HABERLER>EKONOMİ
27 Aralık 2012 Perşembe - 11:05

2012 İzmir'de fuarcılığın altın yılı oldu

Fuarcılık sektörünün ve İZFAŞ’ın, İzmir’in ekonomik ve toplumsal yaşamındaki etkinliğinin giderek daha da arttığına dikkati çeken Örs, değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi: “2012 yılında İzmir’de hemen her hafta bir fuarın açılışı gerçekleştirildi. Profesyonel ve son tüketiciye yönelik fuarların birbiri ardına açıldığı İzmir’de, 2012 yılı fuarcılık sektörünün gelişimi açısından başarılı bir yıl oldu.

2012 İzmir de fuarcılığın altın yılı oldu

İZMİR - 2012 yılı boyunca İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda 29 fuar düzenlendi. Bu fuarlardan 12 organizasyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) olarak gerçekleştirdik. Diğer fuarcılık şirketlerinin düzenlediği misafir fuarlara ise lojistik destek verdik.

12 fuardan 4’ü ilk kez gerçekleştirildi. Plastech İzmir, Kent Expo, İzfaş Boatshow İzmir ve Moda Tedarikçileri Fuarı ilk kez yapılan organizasyonlar arasında yer aldı. İZFAŞ’ın organize ettiği fuarlara, 2012 yılında yaklaşık 5 bin firma katıldı ve fuarları 1 milyon 700 bin dolayında kişi ziyaret etti.  Başta 81’nci kez gerçekleştirdiğimiz İEF olmak üzere, düzenlenen fuarlarla kentimizde önemli bir fuar farkındalığı yaratıldı. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, 2005 yılından beri ilk defa kar edildi.”

EKONOMİYE DEV KATKI
İZFAŞ’ın ve fuarcılığın İzmir ekonomisinde artan rolüne dikkati çeken Örs, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “İzmir’de düzenlenen her fuar, birçok sektöre ve bu sektörde çalışan binlerce insana iş ve aş temin ediyor. Kamyoncusu, elektrikçisi, kaynakçısı, marangozu, boyacısı, söküm ekibi, temizlikçisi, hostesi, güvenlik görevlisi ile fuarlar binlerce kişiye istihdam olanağı sunuyor.

Gerçekleştirilen fuarlarla, İzmir’e yılda tahmini 500 milyon TL civarında bir katma değer sağlanıyor. Fuarlarda yapılan iş bağlantıları dikkate alındığında, bu ekonomik değerler çok daha büyük boyutlara ulaşıyor. Fuarlarımızla, hem doğrudan hem de dolaylı olarak kentimizin, bölgemizin ve ülkemizin ekonomik yaşamına çok önemli katkı sunuyoruz.

Başta 81 yıllık İEF olmak üzere, her biri uluslararası bir marka haline gelen ihtisas fuarlarımızla, İzmir’in, Ege Bölgesi’nin ve Türkiye’nin tanıtımına koyduğumuz katkı, rakamlara indirgenemeyecek bir boyuta ulaşmıştır.

İZMİRLİLERE TEŞEKKÜR
2012 yılı fuarcılık faaliyetlerinde İZFAŞ’a destek veren kişi ve kuruluşlarla tüm İzmirlilere teşekkür eden İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs, gelecekle ilgili şu mesajı verdi: “Avrupa’daki fuarcılık şirketleri modeline uygun yapısıyla, Türk Fuarcılık sektörüne örnek olarak gösterilen kurumumuz, fuarlar kenti İzmir’e yeni fuarlar kazandırma azminin yanısıra, varolan fuarlarını geliştirme ve dünya çapında etkinliklere dönüştürme kararlılığındadır.

İzmir, uluslararası ihtisas fuarları açısından önemli bir kenttir. Eskiden bir ay açık kalan tek bir fuarımız; İzmir Enternasyonal Fuarı vardı; bugün ise 365 gün fuarcılık yapılan bir kente dönüştük. Gaziemir yeni fuar alanının İzmir’in ekonomik yaşamında ve fuarcılık sektöründe bir dönüm noktası olacağını düşünüyoruz. Yeni fuar alanıyla birlikte fuarcılık sektörünün birkaç kat büyüyeceğini; İzmir ve Ege Bölgesi’nin ekonomisinde de önemli açılımlar sağlayacağını ve yeni kazanımlar getireceğini öngörüyoruz. Kısacası, önümüzdeki süreçte, fuarcılığın İzmir ekonomisinin kaldıracı olacağına yürekten inanıyoruz.

İZFAŞ olarak sektöre, kent, bölge ve ülke ekonomisine destek vermenin gururunu yaşıyoruz. Başarımızın artarak sürmesini diliyor, Türk fuarcılık sektörünün doğduğu şehir olan İzmir’in ve ülkemizin fuarcılık sektörüne, çok daha fazla katkı koymayı hedefliyoruz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sun Express’in Van’a gece uçuşu gururu
İzmir’i aktarma merkezi olarak kullanan Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ...
‘Serbest’ yönetmelik atölyeleri susturdu!
Türkiye’de okullarda öğrencilerin giydiği kıyafetlerin serbest bırakılması, ...
Bin lira kazanamayan aç yaşıyor!
Türk-İş'in araştırmasına göre, Aralık ayında dört kişilik bir ailenin ...
 
İTB’de ilginç çıkış: Başkan kendisi için müfettiş istedi!
İzmir Ticaret Borsası (İTB)’nın 2012’nin son meclis toplantısında sular ...
ATAER’in yeni başkanı Haydar Atılgan
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ nin en önemli yatırımlarından olan ...
İzmirli kadın girişimcilere büyük fırsat
İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) , İş sahibi kadınlarımızı, girişimci ...
 
'Türkiye ekonomisi yavaşlamada ilk 10'da'
CHP'li Faik Öztrak'tan ekonomiye ilişkin uyarılar geldi. Hedeflenen büyümenin ...
Hediyelik eşyada ‘özümüze’ döndük!
Yılbaşı hediyesinde geçen yıllarda ucuz Uzakdoğu ürünlerini tercih eden ...
DTO'nun yelken eğitimlerine büyük ilgi
DTO İzmir Şubesi ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü tarafından düzenlenen yelkenli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva