HABERLER>EKONOMİ
22 Ocak 2019 Salı - 21:27

5G 2025'e kadar 110 ülkede satışa sunulacak

Huawei Technologies Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Dönüşümlü Üst Yetkilisi Ken Hu, “Beşinci nesil mobil internet bağlantısı 5G, 2025'e kadar, 110 ülkede satışa sunulacak.” dedi.

5G 2025 e kadar 110 ülkede satışa sunulacak

Huawei Technologies Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Dönüşümlü Üst Yetkilisi (CEO) Ken Hu, beşinci nesil mobil internet bağlantısı 5G’nin 2025'e kadar, 110 ülkede satışa sunulacağını belirterek, “Tüketicilere, şirketlere ve topluma benzeri görülmemiş faydalar sağlayacak.” dedi.

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 49. Dünya Ekonomik Forumu'nun ilk gününde gerçekleşen oturumda konuşan Hu, Küreselleşme 4.0’nun şirketlerin yararından daha çok "sosyal değerlere" odaklanacağına inandığını belirterek, “Teknoloji, engelli insanların hayatlarını kolaylaştıracak, bankacılığı daha yaygın hale getirecek, daha fazla için daha fazla gıda üretimine yardımcı olacak.” diye konuştu.

“Yaratabileceğimiz sosyal değer şirketlerin için önemli hususların bir parçası olmalı” diyen Hu, Dünya Ekonomik Forumu’nun sosyal değerleri konuşmak için uygun platform olduğunu söyledi.

Hu, bugünkü küreselleşmenin, rekabet ve karşılaştırmalı üstünlüğe dayanan iş birliğinin bir sonucu olduğunu belirterek, “İş dünyası Küreselleşme 4.0'ı belirleme sürecine katılması gerekir.” dedi.

Hu, beşinci nesil mobil internet bağlantısı 5G’nin 2025'e kadar, 110 ülkede satışa sunulacağını belirterek, “Tüketicilere, şirketlere ve topluma benzeri görülmemiş faydalar sağlayacak.” diye konuştu.

İHTİYACIMIZ OLAN 'ÖZGÜRLÜK', 'EŞİTLİK' VE 'DEMOKRATİK SÜREC'İ KORUMAK
Nokia Corporation Başkanı ve Üst Yetkilisi (CEO) Rajiv Suri de gelişen teknolojilerin “verimlilik sorununu” çözeceğini belirterek, dijital ekonominin ABD’de yıllık yüzde 2,7 seviyesinde üretkenliği arttırdığını kaydetti

ABD ekonomisi için 2028’in “taşma noktası" olacağına işaret eden Suri, sağlık, ulaştırma, enerji ve üretim sektörlerinin dijital ağlar tarafından desteklendiğini kaydetti.

Global Dijital Politika Genel Direktörü Eileen Donahoe ise teknolojideki hızlı ilerlemenin, dijital teknolojinin faydalanıcıları olması gereken vatandaşlar arasında yaygın bir “güven aşınmasına” neden olduğuna dikkati çekerek, teknolojiler geliştikçe ve çeşitli alanlarda uygulanmasıyla hükûmetler arasında da güven aşınmasına sebep olduğunu da söyledi.

Donahoe, ekonomik büyümeyi sağlarken, kamu yararını ve ulusal güvenliği eş zamanlı olarak korumanın mümkün olduğunu da söyledi.

ABD ve Çin arasındaki "teknolojik savaş" konusunda değerlendirmelerde bulunan Donahose, zaman zaman küresel iş birliğinin zor göründüğünü anlatarak, “Yeni değerlere ihtiyacımız yok, ihtiyacımız olan temel değerler özgürlük, eşitlik ve demokratik süreci korumak.” ifadesini kullandı.

"KÜRESELLEŞME, İNSAN MERKEZLİ OLMALI"
Visa Üst Yetkilisi (CEO) Alfred Kelly ise Küreselleşme 4.0’nın daha insan merkezli olmasının zorunlu olduğunu dile getirerek, “Müşteri ve vatandaş merkezli olma zorunluluğu vardır.” dedi

İlk kez orta sınıfın büyüklüğünün, yoksulluk sınırında yaşayan insan sayısından daha büyük olduğunu anlatan Kelly, “Finansal tabana yayılma, finansal okuryazarlığın ardından gelir. Bunun için eğitim gerekli.” diye konuştu.

Kelly, bilgi teknolojilerinin bugün dünyada üretilen elektriğin yüzde 10’u kullandığına ve bunun 10 yıl içinde yüzde 20-30’lara yükseleceğine dikkati çekerek, Visa’nın bütün veri merkezlerinde yenilebilir enerji kullanma hedefi olduğunu bildirdi.

Wipro Üst Yetkilisi (CEO) Abidali Neemuchwala de şirketlerin ve hükümetlerin iş kaybını önleme endişesini gidermek için yeteneklerin geliştirilmesine yatırım yapmaları gerektiğini belirterek, şirketlerin yerel kültürleri özümseme yeteneklerini geliştirmeleri çağrısı yaptı.(AA)

 
Kullanıcılar isyan ediyor: WhatsApp çöktü mü?
 
Akhisarspor çeyrek finalde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kartla yapılan alışverişler yüzde 21 arttı
Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Canko, BKM verilerine göre toplam ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kuru dün öğlen saatlerinde yaptığı atakla bir ara 5.35 TL üzerini ...
Binlerce kişiye vergi iadesi müjdesi!
İşçi ve işverenin karşılıklı anlaşarak iş akdini sona erdirdiği durumlarda ...
 
Kredi kartı borcu olanlara o bankadan müjde!
Halkbank, kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan ve birikmiş kredi kartı ...
8 ülkeden flaş hamle: Dolara bir darbe daha!
D-8 Genel Sekreteri Büyükelçi Dato Ku Jaafar Ku Shaari, Cumhurbaşkanı ...
İzmir'de etikete 'yarım kilo' ayarı!
İzmir'de aralıklı olarak iki haftadır süren sağanak, tarlaları sular altında ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL geçen hafta kasım ayından bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ...
İçecek ambalajlarına depozito geliyor
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "2023'e kadar tüm içecek ambalajlarında ...
'Poşet kullanım oranı yüzde 65 azaldı'
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ücretli uygulamadan sonra poşet ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva