HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mayıs 2015 Çarşamba - 12:20

Kocaoğlu’ndan Bakan Eroğlu’na yeni ‘ÇED’ salvosu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile yapımı tamamlanan Çiğli Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na tepki gösterdi. Eroğlu’nun İzmir’i bilmediğini ifade eden Kocaoğlu, “RES’e, taş ocaklarına, maden aramalarına ÇED isteyerek mi onay verdiniz?” dedi. Kocaoğlu, hükümetin İzmir’e 12 yılda çevre yolu, bölünmüş yol, havalimanı ve Konak Tüneli’nden başka bir şey yapmadığını söyledi.

Kocaoğlu’ndan Bakan Eroğlu’na yeni ‘ÇED’ salvosu!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Genel seçim öncesinde açılış ve tören programlarına hız veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli’de yapımı tamamlanan Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun açılışını gerçekleştirdi.



Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, belediye başkanları, milletvekili adayları ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Açılış töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu Orman ve Su İşleri Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu’na tepki gösterdi. 

Kocaoğlu, seçim süreci başladıktan sonra muhalefeti uyardıklarını söyledi. Seçimin yerel seçim gibi sürdürülmeye devam ettiğini anlatan Kocaoğlu, “Biz onlara ‘Her seçimde geliyorsunuz. Büyükşehir üzerinden politika yapıyorsunuz. Ne işiniz var? Bu yerel değil genel seçim. Türkiye’de ne yapacaksınız? Devlet bütçesinden İzmir’e ne vereceksiniz. Biz zaten çalışıyoruz. Siz ne yapacaksınız? Projeleriniz nedir? Bize bunu anlatın’ dedik. Genel seçimin Büyükşehir Belediyesi üzerinden yapılmasının mahsurlu olduğunu ifade ederken sorulacak her türlü soruya ve politik ithama belediye başkanının verilecek cevabı olduğunu belirttik. Şimdi ise bir taraftan ‘belediye başkanı milletvekili adayı gibi çalışıyor’ deniliyor ama bir taraftan Büyükşehir Belediyesi ve başkanı eleştiriliyor. Burada hedef bellidir.  12 senedir İzmir’de Kuzey Çevre Yolu, bölünmüş yol, yap işlet devret modeli ile havalimanı ve Konak Tüneli’nden başka ne yaptınız. Zaten Konak Tüneli de ayrı bir alem... Konak Tüneli zemin etüdü yapılmadan, oldu-bittiye getirilerek, ihale yapılmadan Çeşme Otobanı’nın kent geçişi bölümü denilerek yapıldı. 30 Sene önceki ihaleye tutanak tutturularak yapılmıştır. Başka? Başkası yok. O zaman Büyükşehir belediyesi üzerinden siyaset yapmanın özü ‘ben bir şey yapmadım, bunu nasıl gizleyeceğim’ anlayışı ile siyaset yapmaktır” dedi.


 
İZMİR’E NE VERDİNİZ?
Kocaoğlu, Bakan Eroğlu’nun İzmir konularını bilmediğini de ifade ederken, “Keşke çalışarak, bilerek buraya gelseydi” dedi. 

Eroğlu’nun açıklamalarının tutarsız olduğunu dile getiren Kocaoğlu, “Çıkıp ‘İstanbul’un trafiğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi çözüyor ama İzmir’i İzmir Büyükşehir Belediyesi çözmüyor. O zaman biz devreye girer çözeriz’ açıklaması yaptı. Bu laf ne zamana kadar... 7 Haziran’a kadar... 2015 yılı bütçesinden Ankara’ya 955 milyon TL, İstanbul’a 750 milyon TL ayırdınız. İzmir’e ne ayırdınız? İzmir’e sıfır ayırdınız. Bunu da kaldırmak için seçim bildirgenize ‘Konak ve Karşıyaka Tramvayı’nı aldınız. Konu espri konusu olunca çıkarttınız” diye konuştu.
 
SÜREKLİ GÖRDES VURGUSU DOĞRU DEĞİL
Başkan Kocaoğlu, hükümet ile CHP arasında hizmet yarışı söz konusu olduğunda sık sık gündeme gelen Gördes Barajı’ndan İzmir’e su verilmesi konusunda da konuştu.

Kocaoğlu, “Sayın bakan diyor ki ‘O zamanki başbakanımız talimat verdi ‘Veysel Hoca git İzmir’in su problemini hallet’ dedi. Ben de Gördes Barajı’nı yaptım İzmir’in su sorunu hallettim’…  İzmir senede 195 milyon metreküp su sarf ediyor. Tahtalı Barajı’nın kapasitesi 305 milyon metreküptür. Halkapınar, Manisa Göksu-Sarıkız, Menemen ve Balçova Barajı’nı topladığınızda İzmir’in potansiyeli yetmektedir. Gördes Barajı’nın suyu verilmesin mi verilsin. Arıtmaları biz yaptık. Onlar ishale hatlarını döşüyorlar. Gördes Barajı’nın suyu o hale geldi ki barajdan başka bir şey yapılmadığının göstergesi oldu. Baraj da boşaltıldı. Olabilir. Siyasi malzeme olarak kullanmak istemiyorum. Zemin yapılacak ve su ondan sonra verilecek.  İzmir’in Gördes Barajı’nı sürekli tekrarlamak doğru değil” dedi.
 
BAHANE UYDURUYORSUN
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaya sunduğu “Körfez’in Rehabilitasyonu ve Limanın Büyütülmesi” projesi ile ilgili yaşanan ÇED krizini gündeme getiren Kocaoğlu, son günlerdeki açıklamalara yine yanıt verdi.

Kocaoğlu, “Körfez’in iki senedir ÇED süreci ile uğraşıyoruz. İki yıldır top yuvarlıyoruz. Proje sadece Büyükşehir’in değildir. Limanı büyütecek de bir projedir. Halkın denize girmesinin birinci koşulu Körfez’in temizlenmesidir.  Şu anda bir propagandaya başladılar. Efendim ‘ÇED’i hükümet engellememiş, evraklar eksikmiş’… Efemçukuru’na ÇED nasıl verildi, kaç günde verildi?  Biz vermeyince bir hafta içinde valilik nasıl verdi? RES’ler köyün içine, hayvan damına ÇED raporu alınarak mı konuldu?  Körfez projesi Dünya’nın en önemli çevre projesidir. ÇED oyalanmıştır. Bu seçime kadar oyalanacağını zaten tahmin ediyordum. Şimdi seçimden sonra göreceğiz. Körfez’in ve limanın büyümesini dört yıl erteleyecekler mi? Taş ocaklarına, maden ruhsatlarına ÇED istemiyorsun ama yüzülebilir Körfez için bahane uyduruyorsun. Sayın Bakan Gediz’i kurtaracaktı. Oradan bahsetmiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müsteşarı gelerek ‘Gediz için proje hazırlıyoruz’ dedi. O zaman bakan kendisi idi. Tarih verdi ve ‘balık tutacağız’ dedi. Bugün müsteşar proje hazırlığından bahsediyor. Sayın bakan ‘Körfez’i temizlemek için proje yapacağız’ diyor. Proje hazır. Ben ‘bunu tek başına vermezler’ diye TCDD ile yola çıktım. Bu hükümet projesi olmasına rağmen ‘Büyükşehir burada var’ diye ÇED çıkmadı” diye konuştu.


 
KAYMAKAMA NEDEN KIZDI?
Başkan Kocaoğlu, Tire’de kaymakama tepki göstermesinin gerekçesini de anlattı. Kocaoğlu, “Sadece İzmirlinin hakkını korumak ve hizmet etmek, yalan yanlış bilgilere cevap vermek için konuştuğumuz sözler birilerini fena tedirgin etti. Tire’de kaymakam hakkında konuştuğumu söylüyorlar. Mesele şudur. Bir hayırsever hemşerimiz Fen Lisesi yaparak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlıyor. Sonra da engellilerin kullanımına uygun olması için yatırım yapıyor. Bizim arkadaşlarımız gidiyor ve ‘bu okul engelli kullanımına uygundur’ diyerek kırmızı bayrak verme kararı veriyoruz. Tire’ye süt kooperatifi için gittiğimizde kaymakam törene izin vermedi, engelledi. ‘Ben oraya CHP’li başkanları sokmam’ dedi. Onun için uyarıda bulunduk. Başka bir derdimiz yoktur” dedi.
 
OT BİLE YOK
Çiğli’nin çöp ve çamur gibi önemli sorunları olduğunu anlatan Başkan Kocaoğlu, kokunun çamur çürütme tesisi ile giderildiğini söyledi. Harmandalı Çöp Depolama Tesisi için ÇED sürecinin devam ettiğini anlatan Kocaoğlu, taşınacağını belirtti. Kocaoğlu, “Bütün kurumlardan uygunluk görüşü alındı. Belirlenen alanın Yamanlar Ormanı ile alakası yok. O alanda ot bile yoktur. Onun da uygunluk raporunu aldığımızda kentin çöpünün yüzde 40 çöpü burada, yüzde 40’ı ise Güney’de bir yerde, yüzde 10’u Bergama’da, yüzde 10’u ise Ödemiş’te bir tarafta halledilecektir. Bu projeler hayata geçtiğinde çöpü nasıl değerlendireceğimizi, enerjiye çevireceğimizi dünya alem görecektir. Kafamızın kılcal damarlarında İzmir’e hizmet etmekten başka bir şey yok. Bize yönelik suçlamalara cevap vermek gerekiyor. Kimseye sataşmadan yaptıklarımızı anlatarak mücadelemizi, haklılığımızı anlatmaya çalışıyoruz. Başka bir derdimiz ve telaşımız yoktur” ifadelerini kullandı.


 
TRAMVAYIN UZATILMASINI İSTEDİ
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan sporun önemine dikkat çekerken gençlerin tuzaklara düşmemesi için spor aktivitelerine önem verdiklerini söyledi. Arslan, “Amacımız Çiğli gençliğine sahip çıkmaktır. Biz, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyük başkanım tramvay projesini Çiğli Devlet Hastanesi’ne kadar uzatmanızı istiyorum. Biz biliyoruz ki Aziz Başkan her zaman Çiğli’nin yanında olacaktır. Bu projeye ek olarak yapılacak uzatma toplam projenin çok az bir kısmını oluşturur” dedi.
 
Kocaoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Arslan’ın tramvay talebi için ise, “Tramvayın bölge hastanesine kadar uzatılması kürsüden söz verilecek bir mesele değildir. Bunun etüdünün yapılması gerekir. Engel yoksa ve gerekiyorsa dünya alem biliyor ki Büyükşehir Belediyesi yapma ve yaptırma gücüne sahiptir” açıklamasını yaptı.


 
AKSU AİLESİ ARSA BAĞIŞLADI
Projenin arsa bağışçıları adına konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Semra Aksu akrabalarına düşen mirası spor salonu tahsisine ayırdıklarını söyledi. Çiğli’de yetişen milli atlet olduğunu ifade eden Aksu kendisi gibi nice sporcuların yetişmesini istedi.

Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı da tesisin faaliyete geçmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Arı, “Biz sürekli daha çok ne yapabiliriz diye konuşuyoruz. Planlanan kapalı salonlar, tesisler olacak. Tesis eksikliklerinden dolayı yapılamayan faaliyetler oluyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Mayıs 2015 Cuma 08:57

18:13, Ataşehir denilen bölge Çiğli'nin mavişehir tarafından başlar taa yeni yapılan bölge hastanesi santral vs. tüm bölge Ataşehir olarak geçer. Bilmiyorsan öğren. Tramvay mavişehir kısmından başladı. Tramvay yeni yapılan bölge hastanesinden başlamalıydı ve ileride Egekentide kapsamalıdır.

Yorumu oyla      12      5  
20 Mayıs 2015 Çarşamba 18:13

16.43 şu an tramvayın ray döşeme işi Çiğli Ataşehir'de yapılıyor. Oralar Mavişehir değil.

Yorumu oyla      17      15  
20 Mayıs 2015 Çarşamba 18:12

tramvay hastaneye uzatılabilir ancak dibinde İzban var. Mavişehir'de aktarma yapılıp, gidilebilir.

Yorumu oyla      17      13  
muhalif 20 Mayıs 2015 Çarşamba 16:56

7 haziran, türkiye için iktidar değişikliği vaktidir.....

Yorumu oyla      31      11  
20 Mayıs 2015 Çarşamba 16:44

Helal Hasan başkan, ilk defa halkın isteğini dillendiriyorsunuz. Tramvay acilen Ataşehirde inşa edilen bölge hastanesine uzatılmalı. Ucu açık bırakılarak proje Egekent'i de kapsar şekilde planlanmalıdır. Ayrıca, Çiğli denize kıyısı olmasına rağmen kordonu ve bisiklet yolu yok. Bisikletle sahile inmek isteyenler kaza geçiriyor. Kaç kişi yaralandı haberiniz var mı?

Yorumu oyla      21      5  
20 Mayıs 2015 Çarşamba 16:43

Aziz Başkan, sana oy verdik. Sen kalktın, bölgenin en büyük semti Egekent'in otobüslerini iptal ettin. Neymiş aktarmaymış. Balçovaya yapılan kıyakları gördükçe Çiğli ve Egekent'in üvey evlat olduğunu çok iyi anlıyoruz. 342 Egekent Konak olmasını istiyoruz. Ayrıca, Çiğli denize sahili olmasına rağmen kordonu neden yok? Neden yapmıyorsunuz? Tramvay keza öyle. Neden mavişehirden başladı? Niye Ataşehirden başlamadı? Zengin muhit diyorsunuz? Ataşehir Santral civarı gariban mahallesimi? Burada daireler 500binden başlıyor. Neden bisiklet yolu yok? Çiğli'ye ne yaptınız şimdiye kadar?

Yorumu oyla      24      16  
antiakp 20 Mayıs 2015 Çarşamba 16:11

Belediyenin yaptiklari: İzbana 1 milyar para,1000 yeni klimalı otobüs,15 yeni vapur,9 km metro,23 km tramvay,25 yeni arıtma,çiftçiye fidan,yol,alim destegi,inciralti,şaşalı,kadifakale yeşil alanlari yaptiklaronin vb

Yorumu oyla      27      9  
ercan 20 Mayıs 2015 Çarşamba 15:04

İzmir büyükşehir belediyesi ne yaptı diyenler.Daha gözleriniz kör kulaklarınız sagır ne olayınız ne kafar sürrecek.İzmi engllemelere rağmen yolunda gidiyor.Hiç bir şeyi görmüyorsunuz söylenenleri duymuyorsunuz ya bu başkan hala 390 yılla yargılanıyor Bunu damı görmüyorsunuz..Bütün ekbibni zamanında içeri attılar.Yaşı gereği zor kaldıracağı bu başındaki büyük sıkıntılara rağmen izmir için yaptıklarını görmemek bilmem neyle açıkşlanır.Metin gencer.İktidar ne yaptı izmir için 13 yıl .

Yorumu oyla      30      12  
m.y. 20 Mayıs 2015 Çarşamba 14:54

akp. izmire yaptığı yatırımı hesap ederken, burdaki devlet memuruna ödediği maaşlarıda hesap ediyor :))

Yorumu oyla      28      7  
METİN GENCER 20 Mayıs 2015 Çarşamba 14:07

BELEDİYE BAŞKANI NE HİZMET YAPTI ACABA GÖZLE GÖRÜNÜR HALKI RAHATLATAN NE VAR ,SADECE İZMİRLİYE ZULÜM VE ULAŞIMI ZORLAŞTIRAN ,HİZMET ÜRETMEYEN BİR BELEDİYE VE BELEDİYE BAŞKANI

Yorumu oyla      21      36  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir kalbi 14.kez Alsancak’ta atacak
Alsancak Şenliği 14’üncü kez İzmirlilerle buluşuyor. Konser, dans gösterisi, ...
Çeşme'deki 19 Mayıs kutlamasına 'komşu' ziyareti
Çeşme'de düzenlenen 19 Mayıs törenlerine, Çeşme Belediyesi'nin misafiri ...
Karabağlar'da 19 Mayıs'a yakışan kutlama
Karabağlar Belediyesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na ...
 
Balçova’nın afet gönüllü sayısı giderek artıyor
Balçova Belediyesi bünyesinde kurulan ve afet zamanlarında yerel kurtarma ...
Ve Bornova kooperatifine kavuştu
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın, köylünün emeğinin karşılığını ...
On binler Karşıyaka’nın çiçek festivalinde buluştu
İzmirli çiçek üreticileriyle doğa severleri buluşturan “14. Karşıyaka ...
 
Çiçeğin kalbi Menderes’te festival coşkusu
Ege bölgesinde kesme çiçek sektörünün öncülüğünü üstlenen Menderes’te ...
Kardeşler korosundan "kardeş" türküler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projesinde yer alan ailelerin oluşturduğu ...
Büyükşehir'den çocuklara özel inovasyon!
Yerel yönetimler bünyesinde “Türkiye’nin ilk inovasyon müdürlüğünü” kuran ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva