HABERLER>POLİTİKA
10 Ocak 2013 Perşembe - 09:32

İzmir’de yükselen ses: Büyükşehir binası yıkılsın!

İl Özel İdare Başkanı Değirmenci’nin önerisine CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’dan da destek geldi. Büyükşehir Belediyesi binasının yıkılıp ‘Yeni Konak Meydanı’nın yola çıkması tartışılıyor.

İzmir’de yükselen ses: Büyükşehir binası yıkılsın!

İZMİR – İl Genel Meclisi’nin son toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, Bütünşehir Yasası ile devre dışı kalacak Özel İdare’nin binasının Büyükşehir’e devredilerek Büyükşehir Belediyesi binasının yıkılıp Konak’a Avrupai bir meydan yapılması önerisini dile getirmişti.

- Değirmenci’den kentin çehresini değiştirecek 5 öneri…

Değirmenci’nin ilgi çekici önerisine CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray’dan da destek geldi. CHP İzmir Millektvekili Çıray,  ‘Yeni Konak Meydanı’ fikrine arka çıktı ve “Öneri kabul görürse İzmir’in Çehresi değişir” dedi.
 
İktidarın ‘Bütünşehir’ yasası ile İl Özel İdarelerinin devre dışı kalacağını hatırlatan CHP İzmir Milletvekili, “Özel İdareye ait gayrimenkullerin bazıları genel iktidara bırakılırken bazıları da yerel yönetimlere verilecek. Böylesi musibet bir yasadan bile; böylesi bir hayır çıkaran Meclis Başkanımız Sayın Serdar Değirmenci İzmirliye yakışır aklı-selim hareketle yeni Özel İdarenin yeni binasını İzmir Büyükşehir Belediyesine devretmeyi önerdi. Bu öneri İzmir için büyük bir şanstır” diye konuştu.

Öneri kabul edilirse İzmir’in gerçek anlamda bir meydana kavuşacağına dikkat çeken Çıray, “Çağdaş kent İzmir daha da çağdaş olacak” dedi.

 
“ARTIK VAKİT KAYBEDİLMEMELİ”
Büyükşehir Belediye binasının depreme dayanıksız olduğunu hatırlatan CHP İzmir Milletvekili, “Bu öneri acil olarak ele alınmalı. Çünkü olayın bir de can güvenliği sorunu var. 1. Derece deprem bölgesi olan İzmir’de hem Büyükşehir binası hem de Konak Belediyesi’nin bazı blokları yıkılma riski taşıyor. Bu binalar yıkılırsa Konak Meydanının alanı daha da genişleyecek. SSK; Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de içinde bulunduğu bloklar yıkılırsa İzmir’in kalbi bambaşka bir görünüme kavuşacak. Öneri bir an önce tartışılıp; en makul şekilde hayata geçirilmeli” diye konuştu.

“İZMİR YENİDEN RUHUNA KAVUŞUR”
Proje’nin hayat bulması halinde Hasan Tahsin Anıtı’nın ve Kemeraltı’nın da daha da belirginleşeceğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Konak Meydanı’nın yeniden kendine özgü dokusuna kavuşabileceğini söyledi.

Çıray, “SGK Blokları ve ardındaki otoparkın kaldırılmasıyla İzmir Konak meydanı 100 yıl önceki haline kavuşabilir. Dolayısıyla İzmir gerçek kimliğine geri döner. Dünyanın bütün modern şehirleri ruhunu meydanlarında yansıtır. İzmir’in ruhu da Konak Meydanı’dır ve Anadolu’nun ruhunu taşımalıdır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
prof megaköylü 11 Ocak 2013 Cuma 00:51

Bu belediye ile bu iş zor.belki AKP gelirse olur.

Yorumu oyla      15      7  
ege 10 Ocak 2013 Perşembe 19:30

boşuna masraf

Yorumu oyla      13      12  
p ....l 10 Ocak 2013 Perşembe 18:57

yıkıcı bir deprem olursa izmirde ilk yıkılacak binalardan birisi bu bina .bu kadar duyarsız bir yönetim olamaz binadan çatır çatır sesler geliyor içinde olmayan bilemez .bu kadar insan risk altında hala çalışıyor inanılır gibi değil .

Yorumu oyla      19      8  
10 Ocak 2013 Perşembe 16:20

Yetmez arkasındaki İZSU, Emniyet Müd. Deterdarlık ve Kaymakamlık binalarını hatta eski Sümerbank, şimdiki Sos. Güv. Müd. binalarını da yıkmak gerek.Bir tek sembolik Valilik binası kalmalı.

Yorumu oyla      22      10  
NE BİLİYORSUNUZ DA NEYİ YIKIYORSUNUZ....Sizin Aklınızdan Zorunuz Olmalı... 10 Ocak 2013 Perşembe 16:16

Zaten bu C.H.P. ZİHNİYETİ nin YIKMAYA KARŞI ÖZEL BİE SEM PATİSİ VARDIR...40 sene evvel temelini attık.TEMELİNDE BENİMDE İMZAM VAR...Bu fikri ileri sürenlerin aklına şaşarım.İZMİRE ÖNCELİKLE KENTSEL YENİLENME ( DÖNÜŞÜM ) Lazım. O YAPININ TEMELİNDE, ( FORE KAZIK ) Sistemi bir uygulama var.Şu an belkide İZMİRİN EN GÜÇLÜ YAPISI... Ama işte o kafa yokmu o kafa...Yalnız yıkmaya çalışır. YOKSA ASIL KORKU BİR AK PARTİLİ BAŞKAN GELİRSEMİ ? Evvet VİZYONER BİR BAŞKAN GELECEK ORAYA... Kemal ÖZEN.

Yorumu oyla      16      13  
BORNOVALI 10 Ocak 2013 Perşembe 15:59

Hemen yıkılmalı çok kötü duruyor karamsar bir bina çocukluğumdan beri nefret ederim sanki hep 40 sene öncesindeymişiz gibi.Güzelim deniz manzarısını da kesen bir yapı

Yorumu oyla      21      10  
nilaysermikökkılınç 10 Ocak 2013 Perşembe 13:22

İzmir Büyükşehir Belediyesi binası bence yıkılmamalı.Bu binanın benzerleri yurtdışında da var.Muhtemelen var olan bir proje tercih edilmiş zamanında.Tehlike içerdiğine dair bir tespit varsa güçlendirilebilir.Bence önündeki meydan için yıkılması gerekenler otopark,SSK blokları YKM binası ,Kemeraltı girişindeki şekilsiz çirkin görünümlü binalardır.Merhum Ahmet Piriştina zamanında bu alana mevcut meydan kazandırılmıştı.Emniyet binası da camla kaplanırsa meydanla uyumlu olur düşüncesindeyim.

Yorumu oyla      17      10  
İZMİR'İN EN RİSKLİ BİNASI 10 Ocak 2013 Perşembe 13:18

Temelleri merhum Osman KİBAR döneminde atıldı.Finansman yokluğundan uzun süre bekledi ve temel filizleri korozyona uğradı.Üst yapısı 1979'da ihale edildi ve 1982'de hizmete girdi.Bütün bu veriler ışığında İzmir'in en riskli binasının Büyük şehir Hizmet binası olduğunu tahmin için kahin olmaya gerek yoktur.Burayı Belediye hizmet binası olarak devam ettirenler,Allah korusun meydana gelebilecek orta şiddette bir depremde can kayıplarının da sorumlusu olurlar.Tabii kendileri de enkaz altında kalmazs

Yorumu oyla      17      10  
hazar 10 Ocak 2013 Perşembe 13:17

evet çök dogru bir karar o garabet bina yıkılmalı konak daha da sivilleşmeli trafigide rahatlatır valilik ve kaymakamlık dışında tüm resmi kurumlar tasınmalı örn.izsu nun orda ne işi var...

Yorumu oyla      18      11  
vedat köse 10 Ocak 2013 Perşembe 12:27

bu yıl kalsın seneye ak bir bina olur inşallah

Yorumu oyla      20      29  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hükümet düğmeye bastı: 'Kadın' açılımı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu'da kadın açılımına ...
CHP’de Karşıyaka için ‘uzlaşı’ formülü
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın ardından başlatılan kongre ...
BDP’den sürpriz çıkış: Türban serbest olsun
BDP'li Altan Tan, 28 Şubat dönemindeki davaların düşmesi ile okullarda ...
 
“Terör örgütü silah bıraksın… Ülkeyi terk etsin”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı görüşmelerinin gölgesinde çarpıcı ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Bekçi Celal' gerçeğine ilk yorum
Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen, egedesonsoz.com’dan Hasan Dalgıç’ın ...
CHP İzmir'de toplantı sırası eski vekillerde
Geçmiş dönemlerde İzmir’de CHP İl Başkanlığı yapmış olan isimlerle, düzenlediği ...
 
Kılıçdaroğlu ‘Mercek’ altında: Özel sorular… Özel cevaplar
Ege-Koop Genel Başkanı ve Gazeteci-Yazar Hüseyin Aslan’ın Ege TV’de 20 ...
İzmir'de bir Kılıçdaroğlu gerçeği: En küçük kardeşi...
Yazarımız Hasan Dalgıç’tan olay yaratacak bir yazı...Dalgıç, Kılıçdaroğlu'nun ...
Çakar'dan CHP'ye 'Bütünşehir' göndermesi!
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı ve Büyükşehir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva