HABERLER>GÜNCEL
22 Kasım 2016 Salı - 19:37

'Kaset soruşturması'nda 12 tutuklama!

CHP Antalya Milletvekili Baykal ve bazı MHP'lilere ait görüntülerin kaydedilerek internette yayınlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 12 sanık hakkında tutuklama karar verildi.

 Kaset soruşturması nda 12 tutuklama!

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve bazı MHP'lilere ait görüntülerin kaydedilerek internette yayınlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 12 kişi tutuklandı.

Aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürü Lokman Kırcılı'nın da bulunduğu 12 sanık, soruşturma çerçevesinde ifade verdi.

Cumhuriyet savcısınca ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen sanıkların, bu soruşturma kapsamında da tutuklanmasına karar verildi.

Sanıklardan Akyürek ve Yılmazer'in Hrant Dink suikasti davasından, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın "Tahşiyecilere kumpas" davasından, eski İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Operasyon Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Ümit Seçgin, daha önce Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesinde görev yapan eski polis memurları Yılmaz Şimşek, Bahaddin Alaca, Halil Adalı ve Osman Gülbel'in FETÖ'nün "VIP dinleme" davasından, eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Aktepe, eski Ankara İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Hami Güney ve eski Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürü Kırcılı da Ankara merkezli "usulsüz dinleme" davasından tutuklu bulunuyor.

Soruşturma
Baykal'a ait olduğu öne sürülen görüntüler, 6 Mayıs 2010'da internette yayınlanmış, ardından Baykal, CHP Genel Başkanlığından istifa etmişti.

Eski MHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ekici, Osman Çakır, Ümit Şafak, Deniz Bölükbaşı, Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Bülent Didinmez, eski Genel Sekreter Cihan Paçacı ve eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak ile eski Milletvekili İhsan Barutçu'ya ait olduğu iddia edilen görüntüler de 21 Mayıs 2011'de medyaya yansımıştı.

İhsan Barutçu dışındaki isimler partideki görevlerinden istifa etmiş, milletvekili adaylığından çekilmişlerdi. Partiden ihraç edilen Barutçu ise bağımsız aday olarak girdiği seçimlerde milletvekili seçilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, görüntülere ilişkin ayrı ayrı soruşturma başlatmış ancak MHP'lileri ilgilendiren soruşturma dosyasını yetkisizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına göndermişti. Yetkisizlik kararında aynı eylemler nedeniyle İstanbul'da da soruşturma yürütüldüğü belirtilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma dosyasını yetkisizlik kararı vererek tekrar Ankara'ya göndermişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Baykal ve MHP'lilere ait olduğu öne sürülen görüntülerle ilgili soruşturma dosyalarını, "özel hayatın gizliliğine yönelik eylemlerin FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin şüpheler" üzerine birleştirmişti.

Deliller üzerine şüpheler, geçmişte istihbaratta görev yapan polisler üzerinde yoğunlaşmış ve çoğu polis 38 şüpheli tutuklanmıştı.

Ayrıca savcılığın talebiyle FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında olduğu 41 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Öte yandan, eski Ankara İstihbarat Daire Başkanlığı görevlisi Mehmet Demirbilek ile eski polis Abdül Köksal da gazeteci Haydar Meriç'in, Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının anlaşılması üzerine düzmece raporla dinlendiği ve öldürüldüğü iddialarına ilişkin soruşturma çerçevesinde tutuklanmıştı.

Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofislerine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili dava kapsamında tutuklu bulunan eski EGM İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ve aynı müdürlükte görevli polis memuru İlker Usta da aynı soruşturma kapsamında geçen hafta tutuklanmıştı. (AA)

 
İstanbul'da 2 canlı bomba yakalandı
 
Vahşet: Cesedi parçalayıp kovayla taşımışlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'da 2 canlı bomba yakalandı
Canlı bomba saldırısı düzenlemek üzere İstanbul'a geldikleri belirlenen ...
Babasına bombalı saldırı düzenleyen genç konuştu: Bir çığlık atma…
Üniversiteyi il dışında okuduktan sonra babasının yanına döndüğünü söylediği ...
TSK'dan K.Irak'a hava harekatı
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak'ın kuzeyindeki Avaşin/Basyan ile Zap ...
 
Ali Tatar'ın ablası 'katiller' diye bağırdı!
FETÖ çatı davasında Ali Tatar'ın ablası 'Katiller' diye bağırınca salondan çıkarıldı.
Maden faciasından bir acı haber daha!
Siirt'in Şirvan ilçesinde özel maden ocağında meydana gelen heyelanda ...
Flaş: Ünlü iş adamı için yakalama kararı
FETÖ’ye soruşturma kapsamında işadamı İhsan Kalkavan hakkında "silahlı ...
 
İzmir’deki ‘kumpas’ operasyonda önemli gelişme!
Kumpas soruşturması kapsamında polis tarafından düzenlenen operasyonda ...
TSK'da 'ihtiyat pilot' dönemi
Türk Silahlı Kuvvetlerinin kriz veya harekat dönemlerindeki pilot ihtiyacının ...
PKK ve PYD'nin elebaşları için yakalama kararı
Ankara’da Şubat ayında meydana gelen saldırıyla ilgili PKK’nın Avrupa’daki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva