HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
9 Nisan 2010 Cuma - 00:00

9 yeni film vizyonda’…

Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği Altın Ayı ödüllü 'Bal', Altın Portakal'da En İyi Senaryo ödülünü kazanan 'Beş Şehir', en iyi İngiliz korku filmleri arasında gösterilen 'Cehenneme Bir Adım'ın devam filmi 'Cehenneme 2 Adım' haftanın öne çıkanları...’

9 yeni film vizyonda’…

Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği Altın Ayı ödüllü 'Bal', Altın Portakal'da En İyi Senaryo ödülünü kazanan 'Beş Şehir', en iyi İngiliz korku filmleri arasında gösterilen 'Cehenneme Bir Adım'ın devam filmi 'Cehenneme 2 Adım' haftanın öne çıkanları...’
 
İSTANBUL - Sinemaseverler bu hafta beşi yerli dokuz film izleme fırsatı bulabilecek.
 
BAL
Semih Kaplanoğlu'nun Yusuf üçlemesinin son filmi, 60. Uluslararası Berlin Film Festivali Altın Ayı ödüllü ''Bal'', gösterime giriyor.
 
Kaplanoğlu'nun yönettiği ''Bal'', ailesi karakovan balcılığıyla uğraşan Yusuf'un babasını aramak için gizemli ormanda gördüğü rüyayı perdeye taşıyor. İzleyiciyi Yusuf'un çocukluk dönemine götüren ve karakovan balcısı babası Yakup'la tanıştıran filmde Bora Altaş, Erdal Beşikçioğlu ile Tülin Özen rol alıyor.
 
BEŞ ŞEHİR
Onur Ünlü'nün yönettiği ''Beş Şehir'' isimli filmde, Bülent Emin Yarar, Şebnem Sönmez, Beste Bereket ile Tansu Biçer oynuyor. Filmin konusu ise şöyle:
 
''Aydın, İstanbul'a tayin olmuş bir polis memurudur. Şehre alışmaya çalışırken Beyoğlu'ndaki bir şekerci dükkanında çalışan Mehtap'a gönlünü kaptırır. Fakat ne yapsa onun dikkatini çekemez. Tıpkı, oyuncak trenler satarak yaşamaya çalışan eski hukuk öğrencisi Şevket'in, aynı şekerci dükkanında çalışan Dilek'in dikkatini çekemediği gibi.''
 
CEHENNEME 2 ADIM
Jon Harris'in yönettiği, Michael J. Reynolds, Shauna Macdonald, Jessika Williams ile Douglas Hodge'un oynadığı ''Cehenneme 2 Adım'' adlı gerilim filminde ise hikaye şöyle gelişir:
 
''Dehşet verici bir mağarada kalan Sarah, içeride olup bitenleri anlatamayacak haldedir. Yaşananları tek bilen Sarah olduğu için yetkili ekipler, onu tekrar mağraya girmeye zorlarlar. Sarah'ı korku dolu anlar beklemektedir.''
 
AŞKIN YAŞI YOK
Bart Freundlich'in yönettiği ''Aşkın Yaşı Yok'' adlı filmde, Catherine Zeta Jones, Justin Bartha ile Steve Antonucci oynuyor. Saadet Işıl Aksoy'un da rol aldığı filmin konusu şöyle:
 
''Sandy, 40 yaşına yeni basmış, iki çocuk annesi güzel bir kadındır. Pasta yapmak, sandviç hazırlamak, çocukları okula bırakmak gibi birçok işi aynı anda yürütme konusunda uzmanlaşmıştır. Kocasının onu aldattığını öğrenince, yeni bir hayata başlamak üzere New York'a taşınır. Orada 24 yaşındaki, üniversiteden yeni mezun olmuş, Aram Finkelstein'la tanışır.''
 
ŞARK OYUNLARI
Kamen Kalev'in yönettiği Bulgaristan yapımı ''Şark Oyunları'', Sofya'da saldırıya uğrayan bir Türk aile ile kardeş iki Bulgar genç üzerinden yabancılaşma ve ırkçılık üzerine bir hikayeyi anlatıyor. Christo Christov, Saadet Işıl Aksoy, Hatice Aslan ile Ovanes Torosian'nun baş rolleri paylaştığı film, özetle şöyle:
 
''Birbirinden kopan iki kardeşin kaderleri, ırkçı bir baskında buluşur. Kardeşler karşı saflardadır. Georgi, Neo Nazi bir gruba yeni dahil olmuş ve saldırılardan birine katılmıştır. Abisi Itso ise saldırıya uğrayan Türk aileyi kurtarır. Georgi'den artık daha büyük saldırılara katılması beklenmektedir ancak Georgi bu hareket içerisindeki yerini sorgulamaya başlamıştır''
 
İKİ BABALIK
Walt Becker'in yönettiği ve Matt Dillon, Robin Williams, John Travolta ile Kelly Preston'un oynadığı ''İki Babalık'' filminin konusu ise söyle:
 
''Altı yaşında ikiz çocukları olan boşanmış bir baba ile çapkın arkadaşı, iki çocuğun bakımı ve sorumluluğu iki hafta boyunca üzerlerine kalınca çareyi hep birlikte bir yaz kampına katılmakta bulurlar. Yaz kampının yöneticisi Barry, ikizlerle birlikte kampa gelen adamların aslında sevgili olduklarını ve ikizleri evlat edindiklerini düşünür ve takibe alır.''
 
SON İSTASYON
Oğulcan Kırca'nın yönettiği, Levent Kırca'nın baş rolde oynadığı ''Son İstasyon'', bir demir yolu memurunun ailesinin isteğiyle İstanbul'a düşen hüzün ve mizah yüklü hayatlarını, etkileyici bir şekilde anlatırken, gerçekçi bir Türkiye panaroması çiziyor.
 
EN MUTLU OLDUĞUM YER
Kağan Erturan'ın yönettiği, Ezgi Asaroğlu, Nihat Altınkaya, Sivga Erez ile Hakan Vardar'ın oynadığı ''En Mutlu Olduğum Yer'', İstanbul'dan, en mutlu oldukları yer olan İzmir'in Foça ilçesine gitmek için yola çıkan iki sevgilinin, yol boyunca yaşadığı maceraları ve kendilerini takip eden mafyadan kaçışlarını izleyiciye sunuyor.
 
RİNA
Haftanın son yerli filmi olan Şenol Sönmez'in yönettiği ve Paşhan Yılmazel, Eray Türk, Çağlar Çorumlu ile Merve Sevi'nin rol aldığı ''Rina'', ada ve insanın yalnızlığı benzeşmesinden doğan bir metaforu yansıtıyor. Rina, insanların hayalleri için yaptığı fedakarlıkları irdeliyor. (ntvmsnbc)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka baharı bandoyla karşıladı
Karşıyaka Belediye bandosu, bahar konseriyle ilçe sakinlerini coşturdu. ...
Pınar Kido resim yarışması başlıyor
Bu yıl 29’’uncusu düzenlenecek olan ’“Pınar Kido Resim Yarışması’” ...
Öykü Yarışması için son günler
Merhum Gazeteci İsmail Sivri’’nin adını yaşatmak ve gelecek nesillere ...
 
Sezen Amerika’’yı büyülemeye devam ediyor
Bir dizi konser için Amerika Birleşik Devletleri’’nde bulunan Sezen Aksu, ...
Yıldız Kenter ayakta alkışlandı
Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden Yıldız Kenter’’in sahneye ...
Bu ’“beşliyi’” kaçırmayın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), ...
 
Taş plak arşivi internete taşınıyor
Milli Kütüphane arşivindeki 5 bin 500 taş plak, web ortamına aktarılarak, kullanıma sunulacak.’
Türk fotoğrafçının büyük başarısı
Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Amatör Dal Manzara Kategorisi’’nde Türk ...
’“Haiti depremi’” fotoğrafları Çetin Emeç’’te
Fotoğraf sanatçısı Niko Guido, arkasında 200 bin ölü, 300 bin yaralı, ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva