HABERLER>GÜNCEL
13 Ekim 2014 Pazartesi - 11:49

Denizli Konak Tüneli’ne indi: Işığa 300 metre!

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, yapımı devam eden Konak-Yeşildere tünellerinin inşaat alanında Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ile birlikte incelemelerde bulundu. Denizli, bin 674 metresi tünel, 850 metresi bağlantı yolları olmak üzere 2 bin 524 metre uzunluğundaki Konak Tünelleri'nin 2015 yılının ilk yarısında bitirileceğini söyledi.

Denizli Konak Tüneli’ne indi: Işığa 300 metre!

İZMİR - Tünellerdeki kapsamlı ve yoğun çalışmaları yerinde gördüklerini, kaydeden İlknur Denizli, bin 674 metre uzunluğundaki Konak-Yeşildere tünellerinde kazı çalışmalarının önemli bir bölümünün tamamlandığını ifade etti. Denizli, son 300 metrenin kazı çalışmalarının Aralık ayında bitirileceğini belirtti.


 
Tünellerin hizmete girmesiyle, İzmir trafiğine nefes aldıracak bir büyük bir projenin Ulaştırma Bakanlığı tarafından başarıyla tamamlanmış olacağını aktaran Denizli, “Gerekli emniyet tedbirleri, tünel içinde ve tünel hattı boyunca, zemin üstünde alınarak çalışmalar sürdürülüyor. Riskli alanın büyük bölümü geçilmiş durumda. Bu da çalışmaların bundan sonra çok daha hızlı ilerleyeceğini gösteriyor. İzmirliler Tünel dediğinizde kötü hatıralara sahip. İzmir Büyükşehir Belediyesinin geçmişteki başarısızlıkları İzmirlilerde ciddi bir travma oluşturdu. İzmirliler endişe etmesinler, Ulaştırma Bakanlığımız Türkiye genelinde bu türden projelerde başarısını, becerisini eserleriyle ortaya koymuş durumda. Ulaştırma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan Konak Tünelleri'nin inşaat süreciyle projeyle yakından ilgileniyor. 2011 seçimlerinde Sayın Binali Yıldırım'ın açıkladığı 35 projeden biri olan Konak Tünelleri'nin geldiği aşama Hükümetimizin İzmir için verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye devam ettiğini gösteriyor" dedi.


 
Hem tarihi doku ve tescilli binaların hem de kazı sırasında rastlanan eserlerin korunmasına çok önem verildiğini ifade eden Denizli, “Kazı sırasında çıkarılan eserlerin Damlacık'ta bir açık hava müzesi oluşturup burada sergilenmesi için de gerekli girişimler yapılacak. Açılacak açık hava müzesi İzmir'in turizmine önemli bir katkı sağlayacak" diye konuştu.
 
Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ise zor bir zeminde çalışıldığını bu nedenle tünel portalı, tünel içi ve üzerinde 535 noktadan sürekli deformasyon ölçümü yapılıp kayıt altına alındığını söyledi. Uraloğlu, “Tünelde herhangi bir problem söz konusu değil. Bazı yapılarda görülen deformasyonlarda öngörülen limitler dahilinde. Bugün itibariyle sorunsuz şekilde projede öngörüldüğü gibi kazı çalışmalarına devam ediyoruz. Tarihi niteliği olan Damlacık Camii, Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü Binası ve tescilli yapılarda güçlendirme çalışmaları yapılarak, herhangi bir problem olmadan, bir zarar görmeden ilerliyoruz. Konutlarda oturan vatandaşların can ve mal güvenlikleri için bölge müdürlüğümüz tarafından yapılan taşınma ve kira yardımları ile beraber geçici olarak yapılan tahliyeler tamamen tedbir amaçlı ve vatandaşlarımızın talepleri neticesinde korkularını gidermek amaçlı yapılmaktadır. Tünel çalışmaları bittiğinde, konutların yapısal onarımları yapılarak vatandaşlarımızın konutlarına tekrardan geri dönüşleri sağlanacaktır" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ziyaretçi 14 Ekim 2014 Salı 01:44

istemeyen ve beğenmeyen arkadaşlar geçmesin tünelden ama ilk önce meraktan onlar geçecekler.hizmet nasıl olur görün

Yorumu oyla      13      8  
smyrna 13 Ekim 2014 Pazartesi 23:15

bence tüneli durdurun bu izmire çok bile..izmir halkı bu hizmetlere layık değil..bırakın çöplük gibi bir şehirde yaşasınlar..eğer düzgün bir şehir oluursa bünyemiz kaldırmaz :)))

Yorumu oyla      12      8  
13 Ekim 2014 Pazartesi 17:23

"engin" bey demişsiz ki; "ibb 5,5 km lik metroyu 9 yılda yaptı, 1,6 km lik tüneli nasıl 20 yıl da yapsın?" iyi de benim söylediğim tam tersi :)) 1,6 km lik tüneli 4 yıl da yapanlar, 5,5 km lik metroyu 20 yılda yaparlar diye.

Yorumu oyla      16      6  
Hüseyin Avni 13 Ekim 2014 Pazartesi 17:20

İzmir trafiğine nefes aldıracakmış, göreceğiz Yeşildere'nin halini hepbirlikte !

Yorumu oyla      22      11  
Boşuna yorulma İlknur Hanım! 13 Ekim 2014 Pazartesi 17:03

İlknur hanım, boşuna yoruluyorsunuz. Yerel Seçimlerde Konak seçmeninden cevabınızı aldınız. İzmir'e 5 kuruşluk katkınız olmadı. Hem boşuna uğraşıp yorulmayın bir dahaki seçimde sizin yerinize Şebnem Bursalı'yı aday gösterecekler.

Yorumu oyla      21      8  
izmirli 13 Ekim 2014 Pazartesi 15:50

İlknur hanım bence 2015 seçimlerinde tekrar vekil olmak için tünelere girdi herhalde...ama zor tünel biter de gerisiii...

Yorumu oyla      24      8  
engin 13 Ekim 2014 Pazartesi 15:36

acıklı kardeşim damlacık gecekondu olunca neden gece dolaşılmasın.Bu şehrin %65 i zaten gecekondu.Ayrıca 5,5 km lik metroyu 9,5 senede bitiren belediye 1,6 km lik tüneli nasıl 20 yılda bitircek.Bilimsel olarak cevap verirsen memnun oluruz.

Yorumu oyla      16      19  
metin oktay 13 Ekim 2014 Pazartesi 14:37

her yeri beton yığını yapmaya çok meraklı bu zihniyet. Üstelik ÇEV raporu olmayan bir gecekondu tünelden bahsediyoruz. ayrıca o gecekondu tünel davalık oldu. durdurulması an meselesi...

Yorumu oyla      30      11  
damlacık 13 Ekim 2014 Pazartesi 14:21

bir damlacık insaf diye forumlar yapıldı, İlknur hanım konak belediye başkanı olsaydı Damlacık halkına ne vaadecekti acaba (?) İnsanların evlerinden zorla çıkarıyorlar kimsenin sesi çıkmıyor.

Yorumu oyla      29      11  
engin 13 Ekim 2014 Pazartesi 13:45

5,5 km lik izmir metrosu 9,5 senede yapıldı.1,6 km lik konak yeşildere tüneli bittiğinde oturup hesap yapıcaz ve iki proje yılda kaç km yapılmış ortaya çıkacak.Belki o zaman bazı arkadaşlar utanır.

Yorumu oyla      29      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul Üniversitesi’nde satırlar, sopalar ve 26 gözaltı!
Öğrenciler arasındaki gerginliğin kavgaya dönüşeceği istihbaratını alan ...
İzmir’de müdür kaosu: Boş koltuklara başvuru rekoru!
İzmir’de 692 ilk ve orta dereceli okulun boş müdürlük kontenjanlarına ...
Savcı'dan İDO kaptanına: Düşman bile olsa dönüp alacaktın
Kumburgaz'da 58 gün önce deniz bisikletiyle açılarak kaybolan 5 gençten ...
 
Flaş gelişme: ABD PYD’lileri Türkiye’de eğitecek!
Amerikan kaynaklarından gelen bilgilere göre Türkiye'nin 'Eğit-Donat' ...
Bakan Eker: Lastikleri Almanlar yaktırdı!
Bakan Mehdi Eker, Kobani'ye destek eylemlerinin çözüm sürecini sabote ...
HSYK seçimlerinde müthiş iddia: 'Lehimize çekil'
Hükümet için kritik önem taşıyan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ...
 
Dağdan inen PKK'lılar Kobani eyleminde yakalandı!
Diyarbakır'daki Kobani eylemlerinin bilançosu açıklanırken, iki PKK'lının ...
Erdoğan'ın programından dönen otobüs kaza yaptı: 3 şehit
Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane programında görevlendirilen Malatya ...
Kayıp helikopterden kara haber: 4 şehit
Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya eğitim maksadıyla gitmek üzere havalandıktan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva