HABERLER>GÜNCEL
7 Temmuz 2012 Cumartesi - 00:20

Tarihi davada 17 tahliye: Sadece Genç kaldı

Kentin gözü Bayraklı Adliyesi’nde… Mahkeme Heyeti, tarihi Büyükşehir davasında belki de İzmir’in kaderini çizecek kararı açıkladı. Tutuklu sanıklardan 17’si tahliye olurken sadece Pervin Şenel Genç’in tutukluluğun devamına karar verildi.

Tarihi davada 17 tahliye: Sadece Genç kaldı

Can ÖZLÜ – Fatih YAPAR/ EGEDESONSÖZ - 130 sanığın ‘çete üyesi’, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da ‘çete lideri’ sıfatıyla ve 397 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada ikinci raunt sona erdi.
 
- Son gün duruşmasının tüm detayları için tıklayınız... 

- Foto Galeri: Tarihi davada kader günü... tıklayınız... 

- Foto Galeri: Tarihi davada tahliye sevinci... tıklayınız... 

- VİDEO: Başkan Kocaoğlu: Genç için ızdırap çekiyorum... tıklayınız... 

- Özgürlük güzel şey: Buca Cezaevi bayram yeri… tıklayınız…

Nisan ayı başındaki 9 günlük celsenin ardından dün start alan ikinci celsede önce 25 tanık dinlendi, ardından haftanın son gününde avukatlar ve tutuklu sanıklar savunmalarını yaparak tahliye taleplerini Mahkeme Heyeti’ne sundu. Mahkeme Heyeti saat 19.00 sularında karar için toplandı ve yaklaşık bir saat sonra hükmü açıkladı. 

3.Yargı Paketinin TBMM'den geçmesinin ardından yürürlüğe giren yeni düzenlemeler İzmir'in tarihi davasına da direkt olarak yansırken, 18 tutuklu sanıktan 17'si için tahliye kararı verildi.  

6 İSME DİREKT TAHLİYE
- Hakim Halit Uysal başkanlığındaki heyet, Büyükşehir Belediyesi Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, Organizatörler Alattin Eraslan, Gökhan Boğazkesen, Murat Boyacıoğlu ve Faruk Boyacıoğlu'nun suç şüphesi ve tutuklama sebepleri halen devam etmesine rağmen tutuklulukta geçirdikleri süre, kaçma şüphelerinin önemli ölçüde azaldığı dikkate alınarak 6352 sayılı yasa ile değişik 5271 sayılı CMK/nın 109/1, 2-A maddesi uyarınca yurdışına çıkmasının yasaklanması şeklinde adli kontrole tabi tutularak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verdi.

4 TAHLİYE ADLİ KONTROLE TABİ
- Genel İş 3 Nolu Şube Denetim Kurulu Başkanı Cafer Alt, Genel İş 3 Nolu Şube Başkanı Cafer Konca, Büyükşehir Belediyesi Eski Kültür ve Spor Daire Başkanı Abdülhalim Yazıcı ve Sedat Sakur için yoğun suç şüphesi ve tutuklama sebepleri halen devam etmesine rağmen tutuklulukta geçirdikleri süre, kaçma şüphelerinin önemli ölçüde azaldığı dikkate alınarak 6352 sayılı yasa ile değişik 5271 sayılı CMK’nın 109/1, 3-B maddesi uyarınca bulundukları yere en yakın jandarma veya polis karakoluna her gün saat 19.00-21.00 arası başvuruda bulunma şeklinde adli kontrole tabi tutularak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verildi.

'ERBAKAN MODELİ': 7 KİŞİYE EV HAPSİ
- Heyetin en dikkat çekici kararlarından biri ise İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay, Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Selçuk Savcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, organizatör Ata Karakaş, Ömer Devrim Ergin, Hakan Say için verdi. Bu isimler için ev hapsi kararı çıktı. Türkiye bu uygulamayla 2011 yılında yaşamını yitiren Eski Başbakan Necmettin Erbakan için çıkan özel kararla tanışmıştı. Bu 7 sanık karar çerçevesinde konutlarını terk edemeyecek, belli dönemlerde karakola giderek kimlik tespiti yaptıracak. 

SADECE ŞENEL TUTUKLU
- Mahkeme Heyeti 18 sanıktan sadece Büyükşehir Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç için tutukluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti Genç’in tutuklu devam gerekçelerini şöyle sıraladı: Suç örgütü yöneticisi olması iddiasıyla yargılanması, 5 ayrı ihaleye fesat karıştırması, 2 ayrı edimin ifasına fesat karıştırması, birden fazla ihaleye fesat karıştırması suçundan yargılanması, ihaleye fesat suçunda alt sınırın 5, üst sınırın 12, edimin ifasına fesat karıştırma suçundan alt sınırın 3, üst sınırın 7 yıl cezasını gerektirmesi, tape kayıtları, telefon görüşmeleri, bilirkişi raporlarına göre kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut olguların bulunması, hali hazırda suç şüphesinin devam etmesi, itiraz üzerine bilirkişi raporlarının Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği ancak gelmemesi, delillerin tam olark toplanamaması, istenen ceza miktarı ve kaçma şüphesini bulunması ve bu nedenle başka tedbirin yeterli olmayacağı anlaşıldığından tutukluluk halinin devamına karar verildi.

- Tarihi davanın bir sonraki duruşması 11.10.2012 tarihine ertelendi.  

GENÇ: KEDİ İSTİYORUM
Davanın tek tutuklu sanığı olan Pervin Şenel Genç, salondan çıkıp cezaevine aracına götürülürken, ağlayan yakınlarına el salladı, “Canınız sağolsun” dedi. “Böyle adalete yazıklar olsun” diye sitem eden Genç, “Genel Sekreterlikten istifa etsem, beni de serbest bırakırlardı” dedi. Genç, ayrıca, “Kedi istiyorum. Odatv sanığı Müyesser Yıldız kedi istemişti, ben de istiyorum” diyerek yalnızlığına atıfta bulundu.

Genç’in tutukluluğunun devamını öğrenen yakınları ise, duruşma salonunda sinir krizleri geçirdi. Diğer sanıkların tahliye haberleri, yakınlarını sevince boğdu. Başkan Kocaoğlu, adliye dışında bekleyenler tarafından alkışlarla ve 'İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak' sloganlarıyla karşılandı.

DEMİR PARMAKLIKLAR ARDINDA 528 GÜN DOLACAK...
Mahkeme kararının ardından tek tutuklu sanık olarak kalan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, tutukluluğunun 431.gününden yeniden cezaevine döndü. Genç davanın bir sonraki duruşmasını yine Şakran Cezaevi'nde bekleyecek. Genel Sekreter böylece üçüncü duruşma mesaisi başlarken demir parmaklılar ardından 528 günü doldurmuş olacak.

ÇALIŞMA ARKADAŞLARINDAN GENÇ İÇİN POSTANE MESAİSİ 
Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından tarihi davanın ikinci raunt kararlarının açıklanması sonrası tek tutuklu sanık olarak kalan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'e destek harekatı kararı geldi. Belediye çalışanları Cumartesi günü saat 11.00'de belediye önünde buluşarak Konak Postanesi'ne gidecek, buradan Genç'e destek ve moral mesajları çekecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 35 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TUFAN 7 Temmuz 2012 Cumartesi 21:37

Zaten niyetleri başkanı üzmek onuda en iyi şekilde yapıyorlar kimsenin kaçma şüphesi yok 129 kişi tutuksuz yada adli kontrollu dışarda pervin şenel genç kaçma şüphesi var onu salamayız tutukluluk hali devamına. bu bahaneye 10 yaşındaki çocuklar bile inanmaz bence ... Tek Kişilik Örgüt Olmaz Başkanıda Alın Yada Pervinide Salın adalet çocuk oyuncagına döndü

Yorumu oyla      13      5  
sertaç ayasun 7 Temmuz 2012 Cumartesi 14:39

Hala insani duygular taşımayan kindar iftiralarına devam eden insanlar var bu insanlara Allah sizede bunları çektirsin suçsuz yere içerlerde sürünün diyecem ama bizim böyle bir yüreğimiz yok sizler çocuklarınızla sağlıkla mutlulukla hayatınıza devam edin ama yastığa kafanızı koyduğunuzda bi düşünün be aylarca suçsuz yere içeride kalsam ne yaparım diye.Pervin hanımada Allah sabırlar versin buradan söylemesi çok kolay ama elimizden başka birşey gelmiyor.

Yorumu oyla      21      7  
izmir 7 Temmuz 2012 Cumartesi 13:25

pervin hanım'ın kardeşi adlı yorumcu,siz kime isyan edeceğinizi hala anlamadınız mı? pervin hanım'ı bu durumda bırakan kimdir?kesinlikle akp falan demeyin.bence siz de biliyorsunuz gerçeği....

Yorumu oyla      19      9  
CANDAN 7 Temmuz 2012 Cumartesi 12:43

Ne yapmışlar devletin 11 trilyonunumu iç etmişler? erbakan modeli ev hapsiymiş.

Yorumu oyla      19      9  
Tufan 7 Temmuz 2012 Cumartesi 11:03

tutukluluk ve hüküm ayrı şeylerdir.suçu ispatlanmış kişi hüküm yer şuan bütün belediye personeli tutuklusuz 1 tek pervin şenel genç tutuklu yargılanıyor.kimse hüküm yememiştir. karar açıklanmamıştır. karar açıklandıgındada inanıyorum tamamı beraat edecektir çünkü bu dosya siyaset üstüne açılmıştır. inşallah allah sana 432 gün cezaevi nasip eder ozaman tutuklu ve tutuzsuz yargılanmanın ne demek oldugunu anlarsın. içerde tutuklanmanı gerektirecek hiç bir şey olmadan yatarsın.

Yorumu oyla      30      9  
deli bekir 7 Temmuz 2012 Cumartesi 10:24

niye seviniyorsunuz anlamadım. berat eden yok ki? 7 kişi ev hapsi almış, yani suçları kesinleşmiş, diğerleri de denetimli tutuksuz yarıgılacak. bu karar ile belediyenin usulsuzluk yaptığının resmi delilir. savunulacak bir tarafı yok. kararları iyi okuyun...

Yorumu oyla      16      32  
Tuncay bozkurts 7 Temmuz 2012 Cumartesi 09:42

ben suçsuz olduklarına inanmıyorum..karşıyakada oturan birisi olarak benim gibi inanan birçok arkadaşım var...

Yorumu oyla      19      34  
Seyfi ÜLKER 7 Temmuz 2012 Cumartesi 09:36

Sanki serbest bırakılanlar beraat etmiş gibi bir hava var.. herkes hakim savcı kesilmiş başımıza, kapatalım üniversiteleri şu yorumcuları hakim savcı diye atayalım... memleketin çivisi çıksın.. öyle mi?

Yorumu oyla      17      29  
Erdi 7 Temmuz 2012 Cumartesi 05:58

İyi de yeni yasaya göre tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest kalmışlar gören de diyecek hepsi suçsuz bulundu ne komiksiniz :DDD

Yorumu oyla      16      32  
YURTTAŞ ADLI 7 Temmuz 2012 Cumartesi 05:27

PERVİN HANIM YANLIŞ YAPMAMIŞTIR.ONA YANLIŞ YAPTIRAN KİŞİ DIŞARDA ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK DOLAŞMAKTADIR.YAZIKLAR OLSUN BÖYLE ADALETE.

Yorumu oyla      20      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fotoğraflara bakınca: Uçaksavar değil füze
Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Suriye ...
Dayakçı polislerin ‘yalanı’ ortaya çıktı
11 polisin öldüresiye dövdüğü Ahmet Koca’nın gözaltına alındıktan hemen ...
KPSS'ye girecekler dikkat!‎
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM), 2012 Kamu Personel Seçme ...
 
Atatürk heykelin üstünde çıplak eylem!
Atatürk heykelinin üzerine oturan çıplak eylemci vatandaşın elinden canını zor kurtardı.
Bornova'daki kedi vahşetine 3 ay 10 gün hapis
İzmir'in Bornova ilçesinde, ''Yamuk'' adlı kediyi tekmeledikten sonra ...
Karşıyaka Erfidan’a ağlıyor: Oğlunun mutlu gününde...
Karşıyaka Belediyesi’nde şoför olarak çalışan Kemal Erfidan çocuğunun ...
 
Pilotların naaşları denizden çıkartıldı
Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’nin 13 gün önce düşürdüğü uçağın pilotlarının ...
Tarihi buluşma: Ruhban Okulu 'karşı' Atina'da cami
Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Diyanet İşleri Başkanı, Patrikhane’yi ...
'Oğlum bak git' sınav sorusu oldu
Sosyal medyada 'Oğlum bak git' sözü ile ilgi toplayan, belediye temizlik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva