HABERLER>POLİTİKA
19 Mart 2018 Pazartesi - 11:25

Başkan Şengül'den Yaşlılara Saygı Haftası için mesaj

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, "AK Parti iktidarı olarak diğer tüm alanlarda olduğu gibi yaşlılarımız için de sosyal devlet anlayışı ile hareket edip bu anlamda yaşlılarımızı hiçbir zaman unutmadık" dedi.

Başkan Şengül den Yaşlılara Saygı Haftası için mesaj

Başkan Şengül, Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Bir toplumun yaşlısına sahip çıkarak, onları hayatlarının son dönemecinde huzurlu ve sorunlardan arınmış bir şekilde hayatlarına devamını sağlamak bir kültür mirasıdır. Bu nedenle yaşlılarımıza sahip çıkmalı, sosyal devlet anlayışı gereği sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz" dedi.

AK PARTİ İKTİDARLARI DÖNEMİNDE YAŞLILAR UNUTULMADI
Türk milletinin, tarihinin her döneminde yaşlısına gereken değeri verdiğini, bunu en önemli töre ve gelenek haline getirdiğini belirten Şengül, bu saygının, sağlam ve güçlü bir toplum oluşturduğunu ifade etti. Yaşlıların sorunlarına karşı gereken hassasiyeti göstermenin ve sosyal yaşama katılmalarını sağlamanın çağdaş toplum olmanın gereklerinden olduğunu belirten Şengül, şunları kaydetti, "AK Parti iktidarı olarak diğer alanlarda olduğu gibi yaşlılarımız için de sosyal devlet anlayışı ile hareket edip bu anlamda yaşlılarımızı unutmadık. Açılan Yaşlı Koordinasyon Merkezleri, yaşamını evde yalnız veya ailesi ile birlikte sürdüren yaşlıların boş zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak, yasam koşullarını iyileştirmek, günlük yasamla ilgili etkinliklerine yardımcı olmak, rehberlik ve mesleki danışmanlık yapmak, kendi olanakları ile karşılamakta güçlük çektikleri konularda destek hizmetleri vermek, sosyal ilişkilerini ve aktivitelerini artırmak amacıyla hizmet vermektedir. Yaşlılara yönelik yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerini ülkenin dört köşesinde yaygınlaştırdık. Yaşlı yaşamevleri modeli, evde bakım hizmeti ve evde sağlık hizmetleri ilk kez hükümetlerimiz döneminde uygulandı. Sağlıktan kültürel faaliyetlere, bankacılık işlemlerinden ulaşıma, çevre düzenlemesinden eğitime kadar her alanda yaşlıların refahı ve memnuniyeti için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz"

YAŞLILARA HİZMET ETMEK TOPLUMSAL BİR GÖREV
Yaşlıları mutlu etmenin, onlara hizmet etmenin, sadece ferdi değil toplumsal bir görev olarak görülmesi gerektiğini belirten Şengül, "Yaşlılarımıza hizmet aynı zamanda insanlık görevidir. Yaşlısına saygı duymayan ve sahip çıkmayan toplumlar sağlıklı bir gelecek inşa edemezler. Yaşlılarımıza her türlü imkanı sunabilmek ve onlara hayatlarının geri kalan kısmında rahat ve sıkıntısız bir yaşam sağlayabilmek için gayret göstermeliyiz. Bizler küçüğüne sevgiyle, büyüğüne saygıyla yaklaşılması gerektiğini öğreten bir kültürün mensubuyuz. Mensup olduğumuz dinimiz de yaşlılara karşı hoşgörülü olmayı ve onlara hürmet etmeyi emretmektedir. Bu bakımdan da her bireyin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir" şeklinde konuştu.

 
Buca Belediyesi işsizlere umut kapısı oldu
 
Buzda İzmir fırtınası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bakan’dan AK Parti’ye 2019 çıkışı: İzmir’de bir ilçe bile alamazlar!
İzmir Milletvekili Bakan, AK Parti temsilcilerinin zaman zaman, ‘İzmir’de ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP, başkan adaylarını neden erken açıklamıyor?
CHP, başkan adaylarını neden erken açıklamıyor?
AK Partili Dağ'dan meclis üyelerine 2019 mesajları
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ il binasında gerçekleşen toplantıda ...
 
Erdoğan, açılış tarihini açıkladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara–Çanakkale ...
AK Partili Dağ'dan Afrin mesajı: Tarihe gömüldüler!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti ...
CHP İl Başkanı Yücel: Şahsi ikbalini düşünenlerle yol alamayız
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, yaklaşan 2019 seçimleri çalışmaları ...
 
Bahçeli yeniden başkan: 4 isim liste dışı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin 12. Olağan Büyük Kurultayı'nın ...
CHP İzmir’den büyük zafer için anma mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir İl Örgütü ...
AK Parti İzmir'de kongre heyecanı: Bayraklı'da sürpriz aday çıktı ama...
AK Parti İzmir’de kongre takvimi işlemeye devam ediyor. Kemalpaşa'da mevcut ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva