HABERLER>GÜNCEL
15 Nisan 2015 Çarşamba - 15:41

25 askerin şehit olduğu faciayla ilgili şok idddia!

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamayla ilgili davada, tutuksuz sanıklar Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın yargılanmalarına Eskişehir'de devam edildi. Şehit ailelerinin avukatları "Nizamiyedeki güvenlik kameralarının çalışmadığını, monitörlerin bulunmadığını, bölük içindeki depolarda da kamera sisteminin olmadığını, olaydan sonra çekilen keşif görüntülerinin bazı bölümlerinin eksik olduğunu ve 218 fotoğrafın da silindiğini öne sürdü.

25 askerin şehit olduğu faciayla ilgili şok idddia!

AFYON - Davada tanık olarak dinlenen er Hasan Gökdeniz nizamiyede bulunan güvenlik kameralarının çalışmadığını belirtti. Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde bugün yapılan davanın 11'inci duruşmasına, tutuksuz sanıklar Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve üsteğmen Tuncay Aydın vareste tutulmaları nedeniyle katılmadı. Duruşmaya şehitlerin yakınları ile avukatlar katıldı. Duruşmada, tanık olarak dinlenen er Hasan Gökdeniz tanık olarak dinlendi. Gökdeniz, şehit aileleri avukatlarından Altan Ulutaş'ın sorusu üzerine, nizamiyede bulunan güvenlik kameralarının çalışmadığını, monitörlerin bulunmadığını, bölük içindeki depolarda da kamera sisteminin olmadığını söyledi.

GÖRÜNTÜLER EKSİK, 218 FOTOĞRAF SİLİNDİ İDDİASI
Avukat Altan Ulutaş, patlamadan bir gün sonra olay yeri inceleme ekipleri tarafından çekilen keşif görüntülerini mahkemeye sundu. Görüntüleri çeken görevlilerin şehit Emre Yıldırım'ın cesedinin video kaydı sırasında bir görevlinin kısık sesle 'Patlatmışlar bu şoförüydü' dediğini söyleyen avukat Ulutaş, görüntünün detaylı olarak incelenmesi gerektiğini talep etti. Altan Ulutaş, olaydan sonra çekilen keşif görüntülerinin bazı bölümlerinin eksik olduğunu ve 218 fotoğrafın da silindiğini öne sürdü.

ŞEHİT BABASI: ÖBÜR DÜNYADA İKİ ELİM YAKANIZDA
Şehit asker Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger oğluna ait askeri kimlik, bir miktar para ve banka kartının kendilerine teslim edilmediğini söyledi. Dülger ayrıca, 19 şehidin kimliklerinin ailelere iade edilmediğini de belirtti.  Mahkemenin tarafsızlığına inanmadığını da söyleyen şehit babası Dülger, "Burada en başından beri tiyatro oynanıyor. Mahkemenin tarafsızlığına inanmıyorum. Acıyı yaşayan benim, bunu siz anlayamazsınız. Değil çocuğunuzu, kendi tırnağınızı bile veremezsiniz. Size hakkımı helal etmiyorum. Hem bu dünyada hem de öbür dünyada iki elim yakanızdadır" dedi.
Mahkeme Savcısı Albay Erol Er, avukat Altan Ulutaş'ın görüntülerin eksik, fotoğrafların da silinmiş olduğu yönündeki iddiaları konusunda inceleme başlatılmasını istedi.
 
Askeri Mahkeme olay yerinde keşif görüntülerinin çekiminin kim tarafından yapıldığının tespiti, görüntüdeki ses çözümü için video kaydının Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderilmesine, şehit ailelerinin talebi olan sanıkların duruşmaya getirilmesinin reddine, nizamiye girişindeki kameraları bağlı olduğu bir monitörün bulunup bulunmadığının sorulmasına, olay yerinde çekilen fotoğraf ve görüntülerin ham hali için Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme, duruşmayı 8 Temmuz 2015 tarihine erteledi.(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3544 15 Nisan 2015 Çarşamba 20:02

Askeri mahkemeler hiçbir zaman tarafsız olmaz,daima üstleri korur.Onun için şehit aileleri bu işin peşini bırakmasınlar.Askerlerin eline el bombası verip patlatan teğmeni de gizlemişlerdi ve 6 sene ile yırttı.4 asker evlat öldü.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki eski koca dehşetinin perde arkası!
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'nde, bir yıl önce boşandığı çağrılı koruma altındaki ...
Soma'da 2.duruşma: Yüzleşme günü
Manisa’nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ...
Eşiyle barışmaya gitti, bacanağı öldürdü!
Konya'da ayrı yaşadığı eşi S.O. ile konuşmak isteyen 42 yaşındaki Hüseyin ...
 
4G yılbaşında geliyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, "1 Ocak 2016'dan itibaren ...
Flaş! İstanbul yine karanlığa gömüldü
TEDAŞ'ın Hasdal'da bulunan yüksek gerilim hattındaki kablolardan biri ...
TÜBİTAK eski başkanı serbest
TÜBİTAK soruşturmasında gözaltına alınan eski başkan Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ...
 
Fetullah Gülen'in suç duyurularına takipsizlik
Fetullah Gülen'in, bazı internet sitelerinde yayımlanan "Fetullah Gülen'in ...
Dersim'de '1938 kazısı': İnsan kemikleri bulundu
Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Karabayır Köyü'nde Canan ve Baran ailelerine ...
Çiğli’yi sarsan raporda bir isyan da ‘Eski Vekil’den: Vurguncu değilim!
Çiğli Belediyesi’nde 2014 yılı mali harcamalarının incelendiği denetim ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva