HABERLER>EGE
30 Ağustos 2015 Pazar - 11:18

'İşte Benim Zeki Müren' sergisi Bodrum'la vedalaşamadı

Bodrum'da açılan 'İşte Benim Zeki Müren' sergisi, tatilcilerden gördüğü yoğun ilgi üzerine 9 Eylül tarihine kadar uzatıldı. 1996 yılında yaşamını yitiren Sanat Güneşi'nin bugüne kadar görülmeyen eşyaları, fotoğrafları ve kostümlerinden oluşan sergide Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan'ın 1972 yılında Zeki Müren'e çektiği sitem dolu telgraf ilk kez kamuoyuna sunuldu.

 İşte Benim Zeki Müren  sergisi Bodrum la vedalaşamadı

Yapı Kredi Private Banking ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliği ile, Sanat Güneşi Zeki Müren'in tüm mal varlığını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'nın katkılarıyla hazırlanan İşte Benim Zeki Müren sergisi, İstanbul ve Ankara'dan sonra Zeki Müren'in son yıllarını geçirdiği Bodrum'da, Oasis Alışveriş Merkezi Kültür Caddesi'nde 26 Haziran tarihinde açıldı. Sergiye Bodrumlu'ların yanı sıra, diğer illerden tatile gelen vatandaşların da ilgisi büyük oldu. 28 Ağustos tarihinde sona ereceği bildirilen serginin kapanışı, ilginin yoğun olması nedeniyle 10 gün daha uzatılarak 9 Eylül tarihine ertelendi. Sergide Zeki Müren'in yaşamı, fotoğraflar, mektuplar, notlar ve eşyaları ile anlatıldı.
 
FAHRETTİN ASLAN'IN TELGRAFI: SİZ TEKSENİZ BEN DE TEKİM
Sergide Gazinocular Kralı olarak bilinen Fahrettin Aslan'ın 15 Temmuz 1972 yılında Zeki Müren Ankara'da sahneye çıkarken çektiği sitem dolu yıldırım telgraf ilk kez açıklandı. Aslan telgrafında Zeki Müren'e şöyle dedi: "Sevgili Prens bu size dördüncü telgrafımdır hiçbirine cevap vermediniz. Bende çalışmak istemediniz, ama ben de sizinle çalışmak istemiyorum. Yalnız ben sizin çok nazik insan olduğunuzu bilirim. Unutma siz kendi alanınızda tekseniz, ben de kendi işimde tekim. Ben size saygı duyduğum için dört telgraf çektim başka bir düşüncem yoktur. Siz benimle bir daha çalışmayın, fakat birbirimize saygı ve sevgimiz, baki kalsın, hürmetler, yanaklarından öperim. Fahrettin Aslan." 
 
ZEKİ MÜRENSİZ İZMİR FUARI DÜŞÜNÜLEMEZDİ
Zeki Müren'in konserlerinden ve gece kulüplerinden aldığı ücretleri tuttuğu notlar da sergide yer aldı. TEV ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na bağışladığı fotoğraflar, donanmaya yaptığı bağış makbuzları; çalıştığı desenleri, kostümleri, plakları, şiirleri, yazıları, gazete ve dergi kupürleri ile bazıları hiç bilinmeyen arşiv görüntülerinden oluşan eserler sergilendi. 1954 yılında gazino dünyası ile İzmir Fuarı'nda tanışan Zeki Müren 1960 yılından itibaren hemen her yıl fuarın değişmez ismi oldu. 1979 yılında Cumaovası Havalimanı'nda uçaktan mini etekli kostümü ile inen Zeki Müren, kortej eşliğinde Büyük Efes Oteli'nin Kral Dairesi'ne götürülmüş ve yine sanat dünyasında olay yaratmıştı. Zeki Müren'in fuardaki fotoğrafları ilgi ile izlendi.
 
FATMA GİRİK'TEN ÇOK ANLAMLI MESAJ
Fatma Girik'in Zeki Müren'e 1977 yılında verdiği fotoğrafının üzerinde yazan 'Allah bizi Zeki Mürensiz bırakmasın' yazılı fotoğrafı ve Gönül Yazar'ın 'Çok cicim Zeki Kardeşe' yazılı gençlik fotoğrafları da ilgi çeken fotoğraflar arasında yer aldı. Sergiyi gezen 60 yaşındaki Ayşe Hayriye Yazgan, sergi anı defterine gözyaşları içerisinde şunları yazdı:
 
"Böyle bir sanatçı, böyle bir yetenek bir daha dünyaya gelmez. Anası onu iyi ki doğurmuş, ülkemize bağışlamış. Şef Ahmet Sabancı yönetimindeki Bodrum Türk Sanat Müziği Korosu'nda ben de çalışmalara katılıyorum. Zeki Müren'in eserlerini sürekli çalıyor ve onu anıyoruz. Sergiye ilginin böyle büyük olduğunu görmek sanatçımızın halkın gönlünde kurduğu tahtın asla yıkılmayacağını gösteriyor."
 http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_08/2015_08_29/e1c406e479d357ca3df3a8e2565c2638.jpg
 

 
Soma'nın sanık sandalyesindeyken terfi ettiler!
 
Yıllarca mücadele ettiği hastalıktan nakille kurtuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aranan zanlılar Didim'de yakalandı
Aydın'ın Didim İlçesi'nde, kasten adam öldürme suçundan aranan zanlı ile ...
Polis nişanlısını ensesinden vuran polis yakalandı!
Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde polis memuru nişanlısı 38 yaşındaki Gülay ...
Denizli'ye TKDK destekli 50 milyonluk yatırım
Denizli'de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından 13. ...
 
Bodrum'da 20 dakika arayla iki şüpheli çanta paniği
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, aynı mahallede 20 dakika arayla kaldırıma ...
Kadın zabıta ifade değiştirdi AK Partili başkan tutuklandı
Denizli'nin Kale İlçesi'nde, geçen 29 Haziran'da öldürülen itfaiye eri ...
Yıl 2015: Bodrum'da göçmenlere kafes
Bodrum'da yakalanan farklı milletlerden kaçak göçmenlerin işlemleri sürerken ...
 
Ege'de yakalanan kaçak göçmen sayısı 40 bine dayandı
Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Ege Denizi'nde mülteci kaçakçılığına yönelik ...
Denizlili sanayicinin 'kayıp yıl' korkusu
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, küresel ekonomideki olumsuzlukların ...
Çal şehitler için ayakta: 3 bin kişi yürüdü
Denizli'nin Çal İlçesi'nde, 'Teröre lanet ve şehitlere saygı' yürüyüş ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva