HABERLER>SEÇİM 2015
21 Mart 2014 Cuma - 16:54

Yıldırım’dan Twitter açıklaması: Tüm süreci anlattı!

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Twitter'ın kapatılması ile ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, "Mahkemeye ailem ve beni suçlayan hesap için dava açtım. Mahkeme kararı TİB'e gereğini yapılmak üzere gönderdi. TİB, Twitter cevap vermeyince yer sağlayıcıları iptal etti. Dilerim kısıtlama uzun sürmez. Aynısını Youtube'da yaşadım. O zaman çok sopa yedim ama dize getirdim" dedi.

Yıldırım’dan Twitter açıklaması: Tüm süreci anlattı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım sanayicilerle bir araya geldi. Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı (EBSO) ziyaret eden Yıldırım, Hayat İzmir 1414 Projesini anlattı.

- YILDIRIM'A İTO'DA BAKLAVALI DESTEK!...

- AK PARTİ İZMİR'DEN TWITTER YASAĞINI KİMLER DELDİ?...

Yıldırım, toplantıda gündeme bomba gibi düşen Twitter yasağı hakkında konuştu. Önemli açıklamalar yapan Yıldırım, son zamanlarda olan olayların ve kayıtların planlı bir şekilde piyasaya sürüldüğünü söyledi.



İLACIN YAN ETKİSİ DE VARDIR
Yıldırım, "11 yıl Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptım. İletişim ile ilgili Afrika seviyesinden Türkiye'yi alarak Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına soktuk. Bunda internet, mobil haberleşme ve birçok projeler dahildir. Telekomünikasyon sektörü de serbestleşti. Bu alanda çok ciddi bir mesafe aldık. İletişim çok önemli olurken zaman farkını ortadan kaldırdı. Verimlilik artarken üretim miktarı da yükseldi. Teknolojiyi kullanan firmalar yüzde 50 artış oldu. Bu mecranın olumsuzlukları da var. Her ilaç devadır ama yan etkileri göz ardı edilirse şifa yerine insanın sağlığından olmasına neden olabilir. Ben yabancı değilim bu meseleye. Youtube'da Atatürk'e hakaret eden onlarca video yayınlandı. Youtube'a yazılar yazdık ama ciddiye alınmadık. Bize 'Atatürk sizin için önemli olabilir, ama bizim için önemli değil' dediler. Mahkemelere müracaat ettik ama kararları uygulamadılar. Düşünebiliyor musunuz hukuk kararları uygulanmıyor. Böyle durumda ne hissedersiniz? Atatürk gibi bir değer ile ilgili kararları uygulatamayan bir ülke konumuna düşersiniz. Ben o zaman 'vergi vermiyorlar, hakaret ediyorlar' dedim. Bana 'sana ne, vergi memuru musun?' dediler. Akıl tutulması yaşadık. Bugün de aynı şeyleri yaşıyoruz. Bir Alman şirketi o zaman bana akıl verdi. Bana, 'Atatürk ile ilgili ses ve görüntülerin telifi nedeniyle müracaat edersen sonuç alırsın' dedi. Ve öyle yaptık iki saat içinde sonuç aldık. Youtube kapatıldı. Sonra Türkiye'de temsilcilik oluşturdular. Bir şey olursa onlara gidiyorsun gereğini yapıyorlar" dedi.

MAHKEME 'GEREĞİNİ YAP' DEDİ
Yıldırım, mahkemeye başvuru sürecini de anlattı. Twitter'da kendisi hakkında ağır hakaret taşıyan yayınlar yapıldığını ifade eden Yıldırım, "Twitter'da sahte yüzlerce hesaplardan hakaret içeren konuları oldu. Mahkeme kararları çıktı. Hakaret, iftira var. Bir karar da bize ait. 18 Mart'ta aileme, bana ağır suçlamalar yapıldı. Açılan sitenin adı da 'hırsıza oy yok' idi. Bunlar tefrika gibi yayınlanmaya devam ederken avukatıma 'buna müdahale et, suskun mu kalacağız' dedim. Mahkeme kararı sonra çıktı. Kararda 'Twitter'da hırsıza oy yok linkinin kapatılması' kararı geldi. Kapatmayı yapmadılar. Bu güne kadar da cevap vermediler. Ellerinde bu şekilde bir tomar mahkeme kararı var. Hiç birisine cevap verilmeyince sonunda yer sağlayıcılara kapatma talimatı verildi. O kadarını bilmiyorum. Ben kendimle ilgili durumu anlattım. Mahkeme TİB'e  'gereğini yap' dedi" açıklaması yaptı.

SUSSAYDIM KABUL ETMİŞ OLACAKTIM
Kendisi ve ailesi hakkında yayınların yapıldığı hesabın Twitter tarafından korumaya alındığını da ifade eden Yıldırım, bunun planlı bir iş olduğunu söyledi. Yıldırım, "Şimdi öğrendim açılan hesap korumaya alınmış. Kapatsanız da kapatılmıyor. Bunun içinde sadece ben değil tüm AK Parti adayları var. Haklarında iddialar ve suçlamalar var. Mesele Necip Kalkan var, Konya'dan başka illerden var. Dikkat çekici bir durum ki sadece AK Parti adayları var. Bunlar olabilir ama aslı astarı olmayan suçlamalara karşı hakkımı aramak zorundayım. Sizin başınıza gelse hakkınızı aramayacak mısınız? Burası hukuk devleti. Ben sussaydım kabul etmiş olacaktım. Yapmadım ve hakkımı da aradım. Suça iştirak edenler gereğini yapmıyor. Yüzlerce mağdur var. Gerçek hayatta ne suçsa sanal alemde de suçtur. ‘Bir tek Çin'de yasak var’ diyorlar. Amerika Devlet Başkanı'na hakaret ettiğinizde adamı ortadan kaldırıyorlar. Bizi de hiçbir şey bilmiyor sanmasınlar. Bu suçlamaları yapan linki özel korumaya aldıysa Twitter başka bir iştir. Bu sefer de TİB erişimi engelleme yolunu tercih etmiş. Bu durumu ben istemedim. Mahkeme de istemedi. Zorunlu olarak yapılan bir uygulamadır" dedi.

UMUT EDERİM AÇILIR
Yıldırım, ortalığın ayağa kalkmasından sonra Türkiye'yi ciddiye almayan Twitter'ın muhatap gönderdiğini söyledi. Yıldırım, "Şimdi Twitter avukat gönderdi ve TİB ile görüştü. Görüşmeden sonra ne karar alındı bilmiyorum. Umut ederim ki kısa sürede açılır. Biz kapansın demiyoruz. Böyle bir işimiz olamaz. Hiçbir kurumun, kişinin suç işleme özgürlüğü olamaz. Bunun için 'bana ne, ona karışmam' dersen yarın bana da gelebilir. Her zaman hukukun yanında olmalıyız. Ülkemizi dikkate almıyorsa, yok sayıyorsa ülkenin fertleri olarak sesimizi yükseltmemiz gerekiyor. Suç işleyenlere kol kanat geriyorlar. Bu bir planlı harekettir. Böyle bir formatta gelenler yarın başka formatta gelir. Ülke bunların organizasyonlarına göre şekillenecekse ülkenin çekeceği vardır. Youtube'da çok çabaladım, sopa yedim ama dize getirdim. Burada da durum böyle... Yarın sizin hakkınızda yanlış haber çıktığında şikayet edeceksiniz ve gereğini yapacaklar" diye konuştu.

AHLAKSIZCA SALDIRI
Yıldırım, kapatma işleminin ardından çıkan haberleri de eleştirdi. Yıldırım, "Bakıyorum haberlere suçlama yapanların kabahati yok. Biz hakkımızı aradık diye bizi eleştiriyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Ne yapalım. Bırak istedikleri gibi suçlasınlar, hakaret etsinler.  Öyle mi yapalım? Kusura bakmasınlar. Adam 'bütün gemiler geçerken bakana öncelik verildi' diyor. Böyle bir şey yok. Filosu, gemisi varmış, tersaneler onunmuş falan... Öyle olur mu ya? Seçim üzeri bu kadar ahlaksızca saldırı normal olarak görülemez. Herkes onuru ve şerefi ile yaşar. Bizim 11 yıllık geçmişimiz var. Yaptıklarımın hesabını veririm. Vermeye de devam ederim. Biz buraya aday olduk diye bizi böyle ayak oyunları ile yargısız infaza tabi tutanlar asla sonuç alamayacak. Bu güne kadar verilmeyecek hesabım olmadı. Dünya'da da ahrette de veririm" ifadelerini kullandı.



REKABET YOK
Yıldırım, konuşmasında İzmir ile ilgili de konuştu. Kentin gelişmediğini, köy olarak kaldığını anlatan Yıldırım, yerel yönetimleri eleştirdi. Yıldırım, "İzmir'de rekabet yok.  Burada 'daha iyisini yaparım' diyen birisi var. İzmir bu sesi duysun. 11 yıllık ispat edilmiş başarıdan sonra geldim. Büyük olanı, zoru yaparak geldim. Hayallerimi anlatmıyorum. Yaptıklarım en büyük teminattır. Karar ve takdir sizin. İzmir değişim istiyorsa, gelişim istiyorsa, issizlik azalsın, turizm artsın diyorsa, hak ettiği yere gelmek istiyorsa ben İzmir'e hizmet etmeye hazırım" dedi.
TEKNE SAHİPLERİ YOLUNACAK KAZ GÖRÜLÜYOR
Yıldırım marina ve yat limanı konusunda da açılan dava ve hukuk süreçlerini de "İzmir'in hastalığı" olarak nitelendirdi. Yıldırım, "Türk bayrağı önemli bir konudur. Biz düzenleme yaptık ama o proje istediğimiz başarıyı sağlayamadı. Teknelerin sahipleri bir türlü yeni sürece geçmekte isteksiz davrandılar. Zannediyorum yeni süreçte karar çıkacak. Burada kayıplar var. Geminin sahibi, içindeki adam Türkçe konuşuyor ama gemi yabancı bayrak. Bu rahatsız edici bir durum... Vergi de vermiyor. Kimse bunu keyfinden yapmıyor. Bu işte paralar başka yerlere gidiyor. Maliyecilerin bu teknelere bakışı çok farklı… Tekne sahibi olmak demek 'her şeyiniz var bir de tekne var' anlamına geliyor. Maliyeci yolunacak kaz gibi görüyor. Aslında tekne sahibi olmak arabadan daha kolay… O yüzden maliyecilerin bakış açısında sakatlık var. Bürokrasi bu işte de yapacağını yaptı. Memlekette iş yapmak yetmiyor. Dirençleri de ortadan kaldırmak lazım. Memlekette iş yaparken karşılaştığım zorlukları yazsam 5 cilt kitap olur. Belediye başkanı 'işlerimize engel oluyorlar' diyor ya benim yaşadığım sorunlar onların en az beş katı. Bürokrasi için zaman işe başladığı yıldan emekli olana kadardır. O 'daha emekliliğe çok var' diye düşünüyor. Denizcilik gelişmedi. Tekne sahiplerine yeterince güvence verilmedi. Biz bir ikisini tehdit ettik. Onlara 'limanlardan uzaklaştırırız' deyince bin 200 tekne geçti ama gerisi kalmadı" diye konuştu.

OY PUSULASINDA BAŞBAKANIN DEĞİL BENİM ADIM YAZIYOR
Toplantının soru cevap bölümünde İşadamı Mert Aydoğdu, "Ben size oy vermek istiyorum ama oya başbakan sahipleniyor. Ben bundan rahatsızım" dedi. Bunun üzerine Yıldırım, "Atacağınız oy pusulasındaki isim benim ismim. Başbakanın ismi yazmıyor ki? Bunlar gelir geçer kardeşim hepimizin birbirimize ihtiyacı var. Bizi kendi içimizde birbirine düşürenler keyif çatıyor. Ülkemizin bunun üstesinden gelecek gücü vardır. Birbirimize bu günlerde sımsıkı sarılması lazım... Tehlike ülkenin geleceğine yöneliktir. Bu tehdidi hep birlikte savuşturmamız lazım" dedi.



ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da toplantıda tartışmalara neden olan Twitter'in kapatılması ile ilgili de konuştu. Yorgancılar, "2023 hedefine giden Türkiye'nin böyle bir yasağını anlamak mümkün değil. Bu konunun daha fazla tırmanmadan çözülmesini, halkın bütünüyle iletişimin sağlanması gerekir. Bir kişi hata yaptıysa cezasını çeker ama insanların haberleşme özgürlüğü ellerinden alınmamalıdır" diye konuştu.
 
TEŞVİK VURGUSU
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, hükümetin yaptığı çalışmaları anlattı. Yıldırım'dan İzmir bağlantılı uçuşların arttırılmasını isteyen Yorgancılar yatırım ve teşvikler konusuna vurgu yaptı. Yorgancılar, "Manisa ile İzmir arasında uçurum var. Bunu defalarca anlattık, yanlış olduğunu söyledik ama yol alamadık. Sanayi bölgelerimizin büyük bölümü boş ve atıl şekilde duruyor. Kemalpaşa ile Turgutlu, Kınık ile Soma arasında ciddi farklar oluştu.  Birçok bakanlığın koordinasyonu ile değişmesi gereken sistem var. En azından komşu ilin teşvik sisteminden yararlanılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
 
ESEN'DEN ÖVGÜ
EBSO Meclis Başkanı Salih Esen de,  konuşmasında Yıldırım'a övgüler yağdırdı. Esen, "Ülkeye hizmet en iyi ibadettir anlayışı ile hareket ettiniz. Türkiye'nin en uzun süre bakanlık yapan birisi olarak bunu ortaya koydunuz. Sizin döneminizde karayolundan, deniz yoluna kadar birçok alanda yatırım yapıldı. Sanmayın ki bunları nezaketen yüzünüze söylüyoruz. Sizin gayretleriniz bunlardan bir kaçıdır. Sakin, samimi ve çalışkan şekilde yaptığınız çalışmalar nedeniyle İzmirlilerin sizi sevdiğini biliyorsunuz" diye konuştu.

ÜYELERDEN PROTESTO
Öte yandan EBSO Meclisi’nin bazı üyeleri davete rağmen toplantıya katılmadı. Twitter’ı kapatılması nedeniyle Yıldırım’ı protesto ettikleri bildirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
35 22 Mart 2014 Cumartesi 12:19

olayı saptırmayın twitter'a erişimin kapanması için değil sadece hakaret ve küfreden hesabın kapatılması için başvurulmuş...

Yorumu oyla      11      6  
Ercan 22 Mart 2014 Cumartesi 11:30

AKP son tweeter olayından sonra izmirde tarihi fark yiyecek olduğunu anladığından AKP seçim bürolarına bakın dünden itibaren bomboş.

Yorumu oyla      12      6  
İzmirliVatandaş 22 Mart 2014 Cumartesi 10:01

OY VERİCEZ TABİ NİYE VERMEYELİM YA BİR KERE BUNUN YEREL SEÇİM OLDUĞUNU HALA ANLAYAMAYAN KİŞİLER ÇOK BEN HİZMET YAPABİLECEK KİŞİYE VERİCEM E ODA BİNALİ YILDIRIMDIR.AYRICA ADAMA TWİTTERDA HAKARET EDİYORLARDI NE YAPSIN SUSSUNMUYDU SAÇMALAMAYIN LÜTFEN MAKUL ELEŞTİRİLER YAPIN

Yorumu oyla      15      11  
Mustafa ÖZDEMİR 21 Mart 2014 Cuma 23:22

Binali Bey yerden göğe kadar haklı.Tiwetter gibi şirketler Türkiye'yi 3.dünya ülkesi gibi görüyorlar,mahkeme kararlarını hiç ciddiye almıyorlar.Ama bir Avrupa ülkesi veya ABD mahkemelerinin kararlarını anında uyguluyorlar.Bunlara arada bir böyle hadlerini bildirmek gerekiyor.

Yorumu oyla      15      10  
mantıklı izmir 21 Mart 2014 Cuma 21:53

İzmir için hizmete ve yerelde kalınmaya oy verin. Yerel seçim bu genelle karıştırmayın! Binali Bey büyük şans İzmir için...

Yorumu oyla      15      10  
Işık Dikicigil 21 Mart 2014 Cuma 19:11

AÇ KAPA, AÇ KAPA ARTEMA. GEZİ PARKI MI BU.

Yorumu oyla      45      17  
İZMİRLİ 21 Mart 2014 Cuma 19:10

BİRDE KALKMIŞ HAKLARDAN VE ÖZGÜRLÜKLERDEN BAHSEDİYOR. BUNLARIN ÖZGÜRLÜK ANLAYIŞI : BENİM İSTEDİĞİM GİBİ DÜŞÜNECEKSİN VE BENİM İSTEDİĞİM GİBİ YAŞAYACAKSIN. KABUL EDEN İZMİRLİLER OY VERSİN, BEN VERMEYECEĞİM.

Yorumu oyla      56      22  
Işık Dikicigil 21 Mart 2014 Cuma 19:08

BUNDAN SONRA BENDE GOOGLE DAN BULUCAM ÇAKICAM. İLK YORUM TAKİYE VE RİYAKARLARA Bakara suresi ayet 11 Onlara yer yüzünde bozgun çıkarmayın dediğinde tam tersine bizler barış ve esenlik getirenleriz demişlerdi.

Yorumu oyla      52      17  
Işık Dikicigil 21 Mart 2014 Cuma 18:24

İYİ DE BU AÇIKLAMAYI DA TWİTTER DAN YAPSAYDIN. BAK İ. MELİH GÖKÇEK NASIL ÇAKIYOR. EGEMEN BAĞIŞ NASIL SALLIYOR.

Yorumu oyla      55      20  
Güzel İzmirim 21 Mart 2014 Cuma 17:28

Yavv bırakın kapatsınlar. Hiç bir önemi yok. Bu ülkdedeki tek suç güç verilen kişilere muhalefet etmek. Cinayetten bile ağırlaştıracaklar, nerdeyse...

Yorumu oyla      39      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Kemal Mahallesi’nden AK Parti Adayı Yorulmaz’a destek
Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, Şehit Kemal mahallesinde ...
Pekdaş’tan itiraz: Twitter yasağını yargıya taşıdı!
Pekdaş, kararın "acilen kaldırılması" için İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza ...
İzmir’de Kılıçdaroğlu’na bina gibi sahne!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın İzmir'de yapacağı miting ...
 
Ufuk Yörük'ten 20 bin Torbalılı ile gövde gösterisi
CHP Torbalı Mahallesi’nde gerçekleşen mitinginde toplanan yaklaşık 20 ...
Taşer’den Twitter yasağına tepki: Sıkıyönetim!
MHP Büyükşehir Adayı yazılı bir açıklama yaparak Twitter’ın kapatılmasına sert tepki gösterdi.
Aliağa’nın Genç Adayı Eroğlu’ndan çevre taahhüdü
CHP’den başkan adayı olan 33 yaşındaki İnşaat Mühendisi Barış Eroğlu, ...
 
Bornova’nın Atila coşkusu: Gaziosmanpaşa’da sevgi seli
Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirten ve yurttaşlara çağrı yapan ...
Başkan Şenol’un 2019 vizyonu görücüye çıktı
Göreve geldiği günden bu yana ‘insan odaklı’ hizmet ve sosyal belediyecilik ...
AK Parti İzmir’de sazlı-sözlü sandık buluşması!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı yerel seçimde sandıklarda görev alacak partilileri ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva