HABERLER>EKONOMİ
28 Kasım 2016 Pazartesi - 19:48

'Lobi krizi'nde Yorgancılar’dan ilk mesaj: Gerektiği zaman…

EBSO Meclisi’nde TTO Başkanı Olgun’un EBSO ve Başkan Yorgancılar’a yönelik yaptığı lobi ve zorla üye yapma konuları gündeme geldi. EBSO’nun kanun dışı iş yapmadığını söyleyen Yorgancılar, “Ben kimsenin gıyabında konuşmam. Gerektiği zaman gereken yerde cevabı vereceğim” dedi.

 Lobi krizi nde Yorgancılar’dan ilk mesaj: Gerektiği zaman…

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Kasım ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Meclis oturumu öncesi Kasım ayı içerisinde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren EBSO meclis üyesi Mehmet Murat Bilge için saygı duruşunda bulunuldu.  

KARANLIĞA GÖTÜREN BU ZİHNİYETLE MÜCADELE…
Meclisin açılış konuşmasını yapan EBSO Meclis Başkanı Salih Esen,  geçtiğimiz haftalarda ülke gündemine oturan TBMM’deki ‘cinsel istismar’ önergesini sert sözlerle eleştirdi. 24 Kasım Öğretmen Günü üzerinden eğitim ve aydınlanma çağrısı yapan Esen, ”Bugün eğitim sistemimizin ve öğretmenlerimizin bulunduğu nokta malumlarınız olduğu üzere çok üzücü.  Atamızın nerdeyse bir asır önce ilerici görüşleriyle kalkınma adına attığı adımlardan, bugün kapkaranlık ve çağdışı konularla uğraştığımız günlere geldiğimizi üzülerek izliyoruz.  Eğitim sistemine, Ar-Ge’ye, inovasyona kafa yormamız gerekirken, bizim gündemimizde istismara uğramış çocukların evlenip evlenmemesi gerektiği tartışılıyor.  Böyle bir konunun bu çağda, değil Meclis’te oylanması, gündemde olması dahi utanç vericidir. Yaklaşık bir asır önce Meclis’imizin açıldığı günün tarihini tüm dünya çocuklarına bir bayram olarak hediye eden bir zihniyetten, çocukların evlenmesi gerektiğini düşünen bir zihniyete gelmiş olmak akıl alır gibi değil.  İşte, bizi karanlığa götüren bu zihniyetle mücadelede, öğretmenlerimize çok daha fazla sorumluluk düşüyor. Türkiyemiz’de böylesi akıldışı konuların bir kez daha gündeme taşınmamasını gönülden diliyorum” şeklinde konuştu.

ANKARA’NIN BU MECLİSİN SESİNİ DUYMASI LAZIM
Meclisin bu ayki konuğu ise Prof. Dr. Kemal Kocabaş oldu. Kocabaş, yaptığı sunumda sanayicilere kapatılan köy enstitüleri hakkında bilgi verdi.

Meclisin bir diğer konuğu ise EBSO geçmiş dönem meclis başkanı Kemal Çolakoğlu oldu. Kürsüde konuşma yapan Çolakoğlu, “Burada Türkiye’nin kalbi atıyor. Türkiye’nin istihdamı, ihracatı, üretimi burada atıyor. Sizler çok özel insanlarsınız. Ankara’nın da bu meclisin sesini duyması lazım… Buranın sevinci ülkenin sevincidir. Buranın üzüntüsü Türkiye’nin üzüntüsüdür. Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Biz geçmiş dönemde de gördük krizler  bir şekilde geçiyor ama delip geçiyor. Biraz sabredeceğiz. Her krizin bir sabahı oluyor” ifadelerini kullandı.

YORGANCILAR BAYRAĞI YUKARI TAŞIDI
Konuşmasının son bölümünde 'lobi' tartışmasında EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’a destek mesajı veren Çolakoğlu, ”Ender Başkana ben buradan teşekkür etmek istiyorum. Bizim bayrağı aldı, yukarılara taşıdı. Sadece buradaki görevini değil,  Ankara’daki TOBB görevini de başarıyla sürdürüyor.  Bu işi sürdürmek zor iştir. Sadece sanayici olmak yetmez, iyi bir politikacı olması lazım” dedi.

Mecliste geçtiğimiz hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından gerçekleştirilen İzmir Odalar Ortak Toplantısı’nda Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdülvahap Olgun’un EBSO Başkanı Yorgancılar’ın TOBB’da lobicilik yaparak yetki gaspı yaptığı suçlaması gündeme geldi.

SANKİ SANAYİCİLER MAĞDUR EDİLİYORMUŞ GİBİ…
Çolakoğlu’nun Ender Yorgancılar'a destek vermesinin ardından EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, ”Ben buradan başkanın geçtiğimiz hafta Torbalı Ticaret Odası Başkanı’nın açıklamaları hakkında açıklama yapmasını rica ediyorum. Bu ciddi bir konu... Sanki geçmişte yapılmayan bir takım hususlar gündeme gelmiş,  sanki oradaki sanayicileri mağdur edilmiş gibi bir açıklama var” diye konuştu.

BİR TEK ÜYELERİN MEMNUNİYETİNE ÖNCELİK VERDİM
Esen’in konulmaları ardından kürsüye gelen Yorgancılar TTO Başkanı Olgun’un ifadelerine konuşmasında yer vermedi.  Esen’in çağrısı üzerine kısaca konuya değinen Yorgancılar, “Burada bir tek, üyelerimin memnuniyetine öncelik verdim. Burada size üyelerimin memnuniyetini de anketlerde göstereceğim. Ben sadece EBSO Başkanlığı yapmıyorum. Aynı zamanda TOBB Başkan Yardımcısı’yım. Dolayısıyla 365 tane odaya da başkan yardımcılığı da yapıyorum” şeklinde konuştu.



GEREKTİĞİ ZAMAN GEREKEN CEVABI VERECEĞİM

Olgun’a basın üzerinden açıklamalar yaparak cevap vermeyeceğini söyleyen Yorgancılar, ”Bugüne kadar ne sivil hayatta ne de iş hayatında basın üzerinden kimseye cevap vermedim.  Bu şekilde konuşmanın doğru olduğu düşüncesinde değilim.  Bunun ile ilgili gerekli araştırmalar, görüşmeler yapılır. Gündeme gelen konular ve sonrasında çıkan haberlere ilişkin elbette ki söyleyecek, anlatacak çok şeyimiz var. Ama sadece şu kadarını bilmenizi isterim ki, Ege Bölgesi Sanayi Odası; ne dün, ne de bugün kanun dışı hiçbir faaliyetin içinde olmamıştır, yarın da olmayacaktır. Odamız, 5174 Sayılı Kanunun emrettiği kurallar çerçevesinde hareket etmektedir. Kanun ne emrediyorsa onu yapıyoruz. Gerektiği zaman gerektiği yerde bunların cevabını vereceğim” ifadelerini kullandı. 

ÇALIŞAN FABRİKALARA TEŞVİK
Konuşmasına ülkedeki ekonomik ve sosyal gelişmeleri değerlendirerek devam eden Yorgancılar, AB’nin Türkiye kararından Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz artırım kararı gibi konulara değindi. 

Hükümet tarafından verilen teşvikleri değerlendiren Yorgancılar, “Teşviklerin şu an çalışan fabrikalara verilmesi lazım. Yeni yatırım istenilen düzeyde olmadığı için çalışan fabrikalara teşvik gelmesi lazım. Maliye Bakanı vergi indirimi yapıldığını söyledi. Sadece vergi indirimi yeterli değil. Sigorta paylarını aşağı indirin. Elektrik fiyatlarını indirin... İşsizlik 11.9’a çıktı. Bu rakamın artmaması için teşvik verilmesi lazım” dedi. 

OSBLERDE EBSO TEMSİLCİLİKLERİ AÇILSIN
Meclis oturumunda söz alan EBSO Meclis üyesi ve Tire Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkanı Metin Akdaş, aynı konuyu gündeme getirerek öneride bulundu. Akdaş, ”TTO Başkanı basında yaptığı açıklamada EBSO’nun bölgelerindeki sanayicileri cebren üye yapmaya zorladığını söyledi. Ben EBSO’nun hesap işlerinde çalışıyorum. Bütçemizde bir sorun yok. EBSO bu kaygılarla hareket etmiyor. EBSO’nun bölgemiz hatta ülkemiz sanayisi için neler yaptığını hepimiz iyi biliyoruz. Aynı zamanda Olgun’a diğer ilçe oda başkanlarımız da destek vermiş. Eğer bu bölgelerde sanayicilerimizin sorunu varsa,  ESBAŞ’ta olduğu gibi o bölgelerdeki organize sanayi bölgelerinde temsilciliklerimiz açılsın. Orada gereken temsil yapılır” diye konuştu.

ALLAH’A ŞÜKÜR PARAMIZ VAR
Akdaş’ın ifadeleri üzerine söz alan Yorgancılar, Olgun’un EBSO’ya yönelik bütçe eleştirilerine yanıt verdi. Yorgancılar, “Benim en çok üzüldüğüm bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak… Eğer derseniz ki EBSO’nun bütçesi yok… Allah’a şükür paramız var. EBSO bütçe yapmayı bilmiyormuş. Ben bütçe yapmayı da bütçe yaptırmayı da biliyorum. Ben bu odanın muhasip üyeliğinden geldim. Bütçe yapmayı da bilirim yaptırmayı hepsinden daha iyi bilirim” şeklinde konuştu. 

GEREKENİ YAPARIZ
Kapasite raporunun üyeler tarafından alınmadığı konusunda ise Ender Yorgancılar, “Ben kapasite raporu alamıyorum’ gibi bir şey EBSO üyelerinden gelirse gerekeni yaparız. Önceliğimiz üye memnuniyeti” dedi.

BEN HERKESİN OLDUĞU YERDE CEVAP VERİRİM
Konuşmalarının EBSO meclis üyesi Akdaş’ın ifadelerine yönelik kullandığının altını çizen Yorgancılar, ”Bakın buradan yine tekrar ediyorum; ben bu konuyu basın yolu ile cevap vermem.  Bu konuşma bir cevap konuşması değildir. Ben herkesin olduğu ortamda cevabını veririm, kimsenin gıyabında konuşmam” ifadelerini kullandı

 
Ethem Sarısülük davasında savcı mütalaasını açıkladı
 
ABD'de dehşet: Üzerlerine araç sürüp ateş açtı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fashion Week'e geri sayım: Modanın kalbi İzmir’de atacak
Ünlü tasarımcılar ve firmaların yeni sezon kreasyonlarını sergileyeceği ...
‘Seferihisar’daki o firma Güzelbahçe’ye taş ocağı kuruyor!
Seferihisar’da beton santrali kuran Ali Haydar Cesur’a ait firma şimdi ...
11.5 milyon emeklinin gözü Başbakan'da!
Yaklaşık 11,5 milyon emekli, Çalışma Bakanlığı ile bankalar arasında tamamlanarak ...
 
O ilçeye TOKİ müjdesi: Proje yola çıktı!
TOKİ tarafından Tire Yenimahalle’de yapılacak konut projesi yola çıktı. ...
Yeniden yapılandırma sonuçları açıklandı
Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırma kapsamında yapılandırılan ...
Olgun’dan Yorgancılar’a: Koltuğunu kardeşleri aleyhine kullandı!
EBSO ile ticaret odaları arasında yaşanan tartışmada TTO Başkanı Olgun ...
 
Dolar zirveleri raporu: Çember tamamlandı...
Dolardaki dalgalanma hükümetin en yetkili organlarında masaya yatırıldı ...
Zeybekci''den 'döviz' yorumu: Artış...
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, döviz artışıyla ilgili ekonomide kalıcı ...
Travel Turkey, 10. kez açılacak
Fuar İzmir, 8- 11 Aralık 2016 tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva