HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Haziran 2014 Pazartesi - 20:51

Meclis’te İzmir’in malları gerginliği: ‘Belediyeyi de alın…’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun en önemli gündem maddesi olan özel idare malları ile ilgili yeni karar alındı. CHP’li belediye meclis üyeleri bir deklarasyon yayınlayarak Kocaoğlu’na mücadelede destek verecek. Mecliste konuşan Kocaoğlu, “Kim kabul etmezse etmesin İzmir Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu kentidir. İzmir’e bu gözle bakılmaz” dedi. Kocaoğlu ayrıca “Bu belediye binası da merkezi hükümetten gelen para ile yapıldı. Alın bunu da satın ve burası çok güzel beş yıldızlı otel olur” diye konuştu.

Meclis’te İzmir’in malları gerginliği: ‘Belediyeyi de alın…’

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yönettiği meclis toplantısı öncesinde yapılan CHP grup toplantısında “Özel İdare Malları” hakkında bildiri yayınlanması kararı alındı. Meclis toplantısında ise mallar ayrıca tartışmalara neden oldu. AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı.


 
Meclis toplantısı başlamadan önce Kocaoğlu başkanlığında basına kapalı görüşme yapan CHP’li meclis üyeleri Kocaoğlu’nun “Mallar hazineye devredilmesin” çağrısına destek verecek. Buna göre tüm meclis üyeleri ortak hazırlanan bildirinin altına imza atacak. İzmir’de STK ve derneklerin desteğini alan Kocaoğlu’na partisinin desteği de fiili olarak gerçekleşmiş olacak. Meclis üyeleri “malları belediyeye verin” diyecek.   Hazırlanan bildiriye AK Partili ve MHP’li belediye başkanları ile meclis üyelerinin de destek vermesi istenecek. Çarşamba gününe kadar hazırlanması planlanan bildiri konusunda kararlılık vurgusu yapan Kocaoğlu’nun toplantıda, “İzmir’in malları ham yapılmak isteniyor. Bu konuda kararlılığımızı ortaya koyacağız. Asla vazgeçmek yok. Eylem ve söylemlerimizi ona göre yapacağız. Sürekli bu meseleyi gündemde tutarak İzmirliyi yanımıza alacağız” dediği öğrenildi.
 
VATANDAŞA ANLATIN
Grup toplantısında kentsel dönüşüm konuları da gündeme geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bakanlar Kurulu kararı ile Büyükşehir’in elinden alınan Cennetçeşme Dönüşüm Bölgesi’ndeki faaliyetlere dikkat çekildi. Başkan Kocaoğlu, bölgede yaşanan sorun nedeniyle vatandaşın kendilerine geldiğini ifade etti. Kocaoğlu’nun toplantıda, “Ben belediye başkanı olarak çıkıp ‘buraları elinizden alacaklar’ diyemem. Meclis üyeleri olarak sizler anlatacaksınız. Kamuoyu oluşturun ve kentsel dönüşümün merkezi hükümet tarafından siyasete alet edildiğini anlatın” dediği belirtildi.  Grup toplantısında ayrıca meclis üyelerinin kendi bölgeleri ve ilçeleri ile ilgili birçok sorunu gündeme getirdiği de ifade edildi.


 
SÖYLEDİĞİNE İNANIYOR MUSUN BİLAL?
Partilerin grup toplantılarının ardından belediye meclis toplantısına geçildi. Toplantıda, alınan kararlar meclis onayına sunuldu.  Kocaoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıda, AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ticari araçları sevk ve idare edenlerden aldığı “Şoför tanıtım kartı” bedeli olan 5 TL’nin alınmamasını istedi. Doğan, “İzmir’de taksi ve minibüsçü sayısı topladığınızda 7 bini buluyor. O yüzden belirlenen 5 TL alınmasın” dedi.

Bunun üzerine Başkan Kocaoğlu, “Söylediğine kendin inanıyor musun Bilal” yanıtını verdi. Kocaoğlu, “Alınan para semboliktir. Bu parayı düşürdük. Arkadaşlar mağdur olmasın diye sadece kart bedeli alıyoruz.  Daha önce 150-200 TL ücret alınıyordu” dedi. Doğan’ın bu kez “Şoför esnafına jest yapalım onu da almayalım” sözlerine bu kez Kocaoğlu, “Biz jesti yaptık zaten” yanıtını verdi.
 
GENÇLERE İŞ İMKANI
Mecliste, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı’na sunduğu ‘İş ve meslek edindirme’ kursu da gündeme geldi. Başkan Kocaoğlu, “Kent koleji ile bu faaliyeti yapacağız. Zaten Bayraklı’da Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanı’ndaki merkezde eğitimler veriliyor. Her belediye başkanının başındaki bir konu var. Lise mezunu kız ve erkek iş istiyor. Biz meslek edindirme kursları ile çalışmalar yapmak istiyoruz. Projeyi İZKA’ya sunduk. İZKA’ya çok şükür ki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden başka ne merkezi hükümetten, ne de başka kurumdan para gelmiyor. İZKA, belediyenin verdiği parayı dağıtıyor” dedi. Kocaoğlu, projenin hayata geçmesi ile birlikte gençlerin iş imkanına sahip olacağını söyledi.


 
HESABI İLÇELER VERİR
Toplantıda, Menemen Belediyesi’nden gelen ‘tarife cetveli” görüşülürken itiraz geldi. AK Parti Meclis Üyesi Hakkı Durmaz, yeni tarife değişikliğinde vergilendirmelerde yüzde 90’a varan zam var. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir” dedi. Bunun üzerine Kocağlu, “İlçelerden gelen, kendi bütçeleri doğrultusundaki konulara anormal durum olmadığı halde Büyükşehir müdahale etmiyor. İlçenin kendi kararıdır. Geliri de gideri de ona aittir. Hesabını verecektir. Belediyelerin tasarrufu olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.
 
TORBALI’YA KÖTÜ HABER
Meclis toplantısında Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Yazıbaşı’nda faaliyet gösteren fabrika alanlarının tarım arazisi olduğunu, ilçe planları ile Büyükşehir’in yaptığı planlar arasında uyumsuzluk olduğunu söyledi. Bunun üzerine Kocaoğlu, “Altlık oluşturulmadan yapılan planlarla karşı karşıya geliyoruz. Torbalı’daki bu sorunun çözülmesi için resmi dairelerden evraklar talep ettik. Alabildiğimizi aldık, alamadıklarımız kaldı. Bu bölgede yani Yazıbaşı’nda uzun süreden beri ‘tarım arazisi’ görüşü var. Yapacağımız bir düzenleme yoktur. Oradaki sanayicinin durumunu hepimiz biliyoruz. Yapılmış işletmeleri de biliyoruz. Yasal mevzuat çerçevesinde burada planlama yapmamız mümkün değildir. Bizim böyle bir karar vermemiz meclisi sıkıntıya sokar. Karar verdikten sonra mal sahipleri ‘tarım görüşüne ya da bizim aldığımız karara’ karşı mahkeme kararı alırlarsa bunu memnuniyetle uygularız. Konuyu herkes biliyor. Konu defalarca gündeme geldi. Sanayicilerle bizzat ben görüştüm. İlçe belediyesi 5 bin ölçekli plan yapmış altında evrakı yok. Plan öyle böyle yapılmış. Koskoca bir soru işareti var. Yasal dayanak bulduğumuz birçok konuyu gündeme getirdik, düzenledik.” dedi.
 
İZBAN KÜLFET OLDU
Torbalı Belediye Başkanı Görmez, Torbalı’ya gelecek olan İZBAN’daki inşaat çalışmaları nedeniyle yaya geçidi sorunu yaşandığını söyledi. Yaşlılar, çocuklar ve öğrencilerin zor durumda kaldığını anlatan Görmez, “İZBAN bizim için nimet ama külfete dönüşmeye başladı. Bürokrat arkadaşlarımız gelip yerinde incelerlerse iyi olur” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, Torbalı’ya gelip sorunları yerinde inceleme sözü verdi. Kocaoğlu, “Demiryolu hattında elektrik sistemi geçtiği için yürüyen merdiven yapma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Demiryolu üzerinde yürüyen merdivenli geçit yapmak zor” dedi.
 
PARTİ BİNASINDA KONUŞUN
Toplantıda, Özel İdare malları konusu da tartışmalara neden oldu. CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel, özel idare mallarının vali tarafından İzmir’in elinden alındığını söyledi. Bu konuda yanlış yapıldığını ifade eden Yücel konuşurken AK Parti sıralarından sesler yükseldi.



AK Parti Meclis Üyesi Özen Kızılırmak, “Her zaman aynı şeyi yapıyorsunuz. Burası belediye meclisidir. Gidin parti binanızda konuşun” diye konuştu. Kızılırmak bu sözlerin ardından oturumu terk etti.
 


SÖZLERİ KESMİYORSUNUZ
Tartışmalar devam ederken söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ali Kökoğuz mecliste siyaset yapıldığını söyledi. Kökoğuz, “Zaten belediye başkanı olarak siz özel idare mallarını gazetelerde boy boy fotoğraf vererek açıklıyorsunuz. Siyasi konuşma yapılmasının önünü kesmiyorsunuz. Belediye başkanı olarak sözleri kesmiyorsunuz. Siyasi konuşmaların yeri CHP il binası ve CHP Grubudur.  Meraklarınızı milletvekilleriniz aracılığıyla giderin. Burası TBMM değildir. Tartışmaların İzmir halkına faydası yok” dedi
 
KENT GİDİYOR
Toplantıda, tartışmaların uzaması üzerine konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Ben özel idare mallarının hazineye devredilmesine, Karayolları arazilerinin satılmasına, Mavişehir’deki alanların imara açılmasına, Ziraat Bankası’nın belediyeye arsa satmasına karşıyım. Buca’daki ağaçlandırılacak alanların parsel parsel satılmasına karşıyım. Bu kentte belediye başkanlığı yapmış bir insanım. Bu kentin yeşil alanları imara açılıyor. Kent gidiyor. Engel olunması lazım” diye konuştu.
 
GURUR DUYUYORUM
CHP’li Meclis Üyesi İsfahan Naki de özel idare mallarının tartışılacağı yerin yerel meclisler olduğunu söyledi. Naki, “Özel idare malları yerelde kalmalıdır. Ayrıca benim iki çocuğum Gezi Parkı olaylarında vardı. Onlarla da gurur duyuyorum” dedi. Naki, konuşmasında sesini yükselten AK Partili Kökoğuz’u da nezaket kuralları içinde konuşmaya davet etti.


 
TARTIŞMALAR DOĞRU DEĞİL
Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı da, “Tartışmalara anlam veremiyorum. Bu tartışmaları da doğru bulmuyorum. Anayasa ‘kurum ve kuruluşlar bir bütündür’ diyor. Biz farklı bir il miyiz? Biz 81 ilden birisi değil miyiz? Hazine’ye verilen mallar heba mı olur? Yeşil alanın imara açılması elbette olmamalıdır. Yanlıştır. Ama bunun yanında tüm kurum ve kuruluşlar milli gelirden pay alıyor” dedi.
 


BİRLİKTE GİDELİM
Tartışmaların uzaması üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, özel idare malları konusuna değindi. Doğan, “Biz size beş metre mesafedeyiz. Bizi çağırıp, odanıza davet edip ‘arkadaşlar kentin sorunları var’ diyerek fikir telakisi yapabiliriz. Siz ve çalışma arkadaşlarınız, biz milletvekillerimize, bakanlarımıza gidelim. Belediyenin ihtilacı olan yerleri kimden istenecekse birlikte isteyelim.  Ama bu yapılmıyor ve kamuoyuna yanlış mesajlar veriliyor. Bir mağdur edebiyatı yapılıyor. Biz sizinle birlikte kent için birlikte çalışmaya hazırız. Sizden davet ve ilgi bekliyoruz” diye konuştu.
 
GÜNDEMİ KİLİTLEMEYİN
AK Partili Nazmi Kalyoncu da konuşmasında, “Yasa gereği valilikteki malların paylaştırılması konusunda oluşturulan komisyonda Büyükşehir Belediyesi var. Sizi basından takip ediyoruz. İzmir’in hakkını korumak üzere yaptığınız söylemler var. Malların hazineye devredilmesi belediyenin pay almayacağı anlamına gelmiyor. İzmir gündemini il özel idaresinin malları ile kilitlerseniz İzmir’e haksızlık etmiş olursunuz. Siz ‘özel idare malları bize verilmediği için metroyu, tramvayı bitiremedim’ diyebilir misiniz? Kentin önemli gündem maddeleri var. AK Parti grubu olarak bizim yapabileceğimiz şey varsa seve seve yaparız” dedi.
 
KOCAOĞLU SÜRECİ ANLATTI
Tartışmaların sonunda konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Özel idare mallarının nasıl ve nereden geldiğine bakmak lazım. Biz valilikteki komisyon toplantısına gittik. Belde ve köy malları konusunda ‘listeleri bize verin’ dedik. Nerede ne var bilmiyoruz? Ekranı açıp önümüze çıkartıyorlar. Anlaşamadıklarımızın tartışılmasını istedik. Sayın vali yardımcısı kabul etti ve düzenli olarak süreci götürdük. Orada ’30 bin metrekarenin üzerindeki araziler Büyükşehir’e, altındakiler ilçe belediyesine bırakılsın’ kararı alındı. Tamam dedik ve kabul ettik.  Ardından vali bey ‘büyükşehir olmaz, ilçelere verelim’ dedi. Biz de ‘hay hay yeter ki yerelde kalsın’ dedik.  İl Özel İdaresi’nin büyük malları için çağırdılar. Büyükşehir başkanı seçilmiş bir numaralı koltukta oturuyor. İkinci toplantıya gittik. Bize liste 24 saat önce geldi. Benim sağlık ocağı, cami, okul yeri ile ne işim var? Onlar zaten kurumlara gitsin.  Vali yardımcısı o toplantıda ‘ben süreci başlatıyorum’ dedi. İtiraz edince ‘oyluyorum’ dedi. Neyi oyluyorsun kardeşim. Sen dokuz kişisin ben bir kişiyim. Vali yardımcısına ‘dayatıyorsun’ dedim. O zaman toplantıdan çıkma kararı aldım. Halen o toplantının tutanakları, dağıtım bildirgeleri gelmedi. İzmir Türkiye Cumhuriyeti’nin üçüncü büyük kenti… Burası başka yer değil” diye konuştu.
 
İZMİR KURUCU KENTTİR
Başkan, "İzmir’den 40 milyar TL vergi nereye gidiyor. Gidenin sadece 7 milyarı geliyor. Merkezi hükümete gidiyor tamam helal olsun. Düzenlenen mevzuata göre belediyenin payı veriliyor.  Merkezi hükümetin gönderdiği para yerel paradır. Bundan oluşan para ile alınan mallar da yereldi. Ben mezarlık yeri bulmak için kamulaştırma yapan bir belediyeyim. Beş tane 100 metrekarelik iskelenin izni verilmedi. Millet denize doğru yürüsün diye istiyoruz. Kıyı düzenlemesi yapıyorum beş tane ahşap iskele yapacağım. Millet denize yürüyecek. Ne var bunda ya… Kötülüm mü yapacağım. Sahiller, dolgu alanları bütün belediyelere devredildi. Ama bize devredilmedi. Sekiz senedir uğraşıyorum. Yok tahsis alamıyoruz. Kim kabul etmezse etmesin İzmir Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu kentidir. İzmir’e bu gözle bakılmaz” dedi.


 
ALIN BELEDİYEYİ BEŞ YILDIZLI OTEL YAPIN!
Kocaoğlu Sümerbank arazisi ve Termal Tesisleri’nde yerel mal olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Balçova-Narlıdere Termal Sahası var. Tam 3 bin yıl önce Truva savaşından sonra askerler burada tedavi ediliyor. Sonra 1960’lı yıllarda vali kamulaştırma yapıyor. Balçovalılar, arsası olanlar tesis kurulsun diye çok cüzzi bir paraya kamulaştırmalara onay veriyorlar. Ardından tesis yükseliyor ve itiraz da etmiyorlar. Ardından ikinci kamulaştırmada ise otelin kurulması, ısıtma gibi büyük proje gerçekleşiyor. Bütün para İl Özel İdaresi’ne gelen paradır. İzmir bu parayı harcasaydı. Gayrimenkul almasaydı bugün elimizde bu mallar olacak mıydı? Belediye binası depreme dayanıklı değil. Göreve gelir gelmez rapor aldık. Konak’ta eski tütün deposu emlak vergilerinden alınan paylarla restore edildi. Emlak vergisi de mi merkezi hükümetten geliyor. O binayı bize vermiyorlar. Bu belediye binası da merkezi hükümetten gelen para ile yapıldı. Alın bunu da satın ve burası çok güzel beş yıldızlı otel olur” diye konuştu.

‘PERİŞAN ETMEYİN’ DEDİM
Başkan Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mavişehir’de yeşil alanları sattığını söyledi. Kocaoğlu, “Başbakanlığa bağlı TOKİ buraları sattı. Biz Kadifekale’deki heyelan bölgesinde çalışmaya başladığında bize ‘burası değerli değil, arazi para etmiyor’ dediler. Ben de ‘ya oraya girdim beni perişan etmeyin’ dedim. Yapamadık TOKİ’nin yaptığı daireleri 75 milyon TL para vererek aldım ve vatandaşa dağıttım.  Konak’ta Ziraat Bankası’nın arsasından yol geçmiş. Banka yetkilileri ile görüştük. Biz 100 milyon TL’de mutabık kalıyoruz onlar 150-200 istiyorlar. Benimle dalga geçtiler. Çamdibi’nde Kamil Tunca Bulvarı’nı dava sonucu 22 milyon TL’ye aldım” dedi.
 
ACİZ DEĞİLİM
Bu mallar İzmirli’nin tasarrufudur. Bu mallar için ‘Büyükşehir’e, ilçeye gitmesin’ demek kente iyilik değildir. Bana üç dönemdir oy veren vatandaşlarımız oyu yol, su kaldırım yap diye vermiyor. Bana ‘sen benim hakkımı koruyacaksın, adil olacaksın, eşit davranacaksın, sen kentin şehri eminisin’ diyor. Başka şehir yemiş ama İzmir tasarruf yapmış. Bırakın malları iş makineleri verilmiyor. Vidanjörleri de geri istiyorlar. Bana verme ilçe belediyelerine bari ver. Biz hak arama mücadelemizi sürdürmek istiyoruz. İl Özel İdare mallarının kuruşu gelmesi bu belediye hizmeti yine götürür. Bundan önce 3,5 milyon insana hizmet etmişim. Bu konuda aciz değilim. Kesinlikle siyaset yapmıyorum. Benim görevim. Vatandaş bana oy vermiş” diye konuştu.
 
MANTIK HATASI VARSA SÖYLEYİN
Kocaoğlu, kendisine yapılan “Bize gel, yardımcı olalım” çağrılarına da yanıt verdi. Kocaoğlu, “Ankara’ya gittim. Bakan bana kahve ısmarladı. Bana ‘abi boşuna geldin. Benimle işin yok. İzmir’den Binali Yıldırım sorumlu, ona git’ dedi. Ben de geldim Binali Yıldırım’a söyledim. Anahtar ondaymış. Bütün konuları ona götürdük. Ardından rakip olduk, yarıştık. Şimdi siyaset bitti.  Vatandaş bizi seçti. Bu memleket bizim. Benim söylediklerimde mantık hatası, anormallik varsa ölçüp tartarım” dedi.
 
Meclis toplantısında ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun seçim sonrası yaptığı kadro değişiklikleri meclisin bilgisine sunuldu. ESHOT’ta yapılan değişiklik hakkında bilgi verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deli bekir 10 Haziran 2014 Salı 10:39

otel olması mantıklı. belediyeden daha çok iş yapar :)

Yorumu oyla      18      9  
Melis 10 Haziran 2014 Salı 09:31

Ne yazık ki AK Partili üyelerin söylemleri lafta kalıyor. Gelin bize söyleyin biz yardım edelim diyorlar. Ya söylemeye gerek mi var. Git yardım et. Git konuş Başbakanınla Trabzona, Denizliye diğer AK partiyi alan belediyelere ne yaptın ise aynısını burayada yap de. Bunun için davet mi beklenir.

Yorumu oyla      22      51  
Konuk 10 Haziran 2014 Salı 09:29

Sırrı Aydoğan,çevreci gibi konuşmuş :) Buca’daki Giraud'ların yeşil alanını neden 850 konut yapılması için imara açtığını, neden Petkim için 76 hektar ormanı yokeden planı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçirttiğini, Şirinyer Parkı gibi bir yeşil alana neden AVM yapacak planları onayladığını açıklasın önce...

Yorumu oyla      66      15  
atatürkçü nesil 10 Haziran 2014 Salı 01:51

Bunlar ellerinde olsa izmire su bile vermez.

Yorumu oyla      21      29  
TC misafir 10 Haziran 2014 Salı 00:26

Bilal Doğan “Biz size beş metre mesafedeyiz. Bizi çağırıp, odanıza davet edip ‘arkadaşlar kentin sorunları var’ diyerek fikir telakisi yapabiliriz. demiş. siz neden insanları ayağınıza bekliyorsunuz başkan sizin ayağınıza kadar mı gelecek? kentte ne sorunların olduğunu yeri geldiğinde el kol işaretleriyle gösteriyorsun biraz da o el kol hareketlerini il özel idaresi malları için kullanın neden çekiniyorsunuz?!

Yorumu oyla      23      37  
bostanlı 10 Haziran 2014 Salı 00:01

Yanılıyorsun Aziz Kocaoğlu. İzmirli vatandaş sana değil CHP ye oy verdi.

Yorumu oyla      129      14  
Kadir 9 Haziran 2014 Pazartesi 22:46

Yeterrrr artikkk acin inciraltini imaraa...me yaptik biz izmire ve aziz baskana...

Yorumu oyla      13      14  
çınar 9 Haziran 2014 Pazartesi 22:38

neden chp beledyelerde maların vermyorda ak veryor sebep nedir izmirliyiz azizin yanıdyız izmirin malı satılmyacak akp vakıflarına

Yorumu oyla      27      59  
ahmet k 9 Haziran 2014 Pazartesi 22:34

izmir azizdir aziz kalacak

Yorumu oyla      25      67  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye güzeli Bergamalı Amine'den Gönenç'e ziyaret
2014 Miss Turkey Güzellik Yarışması’nın birincisi Amine Gülşe memleketi ...
Tosun: Halkımıza gönlümüz de kapımız da açık
Göreve geldiği günden itibaren yoğun çalışma temposuyla dikkat çeken Dikili ...
Selçuk'ta caddeler sokak oluyor
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başkanlığında toplanan ...
 
Seferihisar’da engelsiz eğlence
Seferihisar Belediyesi, Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Can Arkadaş ...
Çiğlili kadınlara kültür gezisi
Her fırsatta kadınları evlerinden çıkaracak projelerin önemini vurgulayan ...
Urla semaları rengarenk
Yaren Vakfı ve Urla Belediyesi iş birliğiyle her sene Hazirana ayında ...
 
Bornova kirazla şenlendi: Muhteşem festival
Bornova Belediyesi “Doğa ve Köy Turizmi” projelerinin ilki olan Kiraz ...
Kırkım Şenliği 4.kez yapılacak: Bu güzeller nazlı değil inatçı
Karaburun, geleneksel hale getirilen ‘‘Kırkım Şenliği’’ne 4. kez ev sahipliği ...
‘Çemberli Efe’ Kiraz’ı festivalle marka yapacak
İzmir’in Kiraz İlçesi, 21 Haziran'da düzenlenecek Kiraz Festivali'ne hazırlanıyor. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva