bakımından bunu açıkça vurgulamakta fayda var. Her türlü şiddet bu anlamda kabul edilemez. Sorumluları kimse yakalanması için de gerekli çalışmalar yaptırılıyor.
 
"MÜSEBBİPLERİ BULUNUR, CEZALANDIRILIR"
Türkiye bir hukuk devleti ve hukuk devletinde kimin kime ne yaptığı değil ne yapıldığı önemlidir. Yapılan iş suçsa yapan kişi kim olursa olsun suçtur.  Murat Sancak için de, Akit için de, Hürriyet için de, Ahmet Hakan için de geçerlidir. Aralarında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak benim için bir fark yoktur. Birinin düşüncesi size daha yakındır, birinin düşüncesi size karşıdır o ayrı bir durumdur. Ama şiddetin her türlüsü yanlıştır ve Hukuk Devleti içinde mutlaka müsebbipleri bulunur ve cezalandırılır.
 
"GERİLİMİ DÜŞÜRMEK İÇİN HERKES ÇABA GÖSTERMELİ"
Davutoğlu, gazetecilerin, "Medya ortamının fotoğrafını da veriyor bu olanlar. Artan gerilimin sonuçları. Gerilimi düşürmek için gösterebileceğiniz bir çaba var mı acaba?" sorusunu şöyle yanıtladı:
 
"Gerilimleri düşürmek herkesin ortak görevidir. Bir gerilim varsa iki taraflı var demektir. Herkesin çaba gösterip bu gerilimin düşmesine katkıda bulunması lazım. Bazı kişisel faktörler veya başka şeyler bunların hepsinin incelenmesi lazım. Ama dikkat ederseniz 7 Hazirandan sonraki kullandığımız üslupta kullandığımız politikalarda hep bu gerilimi düşürme çabası var. Bize karşı blok siyaseti dediler yüzde 60 bize karşı çıkarmaya çalıştılar biz ona karşı siz biz diye bir tartışmaya girmedik. Aksine herkesle ayrı ayrı konuştuk. Gerilimin düşmesi için ne gerekiyorsa yaptık. Sonra Cumhurbaşkanımız görev verdiğinde koalisyon görüşmelerinde özelikle CHP ile blok siyaseti lafına rağmen son dakikaya kadar müzakere yürütüldü.
 
HDP’nin o saldırgan agresif durumuna karşı onunla bile görüşüldü. Ben görüştüğüm gün silahlanma çağrısı yapıyorlardı neredeyse. Sonra koalisyon mümkün olmayıp Türkiye’de seçim hükümeti kurulması gerektiğinde hepsinden bakan olması için talepte bulunduk. Hayır diyen onlar blok siyaseti yapan onlar. Biz buraya girmeyiz dediler tek HDP girdi onlar da sonra bir bahane ile çekildiler. Buna rağmen bizim tarafımızda son 4 ay içerisinde tek bir gerilime dayalı politika söz konusu olmuş değil.
 
Son olarak da aday tanıtım programımızda çağrıda bulundum. Gelin hep beraber siyasi nezaket kuralları içerisinde rekabet edelim şiddete karşı ortak tavır sergileyelim. Aileleri bu işe karıştırmayalım vesaire tekliflerinde bulundum. Bir tek CHP’den mektup geldiği rivayeti var ama mektup nerede biz de bilmiyoruz. Bize gelen bir şey yok. Mektup yerine Whatsapp'la haberleşsek daha kolay olacak.
 

 
Yavru caretta carettalar denizle buluştu
 
Kayıp hacının evinde endişeli bekleyiş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Meclis’i açtı: Kürt ayrıdır, terörist ayrıdır!
Yeni yasama yılı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Genel Kurulu'nda ...
İzmir siyasetinde damga vuran tartışmada bomba sözler: Atatürk yaşasaydı…
Foto-tartışmada tansiyon giderek yükselirken fotoğrafın çekildiği büronun ...
Meclis açılışında Erdoğan'la muhalefet gerilimi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışında konuşma ...
 
Erdoğan’a protesto: HDP vekiller salonu terk etti
Yeni yasama yılının başlaması nedeniyle TBMM'de konuşmaya gelen Erdoğan ...
AK Parti Çiğli 1 Kasım’da Karatekin’e emanet
Özgür Kaner’in sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiği AK Parti Çiğli’de ...
Sertel: Gazeteciler açık hedef haline geldi
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı gazeteci- yazar Atila Sertel, Hürriyet ...
 
AK Parti Adayı Kaya: Terörle mücadele sürecek!
AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı M. Atilla Kaya, memleketi ...
İktidar heyecanına ‘kaptanlar’ da katıldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Ülkümen ...
'Milletimiz, bu sefer AKP’ye kırmızı kart gösterecek!'
1 Kasım seçim çalışmalarına Bornova ve Kemalpaşa’da devam eden Kamil Okyay ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Elgin Mermerleri!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Buraya kadarmış!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva