HABERLER>POLİTİKA
25 Şubat 2024 Pazar - 10:12

Adaylık başvurusu reddedilen Hasan Canyıldıran: Bize karşı alınan bir tavır!

İzmir İl Seçim Kurulu, Ocak Partisi'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için yaptığı başvuruyu eksik evrak gerekçesiyle kabul etmedi. Ocak Partisi İzmir İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Canyıldıran, birçok ilçede aynı belgelerle seçime girdiklerini ancak büyükşehir adaylığı için kabul görmediklerini belirtip, "Bize karşı alınan bir tavır olduğunu düşünüyoruz. 16 ay bekletilip, terörle iltisaklı partilere destek verilirken, onlara daha hoşgörülü davranılırken, bize Ocak Partisi'ne bu yapılan hareketleri esefle kınıyoruz" dedi.

Adaylık başvurusu reddedilen Hasan Canyıldıran: Bize karşı alınan bir tavır!

Ocak Partisi'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için yaptığı başvuru İzmir İl Seçim Kurulu tarafından 'eksik evrak' olduğu gerekçesiyle reddedildi. Ocak Partisi İzmir İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Canyıldıran, partililerle birlikte konuyla ilgili açıklama yaptı.

Adaylıklarını duyurmayı beklerken İl Seçim Kurulu'nun olumsuz kararını aldıklarını belirten Canyıldıran, "20 Şubat'ta teslim ettiğimiz evraklarımızda herhangi bir eksik evrağımız olmadığını düşünerek teslim ettik. Fakat, 22 Şubat'ta evraklarımızın tamamlandığından emin olarak İl Seçim Kurulu'na gittik. Burada bize seçimlere giremeyeceğimiz bildirildi. Gerekçesini sorduk, gerekçeli kararı verdiler. Kararda, 'Usulüne uygun yetki belgesinin bulunmadığından adaylığın reddine ve geçici aday listelerine de dahil edilmemelerine karar verilmiştir' deniliyor. Burada tüm Ocak Partisi'ni destekleyen dostlarımıza sesleniyorum. 16 ay evvel, partimizin kuruluşunda da genel seçimlere katılamadık. Bunun gerekçesi hiçbir zaman açıklanmadı. Daha sonrasında Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamış olduğu parti listelerinde, adımız yine söylenmedi. Bunun da resen olduğunu düşündük. Genel Başkanımız Kadir Canpolat, büyük bir hoşgörü göstererek bu durumu karşıladı. İzmir'in ilçeleri olan Aliağa, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Konak, Karşıyaka, Kemalpaşa ve Menemen'de, Ocak Partisi olarak belediye başkan adaylarımızı açıkladık. Buralarda seçime giriyoruz. Şunu söylemek istiyorum. Burada 10 ilçede kabul edilen yetki belgeleri, mevzuatta da dediği gibi il ve ilçelerde aynı belge kullanılacaktır dendiği halde, bizim yetki belgemizin kısıtlı olduğunu hangi maksatla düşündüler? Burada yanlış bir tavır olduğunu düşünüyoruz" dedi.

'TAVRIMIZ HER ZAMAN HALKTAN YANADIR'
Canyıldıran, şöyle devam etti:

"Bize karşı alınan bir tavır olduğunu düşünüyoruz. Tıpkı az önce söylediğim gibi 16 ay bekletilip, terörle iltisaklı partilere destek verilirken, onlara daha hoşgörülü davranılırken, bize Ocak Partisi'ne bu yapılan hareketleri esefle kınıyoruz. Ve buna karşı biz inanıyoruz ki bu tür olaylardan pozitif yönde etkilenerek daha da güçlü çıkacağız. Bunu tüm Türkiye'ye burada ilan etmek istiyorum. Tüm bizi seven kardeşlerimize, dostlarımıza diyoruz ki biz bir kar topu gibiyiz, büyüyerek geleceğiz. İnşallah ilerleyen dönemlerde daha da güzel bir şekilde partimizi ve kendimizi ifade ederek, engellenmeyerek bu şekilde yolumuza yürüyeceğiz. Genel Başkanımız Kadir Canpolat'ın da dediği gibi bizim safımız belli. Tavrımız her zaman halktan yanadır. Bu yüzden de tüm halkımızdan adaylığımız konusunda bu duruma düştüğümüz için kamuoyu önünde özür diliyoruz. Kendilerinin bizi affetmelerini bekliyoruz. Ve çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte inşallah Ocak Partisi daha güçlü bir şekilde karşılarına hizmet için daha güçlü bir şekilde çıkacaktır."(DHA)

 
Uzmanı açıkladı: Okul çağı çocuğunun altın öğünü kahvaltı
 
Oğlu Bahadır için yeniden üniversiteli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı Tugay'dan öğrencilere indirim ve aylık abonman kart vaadi!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "Ulaşımda öğrencilere ...
Bergama adayı Doğruer'den istihdam açıklaması: Bergama Bakırçay’ın merkezi olacak!
Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan adayı Dr. Sadık Doğruer, Bakırçay ...
Ülkü Ocakları, Türkeş'in kızını 'hain' ilan etti
Ülkü Ocakları, İYİ Partili Ayyüce Türkeş Taş'ın afişinin yanına kendi ...
 
İstifa edip AK Parti'ye katıldılar
Gelecek Partisi Bağcılar İlçe Başkanı Mertcan Kaplan ve 49 kişilik yönetimin ...
Mansur Yavaş: Çılgın projem yok!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, "Hükmetmek için değil hizmet ...
İttifak'ın Ödemiş adayı kalp krizi geçirdi!
Cumhur İttifakı Ödemiş Belediye Başkan Adayı Ali Hadim’in kalp krizi geçirdiği öğrenildi.
 
'CHP işi gücü bıraktı, kavga ediyor'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince ...
CHP'de Saruhanlı şoku... Başkan Bilgin veto yedi!
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde listeyi zamanında teslim etmediği için ...
Erdoğan: Bizi koruyabilecek tek şey bileğimiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da savunma sanayi yatırımlarına dikkat ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva