HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ağustos 2016 Cuma - 19:43

85.İEF kapılarını ‘Gelecek İzmir’de’ sloganıyla açtı

Türkiye’nin en köklü organizasyonlarından İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), kapılarını ‘Gelecek İzmir’de’ sloganıyla 85.kez açtı. Törende Bakan Özlü, Başkan Kocaoğlu, Vali Ayyıldız ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke'den önemli mesajlar geldi.

85.İEF kapılarını ‘Gelecek İzmir’de’ sloganıyla açtı

Onur DENİZ-Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Türkiye’nin en köklü organizasyonlarından İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF),  kapılarını ‘Gelecek İzmir’de’ sloganıyla 85.kez açtı.

- FOTO GALERİ: AÇILIŞ TÖRENİNDEN KARELER... 

- İZMİR FUARI ÇITA YÜKSELTİYOR: VALİ VE BAŞKAN'DAN ÖNEMLİ MESAJLAR... 

- İZMİR ULAŞIMINDA FUAR SEFERBERLİĞİ!... 

26 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında yerli yabancı konukları ağırlayacak dev organizasyonun resmi açılış töreni, Kültürpark Lozan Kapısı’nda gerçekleşti.

Partner ülkenin Malezya, onur konuğu ilin Manisa olduğu İEF’nin açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Manisa Valisi Mustafa Hakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu  çok sayıda oda ve borsa başkanı ve yabancı ülke heyetleri katıldı. 

Tören, bugün Hakkari Cizre’de gerçekleşen hain saldırı başta olmak üzere yaşanan terör olaylarında şehit düşenler ve 15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitiren demokrasi şehitleri için gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Saygı duruşunun ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Bando ekibi sahne aldı. Daha sonra Manisa Büyükşehir Belediye Konservatuarı Halk dansları topluluğu Ege yöresine ait dans gösterilerini sergiledi.

85 YILDIR DİMDİK AYAKTA
Açılış töreninde kürsüye ilk olarak ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çıktı.

Sözlerine İEF’nin tarihi hakkında bilgi vererek başlayan Kocaoğlu, ”Az sonra gerçekleştireceğimiz açılışın ‘sıradan bir kurdele kesme töreni olmadığının’ altını çizmek için söylüyorum bunları… Dile kolay… Tam 85 yıl... En popüler, en güçlü şirketlerin bile ortalama 45 yıl ayakta kalabildiği, ortalama insan ömrünün iyimser bir rakamla 75’i aşamadığı bir dünyada, İzmir’de atılan bu temel 85 yıldır dimdik ayakta duruyor” diye konuştu.

İZMİR’E VERİLMESİ TESADÜF DEĞİL
İEF’nin dünya ile entegre çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk temeli olduğunu ifade ederek İEF’nin Atatürk ve Cumhuriyet ile özdeşleşmiş bir İzmir klasiği olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, “İzmir Fuarı, İzmir’i İzmir yapan değerlerin başında geliyor. Ve İzmirliler, böyle bir fuara sahip olmaktan büyük gurur duyuyor.  Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda bu kritik rolün İzmir’e verilmesi, elbette tesadüf değil! İzmir; varlarıyla, duruşuyla, konumuyla, halkının yaşantı biçimi ve Türkiye’nin demokrasi tarihi içindeki liderliğiyle çok özel bir kenttir. İzmir, demokrasiye olan inancını hiçbir zaman yitirmeyecektir. Bizim için demokrasi; insanların onuru, huzuru ve mutluluğunun en büyük teminatıdır” dedi.

UZUN SÜRE HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEK FUAR
Atatürk’ün verdiği “İzmir’i fuarlar ve kongreler kenti yapma” görevini layıkıyla yerine getirmek için çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Kocaoğlu, “Bu yolda devraldığımız bayrağı, yere düşürmeden, bizden sonrakilere devretmenin sorumluluğunu asla unutmuyoruz. Bu yıl sizlere, uzun süre konuşulacak, uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir fuar hazırlamaya çalıştık. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve elbette ana sponsorumuz Folkart ile inovasyon sponsorumuz Vestel’e huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.  Barışın, hoşgörünün, özgürlüğün ve demokrasinin kenti aydınlık İzmir’den; 85 yıllık ‘Müstesna bir Cumhuriyet eseri’ olan İzmir Enternasyonal Fuarı’ndan, tüm dünyaya sevgilerimizi ve selamlarımızı gönderiyorum.  İzmir’den Ege’ye, Türkiye’ye ve dünyaya 85. kez merhaba” şeklinde konuştu.

BAŞBAKANIMIZ BİR FIRSATTIR
İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise , “İzmir ile özdeşleşen İEF’nin kapılarını 85. Kez dünyaya açmasının sevincini yaşıyoruz.  Her yıl daha çok gelişen bir fuarı görmek bize gurur veriyor. İzmir birçok alanda olduğu gibi iş birliklerinin gelişmesinde öncü rol olacaktır. Sayın Başbakanımızın İzmir sevdası bir fırsattır” şeklinde konuştu.

2 BİN METREKARELİK ALANDA HER YÖNÜYLE MANİSA
Açılış töreninde fuarın onur konuğu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de bir konuşma yaptı. Ergün, sözlerine 15 Temmuz darbe girişimini, terör olaylarını lanetleyerek ve birlik mesajı ileterek başladı.  İEF’nin önemi üzerinde duran Ergün, “Burada bulunmaktan ve bir arada olmaktan, barışın ve birliğin en güzel örneklerinden olan bu fuarda yer almaktan Manisa adına çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.  Manisa, İzmir’den sonra Ege‘nin en büyük ilidir. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak güzide kentimizin çıtasını üst seviyeye çıkarmak için milyonlarca lira yatırım yaparak, gelecek nesillere güzel bir Manisa bırakmak için çalışıyoruz. Manisa’yı burada tanıtacak olmanın heyecanını taşıyoruz. 2 bin metrekarelik alanda kentimizin tüm güzelliklerini görebileceksiniz” şeklinde konuştu.

CHP’YE YAPILAN SALDIRI TÜRKİYE’YE YAPILMIŞTIR
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke konuşmasına Cizre saldırısı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırılara  tepki göstererek başladı. Genel başkanımıza yapılan saldırı Türkiye’yi bir arada tutan sağduyu gücüne yapılan bir saldırıdır. CHP’nin kuruluşu, Türkiye’nin kuruşlunda yer alan cumhuriyetin bir çimentodur. PKK tarafından Genel Başkanımıza yapılan saldırı işte bu yüzdendir. CHP teröre karşı duruşunu hiçbir zaman değiştirmeyecektir. CHP’ye yapılan saldırı Türkiye’ye yapılan bir saldırıdır. Ama bilmelidirler ki asla vazgeçmeyeceğiz, dik duracağız. Bu zor günleri hep beraber birlik içinde aşacağız” dedi.

HATALARDAN DERS ALINMALI
Böke, “Birlik içinde çözmek demek yanlışları söylememek değildir. Terörün çözümü daha güçlü demokrasidir. Biz ana muhalefet olarak yanlışları söylemeye, çözüm önerilerini anlatmaya zorunluyuz. Bugüne gelinen noktada iktidarın yaptığı hataları söylemek zorundayız. Şimdi inanıyoruz ki bu hatalardan ders alınarak daha demokratik bir Türkiye inşa edilebilir. Cumhuriyetimizin temel değerlerden uzaklaşmanın bizi getirdiği noktayı görüyoruz. Çözümün tekrar cumhuriyet değerlerinde buluşmak olduğunu görmek zor değil. Yapılan hataları konuşmak demokratik olmanın temel kuralıdır” şeklinde konuştu. 

SİYASETTE DE İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ İNOVASYONDUR
İEF’nin ana teması olan inovasyon üzerinden ülke siyasetine gönderme yapan Böke, “İnovasyon yenilik, eskinin üzerine inşa ederek değil eskinin varlığını kabul ederek yapılan yeni üretimdir. Türkiye’nin sorunları da eskiye hakiki bakışla yeniye bunu inşa ederek doğrusundan yanlışından ders alınarak yenilikten ders alınır. Siyasette de ihtiyaç duyduğumuz bu inovasyondur. Hatalarıyla doğrularıyla geçmişi konuşarak bunu inşa edebiliriz. Kendisi 85 yıllık gelenekle bunu sürdürülmüş iEF’nin açılışı bu açıdan çok önemlidir. Siyaset kadar cebimizi de kurtaracak olan en büyük anahtar budur. Diliyorum ki 85. Fuarda bir tema olarak şimdiden çınlayan inovasyon bundan sonra da Türkiye’nin geleceğini tarif eden kelime olsun. 85 yılını kutladığımız bu fuar tüm yeniliklerin başlangıcı olsun” diye konuştu.

İZMİR’E TEBRİK, KILIÇDAROĞLU'NA GEÇMİŞ OLSUN 
Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in kalkınma mesajlarının ardından kürsüye gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü konuşmasını gerçekleştirdi. Birlik ve beraberlik mesajlarıyla sözlerine başlayan Özlü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Artvin’de yaşanan saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

İEF’nin Türkiye ticaretindeki önemine değinen Özlü, “Dünyanın en önemli ve kapsamlı fuarlarından birine ev sahipliği yapan İzmirlileri tebrik ediyorum. İzmir’in bu ticarete başkentlik yapması bir tesadüf değildir. İzmir farklı medeniyetlerle bir arada yaşamış bir hoşgörü kentidir. İzmir fuarı her geçen yıl daha da önemli bir organizasyon haline geliyor” ifadelerini kullandı.

İNOVASYON TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Bakanlık olarak ülke genelinde ARGE ve inovasyon çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Özlü, teknolojik çalışmaların arttırılarak katma değeri yüksek ürünleri arttırmanın gerekli olduğunu söyledi. Özlü, “İnovasyon konusu bizim için önemi ve değerini daha da arttırıyor. Türkiye’de ihracatı arttırmanın yolu sanayi ürünlerini arttırmaktan geçiyor. Bunun için de teknolojik yatırımlara önem vermemiz gerekiyor. Türkiye’de bu yüzde Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına hız katıyoruz” şeklinde konuştu.

İZMİR’E YATIRIM ÇAĞRISI
Yabancı yatırımcılara İzmir’de yatırım çağrısı yapan Bakan Özlü, “Türk firmalar ile karşılıklı yatırım yapmak çok önemli ama bunlar yeterli değil. Sizleri buraya yatırım yapmaya, araştırma merkezleri kurmaya davet ediyoruz. İzmir bunun için çok önemli bir merkezdir. Türkiye’de yerli yabancı firma ayrımı yoktur. Yerli fabrikalar hangi imkanlardan yararlanıyorsa, yabancılar da o imkanlardan yararlanıyor” dedi.

15 TEMMUZ’DA NE YAŞANDIĞINI SORUN
Yabancı konuklara FETÖ’nün iyi bir şekilde analiz edilmesini söyleyen Bakan özlü konuşmasını şöyle sürdürdü: Türkiye’yi istikrarsız bir ülke haline getirmek için büyük oyunlar oynanıyor. Tüm bunlarla mücadele edecek güce sahiptir. Türkiye bu süreçte yalnız bırakılmıştır. Türkler dünya demokrasisinin de onurunu kurtarmıştır. Böyle bir zamanda bizimle birlikte burada olmanız önemli bir anlam taşıyor. Lütfen buradaki temaslarınızı yaparken 15 Temmuz sürecinde neler yaşandığını muhataplarınıza sorun. FETÖ’nün sinsi bir yapı olduğunu göreceksiniz. Sizlerin ülkesinde vakıfları ve okulları olduğunu biliyoruz. Temaslarınız sürecinde bu yapının sizler içinde nasıl tehlikeli olabileceğini ülkenizde anlatın. Bu konuda özellikle iş insanlarının büyük önemi olacağını inanıyorum. Terör olaylarının iş hayatını ve ekonomiyi nasıl olumsuz etkilediğini en iyi siz biliyorsunuz. Burada sadece ticaretin değil barışın da güçleneceği inancındayım.”

FUAR TURU
Konuşmaların ardından gerçekleşen kurdele kesemiyle 85. İzmir Enternasyonal Fuarı resmen açıldı. Bakan Özlü, Başkan Kocaoğlu ve beraberindeki heyet fuar turuna çıktı.



Protokol, Kültürpark’ın her alanına yayılan organizasyonda dans gösterileri arasında turu atarken, partner ülke Malezya ve onur il Manisa’nın stantlarında katılımcılarla bir araya geldi. 

PARTNER MALEZYA, ONUR KONUĞU MANİSA
İhracatçı ülkeler sıralamasında dünyada ilk 25 arasında yer alan Malezya,  200 ülkeye ihracat yapmakta. Malezya; yarı iletkenler, medikal sarf malzemeleri ve aletleri, işlenmiş gıda, yapı malzemeleri, sağlık, eğitim, bilgi ve iletişim teknolojileri ile mühendislik hizmetleri alanlarında dünyanın önde gelen ihracatçı ülkelerinden kabul edilmekte. Malezya 85. İEF’in Partner Ülkesi olarak 4 No’lu Hol’de 26 – 31 Ağustos 2016 tarihlerinde yer alacak.

İnovasyon alanında büyük yatırımları olan Manisa ise dev sanayi kenti olma yolundaki başarılı çalışmaları ve İEF’nin bu yılki temasına uygun stratejileri doğrultusunda onur konuğu il olarak yer alacak. Bunun yanı sıra şifalı mesir macunu, sultaniye üzümü ve “Tarzan”ı ile ünlü Manisa; zeytini, tütünü, ekonomik ve kültürel zenginlikleri ile de fuara renk katacak. Onur Konuğu İl Manisa, fuar süresince 1/A No’lu Hol’de olacak.

TEKNOLOJİ GELİYOR
Teknoloji geliştirme bölgeleri olarak tanımlanan teknoparklar da, geleceğin teknolojisini İEF’ye taşıyacak. Fuar’a; İzmir Ekonomi Üniversitesi Teknopark, Dokuz Eylül Üniversitesi Teknopark,  Hacettepe Üniversitesi Teknopark, Yaşar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, ODTÜ Teknokent, Zafer Teknokent, Fırat Teknoloji Transfer Ofisi ve Marmara Teknokent katılacak.

Ayrıca fuar kapsamında her geçen gün daha çok insanın dahil olduğu Maker Hareketi, “Kendin Yap” kültürünü benimsemiş ve teknolojiyi kullanmayı seven Maker’ları Kültürpark’ta buluşturacak. Kendi kendine üretimler yapabilen, elindeki ürünü farklı şekillerde kullanabilen veya onarabilen; tasarım işlerinden, elektronik devreler oluşturmaya, 3 boyutlu yazıcıları kullanmaktan, pekçok boyutta robotlar yapmaya kadar 7’den 77’ye herkesin ilgisini çeken Maker Hareketi, özünde geleceği tasarlayan kişileri biraraya getirecek.

85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ziyaretçilerin, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan makerların birbirinden yaratıcı, eğlenceli, öğretici atölye ve sergilerini deneyimleyebilecekleri Maker Faire İzmir de yer alacak.

FUAR YATIRIMCILARLA AÇILIYOR
Bu yıl T.C. Ekonomi Bakanlığı himayesinde ilk kez düzenlenecek “İzmir İş Günleri Toplantıları”nda yatırım yapmak amacıyla İzmir’e gelecek olan yabancı heyetler ile firmalar, özel görüşmeler yapacak. Fuarın açılışından bir gün önce 25 Ağustos 2016’da başlayacak olan toplantılar; ertesi gün de devam edecek. T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından davet edilen, inovasyon alanında gelişmiş 30’dan fazla ülkeden gelmesi beklenen heyet, yatırım fırsatlarını değerlendirdikten sonra İzmir Enternasyonal Fuarı ve İzmir ile çevresinde bulunan tarihi-kültürel zenginlikler hakkında da bilgi alacak.

EATALY RESTAURANT VE TÜM LEZZETLER İEF’DE
En kaliteli İtalyan yemeklerini yiyebileceğiniz, satın alabileceğiniz ve yedikleriniz hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz her şeyi aynı çatı altında toplayan Eataly, İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Kültürpark’a gelecek. Eataly’nin 11’i İtalya’da, 9’u Japonya’da, 2’si ABD’de, 1’i Dubai’de ve 1’i İstanbul’da olmak üzere dünya genelinde 24 mağazası bulunuyor. Restaurant konseptinin yanı sıra market bölümü ve eğitici workshoplarıyla da dikkat çeken Eataly, fuar boyunca uzun havuzun yanında yer alacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Basmane kapısındaki bölümde yöresel lezzetler gıda satış ve yeme içme alanı oluşturulacak. Eski TRT alanı ile Paraşüt kulesi çevresindeki gıda satış alanında ise Kafkas, Tariş gibi önemli firmalar yer alacak. Ayrıca Migros; marketiyle, çocuk alanıyla ve çok özel aktiviteleriyle  etkinlik sponsoru olarak İEF’de olacak.

FUAR GİRİŞ ÜCRETLERİ
T.C. Ekonomi Bakanlığı himayesinde düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın giriş saatleri 16.00 – 23.00, Fuar Çarşısı için giriş saatleri 12.00 – 00.00 olarak belirlendi.

Kart ile girişlerin yanı sıra jeton ile girişler de olacak. İzmirim Kart: Tam 3 TL, Öğrenci 2 TL – Jeton: 3 TL. Ayrıca engelli ve refakatçi, gazi ve gazi yakını, şehit ailesi, elektronik kart sahipleri ücretsiz olarak fuara girebilecek.

 
Trabzon'da çatışma: 1 polis yaralı
 
Milli Takım'da şok: 6 çok önemli isim yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Fuarı çıta yükseltiyor: Vali ve Başkan'dan önemli mesajlar
85.İEF açılışı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaoğlu, ...
Başkan’dan çifte ‘2019’ mesajı: Adaylık ve Körfez!
Büyükşehir Belediye Başkanı 2019 yerel seçimlerinden yeniden aday olup ...
Konak'ta fuar temizliği harekatı!
Konak Belediyesi bu yıl 85’incisi düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ...
 
Bornova'nın iş garantili kurslarında yeni dönem
Bornova Belediyesi, MTK Tekstilciler Sitesi ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle ...
Urla'nın o köyünde sokak boyama şenliği!
Türkiye’de karbon ayak izi en düşük yer olan Kadıovacık Köyü Urla Belediyesi ...
Karşıyaka'da 'Zafer ve Demokrasi' yürüyüşü
Karşıyaka Belediyesi, Zafer Bayramı'nı fener alayı ve zafer türküleri ile kutlayacak.
 
İzmir Körfezi'nde bir ilk: Angus operasyonu!
Körfez sularında Angus cinsi bir sığır gören İzmirliler gözlerine inanamadı. ...
İzmir ulaşımında Fuar seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 26 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında açık ...
Kocaoğlu’ndan ‘UNESCO Dünya Mirası Yolunda’ kalkınma mesajları!
İzmir’in iki dünya mirası arasında gerçekleşecek olan ’UNESCO Dünya Mirası ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva